magnam Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα παίδες! Βρίσκομαι σε φάση ανακαίνισης (τώρα κάνουμε τις μελέτες και τα σχέδια). Σε συζήτηση με τον μηχανικό μου, μού πρότεινε ως ιδέα το βιομηχανικό δάπεδο (σκέφτομαι ευρύτερα στο σπίτι να παίξω με ανοιχτό γκρι-ματ αποχρώσεις και μου το πρότεινε ως κάτι οικονομικό που θα ταίριαζε), αλλά με έπιασε απροετοίμαστο καθώς δεν έχω ξαναδεί βιομηχανικό δάπεδο σε κατοικία. Μου έδειξε κάποιες εικόνες. Οι περισσότερες δεν μου πολυάρεσαν, αλλά πέσαμε σε 2-3 που όντως φαινόταν πολύ ωραίο. Είδα π.χ. οτι σχεδίαζαν μέχρι και "αρμούς" προκειμένου να φαίνεται ως πλακάκι ή κάτι ιλουστρέ επικαλύψεις. Έχετε δει ποτέ απο κοντά τέτοιο δάπεδο σε κατοικία; Αν ναι, θα το προτείνατε; Διότι έχω και τον φόβο της φθοράς, μη τυχόν και προκαλείται ευκολότερα. Πάντως το κόστος του είναι τουλάχιστον το μισό από πλακάκια (δάπεδο 130 τ.μ.). Ευχαριστώ!
Tsilitheo2 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δεν μιλας για βιομηχανικο ,αλλα σταμπωτο 1
NikosKallithea Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Τα δαπεδα αυτα ειναι πολυουρεθανικα και απαγορευτικά για σπίτια, εκτός αν εννοείς κατι άλλο Τα καλύτερα δάπεδα για σπίτια είναι το μασιφ ξύλο 1
janus5555 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, magnam είπε Καλησπέρα παίδες! Βρίσκομαι σε φάση ανακαίνισης (τώρα κάνουμε τις μελέτες και τα σχέδια). Σε συζήτηση με τον μηχανικό μου, μού πρότεινε ως ιδέα το βιομηχανικό δάπεδο (σκέφτομαι ευρύτερα στο σπίτι να παίξω με ανοιχτό γκρι-ματ αποχρώσεις και μου το πρότεινε ως κάτι οικονομικό που θα ταίριαζε), αλλά με έπιασε απροετοίμαστο καθώς δεν έχω ξαναδεί βιομηχανικό δάπεδο σε κατοικία. Μου έδειξε κάποιες εικόνες. Οι περισσότερες δεν μου πολυάρεσαν, αλλά πέσαμε σε 2-3 που όντως φαινόταν πολύ ωραίο. Είδα π.χ. οτι σχεδίαζαν μέχρι και "αρμούς" προκειμένου να φαίνεται ως πλακάκι ή κάτι ιλουστρέ επικαλύψεις. Έχετε δει ποτέ απο κοντά τέτοιο δάπεδο σε κατοικία; Αν ναι, θα το προτείνατε; Διότι έχω και τον φόβο της φθοράς, μη τυχόν και προκαλείται ευκολότερα. Πάντως το κόστος του είναι τουλάχιστον το μισό από πλακάκια (δάπεδο 130 τ.μ.). Ευχαριστώ! Δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω χρειάζεται συντήρηση κάθε λίγα χρόνια. Ωραίο (θα) φαίνεται, μοντέρνο, αλλά αν κάθε λίγο και λιγάκι πρέπει να φέρεις άνθρωπο να στο επιδιορθώσει/ γυαλίσει κτλ., δε ξέρω αν αξίζει η ταλαιπωρία.
Vaguras Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ό,τι είπαν και οι απο πάνω. Σπίτι και βιομηχανικό δάπεδο, λίγο εως πολύ άκυρο. Καθαρή χημεία, που σημαίνει γρήγορη φθορά (αν εξαιρέσουμε και την μόνιμη επαφή με τα χημικά που έχουν όλα αυτά τα δάπεδα και αργά αργά αλλοιώνονται), οπότε και πιο σύντομη συντήρηση και ανανέωση. Σκέψου το αθροιστικό κόστος για την συντήρηση σε βάθος 10ετίας ας πούμε, αλλά κυρίως το βάλε βγάλε έπιπλα και λοιπές οικοσκευές για να ξαναπεράσεις το υλικό μετά απο Χ χρόνια. Στο σύνολο μάλλον δεν κερδίζεις ουτε σε χρήμα αλλά ουτε σε ταλαιπωρία (μάλλον το αντίθετο). Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2023 από Vaguras
paylidis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Λογικά πατητη εννοεί. Δεν είμαι πολύ φαν αν δεν είσαι ξέρω γώ στις κυκλαδες, θέλει συντήρηση ανά κάποια χρόνια σε αντίθεση με το πλακάκι που δε θέλει τίποτα 1
sphinxgr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Να προσθέσω κάτι για όποιον φτιάχνει σπίτι. ΜΗΝ κοιτάτε το πρωτογενές κόστος μόνο. Κοιτάξτε το κόστος σε βάθος χρόνου. Κάντε επιλογές που δεν θέλουν περιοδική συντήρηση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα