Προς το περιεχόμενο

Νέο σύστημα 700-900Ε

Tauntaun13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τωρινό μου PC το είχα στήσει γύρω στο 2014, με επεξεργαστή τότε INTEL dual core G3258 3.20GHZ, 16gb RAM, κάρτα NVIDIA GeForce GTX 960, SSD Samsung 120gb και SHD WD 3tb, για να υπάρχει μια ιδέα... αν και στήθηκε ως mid-level gaming PC μόνο τα πρώτα 2-3 χρόνια είχε γεμάτη gaming χρήση, μετά το gaming περιορίσθηκε αισθητά λόγω έλλειψης χρόνου και γάμου και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιήθηκε κυρίως για ατελείωτο browsing, τηλεργασία και multimedia (streaming ταινιών, μουσικής κλπ). Δυστυχώς τα τελευταία 2 χρόνια άρχισε να βγάζει μπλέ οθόνες και ειδικά τους τελευταίους μήνες πλέον θα το κάνει αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον 4-5 φορές μέσα στην εβδομάδα οπότε σκέφτομαι την αντικατάσταση του, με ένα budget από 700 ως 900 Ευρώ.

Τι θέλω ιδανικά:

Α) Ένα build με αντοχή στο χρόνο. Έχω desktop συνεχόμενα από τα 90s αλλά προσπαθώ πάντα να τα χρησιμοποιώ μέχρι που δεν πάει άλλο, ποτέ δεν έχω αλλάξει build πριν τα 5-7 χρόνια χρήσης. Σπάνια κάνω αναβαθμίσεις, συνήθως πάω από ένα build σε ένα άλλο ολοκαίνουργιο.

Β) Επειδή οι μπλε οθόνες μου σπάνε τα νεύρα, ειδικά όταν τηλεεργάζομαι (τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα), θέλω όσο είναι δυνατόν να είναι σύστημα που θα δουλεύει απρόσκοπτα, χωρίς καθυστερήσεις και κολλήματα.

Γ) Μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Αυτή τη στιγμή από τα 3TB του σκληρού έχω ελεύθερα μόλις 120GB, οπότε σε χώρο δεν μπορώ να πάω κάτω από 1TB (μάλλον θα χρησιμοποιώ και τον παλιό σκληρό ως "αποθήκη"). Γενικά είμαι "συλλέκτης" αρχείων (μουσική, βιβλία, ταινίες-σειρές) με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δ) Gaming - κάρτα γραφικών. Εδώ σηκώνει κουβέντα... θεωρητικά θα ήθελα κάτι αντίστοιχο όπως ήταν το παλιό build στην εποχή του, κάτι mid-level δηλαδή, όμως ρεαλιστικά ξέρω ότι τουλάχιστον μέχρι να συνταξιοδοτηθώ (σε καμιά 15αρια χρόνια δηλαδή) δύσκολα θα βρίσκω χρόνο για gaming. Θα μπορούσα να πάω και σε σύστημα χωρίς dedicated κάρτα αλλά δεν μου πάει η καρδιά, εκτός αν με τα λεφτά που θα γλίτωνα είχα ένα σύστημα ντούκι σε όλα τα υπόλοιπα... αλλιώς δεν θα με πείραζε κάποια φτηνή αλλά αξιοπρεπής κάρτα που να μπορεί να σηκώσει gaming απαιτήσεις για παιχνίδια προηγούμενης δεκαετίας μιας και αν ξεκινήσω να παίζω πάλι θα θέλω να καλύψω αυτά που έχασα. Γενικά δεν (πολύ)παίζω FPS ή παιχνίδια τύπου GTA, περισσότερο RPG, δηλαδή ιδανικά θα ήθελα μια σύνθεση που να μπορώ να παίξω, αν το αποφασίσω, παιχνίδια προηγούμενης δεκαετίας όπως Witcher, Skyrim, Mass Effect κλπ ή το καινούργιο Baldur's Gate. Αλλά όπως είπα ρεαλιστικά αυτό είναι τελευταία προτεραιότητα, δεν θα έδινα δηλαδή εύκολα πολλά λεφτά για κάρτα γραφικών που ποτέ δεν θα την αξιοποιούσα ουσιαστικά...

Να διευκρινήσω ότι το budget είναι εξολοκλήρου για το PC, είμαι καλυμμένος από οθόνη, πληκτρολόγιο, ηχεία κλπ.

Επεξ/σία από Tauntaun13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O δισκος σου ειναι "παραγεματος" με επιπτωσεις στις λειτουργιες του. Οι ειδημονες λενε, και μαλλον εχουν δικαιο, οτι ενας hdd πρεπει να γεμιζει max 80% τησ χωρητικοτητας του κι ενας ssd kata ta 2/3. Στην θεση σου θα επερνα εναν καλο nvme η sata III (αναλογα τι δεχεται η μητριξη σου), θα κρατουσα και τον hdd σαν αποθηκη.

Καρτα γραφικων θα επερνα μια radeon 6600 στα 200Ε, που κατα γενικη ομολογια και αξιοπρεπεστατη ειναι και οτι πιο vfm,σημερα. Την εχω δοκιμασει κι εγω στα παιχνιδια που αναφερεις, εκτος του BG3 και παιζει μια χαρα

Ευχαριστώ για την απάντηση, δηλαδή αν κατάλαβα καλά εννοείς εφόσον η μητρική μου (δεν θυμάμαι καθόλου ποια έχω, θα πρέπει να το δω όταν γυρίσω σπίτι) τα δέχεται να αλλάξω σκληρό και κάρτα και να κρατήσω επεξεργαστή και μνήμες; Τα διάφορα watchdog blue screens  μπορεί να οφείλονται στην πληρότητα των δίσκων;

Eνπειται οτι πας σε καινουργιο σετ επεξεργαστη, μητρικης, μνημης, ssd (κρατας και τον hhd σαν αποθηκη) ισως και τροφοδοτικο.

Εφ' οσον δεν σε πολυενδιαφερει το παιχνιδι μην παρεις καποια πανακριβη καρτα π.χ. 600-800Ε,η radeon, πιστευω θα καλυψει τις αναγκες σου.

Το συστημα που εχεις ειναι αρκετα παλαιο, το μονο που μπορεις να κρατισεις απο αυτο, ο hdd  σαν δευτερος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ κακη επιλογή ακόμα και για τότε ο g3258.Σε καμιά των περιπτώσεων δεν ήταν mid level.

(Σήμερα και να θέλες δεν μπορείς να βρεις αντίστοιχα κακό cpu)

Θα έκοβε την 960 σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια.

Η 960 σου ήταν με 2gb η 4gb vram?

Εάν είναι με 4 ίσως την κρατούσες για κάποιο διάστημα ακόμα εφόσων δεν δίνεις βαρύτητα στα παιχνίδια.

Πάντως κάτι μου λέει πως με αναβάθμιση σε i5/i7 του socket σου(με 20-30ευρω) και καινούργιο/μεγαλύτερο ssd(512/1tb στα ~20-40ευρω) ότι θα έμενες ευχαριστημένος από το PC σου για τηλεεργασια και παιχνίδια age appropriate(2014-2019)

Επεξ/σία από @topos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...