Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση από 5800x σε 7800x3D ! Πόση διαφορά θα δω;

@ngelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι να πάω από το σύστημα που έχω τώρα με CPU τον 5800x , σε AM5 και συγκεκριμένα στον 7800x3D.
Επειδή παίζω σε 4k θέλω να ρωτήσω αν ισχύουν οι διαφορές που βλέπω στο παρακάτω βίντεο (σε κάποια παιχνίδια φτάνει και 60fps πάνω) και γενικά αν αξίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα εμπιστευόμουν περισσότερο hardware unboxed από mark pc (???)

AMD Ryzen 7 7800X3D vs. 5800X3D

Αναλογίσου οτι δοκιμάζει με ανώτερη κάρτα από τη δική σου (και του pc mark :D ), την 4090

Σε 4k βγάζει 4% διαφορά με 5800x3d που ναι μεν είναι καλύτερος από 5800x αλλά σε 4k έχουν επίσης αμελητέα διαφορά.

Σε 2k βγάζει 12% διαφορά. Μάλλον θα δεις κι εσύ μια διαφορά της τάξεως του 10%, τα +60 fps θα έλεγα οτι δε θα τα δεις, τουλάχιστον όχι σε παιχνίδι που θα κάνουν αισθητή τη διαφορά

Μπορείς εύκολα να δεις συγκριτικά και review του 7800x3d, σίγουρα θα υπάρχει σύγκριση με 5800x3d.

Αν ψάξεις review 5800x3d σίγουρα θα βρεις τι διαφορές έχει με τον 5800x και κάπως θα βγάλεις μέσο όρο.

Σε οτι review κι αν δεις, πρόσεχε πολύ την εγκυρότητα του reviewer καθώς και τα quality settings των δοκιμών καθώς μπορούν εύκολα να αλλάξουν τις εντυπώσεις

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, @ngelos είπε

Σκέφτομαι να πάω από το σύστημα που έχω τώρα με CPU τον 5800x , σε AM5 και συγκεκριμένα στον 7800x3D.
Επειδή παίζω σε 4k θέλω να ρωτήσω αν ισχύουν οι διαφορές που βλέπω στο παρακάτω βίντεο (σε κάποια παιχνίδια φτάνει και 60fps πάνω) και γενικά αν αξίζει.

Ούτε καν..μην το πάρεις σοβαρά..ο 7800x3d φαίνεται να δουλεύει σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ότι οι άλλοι δύο,πράγμα παραλογο αφού έχει παραλληλα και οριακά χειροτερο usage της κάρτας.!Επισης κανένα cpu δεν φαίνεται να μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως μια 3090ti σε 4k μιας και πότε η κάρτα δεν μένει στο 99%.Για αντιπαράθεση ενας 12700κ που έχω (πιο αδύναμο cpu από 7800x3d για gaming),κρατάει μια 4080 (πιο δυνατή gpu) καρφωμένη στο 99% όχι σε 4k αλλά και σε 1440p.Οτι είπε ο Νικόλας πιο πάνω με λίγα λόγια...Εγώ αν με έτρωγε μικρόβιο αναβάθμισης θα περίμενα καμμια γενιά am5 ακόμα/καινούργιο ιντελ socket, αν ήμουν στη θέση σου.Εκτος κι αν η κάρτα σου υπολειτουργεί τραγικά,που δεν το πιστεύω.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2

On 22/11/2023 at 22:26, @ngelos said:

Σε 4κ και με 4070ti και εγώ θα έλεγα να μείνεις όπως είσαι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...