Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα νομίζω έχει pressurized porta filter οπότε θα πρέπει να αγοράσεις Non pressurized porta filter αν θελεις καλό καφέ.

Επίσης, έχει σημασία και τι καφέ θα χρησιμοποιείς, αν είναι να αγοράζεις από το ραφι του σουπερμαρκετ αλεσμένο, τότε μην μπεις καν στη διαδικασία να αγοράσεις non pressurized, θα είναι σκουπίδι ο καφές. Η μηχανή είναι τίμια entry level .

Για καλό καφέ... θα χρειαστείς και μύλο.

Επεξ/σία από Iamthagod
Δημοσ.

Εχω την bambino plus απο το καλοκαιρι. Η δικια μου ειχε και non-presurized basket μαζι. Εχω παρει και εναν μυλο χειροκινητο και δεν μου αρεσει πλεον ο καφες απο έξω. Αγοραζω καλο καφε και φρεσκοκαβουρδισμενο και αλλαζω φιλτρο νερου και συντηρησεις με τα αναλωσιμα του στην ωρα του. Τιμια, θελει το manual κοντα για οτι συμβει γιατι ειναι μπερδεμα οι συνδιασμοι με τα κουμπια που εχει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 minutes ago, souvlakomanis said:

Έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια για την συγκεκριμένη και στα 280 είναι τίμια τιμή. 

https://sage-appliances.gr/product/sage-products/espresso-machines/the-bambino/

Σκέφτομαι να την πάρω έχει κανείς άποψη;

Αν δεν θέλεις να αφιερώσεις πολύ χρόνο και χρήμα ώστε να πας στο επόμενο σκαλοπάτι τότε μου φαίνεται καλή προσφορά. Δεν είναι ότι θα πιεις διαφορετικό καφέ από μία Delonghi αλλά παίρνεις κάτι με σαφώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Αυτό που γράφει ο φίλος για το pressurized θέλει πολύ σκέψη, όντως πίνεις καλύτερο καφέ με το ιδανικό άλεσμα σε σωστή μηχανή χωρίς pressurized, όμως όσους έχω δει να πειραματίζονται με άλλα portafilter κάνουν όλοι τα ίδια λάθη και πίνουν κακό καφέ, καλύτερα pressurized και αλεσμένο καφέ παρά φτηνό μύλο, aftermarket portafilter και 6/10 εκχυλλίσεις αποτυχημένες.

https://makeespresso.co.uk/blog/delonghi-dedica-vs-sage-bambino/

Δημοσ.

η banbino εχει 4 καλαθια, 2 pressurized, 2 απλα single wall. 54 mm. Το μονο που ισως μπορει εξαρταται να θες σε portafilter ειναι το naked για να τσεκαρεις τεχνικη.

Απλα να επισημανω οτι δεν υπαρχει αντιπροσωπεια sage/breville στην Ελλαδα με οτι αυτο συνεπαγεται σε after sales.

Κατα τ'αλλα η bambino ειναι μια χαρα καφετιερα για "ξεκινημα", αρκετα καλυτερη της dedica (150 ευρω) και οχι στο επιπεδο classic + (400+ ευρω), καπου αναμεσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, fredd0 είπε

η banbino εχει 4 καλαθια, 2 pressurized, 2 απλα single wall. 54 mm. Το μονο που ισως μπορει εξαρταται να θες σε portafilter ειναι το naked για να τσεκαρεις τεχνικη.

Απλα να επισημανω οτι δεν υπαρχει αντιπροσωπεια sage/breville στην Ελλαδα με οτι αυτο συνεπαγεται σε after sales.

Κατα τ'αλλα η bambino ειναι μια χαρα καφετιερα για "ξεκινημα", αρκετα καλυτερη της dedica (150 ευρω) και οχι στο επιπεδο classic + (400+ ευρω), καπου αναμεσα.

Θα έλεγα πως κάνει ίδιο αν όχι λίγο καλύτερο καφέ από την classic και είναι πολύ πιο εύκολη στο αφρόγαλα, αλλά η ποιότητα κατασκευής της είναι αρκετά χαμηλότερη, δε θα κρατήσει μια ζωή όπως η  gaggia classic.

Όποιος την πάρει, εκτός από μύλο και ανεξάρτητα από τα καλαθάκια που έρχονται μαζί με τη μηχανή, τον συμβουλεύω να πάρει και ένα καλαθάκι ims 54mm είτε μέχρι 18, 20, ή 22 γραμμαρίων. Μέχρι των 20 παίζει να χρειάζεται να αφαιρέσετε το πλαστικό που έχει μέσα το κλείστρο, το 22 ίσως να μη χωράει καν στο κλείστρο που έρχεται με τη μηχανή.

Επεξ/σία από thodoris5321
Δημοσ.

Δεν πρέπει να έχει καν boiler, άρα για εμένα δεν αξίζει τα χρήματα. Με κάτι λίγο παραπάνω παίρνεις μία μετάχειρη λελίτ (με boiler, μεγαλύτερο portafilter σίγουρα, opv).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...