vps Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μια απορία ρε παίδες όταν έχεις ηχεία 7.1 με 3 υποδοχές ( Jack, ) πως τα συνδέεις στις νέες μητρικές της GIGABYTE που έχουν μια υποδοχή για είσοδο και μια μικροφώνου και οπτική (που δεν υπάρχει στα ηχεία αν γνωρίζω καλά ) ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ --->>
JPaxilleas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σου μεταφέρω από τη προσωπική μου εμπειρία και ενασχόληση (δεν είμαι ειδικός – άλλοι φίλοι εδώ πιστεύω ότι μπορούν να σου διευκρινίσουν σίγουρα περισσότερα πράγματα), Αναφορικά με το S/PDIF Out. Πρώτα από όλα, μπορεί η μητρική σου να βγάλει ήχο surround 7.1; Θα πρέπει να μας πεις τι μητρική έχεις. Ακριβώς επειδή υπάρχει μια οπτική θύρα εξόδου δεν εγγυάται ότι θα έχεις ήχο surround. Η οπτική θύρα στη μητρική θα πρέπει να υποστηρίζει ήχο 5.1 ή 7.1, και επίσης να υποστηρίζεται από την έκδοση των Windows την οποία έχεις. Επίσης από ότι λες δεν υπάρχει αντίστοιχη θύρα εισόδου στο σύστημα ηχείων σου. Αναφορικά με τις εξόδους ήχου έχεις μόνο ένα Line-Out. Με αυτό μπορείς να τροφοδοτήσεις ηχεία (εάν είναι active speakers, δηλαδή μπορούν αν ενισχύσουν από μόνα τους το σήμα που παίρνουν από το Line-Out), αλλά το σήμα από αυτά είναι αδύναμο. Κανονικά τα όποια ηχεία χρειάζονται να συνδεθούν σε Speaker Outs θύρες (όπως βλέπεις στη φωτογραφία). Πρακτικά το Line Out είναι μια θύρα εξόδου που προορίζεται να παρέχει σήματα από τη μία συσκευή στην άλλη. Από την άλλη, το Speaker Out είναι μια έξοδος που παρέχει ένα ενισχυμένο ηχητικό σήμα που προορίζεται να οδηγήσει τα ηχεία και να τα κάνει να λειτουργήσουν. Όλα αυτά που βλέπεις στη φωτογραφία δεξιά είναι Speaker Outs (CS-Out/Center/Subwoofer, RS-Out/Rear Speakers, SS-Out/Side Speakers, κ.λπ.) Η μητρική σου δεν έχει λοιπόν τις απαραίτητες θύρες ή δεν υποστηρίζει 7.1. Χρειάζεσαι, είτε έναν ενισχυτή (amplifier) όπου το σήμα από το PC σου πηγαίνει στον ενισχυτή και σε αυτόν συνδέεις τα 7.1 ηχεία σου (εκτός εάν διαθέτει το σύστημά σου), είτε μια κάρτα ήχου με τις απαραίτητες εξόδους στον υπολογιστή σου. Η Z790 AORUS MASTER X π.χ. υποστηρίζει High Definition Audio 2/4/5.1-channel Η Z790 AORUS XTREME X υποστηρίζει 2 channel μόνο. Η Z790 AORUS ELITE X υποστηρίζει High Definition Audio 2/4/5.1/7.1-channel Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από JPaxilleas
Bax Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδή νομίζω πως ξερω ποια ηχεία λες (t7700 ή κάτι αντίστοιχο) τα ηχεία σου έχουν 4 mini jack αλλά το καλώδιο είναι απο 4 Mini jack 3pin se 3 mini jack (δύο 4pin και ένα 3pin). Αυτό το καλώδιο δουλεύει μόνο σε creative κάρτες που έχουν 7.1 και έχουν 4 pin θηλυκά. Δοκίμασε να βάλεις μόνο το πράσινο μαυρο καφέ και δοκίμασε αν παίζουν σωστα τα εμπρός - πισω -subwoofer/center και μετά εκεί που εμπαινε το γκρι πάρε ένα απλό αρσενικό αρσενικό 3 pin και σύνδεσε το στα ηχεία και σε κάποια ελεύθερη θύρα της μητρικής. Σε περίπτωση που δέν εχει πάνω από 3 θηλυκά η μητρική, θα χρειαστεί να το συνδέσεις στο front panel. Πάντα φυσικά έχοντας ρυθμίσει το τί θα κάνει η εκάστοτε έξοδος από το realtek audio panel. Σε περίπτωση που δεν παίζουν σωστά τα ηχεία με τα 4pin στη μερία της μητρικής, αντί για 1 θα χρειαστεί να πάρεις άλλα 2 ώστε να έχεις μονο 3 pin βύσματα ( ή στην τελική παίρνεις και τα 4 που χρειάζεσαι για ομοιομορφία. υ.γ. Όλα αυτά στην περίπτωση που υποστηρίζει 7.1 h μητρική αλλιώς νομίζω τα καρφώνεις έτσι παλι και έχει διακοπτάκι που κάνει το 5.1 -> 7.1 το ηχείο. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από Bax
vps Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 HXEIA https://gr.creative.com/p/archived-products/inspire-t6300 Αυτή τη στιγμή τα έχω σε μια Ζ390 AURUS MASTER ... με τις 6 υποδοχές ήχου από πίσω Σκεφτόμουν αναβάθμιση σε Gigabyte Z790 AORUS MASTER X που έχει μόνο μια έξοδο Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση ??? Αρχικό λάθος μου τα ηχεία είναι 5.1 Ευχαριστώ Δείτε εδώ μητρική στα 1000 ευρώ και δεν ξέρεις που θα βάλεις τα ηχεία ...Θα τρελαθούμε ...δηλαδή θέλουμε και κάρτα ήχου μαζί ??? https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mitrikes-kartes/gigabyte-motherboard-z790-aorus-xtreme-z790-1700-ddr5-_4240006
MaXmaD Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Παει το surround στα pc εχει πεθανει. Αμα δεις πχ και skroutz τα κορυφαια μοντελα ειναι κατι 2 αντε το πολυ 2.1 Ενδεχομενως να μπορεις να συνδεσεις με το οπτικο(τα δικα σου δεν εχουν βεβαια) αλλα πρεπει να δεις στα specs της μητρικης τι ηχο υποστηριζει. Η συγκεκριμενη απ οτι βλεπω υποστηριζει "μεχρι" DTS Sound Unbound το οποιο ειναι ενα ψευδο3d. 1
alexandrosk1984 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Αδερφε εχω ακριβως τα ιδια ηχεια και εχω ακριβως τον ιδιο προβληματισμο με εσενα!Εβγαλες καποια ακρη τελικα?
Teddy77 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, alexandrosk1984 said: Αδερφε εχω ακριβως τα ιδια ηχεια και εχω ακριβως τον ιδιο προβληματισμο με εσενα!Εβγαλες καποια ακρη τελικα? Αν έχεις την https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z790-AORUS-XTREME-X/sp#sp ...δεν υποστηρίζει 5.1 ή 7.1 ήχο με "analog" σύνδεση, δηλαδή με φυσιολογικά stereo jacks. Αυτή η motherboard θα παίξει 5/7.1 μόνο μέσω optical/spidf και σύνδεση με decoder. Δεν έχει καν εσωτερικό header για τα (σούπερ σπάνια) κουτιά που έχουν 7.1 jacks μπροστά. Θέλετε κάρτα ήχου, αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτά (τα ήχεία) μου φαίνεται. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2023 από Teddy77
nickol-us Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Στις 20/11/2023 στις 10:50 ΜΜ, vps είπε Δείτε εδώ μητρική στα 1000 ευρώ και δεν ξέρεις που θα βάλεις τα ηχεία ...Θα τρελαθούμε ...δηλαδή θέλουμε και κάρτα ήχου μαζί ??? https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mitrikes-kartes/gigabyte-motherboard-z790-aorus-xtreme-z790-1700-ddr5-_4240006 Τα ίδια έλεγε και η γιαγιά μου στις πρώτες lcd, 1000€ τηλεόραση και δεν είχε χώρο για το σεμεδάκι 🤣 Πέρα από την πλάκα, το αναλογικό 5.1 είναι χρόνια που έχει φύγει. Πλέον και οι πιο φθηνές τηλεοράσεις φέρουν οπτική ίνα. Η τεχνολογία εξελίσσεται... Είτε θα πάρεις κάποια κάρτα ήχου που το υποστηρίζει, είτε κάποιον optical σε analog μετατροπέα σήματος, θα βρεις κάποιους φθηνούς στη κινέζικη αγορά (ali κλπ) αλλά δε γνωρίζω τι ποιότητα έχουν.
vps Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 40 λεπτά πριν, nickol-us είπε Τα ίδια έλεγε και η γιαγιά μου στις πρώτες lcd, 1000€ τηλεόραση και δεν είχε χώρο για το σεμεδάκι 🤣 Πέρα από την πλάκα, το αναλογικό 5.1 είναι χρόνια που έχει φύγει. Πλέον και οι πιο φθηνές τηλεοράσεις φέρουν οπτική ίνα. Η τεχνολογία εξελίσσεται... Είτε θα πάρεις κάποια κάρτα ήχου που το υποστηρίζει, είτε κάποιον optical σε analog μετατροπέα σήματος, θα βρεις κάποιους φθηνούς στη κινέζικη αγορά (ali κλπ) αλλά δε γνωρίζω τι ποιότητα έχουν. Ε δεν είναι και έτσι τα πράγματα... Με τη λογική αυτή δεν πρέπει να έχουν καθόλου έξοδο ήχου αναλογική και μόνο οπτική... Εδώ το παράξενο λοιπόν είναι γιατί υπάρχει μόνο μία.. έξοδος αναλογική
nickol-us Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, vps είπε Ε δεν είναι και έτσι τα πράγματα... Με τη λογική αυτή δεν πρέπει να έχουν καθόλου έξοδο ήχου αναλογική και μόνο οπτική... Εδώ το παράξενο λοιπόν είναι γιατί υπάρχει μόνο μία.. έξοδος αναλογική Η μια και μοναδική έξοδος βρίσκεται εκεί για ένα ζευγάρι ηχεία ή ακουστικά που χρησιμοποιεί ο κόσμος κατά πλειοψηφία. Στα surround συστήματα, το αναλογικό 5.1 είναι παρωχημένο, όλες πλέον οι πηγές βγαίνουν με οπτική οπότε το αναλογικό έχει πάει προς κατάργηση. Αντίστοιχα θύρες όπως vga, dvi επίσης αποσύρονται. Νομίζω κατάλαβες τι θέλω να πω. Υπάρχουν βλέπω μητρικές που ακόμα το υποστηρίζουν, μπορείς να βρεις εναλλακτικές εκτός αν το θέμα σου εξαρχής ήταν γιατί δεν το υποστηρίζει μια τόσο ακριβή μητρική οπότε αυτή η κουβέντα δεν καταλήγει κάπου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα