Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις στα φορολογικά, ανοίγω αυτό το θέμα για να γίνει μια συζήτηση πάνω στο πόσο θα μας επηρεάσει το νέο καθεστώς και πιθανές λύσεις ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. 

Υ.Γ. 1 Ας προσπαθήσουμε να γίνει νορμάλ κουβέντα ώστε να μην κλειδωθεί, μην το μετατρέψουμε σε VS

Υ.Γ. 2 Μην αναλωθούμε σε επιχειρήματα "ο γιατρός τα παίρνει μαύρα, καλά κάνουν" δεν είναι ο μέσος όρος των Ε.Ε. γιατροί και δικηγόροι αφενός κι αφετέρου η λύση για να χτυπήσεις αυτόν που δεν πληρώνει δεν είναι να πιείς το αίμα σε όσους έμειναν να πληρώνουν.

Επεξ/σία από Kostasspil
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις στα φορολογικά, ανοίγω αυτό το θέμα για να γίνει μια συζήτηση πάνω στο πόσο θα μας επηρεάσει το νέο καθεστώς και πιθανές λύσεις ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. 

Υ.Γ. 1 Ας προσπαθήσουμε να γίνει νορμάλ κουβέντα ώστε να μην κλειδωθεί, μην το μετατρέψουμε σε VS

Υ.Γ. 2 Μην αναλωθούμε σε επιχειρήματα "ο γιατρός τα παίρνει μαύρα, καλά κάνουν" δεν είναι ο μέσος όρος των Ε.Ε. γιατροί και δικηγόροι αφενός κι αφετέρου η λύση για να χτυπήσεις αυτόν που δεν πληρώνει δεν είναι να πιείς το αίμα σε όσους έμειναν να πληρώνουν.

Για να μιλήσεις για τις αλλαγές αυτές, θα πρέπει πρώτα να κατατεθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Αν δεν δούμε την τελική μορφή του, το μόνο που θα κάνουμε είναι να λέμε λόγια του αέρα. Θα κατατεθεί, θα ψηφιστεί και βλέπουμε μετά.  

• Like 1
Δημοσ.

Αντι να τους ευγνωμονουν τους βριζουν!!!

Δεν φτανει που θα θεωρουνται πλεον νομιμοι και θα εξακολουθουν να μην  δηλωλουν ολοκληρο το εισοδημα, γκρινιαζουν και απο πανω

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Titos301 είπε

Αντι να τους ευγνωμονουν τους βριζουν!!!

Δεν φτανει που θα θεωρουνται πλεον νομιμοι και θα εξακολουθουν να μην  δηλωλουν ολοκληρο το εισοδημα, γκρινιαζουν και απο πανω

Συμφωνώ. 

Τώρα θα κλέβουν νόμιμα!

Δημοσ.

Θα το λέω μέχρι να σβήσει ο ήλιος : Δεν είναι γεννημένοι όλοι για ελεύθεροι επαγγελματίες και αφεντικά. Δεν κάνουν όλοι βρε παιδάκι μου, πως να το κάνουμε ; Γιατί να πρέπει ντε και καλά να κρατάω μια επαγγελματική ιδιότητα εαν μπαίνω μέσα και μετά να αρχίσω να σκέφτομαι τρόπους να κλέβω το κράτος για να επιβιώσω ; Για να λέω ότι είμαι αφεντικό ; Για να μην θεωρούμαι υπάλληλος ;

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, keleystis είπε

Δεν είναι γεννημένοι όλοι για ελεύθεροι επαγγελματίες και αφεντικά.

Το ονειρο του Έλληνα να μην το πειραζεις.

Τι και αν δε βγαινει το "μαγαζι";
Φταιει η οικονομια και οτιδηποτε αλλο,εκτος απο τους ιδιους και την κακη διαχειριση τους.

Το χειροτερο ειναι οτι ολοι αυτοι οι ακαταλληλοι,παιρνουν ενα κομματι απο την πιττα και καταδικαζουν και αλλους,οι οποιοι ειναι σε λιγο καλυτερη μοιρα,αλλα επειδη εχασαν αυτο το κομματι της πιττας,καταληγουν και αυτοι στον πατο,μαζι με τους κακους.

• Like 4
Δημοσ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, και απασχολούνται σε πολλούς κλάδους.

Τα μέτρα, δεν θα έχουν το ίδιο αντίκτυπο στον δικηγόρο, γιατρό και σε αυτόν που λειτουργεί ένα ψιλικατζίδικο.

Σε γενικές γραμμές πάντως, δεν νομίζω πως είναι παράλογο να τίθεται σαν όριο ο κατώτατος μισθός.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, fmarkos said:

Για να μιλήσεις για τις αλλαγές αυτές, θα πρέπει πρώτα να κατατεθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Αν δεν δούμε την τελική μορφή του, το μόνο που θα κάνουμε είναι να λέμε λόγια του αέρα. Θα κατατεθεί, θα ψηφιστεί και βλέπουμε μετά.  

Ισχύει, απλώς λίγο πολύ με τα μέχρι τώρα δεδομένα, μια εικόνα την έχουμε 

55 minutes ago, johnieXoX said:

Σε γενικές γραμμές πάντως, δεν νομίζω πως είναι παράλογο να τίθεται σαν όριο ο κατώτατος μισθός.

Όχι, αυτό πράγματι δεν είναι παράλογο. Τα πάσης φύσεως οριζόντια μέτρα όμως είναι. 

Δημοσ.

Από τη στιγμή που βγαίνει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας , στην αρχή της νέας θητείας, έχει σημασία και που εκλέχθηκαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία και δηλώνουν ωμά και ξεκάθαρα ότι οι ΕΕ κλέβουν την εφορία τι ακριβώς θέλετε να συζητήσουμε ;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Από τη στιγμή που βγαίνει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας , στην αρχή της νέας θητείας, έχει σημασία και που εκλέχθηκαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία και δηλώνουν ωμά και ξεκάθαρα ότι οι ΕΕ κλέβουν την εφορία τι ακριβώς θέλετε να συζητήσουμε ;

Έχουν άδικο;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, johnieXoX είπε

Επειδή το έχω συζητήσει ήδη με τον λογιστή μου, η απάντηση ήταν κάτσε να δούμε τι θα ψηφίσουν. Λένε διάφορα για να μετρήσουν αντιδράσεις και μετά προχωρούν ανάλογα. Αυτό που κατάλαβα εγώ από το λίγο που παρακολούθησα το θέμα, ότι αν κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνει πχ 5000€ και τα τεκμαρτά του είναι 10000€ θα φορολογείται ανάλογα. Αλλά είπαμε αυτά είναι λόγια του αέρα, όταν ψηφιστεί θα δούμε. 

1 λεπτό πριν, Narayan είπε

Έχουν άδικο;

Κοίτα να δεις, δεν μπορείς να τους βάλεις όλους σε ένα τσουβάλι. Υπάρχουν άνθρωποι που όντως φοροδιαφεύγουν και άλλοι που είναι τυπικοί. Δεν μπορείς να βάλεις αυτόν που τα βγάζει ίσα ίσα πέρα (γιατί αυτοι θα την πληρώσουν στο τέλος) στο ίδιο τσουβάλι με τον γεγαλόΧ (όπου Χ βάλε δικηγόρος γιατρός ή ότι άλλο θες) που βγάζει αρκετά χιλιάρικα και δηλώνει ψήχουλα. Αυτός έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσει να το κάνει και η αλήθεια είναι ότι στο τέλος της ημέρας θα βγει και κερδισμένος και θα βρει και τον τρόπο να πληρώσει λιγότερα. Αυτοί όμως είναι ελάχιστοι άνθρωποι. Όσο για την παραοικονομία που όλοι διαπιστώνουν, μήπως θα πρέπει να κοιτάνε σε διάφορες παράνομες δραστηριώτητες οι αρχές; Τα χρήματα που διακινούνται από προστασία, ναρκωτικά, όπλα πορνία κτλ δεν είναι καθόλου λίγα και είναι αυτά που τελικά λείπουν από όλους. 

Επεξ/σία από fmarkos
  • Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Επειδή το έχω συζητήσει ήδη με τον λογιστή μου, η απάντηση ήταν κάτσε να δούμε τι θα ψηφίσουν. Λένε διάφορα για να μετρήσουν αντιδράσεις και μετά προχωρούν ανάλογα. Αυτό που κατάλαβα εγώ από το λίγο που παρακολούθησα το θέμα, ότι αν κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνει πχ 5000€ και τα τεκμαρτά του είναι 10000€ θα φορολογείται ανάλογα. Αλλά είπαμε αυτά είναι λόγια του αέρα, όταν ψηφιστεί θα δούμε. 

Κοίτα να δεις, δεν μπορείς να τους βάλεις όλους σε ένα τσουβάλι. Υπάρχουν άνθρωποι που όντως φοροδιαφεύγουν και άλλοι που είναι τυπικοί. Δεν μπορείς να βάλεις αυτόν που τα βγάζει ίσα ίσα πέρα (γιατί αυτοι θα την πληρώσουν στο τέλος) στο ίδιο τσουβάλι με τον γεγαλόΧ (όπου Χ βάλε δικηγόρος γιατρός ή ότι άλλο θες) που βγάζει αρκετά χιλιάρικα και δηλώνει ψήχουλα. Αυτός έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσει να το κάνει και η αλήθεια είναι ότι στο τέλος της ημέρας θα βγει και κερδισμένος και θα βρει και τον τρόπο να πληρώσει λιγότερα. Αυτοί όμως είναι ελάχιστοι άνθρωποι. Όσο για την παραοικονομία που όλοι διαπιστώνουν, μήπως θα πρέπει να κοιτάνε σε διάφορες παράνομες δραστηριώτητες οι αρχές; Τα χρήματα που διακινούνται από προστασία, ναρκωτικά, όπλα πορνία κτλ δεν είναι καθόλου λίγα και είναι αυτά που τελικά λείπουν από όλους. 

Αυτό (υπογραμμισμένο) από που ακριβώς προκύπτει; Το λέω γιατί αν ο καθένας μας έχει την όποια εμπειρία (και νομίζω πως αρκετοί έχουμε) από συναλλαγή με ΕΕ που "ξέφυγε" λίγο από τα τυπικά (πολλές φορές κοινή συναινέση), τότε πως συμπεραίνουμε ότι είναι ελάχιστοι;

Προφανώς δεν είναι όλοι αλλά και πάλι...ελάχιστοι;;;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Αν νομιζεις οτι ειναι ελαχιστοι,τοτε ισως ζεις σε αλλη χωρα.Δυστυχως ειναι η μεγαλη πλειοψηφια.

Επεξ/σία από jimmy1966
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimmy1966 είπε

Αν νομιζεις οτι ειναι ελαχιστοι,τοτε ισως ζεις σε αλλη χωρα.Δυστυχως εινα ιη μεγαλη πλειοψηφια.

Δεν είπα ότι είναι ελάχιστοι, είπα πως αυτοί που δεν το κάνουν την πληρώνουν γι αυτούς που το κάνουν. Αυτό δεν είναι ισονομία, η πολιτεία οφείλει να βρει τρόπους να τους βρει. 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...