Προς το περιεχόμενο

Black Friday -> Specialty Καφεδες


fredd0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 λεπτά πριν, apostolis159 είπε

Για δώσε ινφο. Δεν βλέπω κάτι στο σαιτ τους.

Διαβασε 1 σελιδα πισω, 15% και δωρεαν μεταφορικα για αγορες 40€+. Εφαρμοζεται αυτοματα στο καλαθι και ειναι μονιμη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, GREG10ARIS said:

Εγω παλι δεν μπορεσα να κανω καλο καφε με habit σε υπεραυτοματη (πιθανοτατα επειδη ειναι light roast και οι υπεραυτοματες δεν πιανουν ψηλες θερμοκρασιες). Ολο αλλαζα ρυθμισεις αλλα δεν ηπια κατι εντυπωσιακο, τα blends της taf μου αρεσαν πολυ περισσοτερο.

Με Magnifica S είμαι, αλλά ίσως έχω τύχει σε καλές ρυθμίσεις. Είμαι ήδη στα 20+kg habit.

Ποιό taf βρίσκεις καλύτερο, για να κάνω μία δοκιμή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

53 λεπτά πριν, gusteg είπε

Με Magnifica S είμαι, αλλά ίσως έχω τύχει σε καλές ρυθμίσεις. Είμαι ήδη στα 20+kg habit.

Ποιό taf βρίσκεις καλύτερο, για να κάνω μία δοκιμή;

Τι ρυθμιση εχεις βαλει στον μυλο; και τι ενταση/ποσοτητα αν εχει η μηχανη;

Pianeta blue (ο light δε μου αρεσε τοσο αν και πολλοι τον θεωρουν καλυτερο) και Hacienda La Minita El Conquistador μου αρεσαν, δεν πηρα πιο ακριβους.

Με το 15% και δωρεαν μεταφορικα βγαινουν αρκετα φθηνοτεροι απο kudu (27 και 26€/κιλο αντιστοιχα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 hours ago, GREG10ARIS said:

Τι ρυθμιση εχεις βαλει στον μυλο; και τι ενταση/ποσοτητα αν εχει η μηχανη;

Pianeta blue (ο light δε μου αρεσε τοσο αν και πολλοι τον θεωρουν καλυτερο) και Hacienda La Minita El Conquistador μου αρεσαν, δεν πηρα πιο ακριβους.

Με το 15% και δωρεαν μεταφορικα βγαινουν αρκετα φθηνοτεροι απο kudu (27 και 26€/κιλο αντιστοιχα).

Ο μύλος είναι 2η ή 3η  σκάλα από το πιο λεπτο μέχρι ίσα να στάζει, η θερμοκρασία τερμα υψηλή, η ποσοτητα καφε τερμα υψηλή. Περίπου 30 με 35 δευτερόλεπτα για διπλό ristretto. Πάντα διπλό εσπρέσσο.

O kudu βαζει 2-3 φορές τον χρόνο 20-30%. πριν λίγες μέρες ο habit είχε 21€ ενώ πριν περίπου ενα μηνα με αφορμή την ημέρα του καφέ είχε 24€ /κιλο.

Θα τον δοκιμάσω τοn pianeta blue

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, gusteg είπε

Ο μύλος είναι 2η ή 3η  σκάλα από το πιο λεπτο μέχρι ίσα να στάζει, η θερμοκρασία τερμα υψηλή, η ποσοτητα καφε τερμα υψηλή. Περίπου 30 με 35 δευτερόλεπτα για διπλό ristretto. Πάντα διπλό εσπρέσσο.

O kudu βαζει 2-3 φορές τον χρόνο 20-30%. πριν λίγες μέρες ο habit είχε 21€ ενώ πριν περίπου ενα μηνα με αφορμή την ημέρα του καφέ είχε 24€ /κιλο.

Θα τον δοκιμάσω τοn pianeta blue

 

 

Δυστυχως η επομενη προσφορα τον Οκτωβριο θα ειναι, και τωρα με τετοιες τιμες + μεταφορικα δε με ψηνει να παραγγειλω.

Δες και τον αλλο που προτεινα + τον seven seas απο black bart, αυτοι μου εχουν μεινει μεχρι στιγμης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, gusteg said:

Ο μύλος είναι 2η ή 3η  σκάλα από το πιο λεπτο μέχρι ίσα να στάζει, η θερμοκρασία τερμα υψηλή, η ποσοτητα καφε τερμα υψηλή. Περίπου 30 με 35 δευτερόλεπτα για διπλό ristretto.

Περί ορέξεως... αλλά αν έχεις όρεξη κάνε μία δοκιμή.

Δοκίμασε να βάλεις στο portafilter όσο ακριβώς όσο λέει η εταιρεία που έφτιαξε τη μηχανή (συνήθως 13g), μην βάζεις καφέ στον μύλο χωρίς να τον έχεις ζυγίσει. Βάλε τη μηχανή στους 93 και αν νοιώσεις ότι κάποιος καφές θέλει παραπάνω φτιάξε και ένα στους 96 και δοκίμασε τους μαζί να αποφασίσεις. Ξεκίνα από μία normal εκχύλιση (1:2 στα 25secs) και αν σου αρέσει το ristretto φτιάξε ένα δοκιμαστικά και σύγκρινε το.

Στο προτείνω γιατί προσωπικά πιστεύω ότι απειροελάχιστοι από τους καφέδες που αγοράζουμε θα βελτιωθούν με τη μέθοδο σου όπως και ότι για τόσο ακραίες καταστάσεις όπως περιγράφεις πέρα από τον ειδικό καφέ θέλεις και επαγγελματική μηχανή με rotary αντλία και preinfussion (και φυσικά άψογο distribution). Με μία ημιεπαγγελματική μηχανή και ένα κλασσικό καφέ εκτιμώ ότι με τις ρυθμίσεις σου αν παρατηρήσεις το pack μετά την εκχύλιση θα δεις μόνο channeling και ότι ο καφές δεν θα είναι γευστικά ισορροπημένος.

P.S. Τη μέθοδο σου την έκανα και εγώ με τις πρώτες μου σχετικά οικονομικές μηχανές, τα μισά φλυτζάνια πήγαιναν νεροχύτη, μόλις πήρα καλύτερο εξοπλισμό και σε πιο μετριοπαθείς χρόνους/θερμοκρασίες όλοι οι καφέδες βγαίνουν αρκετά καλοί.

Μπορεί να διαβάζεις στο forum ότι οι μονοποικιλιακοί θέλουν θερμοκρασίες, μην πιστεύεις τίποτα κάνε τις δικές σου δοκιμές. Με βάση αυτά που γράφουν στα forum σε κάνουν να πιστεύεις ότι θα βάλεις 18g καφέ στην ερασιτεχνική μηχανή που θα στάζει ίσα ίσα και θα ισορροπήσεις το acidity, πράγμα που δεν ισχύει και φέρνει ακριβώς το αντιθετο αποτέλεσμα. Ροή σαν μέλι, πιο αραιή για ιδιαίτερους καφέδες έχει καλύτερα αποτελέσματα (με μεγάλη διαφορά) για το γούστο μου.

Επεξ/σία από elpenor
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 minutes ago, elpenor said:

Περί ορέξεως... αλλά αν έχεις όρεξη κάνε μία δοκιμή.

Δοκίμασε να βάλεις στο portafilter όσο ακριβώς όσο λέει η εταιρεία που έφτιαξε τη μηχανή (συνήθως 13g), μην βάζεις καφέ στον μύλο χωρίς να τον έχεις ζυγίσει. Βάλε τη μηχανή στους 93 και αν νοιώσεις ότι κάποιος καφές θέλει παραπάνω φτιάξε και ένα στους 96 και δοκίμασε τους μαζί να αποφασίσεις. Ξεκίνα από μία normal εκχύλιση (1:2 στα 25secs) και αν σου αρέσει το ristretto φτιάξε ένα δοκιμαστικά και σύγκρινε το.

Στο προτείνω γιατί προσωπικά πιστεύω ότι απειροελάχιστοι από τους καφέδες που αγοράζουμε θα βελτιωθούν με τη μέθοδο σου όπως και ότι για τόσο ακραίες καταστάσεις όπως περιγράφεις πέρα από τον ειδικό καφέ θέλεις και επαγγελματική μηχανή με rotary αντλία και preinfussion (και φυσικά άψογο distribution). Με μία ημιεπαγγελματική μηχανή και ένα κλασσικό καφέ εκτιμώ ότι με τις ρυθμίσεις σου αν παρατηρήσεις το pack μετά την εκχύλιση θα δεις μόνο channeling και ότι ο καφές δεν θα είναι γευστικά ισορροπημένος.

P.S. Τη μέθοδο σου την έκανα και εγώ με τις πρώτες μου σχετικά οικονομικές μηχανές, τα μισά φλυτζάνια πήγαιναν νεροχύτη, μόλις πήρα καλύτερο εξοπλισμό και σε πιο μετριοπαθείς χρόνους/θερμοκρασίες όλοι οι καφέδες βγαίνουν αρκετά καλοί.

Μπορεί να διαβάζεις στο forum ότι οι μονοποικιλιακοί θέλουν θερμοκρασίες, μην πιστεύεις τίποτα κάνε τις δικές σου δοκιμές. Με βάση αυτά που γράφουν στα forum σε κάνουν να πιστεύεις ότι θα βάλεις 18g καφέ στην ερασιτεχνική μηχανή που θα στάζει ίσα ίσα και θα ισορροπήσεις το acidity, πράγμα που δεν ισχύει και φέρνει ακριβώς το αντιθετο αποτέλεσμα. Ροή σαν μέλι, πιο αραιή για ιδιαίτερους καφέδες έχει καλύτερα αποτελέσματα (με μεγάλη διαφορά) για το γούστο μου.

Αυτό είναι συγκεκριμένα για kudu habit στην μηχανή μου, μετά από πολλές δοκιμές. Η ρύθμιση ποσότητας και χρόνου δεν γίνονται με τόσο ακρίβεια στην delonghi. Στην επόμενη σκάλα του μύλου η εκχύλιση ολοκληρώνεται από 35 σε 15sec, χωρίς καμία άλλη αλλαγή. Αν με τις ρυθμίσεις που περιέγραψα αν δεν τον κάνεις ristretto, ο καφές αρχίζει να καίγεται.

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 22/11/2023 στις 3:56 ΜΜ, fredd0 είπε

https://www.taresso.com/product-category/coffees/ κωδικος : BLACKCOFFEE20%, 20% εκπτωση στο καλαθι και δωρεαν μεταφορικα

https://kudu.gr/password password: KUDUBF , 30% εκπτωση

 

Για να ειστε σε πικ επαγρυπνηση να προλαβετε ολες τις υπολοιπες BF προσφορες

 

 

Καλές γιορτές!

IMG_8811.jpeg

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, GREG10ARIS είπε

Σουπερ! Tigrato blend θυμαμαι ειχε αναφερθει οτι αξιζει απο taresso

Ναι. Ο tigrato είναι κορυφή. Τώρα με την προσφορά θα πάρω άλλα ένα ~ δύο κιλά. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Ναι. Ο tigrato είναι κορυφή. Τώρα με την προσφορά θα πάρω άλλα ένα ~ δύο κιλά. 

Supremo εχεις δοκιμασει; μου φαινεται πιο κοντα στα γουστα μου, λεω να παρω 1 κιλο απ τον καθενα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 24/12/2023 στις 11:59 ΠΜ, spiros696 είπε

Καλημέρα. πότε θεωρειται "παλιο" το roast date? άνω του ενός μήνα;

υποτιθεται πως μετα τις 3-4 βδομαδες δε θεωρειται "φρεσκο". στις πρωτες σελιδες του thread θα βρεις οδηγιες για μακροχρονια συντηρηση, παντως αν κανεις καθημερινη χρηση και παραγγελνεις 1-1.5 κιλο τη φορα δεν προκειται να "χαλασουν" οι κοκκοι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...