Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ξεκινησει σταθερα εδω και 2 μηνες, προπονηση σε σταδιο με τρεξιμο κυριως, νορμαλ κατασταση οχι κατι extreme, και θελω να παρω νεα running παπουτσια γιατι τα Ultraboost Summer.rdy εκλεισαν τα 3 χρονια χρησης και σιγουρα εχουν κανει αρκετα παραπανω χιλιομετρα απο οσα προτεινουν οι κατασκευαστες συνηθως.
Εκτος απο αυτη τη προπονηση, εδω και χρονια κανω γρηγορο περπατημα σχεδον καθημερινα μεσα σε πολη, συνηθως μισαωρο η και παραπανω. Γενικα δεν χρησιμοποιω αυτοκινητο, προτιμω περπατημα.
Γενικα ομως με εχουν βγαλει πολυ καλα τα παραπανω παπουτσια. Τα συγκεκριμενα ειδα οτι εχουν Drop 10mm και βάρος 310 γρ. και ηταν 44 και 2/3. Παραλληλα για καποιο καιρο ειχα και τα Ultraboost 19  που τα απεσυρα πρωτα. και τα 2 ειχαν αγοραστει στις online προσφορες της adidas προς 100ε και 75ε αντιστοιχα και για αυτα τα λεφτα αξιζαν πολυ.
Εγω ειμαι γυρω στα 65 κιλα και 177 υψος .
Φιλος γυμναστης μου προτεινε να παω σε drop 6-8

Μπατζετ γυρω στα 100ε αλλα αν πρεπει θα ανεβουμε και λιγο
Μαρκες θα ελεγα να κινηθω σε Mizuno, Brooks.. η αλλες επιλογες Saucony, Hoka .. ισως και σε NIke .. adidas θα πηγαινα παλι σε Ultraboost ισως. Αsics ακουω οτι σκιζονται.
Το θεμα μου επισης ειναι οτι δεν μου αρεσουν τα πολυ περιεργα σε εμφανιση και βλεπω τα περισσοτερα ειναι τετοια ..ισως αυτο βεβαια το προσπερασω διαλεγοντας μαυρο χρωμα.
μου εχουν προτεινει διαφορα οπως: Brooks Ghost, Mizuno Wave Sky 6, Asics cumulus, New Balance 1080, Nike Air Zoom Pegasus, Under Armor hovr
Πολυ μπερδεμα παντως τι να προτιμησεις

Δωστε μου προτασεις οσοι εχετε γνωση πανω στο θεμα.. ευχαριστω!

Δημοσ.

αν είσαι αθήνα, θα μπορούσες να περάσεις από αντίστοιχα μαγαζιά ώστε να δοκιμάσεις αλλά και να μιλήσεις με κάποιους υπαλλήλους που γνωρίζουν το αντικείμενο.

• Thanks 1
Δημοσ.

έχοντας δοκιμάσει αρκετά χρόνια τα Brooks, και με πρόσφατη αλλαγή σε Saucony εν οψει του ΑΜΑ που εγινε στις 12/11, θα προτεινα να δεις τα Brooks.

• Thanks 2
Δημοσ.
2 hours ago, djcat said:

αν είσαι αθήνα, θα μπορούσες να περάσεις από αντίστοιχα μαγαζιά ώστε να δοκιμάσεις αλλά και να μιλήσεις με κάποιους υπαλλήλους που γνωρίζουν το αντικείμενο.

δε μενω αθηνα.
πριν καιρο που ειχα ερθει ειχα κανει πελματογράφημα στα Intersport που ειχε ενα μηχανημα. μου εβγαλε καποιες προτασεις, δοκιμασα και 2-3 παπουτσια  (cumulus, Hovr phantom) αλλα δεν εβγαλα καποια ακρη, πιο πολυ μπερδευτηκα

Θα ξαναπαω Αθηνα το ΣΚ
Σε τι μαγαζια ειναι καλο να παω (κυριως κεντρο);
Κανα μαγαζι που να εχει και καλες τιμες επισης ξερουμε; Η που να εχει περσινα μοντελα ξερω γω σε καλυτερες τιμες;

Δημοσ.

πήγαινε στη saucony ή στη new balance πχ. Έχει και black friday, και από οτι βλέπω στο σάιτ της saucony έχεουν προσφορές.

Γενικά στο θέμα του δρομικού παπουτσιού είναι τελείως υποκειμενική άποψη τι θα σου ταιριάξει στο πόδι.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, MasterX said:

Θα ξαναπαω Αθηνα το ΣΚ
Σε τι μαγαζια ειναι καλο να παω (κυριως κεντρο);
Κανα μαγαζι που να εχει και καλες τιμες επισης ξερουμε; Η που να εχει περσινα μοντελα ξερω γω σε καλυτερες τιμες;

Αν σε βολέψει, πέρνα από το Outrun, στη μαρίνα Φλοίσβου. Θα σε κατατοπίσουν πλήρως (να έχεις, τουλάχιστον, μια ιδέα για το που να κινηθείς, ακόμα κι αν δεν αγοράσεις κάτι από εκεί).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ενα χρονο τωρα τα brooks ghost 14. Ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Αναπνει το ποδι, δεν δημιουργουνται ετσι οσμες και ειναι παρα πολυ ελαφρια. Θα σου προτεινα να τα δοκιμασεις πρωτα σε μαγαζι, γιατι ενω φοραω κανονικα 42,5 στα brooks με βολεψε περισσοτερο το 44. Αφου βρεις ποιο ειναι το νουμερο σου, τσιμπατα ονλαιν γιατι σιγουρα θα τα βρεις φθηνοτερα.

Επεξ/σία από PK1926
  • Thanks 1
Δημοσ.

Kinvara 14 απο sauconyπροτείνω. Είναι τα πρωτα "running" παπούτσια που πήρα, σχετικά φτηνά, πολύ ελαφριά  και με αυτά έβγαλα μαραθώνιο πριν 2 εβδομάδες 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

και στη saucony του Ψυχικού εργάζεται μαραθωνοδρόμος της εθνικής ομάδας - γενικά μπορείς να πάρεις και πληροφορίες για προπονήσεις κλπ.

• Thanks 1
Δημοσ.

εγω δε θα σου γραψω μαρκα.

Το αθλητικο παπουτσι τη τελευταια δεκαετια εχει εξελιχθει και εχει πλεον και σκοπο:

επιδοσεις (μικρο βαρος)

support (βαρυ αλλα δε μασαει, καλο για προπονησεις)

ουδετερο (επιλεγουν οι πιο πολλοι γιατι προφανως ειναι στη μεση).

Σιγουρα θα πρεπει να εχει καποια καλη σολα τυπου gel ή αφρο ή καποιο αλλο ειδικο υλικο (καθε μαρκα το ονομαζει αλλιως p.x adidas=boost)

απο εκει και περα ο αλλος διαχωρισμος ειναι τα χλμ: αν τα θες για πολυ μεγαλες αποστασεις π.χ η προπονηση σου ειναι απο 5χλμ και πανω ή για μικροτερες.

Τελος οσο και αν φαινεται περιεργο πραγματικα ειναι ενα αλλο κριτηριο: η εμφανιση! εχω δει αρκετα ατομα (ανδρες και γυναικες) που να εχουν παπουτσι φοβερο και να ειχαν δωσει περιουσια αλλα να μη το χρησιμοποιουν γιατι ξενερωνουν. Ακομα και εγω καποτε το εκανε με ενα παπουτσι που ετυχε να ειναι τελειως μαυρο και οταν ετρεχα ενιωθα οτι τρεχω να παω ...καφετερια ή εκανα γυμναστικη σε σχολειο.

Απο εκει και περα εχεις 2 επιλογες (ειδικα που εισαι επαρχια, σε νιωθω): ειτε κανεις τρελη αγορα στο ιντερνετ, βρισκεις 2-3 μοντελα και πας σε καταστημα και δοκιμαζεις ή αν εισαι τολμηρος παραγγελνεις και ονλαιν ειτε πας κατευθειαν σε καποιο καλο μαγαζι οπως σωστα το outrun ή τα saucony/adidas (ολα τα saucony εχουν εμπειρους καλους αθλητες στο προσωπικο) και ρωτας να σε βοηθησουν, αλλα εχω τυχει σε περιπτωσεις (λιγες μεν) που κατεύθυναν πελατη προς συγκεκριμμενα μοντελα/επειρεαζουν γνωμη.

Καλες αγορες

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, vamvakoolas said:

εγω δε θα σου γραψω μαρκα.

Το αθλητικο παπουτσι τη τελευταια δεκαετια εχει εξελιχθει και εχει πλεον και σκοπο:

επιδοσεις (μικρο βαρος)

support (βαρυ αλλα δε μασαει, καλο για προπονησεις)

ουδετερο (επιλεγουν οι πιο πολλοι γιατι προφανως ειναι στη μεση).

Σιγουρα θα πρεπει να εχει καποια καλη σολα τυπου gel ή αφρο ή καποιο αλλο ειδικο υλικο (καθε μαρκα το ονομαζει αλλιως p.x adidas=boost)

απο εκει και περα ο αλλος διαχωρισμος ειναι τα χλμ: αν τα θες για πολυ μεγαλες αποστασεις π.χ η προπονηση σου ειναι απο 5χλμ και πανω ή για μικροτερες.

Τελος οσο και αν φαινεται περιεργο πραγματικα ειναι ενα αλλο κριτηριο: η εμφανιση! εχω δει αρκετα ατομα (ανδρες και γυναικες) που να εχουν παπουτσι φοβερο και να ειχαν δωσει περιουσια αλλα να μη το χρησιμοποιουν γιατι ξενερωνουν. Ακομα και εγω καποτε το εκανε με ενα παπουτσι που ετυχε να ειναι τελειως μαυρο και οταν ετρεχα ενιωθα οτι τρεχω να παω ...καφετερια ή εκανα γυμναστικη σε σχολειο.

Απο εκει και περα εχεις 2 επιλογες (ειδικα που εισαι επαρχια, σε νιωθω): ειτε κανεις τρελη αγορα στο ιντερνετ, βρισκεις 2-3 μοντελα και πας σε καταστημα και δοκιμαζεις ή αν εισαι τολμηρος παραγγελνεις και ονλαιν ειτε πας κατευθειαν σε καποιο καλο μαγαζι οπως σωστα το outrun ή τα saucony/adidas (ολα τα saucony εχουν εμπειρους καλους αθλητες στο προσωπικο) και ρωτας να σε βοηθησουν, αλλα εχω τυχει σε περιπτωσεις (λιγες μεν) που κατεύθυναν πελατη προς συγκεκριμμενα μοντελα/επειρεαζουν γνωμη.

Καλες αγορες

Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου να μου γράψεις τη γνώμη σου.

Οι προπονήσεις που κάνω μερικές φορές είναι λιγότερο από 5 χιλιόμετρα, προχθές η τελευταία που θυμάμαι ήταν γύρω στα 6.. με διαλειμματικα περπατήματα ενδιάμεσα. Επίσης κάνω και μερικά χιλιόμετρα περπατημα κάθε μέρα μέσα στη πόλη.

ίσως το ουδέτερο να είναι η καλύτερη περίπτωση, αλλιώς αυτά που είναι για προπονήσεις. Πώς όμως μπορώ να ξεχωρίσω σε ποια κατηγορία είναι το κάθε μοντέλο; Το βάρος και το drop βοηθάνε;

η εμφάνιση παίζει ρόλο και για μένα.. όντως πλέον τα παπούτσια αυτού του είδους είναι περίεργα στην εμφάνιση για τα γούστα μου.. Και τα χρώματα παρδαλά για αυτό προτιμώ τα μαύρα συνήθως

θα δω τι θα προλάβω να κάνω στην Αθήνα γιατί δεν ξέρω πόσο χρόνο θα έχω

Σκέφτομαι να πάρω και ένα δεύτερο ζευγάρι διαφορετικό, ίσως αρχές του χρόνου, για να έχω 2 επιλογές

Επεξ/σία από MasterX
Δημοσ.

Εγω εδω και μερικα χρονια εχω 2 ζευγαρια: προπονητικα/περπατημα με υποστηριξη και ουδετερο (που και που αγοραζω και αγωνιστικο) για μεγαλες αποστασεις (long runs >5χλμ συνεχομενα).

τα προπονητικα δε με νοιαζει μαρκα απλα να εχει καλη υποστηριξη και να αντεχει χρονο χλμ. Διαβαζω σε φορουμ ή αρθα και επιλεγω. Συνηθως σε 9-12 μηνες τα αλλαζω και γινονται παπουτσια καφε/μαστορεματα κτλ. Προσφατα αγορασα πχ μαρκα του decathlon /μεσαια καλη σειρα που αν και το ειχα της πλακας, για την ωρα ειναι καλυτερο απο αλλα διπλασιας τιμης. Νομιζω οτι εχω δοκιμασει σχεδον ολες τις μαρκες

Τα αγωνιστικα/μεγαλες αποστασεις δινω βαση στην ανεση αλλα και το βαρος (200 γρ επιπλεον να κουβαλας για πανω απο πεντα λεπτα κανει διαφορα) και ειναι σα και αυτα τα διαστημικα που βλεπουμε τελευταια νε χονδρες/μαλακες σολες. Αυτα κανουν πανω απο 100 ευρ αλλα τα κραταω 2/2 μιση χρονια αφου δε κανω τοσα χλμ. Επιλεγω συνηθως απο τις 2-3 γνωστες μαρκες

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...