Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Θέλω να αναδείξω ένα θέμα που με προβληματίζει το ότι δεν το έχω συναντήσει ποτέ, ούτε στον ειδικό τύπο ούτε στα σχετικά φόρουμ.

Υπάρχουν συγκριτικά τεστ, benchmarks, ή άλλου τύπου στοιχεία που να μας δείχνουν όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά την ποιότητα των κρυστάλλων σε ένα μοντέλο ή έναν κατασκευαστή;

Συνηθισμένος σε διαδοχικά γκολφ της οικογένειας (III, V, VI) τώρα με το Άστρα του 2004, αυτό που μου φαίνεται μεγαλύτερη υποβάθμιση δεν είναι το φινίρισμα, ο κινητήρας ή ο,τιδήποτε άλλο αλλά το πώς στραβώνει ο ήλιος, εδικά ο κόντρα χειμωνιάτικος, λόγω της πολύ υποδεέστερης ποιότητας στο τζάμι.

Δεδομένου ότι είμαι σε έρευνα αγοράς για νέο αυτοκίνητο, μεταχειρισμένο λίγο πολύ κατασκευής από 2007/08 μέχρι 2015/16, υπάρχει τρόπος να καταλάβω την ποιότητα των κρυστάλλων χωρίς να μπω στο αυτοκίνητο;

ΥΓ: παρακαλώ να μην αναφερθούμε στις μεμβράνες, υπάρχει εκτενές ξεχωριστό thread.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απλως την εμπειρια μου:

σε 2 εταιρικα γκολφακια 8 που εχουμε, σε 6 μηνες εχουμε αλλαξει τα παμπριζ απο χτυπηματα με πετραδακια. Απο πλαστικο τα φτιαχνουν......;

αυτο δε μπορει να ειναι ατυχια γιατι πανω κατω ιδιες διαδρομες κανουμε και αλλα αυτοκινητα χρησιμοποιουμε

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, triple_sec είπε

Καλημέρα σε όλους.

Θέλω να αναδείξω ένα θέμα που με προβληματίζει το ότι δεν το έχω συναντήσει ποτέ, ούτε στον ειδικό τύπο ούτε στα σχετικά φόρουμ.

Υπάρχουν συγκριτικά τεστ, benchmarks, ή άλλου τύπου στοιχεία που να μας δείχνουν όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά την ποιότητα των κρυστάλλων σε ένα μοντέλο ή έναν κατασκευαστή;

Συνηθισμένος σε διαδοχικά γκολφ της οικογένειας (III, V, VI) τώρα με το Άστρα του 2004, αυτό που μου φαίνεται μεγαλύτερη υποβάθμιση δεν είναι το φινίρισμα, ο κινητήρας ή ο,τιδήποτε άλλο αλλά το πώς στραβώνει ο ήλιος, εδικά ο κόντρα χειμωνιάτικος, λόγω της πολύ υποδεέστερης ποιότητας στο τζάμι.

Δεδομένου ότι είμαι σε έρευνα αγοράς για νέο αυτοκίνητο, μεταχειρισμένο λίγο πολύ κατασκευής από 2007/08 μέχρι 2015/16, υπάρχει τρόπος να καταλάβω την ποιότητα των κρυστάλλων χωρίς να μπω στο αυτοκίνητο;

ΥΓ: παρακαλώ να μην αναφερθούμε στις μεμβράνες, υπάρχει εκτενές ξεχωριστό thread.

οχι δεν μπορεις να γνωριζεις τις προδιαγραφες που εδωσε η VW οταν εκανε τον διαγωνισμό για την προμηθεια απο τους διαφορους κατασκευαστες -  αν και υπαρχουν ελαχιστες που πρεπει να τηρουνται π.χ. τουλαχιστον 98% UV για τα παρμπριζ και νομιζω πλεον υποχρεωτικα laminated το μπροστα . To μόνο σίγουρο είναι οτι οτιδηποτε OEE και οχι OEM ( OEM  δεν σημαινει οτι θα εχει το λογοτυπο της vw πανω αλλα οτι ειναι ακριβως το ιδιο κρυσταλο  ) θα ειναι σιγουρα υποδεεστερο. Ακόμα και στο ιδιο μοντελο τα κρυσταλα μπορει να προερχονται και απο 2 -3 προμηθευτες.

2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

απλως την εμπειρια μου:

σε 2 εταιρικα γκολφακια 8 που εχουμε, σε 6 μηνες εχουμε αλλαξει τα παμπριζ απο χτυπηματα με πετραδακια. Απο πλαστικο τα φτιαχνουν......;

αυτο δε μπορει να ειναι ατυχια γιατι πανω κατω ιδιες διαδρομες κανουμε και αλλα αυτοκινητα χρησιμοποιουμε

μεγάλο ρόλο παίζει η καμπυλότητα, όσο μεγαλύτερη -  και ακροβοτερο το κρυσταλο - τόσο λιγότερες πιθανότητες να γινει ζημια. Επισης πανω γραφουν "laminated" η οχι?

Επεξ/σία από NTC Labs
Δημοσ.
2 ώρες πριν, triple_sec είπε

τώρα με το Άστρα του 2004, αυτό που μου φαίνεται μεγαλύτερη υποβάθμιση δεν είναι το φινίρισμα, ο κινητήρας ή ο,τιδήποτε άλλο αλλά το πώς στραβώνει ο ήλιος, εδικά ο κόντρα χειμωνιάτικος, λόγω της πολύ υποδεέστερης ποιότητας στο τζάμι.

Είναι το ορίτζιναλ τζάμι ή αντικαταστάθηκε κάποια στιγμή με άλλο ίσως χειρότερη ποιότητας?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, triple_sec είπε

καλή ερώτηση, δεν ξέρω τι έκανε ο προηγούμενος και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω εγώ για να μην το φθείρω.

Tι εννοείς να μην το φθείρεις;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, triple_sec είπε

καλή ερώτηση, δεν ξέρω τι έκανε ο προηγούμενος και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω εγώ για να μην το φθείρω.

AZAX θα βάλεις, όχι πλουτώνιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Narayan είπε

AZAX θα βάλεις, όχι πλουτώνιο.

οχι azax το azax δεν κανει απολυτως τπτ, σαπουνισμα, σκουπισμα και ισοπροπυλικη   15-20% με νερο και σκουπισμα με πετσετα για τζαμια ( αυτο που ειναι σαν βαφλα ) ( πετσετουλα στο ταμπλο μη πεσει στα πλαστικα )

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αντικατέστησα πέρυσι μπροστινό τζάμι παρμπρίζ μέσω ασφαλιστικής χωρίς επιπλεον χρέωση. Τοποθετήθηκε ένα τζαμι της εταιρίας Glaspo. Το υλικό είναι απαράδεκτο. Δεν μιλάμε πλέον για αντικατοπρισμους και καθρεπτισματα στο θεο. Στο συγκεκριμένο η χρήση των υαλοκαθαριστήρων κάνει μόνιμη ζημιά στην επιφάνεια και αφήνει χαρακιές. Πλύσιμο με μαλακο σφουγγάρι και  σαπουναδα, αν κάνεις το λάθος και επιμείνεις σε σημείο, θα χαρακωθει το τζαμι. Μπορεί να μην το πιστεύετε, δεν μπορώ να σας το αποδείξω. Θα προτιμήσω την επόμενη να πάω σε επώνυμη εταιρία και ας πληρώσω 150 ευρώ συμμετοχή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, maqqis είπε

Αντικατέστησα πέρυσι μπροστινό τζάμι παρμπρίζ μέσω ασφαλιστικής χωρίς επιπλεον χρέωση. Τοποθετήθηκε ένα τζαμι της εταιρίας Glaspo. Το υλικό είναι απαράδεκτο. Δεν μιλάμε πλέον για αντικατοπρισμους και καθρεπτισματα στο θεο. Στο συγκεκριμένο η χρήση των υαλοκαθαριστήρων κάνει μόνιμη ζημιά στην επιφάνεια και αφήνει χαρακιές. Πλύσιμο με μαλακο σφουγγάρι και  σαπουναδα, αν κάνεις το λάθος και επιμείνεις σε σημείο, θα χαρακωθει το τζαμι. Μπορεί να μην το πιστεύετε, δεν μπορώ να σας το αποδείξω. Θα προτιμήσω την επόμενη να πάω σε επώνυμη εταιρία και ας πληρώσω 150 ευρώ συμμετοχή.

Επρεπε να απαιτησεις αντικατασταση με ΟΕΜ ακομα και μερες μετα αφου ειδες οτι ειναι επικυνδυνο, η ασφαλιστικη ειναι υποχρεωμενη να το δεχτει οπως και το μαγαζι γτ συντρεχουν λογοι ασφαλειας στο παρμπριζ. Αρα αφου δεν υπηρξε επιπλεον χρεωση δεν βαλανε ΟΕΜ. Στο ασφαλιστηριο σου σιγουρα υπαρχει ορος για απαλλαγη σε περιπτωση γνησιου δηλαδη καποιο ποσο το πληρωνεις εσυ. Εκτος και αν σου εξηγησαν οτι ενδεχεται να ειναι υποδεεστερο το τσαμπα και εσυ το δεχτηκες.

Επεξ/σία από NTC Labs
Δημοσ.

Εχει συμμετοχή το γνησιο Αυτο που έβαλα ήταν οεμ. Άσε  τι έπρεπε να κάνω, αλλά δεν το έκανα. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα.

Δημοσ.

Το γνήσιο έχει συμμετοχή στην ασφαλιστικη εταιρια. ΔΕΝ γίνεται δωρεάν η αντικατάσταση. Στο δικό μου απλό συμβόλαιο με θραύση κρυστάλλων έπρεπε να δώσω αλλά 150 ευρω απαλλαγή.Μηπως έχεις ασφαλιστηρίο με περισσότερες καλύψεις η μικτο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, maqqis είπε

Το γνήσιο έχει συμμετοχή στην ασφαλιστικη εταιρια. ΔΕΝ γίνεται δωρεάν η αντικατάσταση. Στο δικό μου απλό συμβόλαιο με θραύση κρυστάλλων έπρεπε να δώσω αλλά 150 ευρω απαλλαγή.Μηπως έχεις ασφαλιστηρίο με περισσότερες καλύψεις η μικτο?

ΟΕΜ= γνήσιο ,αυτο σου εξηγω , οτι δεν εβαλες ΟΕΜ γτ θα πληρωνες απαλλαγη ενω εσυ λες οτι εβαλες ΟΕΜ χωρις να πληρωσεις ,  εβαλες ΟΕΕ το οποιο τηρει απλα τα ελαχιστα κριτηρια - και αν - που οριζουν οι νομοι και οχι τις αυστηροτερες προδιαγραφες των κατασκευαστων αυτοκινητων. Εαν σου ειπανε οτι σου βαλανε ΟΕΜ απλα σου ειπαν ψεμματα. 

Επεξ/σία από NTC Labs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...