redmedusa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν είναι ακόμα Παρασκευή οπότε λίγο άστοχο το θέμα, αλλά δεν μπορούσα να μην μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου με το nok-shop.gr Χρειάζομαι οθόνη για Gaming PC και σκέφτηκα να κρατηθώ μέχρι Black Friday. Έχω ήδη στο μυαλό μου ποια θα αγοράσω, αλλά αν βρώ μια πολύ καλή προσφορά ίσως να τα σκάσω. Όπως καταλαβαίνετε έχω σαρώσει όλα τα μαγαζιά (skroutz.gr, bestprice.gr, kotsovolos.gr, plaisio.gr, κλπ.), ψάχνοντας για πραγματικές προσφορές. Η Dell είναι η μόνη εταίρια που κάνει ικανοποιητικές προσφορές, γιατί όλες οι άλλες είτε δίνουν πολύ παλιά μοντέλα, είτε δεν έχουν πολύ χαμηλές τίμές (π.χ. απο 429€ σε 419€ δεν το λες Black Friday). Μόλις έβαλε το Πλαίσιο την Dell G2724D (πολύ καλό 1440p high refresh panel του 2023) στα 259€ απο 339€ εξαντήληθηκε σε μερικές ώρες. Παρόλα αυτά, η nok-shop.gr την είχε στα 299€ χθές το βράδυ μαζί με το σήμα Black Friday πάνω αριστέρα, χωρίς όμως να δείχνει το ποσό έκπτωσης. Μου θύμιζε τα μαγαζιά που βάζουν "ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ" απέξω παρόλο που δεν ξεπουλάνε για να προσελκύσουν αθώους αγοραστές. Σκέφτηκα, ελεύθερη αγορά είναι κάνουν οτι θέλουν. Σήμερα όμως, είδα οτι η τιμή ανέβηκε στα 339€ και η διαθεσιμότητα δεν άλλαξε (παράμενει άμεσα διαθέσιμη), αλλά ούτε και το σήμα "Black Friday". Τους πήρα τηλέφωνο και τους εξήγησα οτι, πρώτον πρέπει να δείχνουν το ποσό έκπτωσης, δεύτερον όσο πάμε στο Black Friday οι τιμές πέφτουν δεν ανεβαίνουν, και τρίτον το προιόν δεν έχει έκπτωση οπότε γιατι έχει το σήμα Black Friday? Δεν είχαν ουσιαστική απάντηση να μου δώσουν παρά μόνο κάτι που δεν ισχύει. Η τιμή άλλαξε όταν άλλαξε η διαθεσιμότητα, αλλά όταν τους είπα οτι παραμένει άμεσα διαθέσιμη δεν ήξεραν τι να μου πουν. Στο τέλος, μου είπαν οτι η τιμή ειναι 299€ αν ενδιαφέρομαι και το σύστημα "έκανε λάθος". Μετά τους είπα οτι δεν μπορώ να την αγοράσω στα 299€ οταν η ιστοσελίδα λεει 339€, δεν μπορώ να βάλω τη δικιά μου τιμή δηλαδή. Μου είπαν οτι θα αλλάξουν την τιμή αργότερα. Lmao EDIT: Έβγαλαν το σήμα "Black Friday". Αλλά αν θέλετε τιμή Black Friday, απλά πάρτε τους τηλέφωνο. 😉 Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2023 από redmedusa 1
tasvar Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Με το πλαίσιο επικοινώνησες; Και εγώ έβλεπα στο site τους εξαντλήθηκε ένα προιόν που με ενδιέφερε και όταν πήγα σε κατάστημα, μου είπε μπορεί να το φέρει για παραλαβή από το κατάστημα. Ετσι και έγινε. 2
SOCRATIS1000 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Καλα τους πηρες τηλ και τους λες γιατι αναβασατε τις τιμες στο προιον τους επειδη ερχεται μαυρη παρασκευη?Σιγα μην σου δωσουν και λογαριασμο,ειναι δυνατον ρε παιδια να απαιτειται τετοια πραγματα?Μηπως να διαμορφωσετε και εσεις τις τιμες σας οσο θελετε και φτανει η τσεπη σας? Παντως μπραβο τους ,που δεν ειχαν κανει κανενα λαθος λογικα ,απλα για να μην τα ακουσει απο εσενα και να μην μεινει απογοητευμενος σου ειπαν θα σου δωσουν αυτη την τιμη..Αλλα αυτο που εκαναν δεν ειναι δεδομενο και ουτε να το εχετε Αυριο βλεπω να πηγαινουν στα μαγαζια ολοι και να απαιτουν καλυτερες τιμες και αν δεν τους το δωσουν να τους βαζουν κακες αξιολογησεις 2 1
JPaxilleas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Αχ βρε redmedusa λες και είναι η πρώτη φορά που έχουμε Black Friday εν Ελλάδι με όλα τα τρελά παρελκόμενα. Μου θύμισες μια εποχή που έψαχνα και εγώ για ένα προϊόν. Έψαχνα και ταυτόχρονα κράταγα και τιμές για το προϊόν από όλα τα καταστήματα. Στο τέλος το ένα στα τρία καταστήματα (ηλεκτρονικά ή μη) τη Black Friday, αποδείχτηκε ότι είχε έκπτωση και η τελική τιμή ήταν αυτή που είχε το προϊόν όταν το έψαχνα! Καλά έκανες πάντως που τους πήρες τηλ. και τους τα είπες. Το ίδιο κάνω προσωπικά. Να μη μας περνάνε για κουτόφραγκους. 2
Nabuko Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε Καλα τους πηρες τηλ και τους λες γιατι αναβασατε τις τιμες στο προιον τους επειδη ερχεται μαυρη παρασκευη?Σιγα μην σου δωσουν και λογαριασμο,ειναι δυνατον ρε παιδια να απαιτειται τετοια πραγματα? Ναι. Και πολύ καλά έκανε ο συμφορουμίτης και ενήργησε έτσι. Δείχνει ότι δεν είναι πρόβατο και ότι τρώει αμάσητο ότι του πασάρουν. Επιβάλλονται πρόστιμα για τέτοιες παραπλανητικές τακτικές. 6
redmedusa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε Αχ βρε redmedusa λες και είναι η πρώτη φορά που έχουμε Black Friday εν Ελλάδι με όλα τα τρελά παρελκόμενα. Μου θύμισες μια εποχή που έψαχνα και εγώ για ένα προϊόν. Έψαχνα και ταυτόχρονα κράταγα και τιμές για το προϊόν από όλα τα καταστήματα. Στο τέλος το ένα στα τρία καταστήματα (ηλεκτρονικά ή μη) τη Black Friday, αποδείχτηκε ότι είχε έκπτωση και η τελική τιμή ήταν αυτή που είχε το προϊόν όταν το έψαχνα! Καλά έκανες πάντως που τους πήρες τηλ. και τους τα είπες. Το ίδιο κάνω προσωπικά. Να μη μας περνάνε για κουτόφραγκους. Δεν έχω ακούσει πολλές ιστορίες, αλλά όσο αφορά τα monitors που ψάχνω δεν υπάρχει Black Friday στην Ελλάδα. Μόνο εξωτερικό βλέπω πολύ καλά deals. Με εξαίρεση τη Dell G2724D. 45 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε Καλα τους πηρες τηλ και τους λες γιατι αναβασατε τις τιμες στο προιον τους επειδη ερχεται μαυρη παρασκευη? Ναι φίλε, είχε τη πιο ακριβή τιμή στο skroutz.gr (339€) και δίπλα το σήμα Black Friday. Δεν καταλάβαινες (επειδή δεν είχε) ύπαρξη έκπτωσης στο προιόν. Ήταν σκέτη κοροιδία. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2023 από redmedusa 2
vasilllis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 «Από φέτος, από αυτήν την εκπτωτική περίοδο, ως τιμή αναφοράς για να μπορεί κάποιο κατάστημα να διαφημίσει ότι κάνει έκπτωση 20%, 30%, 40%, 50%, 60%, 70% δεν λαμβάνεται η τιμή αναφοράς του προϊόντος μία μέρα πριν την έναρξη των εκπτώσεων, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά η χαμηλότερη τιμή που είχε το προϊόν αυτό τις τελευταίες 30 μέρες. Έτσι, αποκλείουμε την πιθανότητα να μπορεί κάποιος να παραπλανήσει τον καταναλωτή με τεχνητή διόγκωση των τιμών. πηγή : https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1426396/ekptoseis-nea-platforma-kataggelion-kai-odigos-gia-toys-katanalotes/ έχει και για καταγγελίες τηλέφωνο. 2
JPaxilleas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Επιπλέον όπως λέει το άρθρο που μας υπέδειξε ο vasilllis: Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από τριάντα (30) ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος δέκα (10) ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. "Όταν η μείωση της τιμής αυξάνεται προοδευτικά, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή χωρίς τη μείωση της τιμής πριν από την πρώτη εφαρμογή της μείωσης της τιμής". Εντάξει, φανταστική πρόταση! Θέλει κανα δυο τρεις φορές να τη διαβάσεις για να πιάσεις το νόημα 🤪.
andreas1gr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 22 ώρες πριν, redmedusa είπε Τους πήρα τηλέφωνο και τους εξήγησα οτι, όσο πάμε στο Black Friday οι τιμές πέφτουν δεν ανεβαίνουν Ποιος το λέει αυτό; Είναι υποχρεωτικό να πέσουν οι τιμές...; Από πότε...;
atypicalcoder Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 4η ή 5η χρονιά ο θεσμός του Black Friday? και ακόμα μας εκπλήσσουν κάποια πράγματα.
Apaleytos80 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Ολοι τα ιδια κανουνε... Κοιτουσα απο περιέργεια καποια πραγματα αγορασμενα σε προσφορες. Black Friday Αυτη ναι ητανε cyber monday... 2
SabotazNic Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Apaleytos80 είπε Ολοι τα ιδια κανουνε... Κοιτουσα απο περιέργεια καποια πραγματα αγορασμενα σε προσφορες. Black Friday Αυτη ναι ητανε cyber monday... Να μαντεψω? Αγορασμενα 1-2-3-4 χρονια πριν? Προφανως εχουν ανεβει τα παντα 23 ώρες πριν, Nabuko είπε Ναι. Και πολύ καλά έκανε ο συμφορουμίτης και ενήργησε έτσι. Δείχνει ότι δεν είναι πρόβατο και ότι τρώει αμάσητο ότι του πασάρουν. Επιβάλλονται πρόστιμα για τέτοιες παραπλανητικές τακτικές. Το προβλημα ειναι οτι δεν εχει ανεβασει τιμη και εχει βαλει εκπτωση, απλα αλλαξε η τιμη. Οποτε δεν ισχυουν ολα αυτα περι προστιμων, καταγγελιων κτλ Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2023 από SabotazNic
Apaleytos80 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 34 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Να μαντεψω? Αγορασμενα 1-2-3-4 χρονια πριν? Προφανως εχουν ανεβει τα παντα Το προβλημα ειναι οτι δεν εχει ανεβασει τιμη και εχει βαλει εκπτωση, απλα αλλαξε η τιμη. Οποτε δεν ισχυουν ολα αυτα περι προστιμων, καταγγελιων κτλ Ενα χρονο πριν ακριβως
Rebelos2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, atypicalcoder είπε 4η ή 5η χρονιά ο θεσμός του Black Friday? και ακόμα μας εκπλήσσουν κάποια πράγματα. Πρώτη Φορά έγινε τον Νοέμβριο του 2017, δηλαδή φετο είναι η έβδομη. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2023 από Rebelos2018 1
Chev911 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δες εδώ black Friday σε ps5. Αίσχος Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2023 από Chev911
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα