Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dimakos7 είπε

Πηγαίνεις στην διεύθυνση μεταφορών δίνεις την άδεια σου και περιμένεις μέχρι να βγουν οι καινούργιες 

δεν χρειαζεται, και μονο στο ΚΕΠ γινεται, η αδεια και οι πινακιδες ερχονται στο ΚΕΠ

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dimakos7 είπε

Καλησπέρα, το 2020 μου είχαν κλέψει τις πινακίδες δύο φορές, την 2η είχα κάνει καταγγελια(χωρίς να ξέρω ποιος και τι), μετά από κάνα 20μηνο μάλλον τον βρήκαν τον τύπο που τις είχε κλέψει και με είχαν καλέσει για μάρτυρα μάλλον από την αστυνομία(δεν με είχαν πει τον λόγο βέβαια) να μην τα πολυλογω σήμερα μου ήρθε πρόστιμο 500ευρω, πήγα στα δικαστήρια και με είπαν ότι λόγω λιπομαρτυρία. Τέλος πάντων πήγα σε 5-6 γραφεία έκανα μια ανακοπή που μου είπαν να κάνω και στο χαρτί που μου έδωσαν έγραψα τον λόγω που έλειπα.Αυτοι με είπαν ότι θα έχω μια δίκη για να απολογηθώ το γιατί έλειπα.Υπάρχει περίπτωση να τα γλιτωσω τα 500ε γνωρίζει κανείς ;; ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΜΑΣ

Το ότι σε κλέψαν είναι εντελώς άσχετο με το ότι βρήκες τον μπελά σου.

Τον μπελά σου τον βρήκες επειδή σου ήρθε κλήτευση από το δικαστήριο και απλά την αγνόησες. Αποφάσισες να αγνοήσεις μια νομική διαδικασία που σε αφορούσε, και συνεπώς, πήρες το πρόστιμο που αναλογεί.

Το αν θα γλιτώσεις το πρόστιμο ή όχι, θα το αποφασίσει το δικαστήριο, στο οποίο καλά θα κάνεις να παρευρεθείς. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Dimakos7 είπε

Βασικά δήλωσα κλοπή νομίζω πέρασαν 3 χρόνια δεν θυμάμαι, άλλος ένας εξυπνακιας ..

Καλά, μάθε πρώτα τι έκανες και τι δηλωσες για να ξέρεις και τις διαδικασίες για το κάθε τι. 

Αν έκανες απλά δήλωση κλοπής στο ΑΤ, αυτό δεν σημαίνει μήνυση ούτε δικαστηριο, σημαίνει ότι δηλώνεις κλοπή για να μην βρεθείς εσύ μπλεγμένος αν ο κλέφτης κάνει χρήση των δικών σου πινακίδων. 

Εαν όμως κανείς μήνυση, σημαίνει ότι θα ακολουθήσει και το ποινικό σκέλος εναντίον αυτού που τις έκλεψε. Δεν χρειάζεται ούτε να σου πούνε για ποιον λόγο γίνεται η δική ούτε τίποτε άλλο, εφόσον έκανες μήνυση το γνωρίζεις από πριν πως μπορεί να κληθείς σε δική, στα λέει ο δικηγόρος σου αυτά. 

Εσύ δεν πήγες λοιπόν στην δική και ακολούθησαν οι προβλεπόμενες συνέπειες. 

Τώρα όλα αυτά που λέτε περί ατόμων που δεν πάνε στο δικαστήριο και παίρνουν αναβολή με όλους να χάνουν τις μέρες τους, κατανοητό, αλλά δεν μπορεί κανένας να κάνει και τίποτα.

Ας καθοριστεί διαδικασία να υποχρεώνεται ο κατηγορούμενος για εξέταση από γιατρό του δικαστηριου ώστε να σταματήσει αυτή η παρωδία στην Ελλάδα με τις απουσίες και τις αναβολές για λόγους υγείας. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1
Δημοσ.

Βασικά το σύστημα δούλεψε,η αστυνομία έκανε την δουλειά της, τον βρήκε τον κλέφτη και σε ενημέρωσαν ώστε να προχωρήσει η μύνηση σου και εσύ απλά τους έγραψες

Ε κάποιος δεν πρεπει να "πληρώσει" για όλο αυτό το χρόνο που σπατάλησαν;

• Thanks 1
Δημοσ.

Θα πας στο δικαστήριο. Θα σου πούνε ορκίζεσαι κύριε Dimakos7ότι θα πεις την αλήθεια; Ορκίζομαι θα πεις με το χέρι στο Ευαγγέλιο. Και μετά θα πεις την δικαιολογία σου. Οπότε 2 είναι τα τινά: Ή θα πεις πραγματικά την αλήθεια, ότι δεν ήξερες τί ήταν αυτό που σε κάλεσαν και δεν μπορούσες να πας και δεν πήγες, ή θα πεις εκεί μια παπάτζα ψευδώς παρότι θα έχεις ορκιστεί, με την ελπίδα να την πιστέψουν και να γλιτώσεις. Ή μπορείς να δώσεις σε ένα δικηγόρο μια αμοιβούλα να πάει να βγάλει αυτός το φίδι από τη τρύπα, που ξέρει και καλύτερα.

Δημοσ.

Καλά έκανες καταγγελία προφανώς. Δεν βλέπω όμως κάτι για λιπομαρτυρία που να δικαιολόγει τα 500€ ως πρόστιμο. Χάνω κάτι από την ιστορία; Επίσης πριν το δικαστήριο δεν σε φώναξαν στο τμήμα για αναγνώριση;

https://www.dsa.gr/e-διαβούλευση/άρθρο231-λιπομαρτυρία-στο-ακροατήριο

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

Δεν βλέπω όμως κάτι για λιπομαρτυρία που να δικαιολόγει τα 500€ ως πρόστιμο. Χάνω κάτι από την ιστορία;

Ναι. Κοιτάς τον παλιό 231. Έχει τροποποιηθεί.

9 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

Επίσης πριν το δικαστήριο δεν σε φώναξαν στο τμήμα για αναγνώριση;

Τι αναγνώριση?  

Δημοσ.
26 minutes ago, Nabuko said:

Τι αναγνώριση?  

οκ ευχαριστώ.

εμένα σε δύο κλοπές καταστήματος χωρίς να έχω δει τους δράστες (ήταν κλειστό το μαγαζί) με φώναξαν στο τμήμα (τηλεφωνικά)  για αναγνώριση, ενώ τους είχα ενημερώσει ότι δεν είχα οπτική επαφή με συμβούλεψε ο αστ. υπηρεσίας απλά να μην απαντήσω.
Στην δική δεν παρευρέθηκα, έστειλα συγγενικό πρόσωπο (α΄βαθμού) με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία δεν  θυμάμαι πια ήταν (έχουν περάσει 10 χρόνια περίπου).

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Τι αναγνώριση?  

ίσως μπερδεύεται με τις αμερικάνικες ταινίες όπου τους καλούν για line-up πίσω από το τζάμι 😄

• Confused 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Dimakos7 είπε

Δεν μου έλεγαν για πια υπόθεση πρόκειται

Περίμενε. Δηλαδή σε είχαν καλέσει από την αστυνομία και δεν μπορούσες να υποθέσεις για ποιο λόγο σε κάλεσαν;

Δημοσ.
36 minutes ago, The_Judas said:

ίσως μπερδεύεται με τις αμερικάνικες ταινίες όπου τους καλούν για line-up πίσω από το τζάμι 😄

sorry που σου χαλάω την ειρωνία αλλά έτσι είναι. 

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Όχι, έχουν ντοσιέ με φωτό από παραβατικά άτομα και σου λένε να δεις αν αναγνωρίζεις κανέναν. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Περίμενε. Δηλαδή σε είχαν καλέσει από την αστυνομία και δεν μπορούσες να υποθέσεις για ποιο λόγο σε κάλεσαν;

Δύο χρόνια πέρασαν από όταν είχα δηλώσει κλοπή/καταγγελία, όταν ήρθε το χαρτί για την δικη δεν έγραφε τιποτα παρά μόνο να παρευρεθώ σε μια δική μάρτυρας και το όνομα του κατηγορούμενου αυτό τεσπά βλακεία που δεν είχα πάει αλλά τα 500ε πονάνε 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Dimakos7 είπε

Δύο χρόνια πέρασαν από όταν είχα δηλώσει κλοπή/καταγγελία, όταν ήρθε το χαρτί για την δικη δεν έγραφε τιποτα παρά μόνο να παρευρεθώ σε μια δική μάρτυρας και το όνομα του κατηγορούμενου αυτό τεσπά βλακεία που δεν είχα πάει αλλά τα 500ε πονάνε 

Τελικά πήγες ή δεν πήγες;Μια λες ότι δεν πήγες,την άλλη λες πήγες στο δικαστήριο αλλά δεν ήξερες σε ποια αίθουσα να πας.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Dimakos7 είπε

Καλησπέρα, το 2020 μου είχαν κλέψει τις πινακίδες δύο φορές, την 2η είχα κάνει καταγγελια(χωρίς να ξέρω ποιος και τι), μετά από κάνα 20μηνο μάλλον τον βρήκαν τον τύπο που τις είχε κλέψει και με είχαν καλέσει για μάρτυρα μάλλον από την αστυνομία(δεν με είχαν πει τον λόγο βέβαια) να μην τα πολυλογω σήμερα μου ήρθε πρόστιμο 500ευρω, πήγα στα δικαστήρια και με είπαν ότι λόγω λιπομαρτυρία. Τέλος πάντων πήγα σε 5-6 γραφεία έκανα μια ανακοπή που μου είπαν να κάνω και στο χαρτί που μου έδωσαν έγραψα τον λόγω που έλειπα.Αυτοι με είπαν ότι θα έχω μια δίκη για να απολογηθώ το γιατί έλειπα.Υπάρχει περίπτωση να τα γλιτωσω τα 500ε γνωρίζει κανείς ;; ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΜΑΣ

20 ώρες πριν, Dimakos7 είπε

Σοβαρότατα ήμουν εκτός πόλης εκείνο το διάστημα, και πέρα από αυτό όταν τους είχα πάρει τηλ. Δεν μου έλεγαν για πια υπόθεση πρόκειται και βασικά πιο πάνω ειπα μετά από ένα 6μηνο τώρα που το τσεκαρα το 2020 μου τις είχαν κλέψει και το 2022 με πήραν για την δική. Τεσπά μπορώ υπάρχει περίπτωση να γλιτώσω αυτό το πρόστιμο ;

19 ώρες πριν, Dimakos7 είπε

Βασικά στην δικαιολογία έγραψα ότι πήγα αλλά επειδή ήταν πρώτη φορά στα δικαστήρια και δεν γνωρίζω την διαδικασία,γινόταν και χαμός από κόσμο  δεν άκουσα ποτέ το όνομα μου. Αυτό μου το είπε η γυναίκα από το γραφείο να γράψω γιατί άμα έγραφα ότι ήμουν εκτός πόλης δεν θα το δεχτούν. 😅😅

19 ώρες πριν, Dimakos7 είπε

Έλειπα από την δική, όχι από το δικαστήριο αν αυτό θες να μου δείξεις.. Πήγα αλλά δεν άκουσα ποτέ το όνομα μου κάπως έτσι τώρα κατά πόσο θα το πιστέψουν τι να πω .. 

16 ώρες πριν, Dimakos7 είπε

Αδερφέ για αρχή δεν κατάλαβες καλά ή μπορεί να μην το εξήγησα και καλά .. Το 2020 μου είχαν κλέψει δύο φορές τις πινακίδες την 2η φορά είχα κάνει καταγγελία, το 2022 με είχαν πάρει τηλ να παρευρεθώ σε μια δική σαν μάρτυρας και δεν είχα πάει δεν θυμάμαι τον λόγο.. Και σήμερα μου ήρθε πρόστιμο 500ε από την εφορια είδος φόρου: ποινικά και πήγα στα δικαστήρια να ρωτήσω για πιο λόγο πρόκειται .. ποιες συνέπειες βρε λαχανο με κλέβουν πληρώνω από την τσέπη μου τις καινούργιες πινακίδες θα υποστώ και συνέπειες ; 

56 λεπτά πριν, Dimakos7 είπε

Εδώ όλα τα διαμαντάκια μαζεμένα που έχει πει! Αν βγάλει κάποιος άκρη ας μας πει και εμάς! Ο ίδιος μάλλον έπαθε πρόεδρος Εδεσσαικού!

• Like 1
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...