ichigo_gr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Είναι γεγονός αυτό για τα δύο όρια. Στην δική μου κάρτα της Eurobank όμως συμβαίνει αυτό που αναφέρει ο topic starter. Δηλαδή από το πιστωτικό όριο πολλές φορές αφαιρείται μόνο η δόση και όχι ολόκληρη αγορά όπως θα έπρεπε. Αντίθετα στη κάρτα της Πειραιώς το ποσό αφαιρείται πλήρως από το πιστωτικό όριο. Ποτέ δεν το είχα συνδυάσει στο μυαλό ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει μόνο σε συγκεκριμένα μαγαζιά για να πω την αλήθεια. Εγώ το συνειδητοποίησα όταν έκανα αυτό με το λαπτοπ στη Media Markt με τη κάρτα της Πειραιώς. Είχε χαλάσει το παλιό και λέω δε προσπαθώ να δω αν θα περάσει; Και πέρασε και από την εμπειρία μου που την έλεγα σε φίλους εκεί άρχισε να ξετυλίγεται ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά γίνεται μεταξύ συγκεκριμένων καρτών και καταστημάτων. Θυμάμαι ακόμα σε φίλο που του έλεγα και μου είπε μου έτυχε και εμένα με καρτα της Eurobank αγορά ψυγείου από Καρωβη 800 ευρώ μου δεσμευσε όλο το ποσό (3 χιλιάρικα κάρτα 2309 διαθέσιμο υπόλοιπο) ενώ η ίδια κάρτα σε Κωτσοβολο για αγορά ατμοσιδερου 400 ευρώ του χρεωνε μόνο τη δόση χωρίς να επηρεαστεί το διαθέσιμο υπόλοιπο. Και είχα πάρει τη Πειραιώς και μου το είχαν πει από εκεί ότι δε συμβαίνει παντού πάρα μόνο με τους συνεργάτες της Πειραιώς αφού πρώτα μου εξήγησαν οτι οι καρτες έχουν στην ουσία πιστωτικο όριοδιαφορετικό για δόσεις (πχ 1000 ευρω καρτα γεματη με εφαπαξ αγορες σου εχει διαθεσιμο 1000 ευρω σε δόσεις). Και εκεί ρώτησα που μπορώ να δω τους συνεργάτες και μου είπαν ότι μπορώ να τους βρω στη σελίδα των yellows. Και εκεί πάλι με συζητήσεις αρχίσαμε να πιστεύουμε πως έτσι γίνεται και στη Eurobank με καταστήματα που συμμετέχουν στην επιστροφή. Στην Eurobank πριν κάνα τρίμηνο (στην κάρτα των 1000 ευρώ) πήγα να περάσω από Κωτσόβολο ψυγείο με το voucher του ανακυκλώνω αξίας 900 ευρώ. Η κάρτα ήταν με διαθέσιμο υπόλοιπο 400 ευρώ και είπα να προσπαθήσω αλλά ακυρώθηκε η συναλλαγή. Όταν πήρα τηλέφωνο να μάθω και να γνωρίζω για το πως λειτουργεί δεν μου είπαν ότι κύριε πρέπει να έχετε όλο το ποσό διαθέσιμο αλλά μου είπαν ότι έχετε υπόλοιπο 200 ευρώ σε δόσεις από τη κάρτα γραφικών και τα 900 ευρώ του ψυγείου ξεπερνάει το πιστωτικό όριο των δόσεων των 1000 ευρώ που έχει η κάρτα σας. Τους ρώτησα αν βάλω 200 στη κάρτα (πληρώνοντας και να πάει στα 600 το διαθεσιμο υπόλοιπο) μπορεί να γίνει; και μου λένε όχι, μόνο αν πληρώσω 500 για να πάει στα 900 το διαθέσιμο υπόλοιπο όπου εκεί φαντάζομαι θα γινόταν δέσμευση του υπολοίπου. Εδώ να πω ότι στη συγκεκριμένη κάρτα είχα εφάπαξ αγορά ps5 παιχνιδιών αξεσουάρ αξίας 700 ευρώ περίπου (που σημαινει διαθέσιμο υπόλοιπο 300 ευρώ) και πέρασε συναλλαγή αγοράς κάρτας γραφικών rtx από Κωτσόβολο αξίας 900 ευρώ. Κάθε μήνα πλήρωνα ποσό να ξεχρέωσε το playstation και τη δόση της κάρτας γραφικών. Αλλά στην ουσία σε μια κάρτα 1000 ευρώ είχα αγορές 1600 ευρώ (700 εφάπαξ 900 σε δόσεις) αλλά κάθε μήνα εία διαθέσιμο υπόλοιπο από την αποπληρωμή της εφάπαξ αγοράς και τη δόση της κάρτας γραφικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα