broxopios Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα. Έχω το laptop της υπογραφής μου και έχω εδώ και καιρό το εξής θέμα. Δεν ξέρω αν δεν κάνω κάτι καλά εγώ ή έτσι λειτουργούν τα λάπτοπ. Όταν παίζω κάποιο παιχνίδι, έστω και arcade, αν δεν το έχω στην πρίζα ώστε να λειτουργεί με ρεύμα, το κάθε παιχνίδι λαγκάρει (αν χρησιμοποιώ τη σωστή λέξη) κινούνται οι χαρακτήρες πιο αργά κλπ. Η επίδοση είναι κακή δηλαδή. Με το που το βάλω στο ρεύμα επανέρχεται. Μπορώ να έχω την ίδια απόδοση με μπαταρία όπως και όταν το έχω στην πρίζα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 πηγαινε στο advance power settings και βαλτα ολα maximum performance υποψιν στα laptop θα ταλαιπωρησεις την μπαταρια παιχνιδια καλυτερα μονο στην μπριζα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
broxopios Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Aris_ είπε πηγαινε στο advance power settings και βαλτα ολα maximum performance υποψιν στα laptop θα ταλαιπωρησεις την μπαταρια παιχνιδια καλυτερα μονο στην μπριζα Ναι συμφωνώ μόνο στην πρίζα, αλλά δε θέλω να καταστρέψω την μπαταρία βάζοντας το καλώδιο ακόμη κι αν δεν έχει ξεφορτίσει αρκετά. Εκτός αν δεν παίζει ρόλο. Επίσης το advanced power settings δεν το βρίσκω κάπου στα windows 11. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από broxopios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Για δες σε κανα BIOS μηπως εχει επιλογη να μην φορτιζει η μπαταρια τερμα... Dell , Lenovo εχουν τετοια ρυθμιση ειτε απο BIOS , ειτε μεσω εφαρμογης. Καπου ειχα δει σε καποια HP τετοια ρυθμιση στο BIOS. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
broxopios Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 27 λεπτά πριν, mphxths είπε Για δες σε κανα BIOS μηπως εχει επιλογη να μην φορτιζει η μπαταρια τερμα... Dell , Lenovo εχουν τετοια ρυθμιση ειτε απο BIOS , ειτε μεσω εφαρμογης. Καπου ειχα δει σε καποια HP τετοια ρυθμιση στο BIOS. Εννοείς ότι αν έχει τέτοια ρύθμιση να την ενεργοποιήσω; Πάντως η φόρτιση φτάνει στο 100% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 2 hours ago, broxopios said: Εννοείς ότι αν έχει τέτοια ρύθμιση να την ενεργοποιήσω; Πάντως η φόρτιση φτάνει στο 100% Ναι. Το να φτανει στο 100% , να ειναι στην πριζα συνεχως και να παραμενει στο 100% επι μονιμου βασεως δεν ειναι ο,τι και καλυτερο. Απο την αλλη , να το βγαζεις απο την πριζα , να παιζεις παιχνιδια με μειωμενη αποδοση οπως ειναι το φυσιολογικο , να αδειαζει η μπαταρια να το ξαναβαζεις πριζα κ.ο.κ δεν το λες και λυση. Το δικο μου gaming laptop εχει ρυθμιση να κραταει την μπαταρια περιπου στο 60% , το εχω μονιμα στην πριζα και παιζω με την ανεση μου τα παιχνιδια. Δες λοιπον αν εχει τετοια ρυθμιση το δικο σου , ειτε στο BIOS ειτε μεσω καποιου συνοδευτικου software... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
broxopios Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, mphxths είπε Ναι. Το να φτανει στο 100% , να ειναι στην πριζα συνεχως και να παραμενει στο 100% επι μονιμου βασεως δεν ειναι ο,τι και καλυτερο. Απο την αλλη , να το βγαζεις απο την πριζα , να παιζεις παιχνιδια με μειωμενη αποδοση οπως ειναι το φυσιολογικο , να αδειαζει η μπαταρια να το ξαναβαζεις πριζα κ.ο.κ δεν το λες και λυση. Το δικο μου gaming laptop εχει ρυθμιση να κραταει την μπαταρια περιπου στο 60% , το εχω μονιμα στην πριζα και παιζω με την ανεση μου τα παιχνιδια. Δες λοιπον αν εχει τετοια ρυθμιση το δικο σου , ειτε στο BIOS ειτε μεσω καποιου συνοδευτικου software... Το δικό σου όταν φτάνει στο 60% μετά τι γίνεται; Είναι μονίμως στο 60%? Αυτό δε σημαίνει ότι και πάλι φορτίζει συνεχώς και αντί να μένει στο 100% μένει στο 60%? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, broxopios said: Το δικό σου όταν φτάνει στο 60% μετά τι γίνεται; Είναι μονίμως στο 60%? Αυτό δε σημαίνει ότι και πάλι φορτίζει συνεχώς και αντί να μένει στο 100% μένει στο 60%? Ναι , για την ακριβεια στο 55%. Αυτο σημαινει οτι φορτιζεται ελαχιστα για να διατηρειται εκει , όποτε χανει φορτιο. Δεν κανει κακο στην μπαταρια αυτο. Κακο κανει να μενει για καιρο το φορτιο της μπαταριας πανω απο το 80%-85% , ειτε ειναι στο ρευμα ειτε δουλευει με μπαταρια. Τελευταια το εφαρμοζουν οι εταιριες και στα κινητα. Στο samsung που εχω , εχει ρυθμιση να φορτιζει εως το 85%. Κατι thinkpads , το εχουν παει ακομα παραπερα και μπορεις να ορισεις μεχρι που θα φορτιζει και απο που θα αρχισει να φορτιζει. Π.χ. μπορεις να του πεις , οταν πεσει κατω απο 30% ξεκινα να φορτιζεις , και οταν φτασεις στο 80% , σταματα. Με λιγα λογια , το καλυτερο που μπορεις να κανεις , ειτε μιλαμε για φορητο ειτε για κινητο , ειναι να φορτιζεις την μπαταρια ως 80%-85%. Και ιδανικα να μην πεφτει πολυ χαμηλα. Το ιδανικο σεναριο ειναι να εχει η συσκευη καποια ρυθμιση. Αλλιως , χειροκινητα ειναι λιγο ταλαιπωρια... Δες αυτο εδω αν υπαρχει στο BIOS σου. Δεν ξερει κανενας τι ακριβως κανει , αλλα υποτιθεται οτι βοηθαει στην μακροζωια της μπαταριας. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από mphxths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
broxopios Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, mphxths είπε Ναι , για την ακριβεια στο 55%. Αυτο σημαινει οτι φορτιζεται ελαχιστα για να διατηρειται εκει , όποτε χανει φορτιο. Δεν κανει κακο στην μπαταρια αυτο. Κακο κανει να μενει για καιρο το φορτιο της μπαταριας πανω απο το 80%-85% , ειτε ειναι στο ρευμα ειτε δουλευει με μπαταρια. Τελευταια το εφαρμοζουν οι εταιριες και στα κινητα. Στο samsung που εχω , εχει ρυθμιση να φορτιζει εως το 85%. Κατι thinkpads , το εχουν παει ακομα παραπερα και μπορεις να ορισεις μεχρι που θα φορτιζει και απο που θα αρχισει να φορτιζει. Π.χ. μπορεις να του πεις , οταν πεσει κατω απο 30% ξεκινα να φορτιζεις , και οταν φτασεις στο 80% , σταματα. Με λιγα λογια , το καλυτερο που μπορεις να κανεις , ειτε μιλαμε για φορητο ειτε για κινητο , ειναι να φορτιζεις την μπαταρια ως 80%-85%. Και ιδανικα να μην πεφτει πολυ χαμηλα. Το ιδανικο σεναριο ειναι να εχει η συσκευη καποια ρυθμιση. Αλλιως , χειροκινητα ειναι λιγο ταλαιπωρια... Δες αυτο εδω αν υπαρχει στο BIOS σου. Δεν ξερει κανενας τι ακριβως κανει , αλλα υποτιθεται οτι βοηθαει στην μακροζωια της μπαταριας. Δυστυχώς στο bios δεν βρήκα κάτι που να ρυθμίζει στο πόσο της % να σταματάει η φόρτιση. Το τελευταίο που μου πρότεινες ήταν ήδη στο enabled οπότε μάλλον δεν έχει μείνει κάτι άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα