nancoula93 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα, σκέφτομαι για αγορά pc για Photo Editing ως βασικη εργασια αλλα και ελαφρυ gaming, θα ήθελα πχ να συνεχίσω το Baldurs Gate3. Επίσης θα ήθελα να μην κανει πολύ θόρυβο όταν βλέπω ταινίες πχ ή οταν είμαι youtube συγκριτικά με το gaming laptop που έχω και κάνει. Ανεβάζω ένα που σκεφτομαι απο msystems. Ευχαριστώ πολύ. Ιδανικα εως 2000 ευρω. Εχω καινουργιο σκληρο δισκο & περιφερειακά.
Λύση niko13 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, nancoula93 είπε Καλησπέρα, σκέφτομαι για αγορά pc για Photo Editing ως βασικη εργασια αλλα και ελαφρυ gaming, θα ήθελα πχ να συνεχίσω το Baldurs Gate3. Επίσης θα ήθελα να μην κανει πολύ θόρυβο όταν βλέπω ταινίες πχ ή οταν είμαι youtube συγκριτικά με το gaming laptop που έχω και κάνει. Ανεβάζω ένα που σκεφτομαι απο msystems. Ευχαριστώ πολύ. Ιδανικα εως 2000 ευρω. Εχω καινουργιο σκληρο δισκο & περιφερειακά. Αυτό είναι δική σου σύνθεση?Η κάποιο που πουλάει έτοιμο το msystems?Δεν φαίνεται τροφοδοτικό και ψυχτρα επεξεργαστή που θα χρειαστείς.Φανταζομαι δεν θα είναι του κιλού αν κρίνω από την τιμή αλλά κ πάλι ακριβό είναι.Λιγο που κοίταξα στο msystems βάζοντας τα ίδια ακριβώς όπου μπορούσα (μόνο ραμ έβαλα 32) ,βγαίνει στα 1450.Σου βάζω screenshot για αντιπαραθεση..Δεν έχω βάλει win 11 που κ αυτά αν τα πάρεις από κατάστημα τα βαρανε ένα κατοσταρι.Το καλύτερο να πάρεις ένα usb και να τα περάσεις μόνος σου,αγοράζοντας ένα κλειδί με 5 ευρο για την ενεργοποίηση.Αν δεν έχεις την άνεση πάσο.Υποθετω πως από κάρτα γραφικών καλύπτεσαι μιας και δεν αναφέρεις ανάλυση του μόνιτορ σου.Επισης συνήθως για photo editing βλέπω να κινούνται σε ιντελ,αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός στο θέμα θα αφήσω κάποιο άλλο παιδί να τοποθετηθει.Αν θες να εξαντλήσεις το budget από αλλο κατάστημα ,μπορείς να πας σε νεότερες πλατφορμες αλλά με την 4070 δεν είναι απαραίτητο για gaming. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από niko13 1
nancoula93 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, niko13 είπε .Επισης συνήθως για photo editing βλέπω να κινούνται σε ιντελ, ευχαριστω πολύ! Πολλοι μου πρότειναν intel, αλλα δεν εχω ιδέα σε τί γενιά πρέπει να πάω, καθώς και τί hardware ταιριάζει με καθε cpu. Έχεις κάποια πρόταση; 5 ώρες πριν, niko13 είπε Υποθετω πως από κάρτα γραφικών καλύπτεσαι μιας και δεν αναφέρεις ανάλυση του μόνιτορ σου Σορυ, γραφω εδω: 2560 x 1440 Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2023 από nancoula93 1
niko13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, nancoula93 είπε ευχαριστω πολύ! Πολλοι μου πρότειναν intel, αλλα δεν εχω ιδέα σε τί γενιά πρέπει να πάω, καθώς και τί hardware ταιριάζει με καθε cpu. Έχεις κάποια πρόταση; Δεν είναι τίποτα τρομερο.Αλλάζεις μητρική/cpu ,δεν τιθεται θέμα κάποιας άλλης ασυμβατοτητας.Αλλα Θα βγει παραπάνω με ιντελ.Ανάλογα πόσο θες να ανεβάσεις το budget σου.Εχει να κάνει και με το κατάστημα που τελικά θα επιλέξεις ,τις τιμές και διαθεσιμότητα εξαρτηματων που θα εχει.Ας πούμε το κατάστημα που σου έβαλα πριν έχει intel 13400 στα 250 και 13500 στα 271 ευρο.Μεταξυ των δύο σε αυτή την τιμή,θα πήγαινα σε 13500 εγώ μάλλον ,αλλά θα σε καλύψουν με την 4070 και οι δυο.Βαζεις και μια b760 μητρική πχ https://www.mgmanager.gr/anavathmisi-ypologisti-2/mitrikes-kartes/motherboards-intel-socket/asus-asus-prime-b760-plus-d4-intel-socket-1700-atx-4xddr4-4xsata3-m.2-raid-2.5glan-usb3.2-hdmi-dp-vga-90mb1cw0-m0eay0-_256168/ και απλά βγάζεις από την προηγούμενη λίστα τον 5800x και την b550.Τα υπόλοιπα τα ίδια.Αν θες κάτι παραπάνω από cpu για το video editing σου ειλικρινά δεν ξέρω να στο απαντήσω. Έχε επίσης στο μυαλό σου ,πως με ιντελ έχεις και τη δυνατότητα να πας σε σύστημα με ddr5 ram με μια άλλη μητρικη.Αλλα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο το κόστος χωρίς το αντίστοιχο αντίκρυσμα σε επιδόσεις.Αν τελικά το επιλέξεις, το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να αναφέρει πως είναι για ddr5 πχ https://www.mgmanager.gr/anavathmisi-ypologisti-2/mitrikes-kartes/motherboards-intel-socket/asus-asus-prime-b760-plus-intel-socket-1700-atx-4xddr5-4xsata3-m.2-raid-2.5glan-usb3.2-hdmi-dp-vga-90mb1ef0-m0eay0-_260338/ και να αλλάξεις τις προηγούμενες ραμ με αυτές https://www.mgmanager.gr/anavathmisi-ypologisti-2/mnimes-pcs/ram-pc-ddr5/gskill-g.skill-flare-x5-32gb-kit-2x16gb-6000mhz-udimm-ddr5-cl36-1.35v-black-f5-6000j3636f16gx2-fx5-_261075/.Τι σε καλύπτει ακριβώς πρέπει να το βρεις εσυ.Εννοείται ρίξε μια ματιά και σε άλλα καταστήματα με παρόμοια specs. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από niko13
@topos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, niko13 said: Δεν είναι τίποτα τρομερο.Αλλάζεις μητρική/cpu ,δεν τιθεται θέμα κάποιας άλλης ασυμβατοτητας.Αλλα Θα βγει παραπάνω με ιντελ.Ανάλογα πόσο θες να ανεβάσεις το budget σου.Εχει να κάνει και με το κατάστημα που τελικά θα επιλέξεις ,τις τιμές και διαθεσιμότητα εξαρτηματων που θα εχει.Ας πούμε το κατάστημα που σου έβαλα πριν έχει intel 13400 στα 250 και 13500 στα 271 ευρο.Μεταξυ των δύο σε αυτή την τιμή,θα πήγαινα σε 13500 εγώ μάλλον ,αλλά θα σε καλύψουν με την 4070 και οι δυο.Βαζεις και μια b760 μητρική πχ https://www.mgmanager.gr/anavathmisi-ypologisti-2/mitrikes-kartes/motherboards-intel-socket/asus-asus-prime-b760-plus-d4-intel-socket-1700-atx-4xddr4-4xsata3-m.2-raid-2.5glan-usb3.2-hdmi-dp-vga-90mb1cw0-m0eay0-_256168/ και απλά βγάζεις από την προηγούμενη λίστα τον 5800x και την b550.Τα υπόλοιπα τα ίδια.Αν θες κάτι παραπάνω από cpu για το video editing σου ειλικρινά δεν ξέρω να στο απαντήσω. Έχε επίσης στο μυαλό σου ,πως με ιντελ έχεις και τη δυνατότητα να πας σε σύστημα με ddr5 ram με μια άλλη μητρικη.Αλλα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο το κόστος χωρίς το αντίστοιχο αντίκρυσμα σε επιδόσεις.Αν τελικά το επιλέξεις, το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να αναφέρει πως είναι για ddr5 πχ https://www.mgmanager.gr/anavathmisi-ypologisti-2/mitrikes-kartes/motherboards-intel-socket/asus-asus-prime-b760-plus-intel-socket-1700-atx-4xddr5-4xsata3-m.2-raid-2.5glan-usb3.2-hdmi-dp-vga-90mb1ef0-m0eay0-_260338/ και να αλλάξεις τις προηγούμενες ραμ με αυτές https://www.mgmanager.gr/anavathmisi-ypologisti-2/mnimes-pcs/ram-pc-ddr5/gskill-g.skill-flare-x5-32gb-kit-2x16gb-6000mhz-udimm-ddr5-cl36-1.35v-black-f5-6000j3636f16gx2-fx5-_261075/.Τι σε καλύπτει ακριβώς πρέπει να το βρεις εσυ.Εννοείται ρίξε μια ματιά και σε άλλα καταστήματα με παρόμοια specs. Είτε σε ddr4, είτε σε ddr5 Κοίτα για 2x32gb ram εξαρχής. 1
niko13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, @topos είπε Είτε σε ddr4, είτε σε ddr5 Κοίτα για 2x32gb ram εξαρχής. Lightroom δουλεύει αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο μιας και δεν το αναφέρει ο φίλος στο ποστ του. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από niko13
@topos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 36 minutes ago, niko13 said: Lightroom δουλεύει αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο μιας και δεν το αναφέρει ο φίλος στο ποστ του. Εάν δουλεύει αποκλειστικά Lightroom τότε τα 32gb είναι οκ.Εαν όμως το δουλεύει παράλληλα κ ταυτόχρονα με Photoshop(σύνηθες workflow φωτογράφων) τότε σιγουρα θα έχει κέρδος με το να πάει σε περισσότερα από 32gb.
nancoula93 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, niko13 είπε Μια ερώτηση για την ψυξη : με ενδιαφέρει να μην κανει θορυβο και ειδα την παραπάνω πρόταση αλλα δεν γνωριζω αν θα ειναι επαρκες. Ενας φιλος ειχε υπολογιστη με υδροψυξη και 2 3 ανεμιστήρες και εκαναν φοβερη δουλεια απο θεμα θορυβου, εχει καποιος άποψη πανω σε αυτο; Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από nancoula93
niko13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, nancoula93 είπε Μια ερώτηση για την ψυξη : με ενδιαφέρει να μην κανει θορυβο και ειδα την παραπάνω πρόταση αλλα δεν γνωριζω αν θα ειναι επαρκες. Ενας φιλος ειχε υπολογιστη με υδροψυξη και 2 3 ανεμιστήρες και εκαναν φοβερη δουλεια απο θεμα θορυβου, εχει καποιος άποψη πανω σε αυτο; Φίλε μου η υδροψυξη από θέμα θερμοκρασιών δεν χρειάζεται εκτός κι αν βάλεις κάνα γομαρι cpu.Αν τo κάνεις από θέμα θορύβου,έχεις τη δυνατότητα να βάλεις τους ανεμιστήρες της υδροψυξης (έχει 2-3συνηθως) σε πιο χαμηλές στροφές από ότι σε ένα air cooler.Αλλα η υδροψυξη έχει και την αντλία που καμμια φορά κάνει ενοχλητικό θόρυβο.Εσυ αφού θες αθόρυβο σύστημα θα πρέπει να δώσεις βάση περισσοτερο στη ρύθμιση των ανεμιστήρων που θα βάλεις από το bios ,να μην ανεβαζουν πολλές στροφές και κάνουν σαν αεροπλάνα.Οποτε θα πρέπει οι ανεμιστήρες σου να είναι pwm ώστε να μπορείς να τους ρυθμίσεις ανάλογα. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από niko13
nancoula93 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, niko13 είπε Φίλε μου η υδροψυξη από θέμα θερμοκρασιών δεν χρειάζεται εκτός κι αν βάλεις κάνα γομαρι cpu.Αν τo κάνεις από θέμα θορύβου,έχεις τη δυνατότητα να βάλεις τους ανεμιστήρες της υδροψυξης (έχει 2-3συνηθως) σε πιο χαμηλές στροφές από ότι σε ένα air cooler.Αλλα η υδροψυξη έχει και την αντλία που καμμια φορά κάνει ενοχλητικό θόρυβο.Εσυ αφού θες αθόρυβο σύστημα θα πρέπει να δώσεις βάση περισσοτερο στη ρύθμιση των ανεμιστήρων που θα βάλεις από το bios ,να μην ανεβαζουν πολλές στροφές και κάνουν σαν αεροπλάνα.Οποτε θα πρέπει οι ανεμιστήρες σου να είναι pwm ώστε να μπορείς να τους ρυθμίσεις ανάλογα. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα