Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έστειλαν σήμερα στη μάνα μου καινούργια κάρτα απ'τη Πειραιώς, και μου φάνηκε περίεργο γιατί αυτή που είχε (Mastercard) έληγε 7/2025.

Ανοίγω το φάκελο... βλέπω Visa με ημερομηνία λήξης επίσης 7/2025. Εκδώθηκε δωρεάν.

Κι η επιστολή λέει ότι καταργούνται όλες οι Mastercard, και πλέον η τράπεζα θα συνεργάζεται μόνο με Visa.

Η Visa πρέπει να ενεργοποιηθεί μέχρι 2/2024... τότε θα καταργηθεί η Μastercard.

• Like 2
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 hours ago, Ukforthemoment said:

Εμπορικές συμφωνίες είναι.Σε λίγα χρόνια μπορεί να γυρίσουν παλι σε mastercard.

Ακριβώς, πχ η ΕΤΕ έχει πλέον μόνο Mastercard. Δεν ακύρωσε τις VISA αλλά καινούργια κάρτα μόνο Mastercard σου βγάζει. Απλά δε συμφέρει η συνεργασία με 2 σήματα πλέον, σου δίνουν πολύ καλύτερους όρους για αποκλειστικότητα. Ως πελάτη πάντως δεν μας απασχολεί. Και τα 2 σήματα περνάνε παντού και δεν μας κάνει κάποια σημαντική διαφορά.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, panostza said:

Ως πελάτη πάντως δεν μας απασχολεί. Και τα 2 σήματα περνάνε παντού και δεν μας κάνει κάποια σημαντική διαφορά.

Βγαίνουν πού και πού κάτι προσφορές, που είναι μόνο για το 1 σήμα. Πχ το Skroutz κάθε Σεπτέμβριο βγάζει 20% έκτπωση για σχολικά είδη με χρήση Visa.

Δημοσ.
26 minutes ago, ekrepali said:

Βγαίνουν πού και πού κάτι προσφορές, που είναι μόνο για το 1 σήμα. Πχ το Skroutz κάθε Σεπτέμβριο βγάζει 20% έκτπωση για σχολικά είδη με χρήση Visa.

Ε καλά ναι. Που και που γίνεται και αυτό, αλλά νομίζω (χωρίς να το έχω ψάξει, απλά από αίσθηση) ότι λίγο πολύ είναι ισορροπημένα. Βγάζει το skroutz για Visa, βγάζει το e-food για Mastercard, κτλπ και πάει λίγο πολύ ισορροπημένα.

Δημοσ.
2 hours ago, The_Judas said:

εχω την εντύπωση ότι η πλειοψηφία πλέον είναι στην Visa παρά σε mastercard.

Με ένα γρήγορο search φαίνεται ότι, στην Αμερική τουλάχιστον, έχει πάνω από 60% η VISA, με την Mastercard κάτω από 30%. 

Πάντως και πιο παλιά (πριν 5 χρόνια) που είχα βγάλει σε Πειραιώς κάρτα η κοπέλα στο κατάστημα ήθελε να μου βγάλει VISA, αλλά το μηχάνημα που είχαν εκεί που την έφτιαχνε (...δεν ήξερε καν οτι γινόταν αυτό, νόμιζα ότι στη στέλνουν πάντα σπίτι) δεν ήθελε με τίποτα να δουλέψει. Το προσπαθουσε αρκετή ώρα, και τελικά μου έβγαλε Mastercard. Όταν έληξε και ζήτησα καινούρια ηλεκτρονικά πέρυσι δεν είχε καν επιλογή, αν θυμάμαι καλά. Κατευθείαν VISA.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

εχω την εντύπωση ότι η πλειοψηφία πλέον είναι στην Visa παρά σε mastercard.

Λάθος εντύπωση έχεις. Eurobank, ΕΤΕ, Πειραιώς Mastercard χρεωστικές έχω. Φρέσκιες κιόλας όλες από 2021-2022 και μετά ως πριν λίγους μήνες οι τελευταίες. Σε VISA το είχε γυρίσει πέρυσι μόνο η Attica ενώ αντιθέτως η ETE κατήργησε τις VISA από το καλοκαίρι και το γύρισε σε Mastercard. Για χρεωστικές μιλάω στις πιστωτικές πάντα θα υπάρχει η επιλογή θεωρώ.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, Mr_Terror said:

αφορα και τις πιστωτικες καρτες mastercard? Οσοι εχουμε πιστωτικη master στην πειραιως τι θα γινει?

B. Πιστωτικές Κάρτες:

α) Παύση έκδοσης Πειραιώς Mastercard Credit

Εξαιρέσεις: i) θα προτείνεται μόνο σε όσους πελάτες επιθυμούν να εκδώσουν 2η πιστωτική κάρτα, έχουν ήδη Πειραιώς Visa Classic ή Πειραιώς Visa Gold και δεν επιθυμούν να καλύψουν την ανάγκη τους με κάποιο από τα co-branded προϊόντα πιστωτικών καρτών. ii) θα εκδίδονται κανονικά πρόσθετες κάρτες σε ήδη υφιστάμενες κύριες κάρτες.

β) Παύση έκδοσης Εταιρικής Πιστωτικής Κάρτας Mastercard Business Card (Κάρτα διευκόλυνσης – για Νομικά Πρόσωπα). Αντί αυτής να προτείνεται η Πειραιώς Business Visa.

Εξαίρεση: προσθήκη κατόχων σε ήδη υφιστάμενες κάρτες.

Τα υπόλοιπα προϊόντα πιστωτικών καρτών εκδίδονται κανονικά, μέχρι να δοθούν νεότερες οδηγίες.

Αποκλειστική Συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με τη Visa (piraeusbank.gr)

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

PS. Σημερα μου στειλανε και εμενα την VISA σε αντικατασταση της mastercard. Επειδη υπαρχει ενα μπερδεμα τουλαχιστον στην περιοχη μου. Πλεον η τραπεζα πειραιως στελνει τις καρτες τις με ΕΛΤΑ η West Postal Service?

Παρακαλω να απαντηθει απο καποιον που ελαβε χρεωστικη καρτα Πειραιως εντος Ιανουαριου.

Ευχαριστω.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, frostyfrosty είπε

PS. Σημερα μου στειλανε και εμενα την VISA σε αντικατασταση της mastercard. Επειδη υπαρχει ενα μπερδεμα τουλαχιστον στην περιοχη μου. Πλεον η τραπεζα πειραιως στελνει τις καρτες τις με ΕΛΤΑ η West Postal Service?

Παρακαλω να απαντηθει απο καποιον που ελαβε χρεωστικη καρτα Πειραιως εντος Ιανουαριου.

Ευχαριστω.

Λογαριασμούς πιστωτικών καρτών Πειραιώς που λαμβάνω εδώ και περίπου έναν μήνα έρχονται με ΕΛΤΑ. Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για τις χρεωστικές κάρτες.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, jemadux είπε

εσείς που παραλάβατε την visa σας ... σας χρέωσε νταβατζίλικι 6 € ή τίποτα ακόμα; 

Αν αφορά αντικατάσταση, δεν χρεώνει και η ημερομηνία λήξης είναι ίδια. Αν μέχρι την ημερομηνία κατάργησης είναι να λήξει η παλιά κάρτα, θα χρεωθείς κανονικά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...