LynnJames Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Σε καινουριο αμαξι με τις αλλαγες θερμοκρασιας μου βγαζει πολυ συχνα ενδειξη για χαμηλη πιεση .Επειδη εχω χωρο για παρκινγκ και δεν θελω να πηγαινω καθε λιγο βενζιναδικο να συμπληρωσω 0.1 bar κοιτουσα για φορητες τρομπες αλλα δεν εχω και πολυ ιδεα. Κοιταω για καποια με μπαταρια επανω και βλεπω εχει πχ 2000 mAh περιπου .. πχ αυτη εδω https://www.skroutz.gr/s/40026669/Trompa-Aytokinitou-150PSI-Epanafortizomeni-12V-CX-219.html?product_id=146172550&sponsored=listing Τα 2000 mah ειναι δυνατον να ασκουν τοση πιεση να φουσκωσουν λαστιχο ? Η αυτα ειναι για τις λειτουργιες της τρομπας και για το φουσκωμα χρειαζεται να συνδεθει με τον αναπτηρα αυτοκινητου? Εαν ισχυει το πρωτο τοτε ειναι μια χαρα για την χρηση που το θελω.. Μετα κοιταω τις μεγαλυτερες αλλα εκτος του οτι οι τιμες ειναι ψηλες ,δεν περιεχουν μπαταρια οποτε το κοστος θα ανεβει ακομα περισσοτερο. Αν καποιος γνωριζει περισσοτερα πανω στο θεμα ας απαντησει.
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, LynnJames είπε Σε καινουριο αμαξι με τις αλλαγες θερμοκρασιας μου βγαζει πολυ συχνα ενδειξη για χαμηλη πιεση .Επειδη εχω χωρο για παρκινγκ και δεν θελω να πηγαινω καθε λιγο βενζιναδικο να συμπληρωσω 0.1 bar κοιτουσα για φορητες τρομπες αλλα δεν εχω και πολυ ιδεα. Κοιταω για καποια με μπαταρια επανω και βλεπω εχει πχ 2000 mAh περιπου .. πχ αυτη εδω https://www.skroutz.gr/s/40026669/Trompa-Aytokinitou-150PSI-Epanafortizomeni-12V-CX-219.html?product_id=146172550&sponsored=listing Τα 2000 mah ειναι δυνατον να ασκουν τοση πιεση να φουσκωσουν λαστιχο ? Η αυτα ειναι για τις λειτουργιες της τρομπας και για το φουσκωμα χρειαζεται να συνδεθει με τον αναπτηρα αυτοκινητου? Εαν ισχυει το πρωτο τοτε ειναι μια χαρα για την χρηση που το θελω.. Μετα κοιταω τις μεγαλυτερες αλλα εκτος του οτι οι τιμες ειναι ψηλες ,δεν περιεχουν μπαταρια οποτε το κοστος θα ανεβει ακομα περισσοτερο. Αν καποιος γνωριζει περισσοτερα πανω στο θεμα ας απαντησει. Για να σου βγάζει μήνυμα οταν πεφτει 0,1bar μήπως βάζεις οριακά πίεση;Βάλε λίγο παραπάνω να καλύπτεις και την απώλεια.Και φυσικά θα βάλεις αέρα και θα μετρήσεις με κρύα λάστιχα .Εγώ έχω μια απο το lidl που μπαίνει στον αναπτήρα αλλά δεν εμπιστευομαι το πιεσόμετρο που έχει. Σκέφτομαι να πάρω μία σαν αυτή που έχεις βάλει αλλά της Χιαομι https://www.amazon.co.uk/Portable-Electric-Compressor-Detection-Motorcycle/dp/B07XZCLGVQ?th=1 αλλά ακόμα αμφιταλαντεύομαι πόσο απαραίτητη μου είναι. Αυτές που συνδέονται στον αναπτήρα είναι πιο φτηνές απο της μπαταρίας https://www.skroutz.gr/c/1881/Kompreser-Aeros-Aytokinitou.html?o=Τρόμπα+Αυτοκινήτου 3
LynnJames Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 16 minutes ago, Ukforthemoment said: Για να σου βγάζει μήνυμα οταν πεφτει 0,1bar μήπως βάζεις οριακά πίεση;Βάλε λίγο παραπάνω να καλύπτεις και την απώλεια.Και φυσικά θα βάλεις αέρα και θα μετρήσεις με κρύα λάστιχα .Εγώ έχω μια απο το lidl που μπαίνει στον αναπτήρα αλλά δεν εμπιστευομαι το πιεσόμετρο που έχει. Σκέφτομαι να πάρω μία σαν αυτή που έχεις βάλει αλλά της Χιαομι https://www.amazon.co.uk/Portable-Electric-Compressor-Detection-Motorcycle/dp/B07XZCLGVQ?th=1 αλλά ακόμα αμφιταλαντεύομαι πόσο απαραίτητη μου είναι. Αυτές που συνδέονται στον αναπτήρα είναι πιο φτηνές απο της μπαταρίας https://www.skroutz.gr/c/1881/Kompreser-Aeros-Aytokinitou.html?o=Τρόμπα+Αυτοκινήτου Θα δοκιμασω να βαζω λιγο παραπανω,βασικα ο αισθητηρας μαλλον ειναι πολυ ευαισθητος και με την καθε αλλαγη θερμοκρασιας μου βγαζει ενδειξη ,τωρα που μπηκα στο ψαξιμο παντως θα παρω μια κοντα στα 50 ευρω .. Θελω με αυτονομη μπαταρια για να μπορω να την χρησιμοποιω και σε ποδηλατα ,μηχανακι.. Πολυ καλες κριτικες εχει αυτη η Xiaomi , νομιζω προς τα εκει θα παω. 1
tutuyo Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Πάρε την Xiaomi και μην ξανασκεφτείς για άλλη τρόμπα Πέταξα λεφτά κι εγώ σε φτηνιαρικες μέχρι να καταλάβω ότι δίνεις ένα 50αρικο και ησυχάζεις 10
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, tutuyo είπε Πάρε την Xiaomi και μην ξανασκεφτείς για άλλη τρόμπα Πέταξα λεφτά κι εγώ σε φτηνιαρικες μέχρι να καταλάβω ότι δίνεις ένα 50αρικο και ησυχάζεις Σε καλύπτει να συμπληρώνεις σε αμάξι;Και έχει σωστές ενδείξεις ;
tutuyo Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 33 minutes ago, Ukforthemoment said: Σε καλύπτει να συμπληρώνεις σε αμάξι;Και έχει σωστές ενδείξεις ; Για ποδηλατα/μπαλες κτλ δεν το συζητω. Ειδικα αμα εχεις παιδια και καθεσαι και ξεφυσας σκυμενος, κουμπωνεις,πατας κουμπι, φουσκωνει, ετοιμος Για αμαξι, για συμπληρωμα μονο ειναι επισης εξαιρετικη. Φυσικα μεχρι το πλησιεστερο βουλκανιζατερ/βενζιναδικο Σε ταπα λαστιχο να φουσκωσω μεχρι τερμα δεν χρειαστηκε ποτε Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2023 από tutuyo
The_Judas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 το 0.1 bar δεν είναι και τεράστια απόκλιση. άλλωστε η σωστή πίεση εξαρτάται και από το φορτίο που κουβαλάς... άλλη είναι η σωστή πίεση για αυτοκίνητο με 1 άλλη με 5 άτομα.
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, The_Judas είπε το 0.1 bar δεν είναι και τεράστια απόκλιση. άλλωστε η σωστή πίεση εξαρτάται και από το φορτίο που κουβαλάς... άλλη είναι η σωστή πίεση για αυτοκίνητο με 1 άλλη με 5 άτομα. Ειναι η απόκλιση που ενεργοποιεί το tpms.Στο δικο μου ,αστρα 2015,το tpms εχει 3 ρυθμίσεις ανάλογα βάρος ,έκο ,κλπ που έχουν διαφορετικές πιέσεις.Αν το βάλω στο φουλ βάρος και έχω πίεση αέρα για ελαφρύ τότε θα ενεργοποιηθεί η ειδοποίηση καθώς θα είναι εκτός ορίων. 1
northjohn Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Αγόρασα το 2005 κάποια παρόμοια με αυτή: https://www.skroutz.gr/s/21027058/Auto-Gs-Trompa-Aytokinitou-150PSI-me-Kalodio-Anaptira-12V-15114.html δεν θυμάμαι την μάρκα της. Λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα εδώ και 18 χρόνια και με ξελάσπωσε αρκετές φορές ακόμη και σε εντελώς κλαταρισμένο λάστιχο, αλλά και σε στρώματα θαλάσσης, ποδήλατο κ.λ.π.. Αν επέλεγα κάποια με μπαταρία θα προτιμούσα , αν υπάρχει, όποια μπορεί να λειτουργήσει απευθείας και με την παροχή 12V χωρίς να περιμένεις να φορτιστεί η μπαταρία της. 3
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Η τρόμπα Xiaomi είναι γενικά καλή, και στο σκρουτζ έχει πολλές κριτικές και περιγραφές για να καταλάβει κανείς πως ακριβώς λειτουργεί. Μην βλέπετε μόνο αυτές με 5 αστέρια ή με 1 αλλά πχ αυτές που έχουν 4 είναι συνήθως πιο ψύχραιμες και αναλυτικές. Την έχω και εγώ και γενικά είμαι ευχαριστημένος. Για το αμάξι το μόνο κακό είναι ότι παρέχει μικρή ροή αέρα οπότε ακόμα και μόνο για συμπλήρωμα να την χρησιμοποιεί κανείς θέλει πχ 4 λεπτά για να φτάσει από τα 30 psi στα 35. Αργεί λίγο και για τελείως ξεφούσκωτο λάστιχο δεν πιστεύω ότι κάνει (θα κάνει ξερωγώ πάνω από μισή ώρα και παίζει να μην φτάσει η μπαταρία να το γεμίσει) αλλά δεν είναι ότι συμπληρώνεις κάθε μέρα για να είναι μεγάλο πρόβλημα. Προσωπικά θεωρώ ότι σώθηκα σε σχέση με πριν που πήγαινα στα βενζινάδικα και είχαν απόκλιση 10 psi το ένα από το άλλο και δεν ήξερα τι να εμπιστευτώ. Οι ενδείξεις της μου φαίνονται αρκετά αξιόπιστες 4
ulalume Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Ενα + και απο εμενα στην τρομπα της xiaomi. Για μηχανη/μηχανακι/ποδήλατο το φουσκωμα ειναι ακαριαιο. Σε αυτοκίνητο λογω όγκου ελαστικου αργει αλλα ειναι απολυτα ακριβες. Αν τα τσεκαρεις καθε 1-2 εβδομάδες το πολυ να χρειαστεί να συμπληρωσεις 1-2 psi οποτε αμελητεος ο χρονος. Εχω να παω σε βενζινάδικο για αερα απο τότε που την πηρα (χρόνια) 3
st@kas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Όταν συμπληρώνεις αέρα στα λάστιχα setαρεις την ρύθμιση για την ένδειξη; σε κάποια μοντέλα γίνεται χειροκίνητα. +1 για την xiaomi Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2023 από st@kas 1
phanispal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Κι εγώ πολύ ευχαριστημένος με την Xiaomi, κάθε βδομάδα συμπληρώνω στο μηχανάκι. Και στο αυτοκίνητο είναι εύκολο να συμπληρώσεις αν δεν έχει χάσει πολύ, και δεν αργεί τόσο. Βολεύει γιατί είναι φορητή και μπορείς να μετρήσεις με κρύα ελαστικά πριν ξεκινήσεις σε σχέση με το να φτάσεις με το βενζινάδικο που δεν είναι απαραίτητο να έχεις πάντα πολύ κοντά. Πολύ θετικό ότι βιδώνει στη βαλβίδα και δε χάνει καθόλου αέρα το ελαστικό, σε αντίθεση με αυτό το σπαστικό που έχουν στα βενζινάδικα που μέχρι να το βάλεις σωστά έχει φύγει πόσος αέρας, και περίπου το ίδιο γίνεται όταν το βγάζεις. 1
achilles_g_ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δεν ξέρω αν έχει κουπόνι. https://gr-m.banggood.com/Audew-Portable-Air-Pump-12V-150PSI-Mini-3-+-2000mAh-Capacity-Rechargeable-Electric-Cordless-Tire-Inflator-Air-Compressor-p-1881697.html
AristidisZ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Λοιπόν, για την Xiaomi, επειδή πρόσφατα βρήκε το λάστιχο η σύζυγός εντελώς ξεφούσκωτο (μιλάμε είχε πιάσει ζάντα), το φούσκωσε σε λιγότερο από δέκα λεπτά από 0 σε 35 psi (εννοείται ότι η μπαταρία έφτασε για πλάκα) 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα