Haldol Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Εν τω μεταξύ, ποια τρόμπα είναι η Xiaomi; Ξέρω 'γω έχει αυτή με τη μπαταρία, που μέχρι να φουσκώσει θα πάρω σύνταξη, έχει και τις 12V (ως 70mai, αλλά είναι η ίδια εταιρεία) που είναι τίμιες, ίσως πλην αυτής με το μανόμετρο με βελόνα. Δεν είναι ένα μοντέλο, και δεν είναι όλες καλές.
phanispal Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Γι' αυτήν φαντάζομαι κάνουμε λόγο οι περισσότεροι: https://www.skroutz.gr/s/34175909/Xiaomi-Mi-Portable-Electric-Air-Compressor-1S-BHR5277GL-Trompa-CHeriou-me-Manometro.html Για συμπλήρωση αέρα σε ελαστικό που χάνει φυσιολογική ποσότητα αέρα π.χ. κάθε δύο βδομάδες ή ένα μήνα, είναι κάτι παραπάνω από αρκετή.
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, Haldol είπε Εν τω μεταξύ, ποια τρόμπα είναι η Xiaomi; Ξέρω 'γω έχει αυτή με τη μπαταρία, που μέχρι να φουσκώσει θα πάρω σύνταξη, έχει και τις 12V (ως 70mai, αλλά είναι η ίδια εταιρεία) που είναι τίμιες, ίσως πλην αυτής με το μανόμετρο με βελόνα. Δεν είναι ένα μοντέλο, και δεν είναι όλες καλές. μας μπερδεύεις μάστορα. Εγώ έχω στο μυαλό μου την https://vi.aliexpress.com/item/1005006071129028.html?spm=a2g0o.cart.0.0.298538daYzXC5N&mp=1&gatewayAdapt=glo2vnm κοίταξα σε ελληνικό και αγγλικό χιαομι site και δεν έχουν καθόλου τρόμπες αέρα. Περίεργο δεν είναι; Μάλλον θα μείνω με του λιντλ που μπαίνει στον αναπτήρα .
spooker Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 On 22/11/2023 at 09:59, lordvec said: Και με τρόμπα ποδηλάτου μπορείς να δώσεις αέρα αν θες. Φούσκωσα κλαταρισμένο λάστιχο για να πάω στο βουλκανιζατέρ από τελείως πατημένο πολύ πιο γρήγορα από ότι μπορεί να φανταστεί κάποιος! συμφωνώ απόλυτα. Το έχω κάνει και εγώ με τρομπα ποδιού την οποία έχω μόνιμα στο αμάξι. Δεν θέλει ούτε ρεύματα ούτε τίποτα. Καλά για απλό συμπλήρωμα είναι 10 πατήματα με το πόδι και τέλειωσες.
Haldol Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 3 hours ago, Ukforthemoment said: μας μπερδεύεις μάστορα. Εγώ έχω στο μυαλό μου την https://vi.aliexpress.com/item/1005006071129028.html?spm=a2g0o.cart.0.0.298538daYzXC5N&mp=1&gatewayAdapt=glo2vnm κοίταξα σε ελληνικό και αγγλικό χιαομι site και δεν έχουν καθόλου τρόμπες αέρα. Περίεργο δεν είναι; Μάλλον θα μείνω με του λιντλ που μπαίνει στον αναπτήρα . Δεν είναι περίεργο, διότι υπό την «ομπρέλα» Xiaomi υπάρχουν... 25 μάρκες. Για παράδειγμα η 70mai που ανέφερα πριν (που είναι πάλι η Xiaomi με άλλο όνομα), έχει ... τρεις (!) τρόμπες (1 | 2 | 3). 7 hours ago, phanispal said: Γι' αυτήν φαντάζομαι κάνουμε λόγο οι περισσότεροι: https://www.skroutz.gr/s/34175909/Xiaomi-Mi-Portable-Electric-Air-Compressor-1S-BHR5277GL-Trompa-CHeriou-me-Manometro.html Για συμπλήρωση αέρα σε ελαστικό που χάνει φυσιολογική ποσότητα αέρα π.χ. κάθε δύο βδομάδες ή ένα μήνα, είναι κάτι παραπάνω από αρκετή. Για προγραμματισμένη συμπλήρωση μικροποσότητας αέρα ανά Χ διάστημα είναι μια χαρά. Για κάτι έκτακτο, που μπορεί να χρειαστείς ΠΟΛΥ αέρα (π.χ. επισκευή σε λάστιχο με κιτ, άρα γέμισμα από άδειο), δεν είναι. Μόνο κ' μόνο λόγω της μπαταρίας. Αν είχε - έστω συμπληρωματικά - καλώδιο, θα'ταν must για κάθε αυτοκίνητο . Εσύ βέβαια δείχνεις τη νέα έκδοση, που είναι πιο δυνατή, αλλά και με USB-C, οπότε μπορεί να την παλεύει καλύτερα από τη δική μου. Hint. Οι αξιολογήσεις σε προϊόντα Xiaomi και λοιπών κατασκευαστών εκεί γύρω στο Πεκίνο, δεν είναι τρομερά αντικειμενικές. Έχουμε μία έντονη... κινεζολαγνεία λόγω της χαμηλής τιμής. Χωρίς να εννοώ ότι είναι σαβούρες. Αν όμως δώσετε τρομερή βάση στις ελληνικές αξιολογήσεις, μάλλον θα πειστείτε ότι το φτηνο-gadget των 20€ είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση μετά το σουβλάκι.
phanispal Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Haldol είπε Εσύ βέβαια δείχνεις τη νέα έκδοση, που είναι πιο δυνατή, αλλά και με USB-C, οπότε μπορεί να την παλεύει καλύτερα από τη δική μου. Όντως, πρέπει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη (είχα την προηγούμενη και κάπου την έχασα και ξαναπήρα την επόμενη). Για να φουσκώσει λάστιχο αυτοκινήτου απ' το μηδέν, θ' αργήσει. Εγώ πάντως δεν την πήρα για τέτοιο σκοπό.
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, phanispal είπε Γι' αυτήν φαντάζομαι κάνουμε λόγο οι περισσότεροι: https://www.skroutz.gr/s/34175909/Xiaomi-Mi-Portable-Electric-Air-Compressor-1S-BHR5277GL-Trompa-CHeriou-me-Manometro.html Για συμπλήρωση αέρα σε ελαστικό που χάνει φυσιολογική ποσότητα αέρα π.χ. κάθε δύο βδομάδες ή ένα μήνα, είναι κάτι παραπάνω από αρκετή. 5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε μας μπερδεύεις μάστορα. Εγώ έχω στο μυαλό μου την https://vi.aliexpress.com/item/1005006071129028.html?spm=a2g0o.cart.0.0.298538daYzXC5N&mp=1&gatewayAdapt=glo2vnm κοίταξα σε ελληνικό και αγγλικό χιαομι site και δεν έχουν καθόλου τρόμπες αέρα. Περίεργο δεν είναι; Μάλλον θα μείνω με του λιντλ που μπαίνει στον αναπτήρα . Σε αυτήν αναφέρονται όλοι όσοι λένε για την Xiaomi. 1 ώρα πριν, Haldol είπε Δεν είναι περίεργο, διότι υπό την «ομπρέλα» Xiaomi υπάρχουν... 25 μάρκες. Για παράδειγμα η 70mai που ανέφερα πριν (που είναι πάλι η Xiaomi με άλλο όνομα), έχει ... τρεις (!) τρόμπες (1 | 2 | 3). Αυτές στο λινκ δεν γράφουν πουθενά Xiaomi οπότε προφανώς κανείς δεν αναφέρεται σε αυτές 4 λεπτά πριν, phanispal είπε Όντως, πρέπει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη (είχα την προηγούμενη και κάπου την έχασα και ξαναπήρα την επόμενη). Για να φουσκώσει λάστιχο αυτοκινήτου απ' το μηδέν, θ' αργήσει. Εγώ πάντως δεν την πήρα για τέτοιο σκοπό. Εγώ την Xiaomi την έχω ~4 χρόνια οπότε αυτό μάλλον είναι καινούριο μοντέλο. Δεν μπορώ να συγκρίνω χαρακτηριστικά όπως ροή αέρα γιατί δεν το γράφουν, αλλά φαίνονται πανομοιότυπες με μόνη διαφορά το usb b που έγινε c. Και η μπαταρία τους ίδια είναι Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2023 από cthulhucarbide 1
LynnJames Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Αυτην πηρα τελικα https://www.skroutz.gr/s/21237286/Xiaomi-Mi-Portable-Air-Pump-DZN4006GL-Trompa-CHeriou-me-Manometro.html Ειναι περιπου 10 ευρω πανω απο την αλλη Xiaomi που εχει στο Σκρουτζ. Την δοκιμασα χθες και κανει την δουλεια της μια χαρα , βασικα αν θελω 2.2 bar καταλαβα οτι πρεπει να το ρυθμισω στο 2.3 γιατι θα χασει και λιγο οταν ξεβιδωνω την βαλβιδα ( την πιεση την βλεπω στο τελος απο το αμαξι και οχι απο την τρομπα).Φανταζομαι οι αισθητηρες στις ροδες ειναι πιο εγκυροι απο την ενδειξη της τρομπας. Απο το 1.8 στο 2.2 μου πηρε περιπου 1,5 λεπτο . Για να συμπληρωσω και στα τεσσερα λαστιχα περιπου 5 λεπτα. Ωραιο μαραφετακι ! Δεν ειχα ιδεα οτι υπηρχε τετοιο πραγμα.
Klausx Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Ευκολία με την μπαταρία αλλά ταλαιπωρία η φόρτιση, με μία τέτοια https://www.skroutz.gr/s/18785531/Aplus-Beto-Floor-Pump-470253-Trompa-Dapedou-CHeriou-Asimi.html φούσκωσα το λάστιχο που είχε γίνει τάπα από βίδα και γλύτωσα την ρεζέρβα μέχρι να πάω στο βουλκανιζατέρ. Επίσης αν έχεις λάστιχα σε καλή κατάσταση αξίζει να βάλεις άζωτο ώστε να μην έχεις διαφορά πιέσεων στις εναλλαγές θερμοκρασιών.
Greektrooper Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, LynnJames είπε Την δοκιμασα χθες και κανει την δουλεια της μια χαρα , βασικα αν θελω 2.2 bar καταλαβα οτι πρεπει να το ρυθμισω στο 2.3 γιατι θα χασει και λιγο οταν ξεβιδωνω την βαλβιδα ( την πιεση την βλεπω στο τελος απο το αμαξι και οχι απο την τρομπα). Το αντίθετο! Η τρόμπα από μόνη της θα σου βάλει αυτό το παραπάνω που χρειάζεται προκειμένου όταν την ξεβιδωσεις, αυτό το λίγο τσαφ που θα χαθεί να μην είναι εις βάρος της επιθυμητής πίεσης. Π.χ αν βάλεις 32, θα σταματήσει στο 33. Ξεβιδωσεις και έτοιμος. Να ξέρεις ότι η ένδειξη της Xiaomi είναι accurate to the point. 1
phanispal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Αυτό το έκανε το πρώτο μοντέλο της Xiaomi που είχα, το τελευταίο που παρέθεσα πιο πάνω δεν το κάνει. Πάντως δε χάνει αέρα στο ξεβίδωμα, ίσως αμελητέα ποσότητα.
theopan Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Χρήσιμο εργαλείο αυτή η Xiaomi αλλά μη μπερδεύεστε με τα "150 PSI" που δηλώνει. Είναι άλλο να βάλεις 80 PSI σε "κουρσάκι" ποδήλατο και άλλο σε λάστιχο τρακτέρ. Το 1ο γίνεται σε 3 λεπτά, το 2ο είναι απολύτως αδύνατο δεν πα να φορτίσεις και 5 φορές τη μπαταρία που θα αδειάσει. Παίζει ρόλο η ποσότητα του αέρα που ζητάς να σου δώσει δηλαδή. Την έχω κι εγώ (την παλιότερη έκδοση με τη micro USB υποδοχή για φόρτιση) είναι ακριβέστατη στις μετρήσεις που κάνει αλλά για να ανεβάσει την πίεση από 1,8 bar στα 2,4 μπορεί να θέλει και 10 λεπτά (σε λάστιχο 215/65/16). Κάνεις το ίδιο άντε το πολύ σε άλλο ένα λάστιχο και μετά αναβοσβήνει για φόρτιση. Στο ποδήλατο πάει από 10 στο 60 σε 2 λεπτά. Αυτή του Lidl που μπαίνει στον αναπτήρα είναι πολύ πιο "άνετη" και περιέργως για "σκουπίδι" από τα Lidl είναι μεταλλική κατασκευή πολύ σημαντικό προσόν. Την έχω για δεύτερη και για μια έκτακτη ανάγκη που θα χρειαστεί πολύς αέρας. Α και ...3η το κομπρεσεράκι του εργοστασιακού "tyre kit" του αυτοκινήτου.
nikosdoc Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Έχω και εγώ την πρώτη έκδοση με το microUSB και είμαι (ήμουν...) απόλυτα ευχαριστημένος με τη χρήση που της εκανα, ακριβώς ότι ζητάει ο ts, να συμπληρώνω αέρα για να μη χτυπάει το TPMS. Μετά το φετινό καλοκαίρι που τη φόρτισα πλήρως και την πηρα μαζι μου στο αυτοκίνητο (όχι ότι καλύτερο για την υγεία των μπαταριών λιθίου, συν η ζεστη του αυτοκινητου) οι μπαταρίες τα παιξαν. Πλέον με το που ξεκινάει να φουσκώνει σε 15-20 sec γίνεται πορτοκαλί η ένδειξη μπαταρίας και στα επόμενα 10 κόκκινη. Και σε ακόμα 10 σταματάει. Αν σταματήσεις να φουσκώνεις, περιμένεις 10 sec και ξανα-αρχισεις, συνεχίζει για ακόμα 15-20 sec, και με αυτό το ξεκινα-σταματα (αν δεν σπάσουν τα νευρα σου...) τελικά φτάνεις στην επιθυμητή πίεση. Και υστερα από 2-3 λεπτά μπορείς να φουσκώσεις και 2ο λαστιχο...! Προβλέπω να κάνω αλλαγή στις εσωτερικές της μπαταρίες, αν και από βιντεακια που είδα είναι λίγο μπελαλιδικο...
ferongr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Εγώ έχω αυτή από τα Lidl. Δοκιμαστικά, 215/40 R17 ελαστικό, από τα 26PSI στα 38 έκανε γύρω στα 2 λεπτά. Μεγάλο ατού οι μπαταρίες LiFePO που έχουν μεγάλο κύκλο ζωής, το μακρύ καλώδιο 3.5 μέτρα που περιέχεται στη συσκευασία (βοηθάει αν είναι άδεια η μπαταρία) και το πολύ δυνατό φως που βοηθάει να βιδώσεις τη βαλβίδα το βράδυ. Επίσης έχει πολύ καλό ρουξούνι και δεν χάνει σχεδόν καθόλου αέρα όπως το βιδώνεις στη βαλβίδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα