Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μακριά από αυτή την εταιρία και τα γυαλιά της. Είχα πάρει την συγκεκριμένη προσφορά πριν 2-3 χρόνια και πήγαν να μου βγουν τα μάτια με αυτούς τους φακούς.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tilemaxx είπε

Μακριά από αυτή την εταιρία και τα γυαλιά της. Είχα πάρει την συγκεκριμένη προσφορά πριν 2-3 χρόνια και πήγαν να μου βγουν τα μάτια με αυτούς τους φακούς.

Έχω πάρει πάνω από 30 ζευγάρια, τα πρώτα χρόνια είναι πολύ καλύτερους φακούς (polarized) μετά τους μείωσε, αλλά για τα λεφτά τους είναι άψογοι σε ποιότητα

• Like 3
Δημοσ.

εχω ακομα τα ηλιου που ειχα παρει πριν 2 χρονια με ιδια προσφορα .   ειναι καλητερη ποιοτητα απο το  ματιματι της ελλας . αλλα οπως ειπα τα παιδια οι φακοι τους δεν ,  τα φορας μονο για εφε ,  καμια σχεση με ποιο ακριβα 80+ 

Δημοσ.

Εγώ ειχα παρει κάτι κόκκινα για εφέ, τα έχω ακόμη τα φοράω μια στο οπότε.. 

Μην απορειτε καθόλου.. ξέρω ότι τα μαγαζιά με γυαλιά έχουν απίστευτα μεγάλο κέρδος.. ξέρω περιπτώσεις που έχουν 300% κέρδος.. οπότε ένα hawkers με 25 ευρώ, έχει 70-90 στην τοπική αγορά..

Δημοσ.

πάντως πριν 2 χρόνια που είχα πάρει τα έχω ευχαριστηθεί σε αντιστοιχία με τα λεφτά τους. Δεν είναι τα πιο ποιοτικά όπως καταλαβαίνουμε όλοι από τιμή αλλά για μια πρόχειρη βόλτα, για θάλασσα , γενικά κάπου που δεν θες να ταλαιπωρήσεις ένα καλό γυαλί , την κάνουν τη δουλειά τους. Δεν είναι ότι το φοράς και σε ενοχλεί κάπου. Για 16-17 ευρώ πχ που κοστίζει το πετάς μέσα στο ντουλαπάκι του αμαξιού ώστε να έχεις ένα γυαλί να βρίσκεται όταν το χρειαστείς.

Δημοσ.

Το θεμα με το γυαλί είναι ότι δεν το προσέχεις απλα μην πάθει τίποτα αυτό, το θέμα ειναι να προσέχει το μάτι μην πάθει τίποτα. Οπότε καλυτερα πεταξε το δεξια αριστερά και να είναι καλό παρα να προσέχεις ή να μην προσέχεις μην παθει κάτι το γυαλί.

Δεν έχω πάρει ποτε τα παραπάνω αλλά αν είναι να μην σε προστατευει όσο πρέπει ο φακός του καλυτερα παρτε κατι καλυτερο. Και το κακό είναι ότι δε θα καταλάβεις άμεσα τη ζημιά που κάνει στα μάτια για να πεις όπα σταματαω να το φοράω.

• Confused 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, agnostos99 είπε

Το θεμα με το γυαλί είναι ότι δεν το προσέχεις απλα μην πάθει τίποτα αυτό, το θέμα ειναι να προσέχει το μάτι μην πάθει τίποτα. Οπότε καλυτερα πεταξε το δεξια αριστερά και να είναι καλό παρα να προσέχεις ή να μην προσέχεις μην παθει κάτι το γυαλί.

Δεν έχω πάρει ποτε τα παραπάνω αλλά αν είναι να μην σε προστατευει όσο πρέπει ο φακός του καλυτερα παρτε κατι καλυτερο. Και το κακό είναι ότι δε θα καταλάβεις άμεσα τη ζημιά που κάνει στα μάτια για να πεις όπα σταματαω να το φοράω.

Εχεις καποιες αποδειξεις οτι δεν προστατευει ο φακος του; Εαν οχι εχεις μηπως ενδειξεις εστω;
Πες μας στην τελικη οτι πληροφορια εχεις για το θεμα.
Ηδη ξερουμε οτι ενα απλο τζαμι χωρις κατι το ιδιαιτερο μπλοκαρει τις UVB, και με φιλτρα η κατι εξτρα που βαζουν μεσα στο γυαλι μπλοκαρει και τις UVA.
Τον μοναδικο φασματογραφο διαθεσιμο προς το κοινο που ξερω ειναι στο Ευγενιδειο πλανηταρειο στο Φαληρο, εχει μια εκθεση επιστημων και εκει υπαρχει φασματογραφος με διαφορα δικα τους φιλτρα, ειχα δοκιμασει τα γυαλια ορασεως μου και ειδα οτι μπλοκαρουν τα παντα

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, safridia said:

Εχεις καποιες αποδειξεις οτι δεν προστατευει ο φακος του; Εαν οχι εχεις μηπως ενδειξεις εστω;
Ηδη ξερουμε οτι ενα απλο τζαμι χωρις κατι το ιδιαιτερο μπλοκαρει τις UVB, και με φιλτρα η κατι εξτρα που βαζουν μεσα στο γυαλι μπλοκαρει και τις UVA.
Τον μοναδικο φασματογραφο διαθεσιμο προς το κοινο που ξερω ειναι στο Ευγενιδειο πλανηταρειο στο Φαληρο, εχει μια εκθεση επιστημων και εκει υπαρχει φασματογραφος με διαφορα δικα τους φιλτρα, ειχα δοκιμασει τα γυαλια ορασεως μου και ειδα οτι μπλοκαρουν τα παντα

Οχι φυσικά δεν εχω καμια αποδειξη ποιος εχει τι φακό και σε τι βαθμό προστατευει και γι αυτό προσπαθω να παρω γενικα γυαλια με φακους απο επωνυμες σε φακους μαρκες και οχι επωνυμες φαντεζι μαρκες. Αν έχεις αποδειξεις εσυ ότι οι φακοι τους σε προστατευουν καλα εμπιστευσου τα. Κάνω όμως μια λογική υποθεση που ισχυει γενικα πως οτι πληρωνεις παιρνεις, αν ο φακος τους είανι εφαμιλλος με εναν αλλο που κανει 100 ευρώ, και δεν εννοώ να ειναι απλα φαντεζι μαρκα που τα πουλαει 300 ευρω λογω brand name, δε θα τον είχε η εταιρεία στα 10 ευρώ το καθενα και να τα πουλαει με το κιλό.

Την πτωση της ποιοτητας τη βλεπω σε καθε προιον που αγοραζω πολύ φθηνοτερα από παραπλησιο ακριβό του οπότε προσωπικά ξαναλέω δε θα εμπιστευομουν το μάτι μου σε τετοιο φακό.

Μπορεί να κόβει τις βλαβερες uva k uvb σε μεγάλο ποσοστό αλλά το ίδιο κάνει και ένα χαρτόνι, φανταζομαι δεν το βαζεις για φακό! Η καθαροτητα του φακου, τυχόν διαθλαστικές ανωμαλίες που μπορεί να προκαλούν το μάτι να κάνει το ίδιο διόρθωση κλπ είναι επίσης σημαντικά υποθετω. Πχ σε κάποια γυαλιά που έχω αγοράσει πολλές φορές έχω την αίσθηση ότι δεν βλέπω καλά ενω με άλλα πάλι πεντακάθαρα ενω έχουν ίδια κυρτότητα και ιδιότητες υποτίθεται.

Πάντως σιγουρα επειδή βλεπω τι γραφουν και άλλοι δεν αγοραζεις τα γυαλιά γιατί είναι φθηνά για να τα πετας δεξιά αριστερά. Σε κατι θαλασσες κλπ δηλ εγω αγοραζω πιο ακριβά για να εχω (θεωρητικά) καλυτερη προστασία και καθαρή όραση.

Επίσης οπως ειπα και πριν δυστυχως το κακο ειναι οτι δε θα καταλαβεις αμεσα πιθανον τι ζημιά εχει προκληθεί διότι πχ μπορεί να εμφανιστεί πρόβλημα στα ματια σε μερικά χρόνια ενω αν ειχες κανει χρηση ενός καλυτερου φακού να μην ειχε εμφανιστεί καν η εστω πολύ αργότερα αν είναι κάτι προοδευτικό που έχει ήδη ξεκινήσει.

Επεξ/σία από agnostos99
Δημοσ.
15 hours ago, safridia said:

Φίλε μου θα σου απαντήσω εγώ, και ειλικρινά σου μιλάω είμαι 20 χρόνια στο forum κάνε το τεστ που θα σου πω και αν δε δεις διαφορά σου πληρώνω εγώ τα γυαλιά ΕΠΙ 2 την τιμή τους: Πάρε ΟΠΟΙΟ μοντέλο θες από αυτούς (πχ το πιο ακριβό), και πάρε ΟΠΟΙΟ μοντέλο θες από το ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ πχ Rayban. Δε σε πάω καν σε τίποτα εξεζητημένο. Μιλάω για rayban που μπορεί να αγοράσει όλος ο κόσμος. 

Φόρα τα μεν και τα δε επί 3 ώρες σερί στον ήλιο, και έλα μετά πες μου με το χέρι στην καρδιά ότι δεν σε κούρασαν τα πρώτα. Ούτε το όνομα τους δεν λέω. Είναι ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ με κεφαλαία και bold. 

Αν πραγματικά έρθεις και μου πεις ότι τα πρώτα ΔΕΝ σε κούρασαν και ΔΕΝ αξίζουν τα λεφτά τους τα πιο φθηνά rayban, σου αγοράζω εγώ τα rayban και σου δίνω τα διπλά λεφτά στο χέρι αν είσαι Αθήνα. 

Δεν έχω κάτι άλλο να πω, αλλά έχοντας θείο οφθαλμίατρο, θα σας πω απλά προσέξτε τα μάτια σας. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας κάνει ότι γουστάρει. Για μάτια μιλάμε ρε μάγκες..... δηλαδή κάπου σεβαστείτε τον εαυτό σας....... 

55 minutes ago, agnostos99 said:

Πάντως σιγουρα επειδή βλεπω τι γραφουν και άλλοι δεν αγοραζεις τα γυαλιά γιατί είναι φθηνά για να τα πετας δεξιά αριστερά. Σε κατι θαλασσες κλπ δηλ εγω αγοραζω πιο ακριβά για να εχω (θεωρητικά) καλυτερη προστασία και καθαρή όραση.

Δεν κάνω quot το υπόλοιπο (που έχεις απόλυτο δίκιο), κάνω quote μόνο αυτό. Κάνεις πολύ καλά που φοράς ΜΟΝΟ ακριβά (άρα και ποιοτικά) γυαλιά ΕΙΔΙΚΑ στη θάλασσα που δεν είναι μόνο ο ήλιος που κάνει τη ζημιά αλλά και η αντανάκλαση του στο νερό. 

Να αγοράζετε 1-2 ποιοτικά γυαλιά και for fucks sake, να ΜΗΝ τα πετάτε δεξιά και αριστερά.. είναι απλό...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω πάρει γύρω στα 10ζευγαρια τα τελευταία χρόνια. Ήταν αρκετά καλά για τα λεφτά τους εκτός από την τελευταία φορα(πριν 2 μήνες). Και τα 3 ζευγάρια (polarized faster raw ) ήταν όχι απλά σκουπίδια ,αλλά επικίνδυνα κιόλας . Ο φακός δημιουργεί παραμόρφωση και ζαλίζει απίστευτα.Δεδομενου ότι δεν έχω πρόβλημα στα μάτια ,και τα συγκεκριμένα γυαλιά δοκιμαστηκαν και από άλλα άτομα τα οποία περιέγραψαν ακριβώς τα ίδια...τα συμπεράσματα δικά σας

Επεξ/σία από panos98765
  • Like 1
Δημοσ.

Ειχα παρει οταν πρωτοξεκινησε η όλη φάση polarized με 40 ευρώ, τα χρησιμοποιησα 3 σεζον φουλ στη θάλασσα , εννοω στη παραλία,  και ήταν κομπλε! Δεν με ενοιαζε να τα ακουμπησω οπουδήποτε (καλα δεν τα πεταγα σαν δισκοβολος κιολας) δεν με ενοιαζε το θαλασσινο νερο , συν οτι ηταν ξεκούραση στο μάτι.  Τωρα δεν ξερω τι ποιοτητα μπορει να έχουνε. Ειχα διαβασει καπου τότε οτι ο φακος ειναι Luxottica

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...