Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

εξυπνος ο τύπος. πηγε με το ασθενοφορο κανονικα νοσοκομειο αλλα δεν δηλωσε τραυματισμο γιατι μαλλον ηξερε οτι ετσι δεν θα κληθουν απο την τροχαια οι μαρτυρες. ωραιος..

τελικα δυστυχως καλα κανουν οσοι αυτοματως με το που τρακάρουν δηλώνουν τραυματισμο. ειναι τοσο γελοιο το συστημα της τροχαιας (οταν έρχετε) που παιρνεις ρισκο αν πεις την αληθεια, οτι δηλαδη δεν τραυματιστηκες. 

4 ώρες πριν, IoannisSM είπε

Δεν το καταλαβαίνω. Είναι καλύτερα να δηλώνουμε τραυματισμό ώστε να πιεστεί ο άλλος που φταίει ώστε να δηλώσει υπαιτιότητα; τι διαφορετικό κάνει τότε η τροχαία; 

4 ώρες πριν, IoannisSM είπε

Η δήλωση τραυματισμού τι αλλάζει; αυτό δεν έχω καταλάβει.

Όταν υπάρχει τραυματίας σε ατύχημα, δεν υφίσταται πλέον φιλικός διακανονισμός. Γίνεται δικαστήριο εφόσον το επιθυμεί η μεριά του τραυματία επειδή μπορεί να προκύψουν και ποινικές ευθύνες.

Μάλλον είχε άλλο λόγο ο αναβάτης που δεν το δήλωσε.

Επεξ/σία από Narayan
  • Like 3
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάποιος που περνάει με κόκκινο, όπως ο υπαίτιος, δεν έχει αυτομάτως κάποιο πρόστιμο τουλάχιστον; Μην πω για κάτι περισσότερο. Η τροχαία τι κάνει δλδ; Μόνο χαρτάκια γράφει; Και η ΔΙΑΣ βλέπει κάποιος να περνάει με κόκκινο και όλα καλά..

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pcmasteralex είπε

Κάποιος που περνάει με κόκκινο, όπως ο υπαίτιος, δεν έχει αυτομάτως κάποιο πρόστιμο τουλάχιστον; Μην πω για κάτι περισσότερο. Η τροχαία τι κάνει δλδ; Μόνο χαρτάκια γράφει; Και η ΔΙΑΣ βλέπει κάποιος να περνάει με κόκκινο και όλα καλά..

Το περασμα με κοκκινο εκτος απο προστιμο νομιζω ειναι και ποινικο και αν τον δουν φυσικα εχει και συνεπειες.

Στην περιπτωση ομως εδω απο οτι διαβασα ο αναβατης ειπε οτι δεν θυμαται με τι περασε.

Δημοσ.
6 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Στην περιπτωση ομως εδω απο οτι διαβασα ο αναβατης ειπε οτι δεν θυμαται με τι περασε.

Το οποίο αυτομάτως θα έπρεπε να είναι απόδειξη ενοχής, άτομο που δεν έχει κάνει συνήθεια το να περνάει με κόκκινο πως θα έλεγε ποτέ του πως δεν θυμάται τι χρώμα ήταν το φανάρι, αντί για "Φυσικά και ήταν πράσινο, αλλιώς δεν θα περνούσα";

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, GamingMaster424 είπε

Το οποίο αυτομάτως θα έπρεπε να είναι απόδειξη ενοχής, άτομο που δεν έχει κάνει συνήθεια το να περνάει με κόκκινο πως θα έλεγε ποτέ του πως δεν θυμάται τι χρώμα ήταν το φανάρι, αντί για "Φυσικά και ήταν πράσινο, αλλιώς δεν θα περνούσα";

Αν δεν δηλωσεις κατι σαφως δεν υπαρχει αποδειξη ενοχης .Αλλα οπως κια να εχει αν δεν κανει θετικη δηλωση δυσκολα τα πραγματα

Δημοσ.
28 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Αν δεν δηλωσεις κατι σαφως δεν υπαρχει αποδειξη ενοχης .Αλλα οπως κια να εχει αν δεν κανει θετικη δηλωση δυσκολα τα πραγματα

Γι' αυτό είπα "θα έπρεπε", προφανώς και ο τύπος πάει να το παίξει τρελίτσα, αλλά αν η υπόθεση πάει δικαστικώς, εκεί δεν θα έχει να κάνει με παιδάκια και κάτι τέτοια δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, basilis_k6 said:

εξυπνος ο τύπος. πηγε με το ασθενοφορο κανονικα νοσοκομειο αλλα δεν δηλωσε τραυματισμο γιατι μαλλον ηξερε οτι ετσι δεν θα κληθουν απο την τροχαια οι μαρτυρες. ωραιος..

τελικα δυστυχως καλα κανουν οσοι αυτοματως με το που τρακάρουν δηλώνουν τραυματισμο. ειναι τοσο γελοιο το συστημα της τροχαιας (οταν έρχετε) που παιρνεις ρισκο αν πεις την αληθεια, οτι δηλαδη δεν τραυματιστηκες. 

Ετσι είναι, εγώ ήμουν στο αντίθετο άκρο, έτρεχαν τα αίματα και τους έλεγα δεν έχω τίποτα, τελικά με έπεισε ένας αστυνομικός να πάω στο νοσοκομείο και με "έσωσε" γιατί έγινε αυταπάγγελτα το δικαστήριο (έκανα και 4 ράμματα στο πόδι). Εκεί φοβηθήκανε λίγο και δεχτήκανε το φταίξιμο γιατί είχα και μάρτυρες και φοβήθηκαν μην το κυνηγήσω ποινικά.

Το αρνητικό με αυτά είναι ότι πρέπει να τα ξέρεις όλα απο πριν γιατί δεν στα λέει κανεις. Να δηλώσεις τα πάντα που σου χάλασαν (π.χ εξοπλισμο, μπουφαν, κράνος, κτλ), να κρατάς αποδείξεις απο ταξί αν είναι το μοναδικό σου όχημα, και φυσικά να τρέχεις σε δικαστήρια που θα σου φάει όλη την μέρα.

Εγώ δικαιώθηκα και τα πήρα τα περισσότερα χρήματα 4 χρόνια μετά και μερικές χαμένες μέρες. Δεν πήρα τα λεφτά του γιατρού, της μαγνητικής, του φυσιοθεραπευτή, του κράνους που μου είπαν να το δηλώσω αργότερα αλλά τελικά έπρεπε να δηλωθεί πριν, αλλά δεν είχα καθόλου όρεξη και χρόνο να φάω και άλλες μέρες σε δικαστήρια. Δικηγόρο της δικής μου ασφαλιστικής (Interamerican) δεν είδα ποτέ, μόνος πήγα στα δικαστήρια και μόνος ξεμπέρδεψα, το σύστημα κάπως δούλεψε. Η εταιρία της νομικής κάλυψης μέχρι να βγεί η απόφαση είχε κλείσει τελείως. Γτπ

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 3
Δημοσ.
23 ώρες πριν, MADraxalos είπε

Ο ασφαλιστής μου μου είπε να μιλήσω με την ασφαλιστική του υπαίτιου και να τους πω για όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχω μήπως και αλλάξουν την άποψη τους.

Να αλλαξεις ασφαλιστή. Και αυτο το λεει ενας ασφαλιστής!

22 ώρες πριν, Klausx είπε

Υπομονή, λογικά θα το λύσουν οι ασφαλιστικές μεταξύ τους απλά τους καθυστερεί ο τύπος.

Δεν λυνουν τιποτα οι ασφαλιστικες μονες τους. Κανεις υπαλληλος των 700-800 δεν θα ασχοληθει με την ζημια σου, παραπανω απο το απολυτως απαραίτητα απο μονος του.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Ετσι είναι, εγώ ήμουν στο αντίθετο άκρο, έτρεχαν τα αίματα και τους έλεγα δεν έχω τίποτα, τελικά με έπεισε ένας αστυνομικός να πάω στο νοσοκομείο και με "έσωσε" γιατί έγινε αυταπάγγελτα το δικαστήριο (έκανα και 4 ράμματα στο πόδι). Εκεί φοβηθήκανε λίγο και δεχτήκανε το φταίξιμο γιατί είχα και μάρτυρες και φοβήθηκαν μην το κυνηγήσω ποινικά.

Το αρνητικό με αυτά είναι ότι πρέπει να τα ξέρεις όλα απο πριν γιατί δεν στα λέει κανεις. Να δηλώσεις τα πάντα που σου χάλασαν (π.χ εξοπλισμο, μπουφαν, κράνος, κτλ), να κρατάς αποδείξεις απο ταξί αν είναι το μοναδικό σου όχημα, και φυσικά να τρέχεις σε δικαστήρια που θα σου φάει όλη την μέρα.

Εγώ δικαιώθηκα και τα πήρα τα περισσότερα χρήματα 4 χρόνια μετά και μερικές χαμένες μέρες. Δεν πήρα τα λεφτά του γιατρού, της μαγνητικής, του φυσιοθεραπευτή, του κράνους που μου είπαν να το δηλώσω αργότερα αλλά τελικά έπρεπε να δηλωθεί πριν, αλλά δεν είχα καθόλου όρεξη και χρόνο να φάω και άλλες μέρες σε δικαστήρια. Δικηγόρο της δικής μου ασφαλιστικής (Interamerican) δεν είδα ποτέ, μόνος πήγα στα δικαστήρια και μόνος ξεμπέρδεψα, το σύστημα κάπως δούλεψε. Η εταιρία της νομικής κάλυψης μέχρι να βγεί η απόφαση είχε κλείσει τελείως. Γτπ

Δεν διαφωνώ με αυτά αλλά αν η ζημιά είναι μεγάλη και δεν μπορεί να φτιάξει το αμάξι του δεν γίνεται πάντα να τα κάνει κάποιος. 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Narayan είπε

Όταν υπάρχει τραυματίας σε ατύχημα, δεν υφίσταται πλέον φιλικός διακανονισμός.

λαθος κάνεις.

24 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Η εταιρία της νομικής κάλυψης μέχρι να βγεί η απόφαση είχε κλείσει τελείως

2 εταιριες νομικης προστασιας υπηρχαν στην Ελλαδα. Η μια η ARAG παραμενει ως εχει, η αλλη συγχωνεύτηκε με την μαμα εταιρια ERGO.

Ποια εταιρια ειναι αυτη που εκλεισε?

Δεν μας εχεις απαντησει στο ποιες ειναι οι ασφαλιστικες εταιριες. Ποια ειναι η δικη σου και ποια η άλλη ?

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, andreaspA said:

Ποια εταιρια ειναι αυτη που εκλεισε?

H DAS που ήταν και δίπλα στο σπίτι μου. Με πήρε μετά μια δικηγόρος απο αλλού και καλά ότι της μετέφεραν την υπόθεση και μου είπε όταν πάρω τα λεφτά να την ενημερώσω για να κλείσει τον φάκελο. Δεν την ενημέρωσα καν βαρέθηκα να χαλάσω και το σάλιο μου με την ανύπαρκτη νομική κάλυψη.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Luciddream είπε

H DAS που ήταν και δίπλα στο σπίτι μου. Με πήρε μετά μια δικηγόρος απο αλλού και καλά ότι της μετέφεραν την υπόθεση και μου είπε όταν πάρω τα λεφτά να την ενημερώσω για να κλείσει τον φάκελο. Δεν την ενημέρωσα καν βαρέθηκα να χαλάσω και το σάλιο μου με την ανύπαρκτη νομική κάλυψη.

Κανεις λαθος. Εκατονταδες υποθεσεις εχω στειλει στην DAS. Παρα πολλες εκλεισαν προκαταβολικα πριν το δικαστηριο.

Δημοσ.
7 minutes ago, andreaspA said:

Κανεις λαθος. Εκατονταδες υποθεσεις εχω στειλει στην DAS. Παρα πολλες εκλεισαν προκαταβολικα πριν το δικαστηριο.

Σε τι κάνω λάθος? Απλά δεν ασχολήθηκε κανείς, είχα πάρει 3 τηλέφωνα και είχα πάει και απο εκεί και δεν με πήρε ποτέ κανένας. Όταν έγινε το δικαστήριο (ποινικό) μου ειπαν ότι επειδή είμαι μάρτυρας δεν δικαιολογεί το συμβόλαιο και αν θέλω να φέρω δικό μου δικηγόρο. Έχω και όλα τα χαρτιά και τις καταθέσεις, και την απόφαση του δικαστηρίου και την ΕΔΕ που έγινε στους αστυνομικούς (που με τράκαραν) και την εξόφληση (4850 ευρώ) από την αποκεντρωμένη διοίκηση αν θες τα ποστάρω. Το πολύ πολύ που τους δίνω είναι ότι επειδή είχα συμβόλαιο να έπαιξε ρόλο στην ΕΔΕ που βγήκε υπερ μου, αλλά αυτό είναι απλά υπόθεση που κάνω.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Luciddream είπε

Σε τι κάνω λάθος?

Δεν γνωριζω την περιπτωση σου. Πιθανα κατι να πηγε στραβά αλλα δεν μπορω να εχω αποψη.  Αυτό που λέω είναι ότι εχεις λαθος για την γενική εικόνα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...