aristagoras1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Καλησπερα, Εχουν περασει οπτικη ινα(μαλλον cosmote) εξω απ το σπιτι μου, μονοκατοικια αν παιζει καποιο ρολο. Εχω nova adsl και θελω να παω σε fiber 100. Θα μου φτιαξει η nova δωρεαν την καλωδιωση? Υποθετω θα μπουν καναλακια και μια πριζα καπου κοντα στην εισοδο του σπιτιου αν και θα προτιμουσα σε πιο μεσα δωματιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iorant Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Φίλος αν δεν είναι το δυκτιου της Νόβα , δεν πρόκειται να σου βάλει τίποτα η Νόβα. Θα σου λέει δεν έχει διαθεσιμότητα. Το καλύτερο είναι να μπεις στο https://www.broadband-assist.gov.gr/ να βρεις το σπίτι σου , να δεις ποιος πάροχος είναι ο εγκατάστασης και να κάνεις αίτηση σε αυτόν κατευθείαν. Τώρα που τρέχουν voucher και ίσως διευκολύνει την κατάσταση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afm Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Στις 23/11/2023 στις 12:17 ΠΜ, aristagoras1 είπε Καλησπερα, Εχουν περασει οπτικη ινα (μαλλον cosmote) εξω απ το σπιτι μου, μονοκατοικια αν παιζει καποιο ρολο. Εχω nova adsl και θελω να παω σε fiber 100. Θα μου φτιαξει η nova δωρεαν την καλωδιωση? Την εγκατάσταση μέχρι τον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού σου θα την κάνει ο πάροχος που έχει αναλάβει τις οπτικές στην περιοχή σου. Άρα (σύμφωνα με τα λεγόμενα σου ) η cosmote θα είναι αυτή που θα σου φέρει την ίνα στον εξωτερικό τοίχο ή στην είσοδο του σπιτιού σου και όχι η nova. Στις 23/11/2023 στις 12:17 ΠΜ, aristagoras1 είπε Υποθετω θα μπουν καναλακια και μια πριζα καπου κοντα στην εισοδο του σπιτιου αν και θα προτιμουσα σε πιο μεσα δωματιο. Από εκεί και πέρα (όπως πολύ σωστά λες) θα έρθει η nova και από το κουτί - αναμονή που έχει αφήσει η cosmote θα περάσει την ίνα μέσα από καναλάκια και θα την τερματίσει σε μία πρίζα κάπου κοντά στην είσοδο. Πολλοί εργολάβοι είναι συζητήσιμοι και εάν είναι σχετικά εύκολο μπορεί να σου βάλουν την πρίζα και σε άλλο σημείο και όχι απαραίτητα στην είσοδο. Συνήθως η nova σε ξένο δίκτυο καθυστερεί και δίνει τελευταία διαθεσιμότητα για οπτική. Οπότε αφού το δίκτυο είναι της cosmote πιθανόν να αργήσει να έχει διαθεσιμότητα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ksessalonikios Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 η νόβα δεν δίνει πριζακι, τουλάχιστον στα οικιακά συμβόλαια, η ίνα καταλήγει κατευθεαν στο ρουτερ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iorant Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Στις 23/11/2023 στις 12:17 ΠΜ, aristagoras1 είπε Καλησπερα, Εχουν περασει οπτικη ινα(μαλλον cosmote) εξω απ το σπιτι μου, μονοκατοικια αν παιζει καποιο ρολο. Εχω nova adsl και θελω να παω σε fiber 100. Θα μου φτιαξει η nova δωρεαν την καλωδιωση? Υποθετω θα μπουν καναλακια και μια πριζα καπου κοντα στην εισοδο του σπιτιου αν και θα προτιμουσα σε πιο μεσα δωματιο. Φίλος είσαι σε παρόμοια κατάσταση με μένα σχετικά με το πακέτο. Η Νόβα δυστηχως , όταν δει την διαθεσιμότητα (υπολόγισε κάνα 2 μήνες) θα σου προσφέρει Ftth fiber 200 στα 33 /μήνα. ΔΗΛΑΔΗ δεν υπάρχουν πουθενά τα 26 ευρώ για την 300αρα. Όσο για την εγκατάσταση , αποφεύγουν να την κάνουν . Παντός κάνενας εργολάβος δεν πρόκειται να σου κάνει αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Μέγιστο που θα "περπατήσει" ο εργολάβος στο σπίτι είναι τα 5 μέτρα. 18 ώρες πριν, ksessalonikios είπε η νόβα δεν δίνει πριζακι, τουλάχιστον στα οικιακά συμβόλαια, η ίνα καταλήγει κατευθεαν στο ρουτερ Κακοτεχνία φουλ. Δουλειά που είδα της cosmote είναι σαφώς ποιο ποιοτική Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ksessalonikios Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, iorant είπε Κακοτεχνία φουλ. Δουλειά που είδα της cosmote είναι σαφώς ποιο ποιοτική θα συμφωνήσω, τα καναλια που περνάνε είναι αρκετά μεγάλα για το μέγεθος της ίνας μ' αποτέλεσμα να φαίνονται άσχημα στον τοιχο. Τα ξήλωσα όλα και πηρα τα πιο μικρά που βρήκα και τώρα είναι σχεδόν αόρατα. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2023 από ksessalonikios 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristagoras1 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Μιλησα με τη nova και μου ειπανε 26 ευρω τα 300 mbps αν ειναι δικο τους δικτυο και 33 ευρω τα 200 mbps αν ειναι αλλου παροχου. Η vdsl ειναι στα 26 ευρω. Μου ειπαν οτι την καλωδιωση την αναλαμβανουν αυτοι, πρωτα θα βαλει τεχνικος την αναμονη και μετα αλλος τεχνικος μεσα στο σπιτι, τωρα δεν ξερω αν ισχυει. Δεν ξερω σκεφτομαι να βαλω vdsl αφου ειναι αρκετα μεγαλη η διαφορα τιμης και κραταω στο μυαλο μου οτι ερχεται η inalan συντομα στην περιοχη μου, ακομα δεν καλυπτει το δρομο μου ομως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 30/11/2023 at 18:18, ksessalonikios said: η νόβα δεν δίνει πριζακι, τουλάχιστον στα οικιακά συμβόλαια, η ίνα καταλήγει κατευθεαν στο ρουτερ εγω το γραφω εδω και το αφηνω εδω.οποιος θελει μπορει να βρει πριζακι με sc-apc coupler και να το βαλει μονος του .θα χρειαστει ενα πριζακι οπως εγραψα και ενα Patch cord 1-2 μετρα οτι θελει sc apc σε sc apc simplex.και duplex να ειναι μικρο το κακο.το χωριζει και θα του περισσεψει και ενα. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2023 από poulinos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
senes Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Μήπως έχεις κάποιο link για το πριζάκι με coupler ; Ευχαριστώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 On 17/12/2023 at 16:06, senes said: Μήπως έχεις κάποιο link για το πριζάκι με coupler ; Ευχαριστώ. κανε μου ενα reminder με ενα Pm να δω μηπως εχω κανενα να σου στειλω. Κατι τετοιο λεω https://www.ebay.com/itm/386139212051?norover=1&mkevt=1&mkrid=711-167022-165022-9&mkcid=2&itemid=386139212051&targetid=295818637131&device=c&mktype=pla&googleloc=9067679&poi=&campaignid=20797276742&mkgroupid=155163397879&rlsatarget=pla-295818637131&abcId=&merchantid=119648210&gclid=CjwKCAiAvoqsBhB9EiwA9XTWGWRGwt_BdiIbaKQL93VPWFeKkvE5M_1t8BUrw_pJwWbTMAbR7CRr6hoCEH0QAvD_BwE https://premiumline-cabling.com/product/fttd-wall-box/ https://canovate.com/en/product/optical-telecommunication-outlet-can-oto-101/ oto Νομιζω τα ονομαζουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkout Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δηλαδή για να καταλάβω η Nova δεν χρησιμοποιεί τις οπτικές ίνες της Cosmote για 1000αρα σύνδεση στους οικιακούς πελάτες της (όπως κάνει με το vdsl) ; παρά μόνο όπου έχει δικό της δίκτυο οπτικών ινών πουλάει 1000αρες δηλαδη σε 10 περιοχές σε όλη την Ελλάδα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ksessalonikios Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, pkout είπε Δηλαδή για να καταλάβω η Nova δεν χρησιμοποιεί τις οπτικές ίνες της Cosmote για 1000αρα σύνδεση στους οικιακούς πελάτες της (όπως κάνει με το vdsl) ; παρά μόνο όπου έχει δικό της δίκτυο οπτικών ινών πουλάει 1000αρες δηλαδη σε 10 περιοχές σε όλη την Ελλάδα; ακριβώς, από υποδομές τρίτων μέχρι 200αρα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου On 07/02/2024 at 07:18, pkout said: Δηλαδή για να καταλάβω η Nova δεν χρησιμοποιεί τις οπτικές ίνες της Cosmote για 1000αρα σύνδεση στους οικιακούς πελάτες της (όπως κάνει με το vdsl) ; παρά μόνο όπου έχει δικό της δίκτυο οπτικών ινών πουλάει 1000αρες δηλαδη σε 10 περιοχές σε όλη την Ελλάδα; σωστα καταλαβες.τεχνικα ειναι εφικτο απλα δεν εχουν κανει συμφωνια ακομα για τιμες κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα