ichigo_gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Καλημέρα παίδες. Λίγο τα φώτα σας σε κάτι που όσο και να έψαξα δε βρίσκω πολλές πληροφορίες και το εχω γενικά σαν απορία. Από συζητήσεις και εμπειρίες με φίλους ξέρω ότι κάποιες τράπεζες σε επιλεγμένα καταστήματα δεν δεσμεύουν ολόκληρο το ποσό της αγοράς πάρα μόνο τη μηνιαία δόση. Για παράδειγμα από προσωπική εμπειρία ξέρω πως οι πιστωτικές της Πειραιώς δεν δεσμεύουν όλο το ποσό σε αγορές με άτοκες δόσεις από Media Markt (δε ξέρω αν ισχύει τώρα στα Public) και Praktiker. Αντιθέτως σου δεσμεύουν όλο το ποσό στον Κωτσόβολο. Στην εν λόγω όμως αλυσίδα δε σου δεσμεύουν όλο το ποσό οι κάρτες της Eurobank. Οι κάρτες της Eurobank επίσης δε δεσμεύουν όλο το ποσό σε αγορές με δόσεις στο Πλαίσιο (εμπειρία φίλου). Ξέρει κανείς γιατί πως και τα σχετικά; Γνωρίζει κανείς άλλες τέτοιες "συνεργασίες" συγκεκριμένων καρτών με καταστήματα;
sphinxgr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 αν γίνεται αυτό, έχεις πιστωτικό όριο 1000€ και με αγορές 24 δόσεων φτάνεις να χρωστάς 24.000€. απλά σε δόσεις... Αν γίνεται αυτό που λες, δεν θα έπρεπε να γίνεται. 1
ichigo_gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, sphinxgr είπε αν γίνεται αυτό, έχεις πιστωτικό όριο 1000€ και με αγορές 24 δόσεων φτάνεις να χρωστάς 24.000€. απλά σε δόσεις... Αν γίνεται αυτό που λες, δεν θα έπρεπε να γίνεται. Δεν είναι αν γίνεται, γίνεται, αλλά όχι με τον τρόπο που λες. Έχεις μια πιστωτική κάρτα 1000 και είναι γεμάτη στα 950 ευρώ. Σε συνεργαζόμενο με τη τράπεζα κατάστημα στην εν λόγω κάρτα μπορείς με αυτά τα 50 να περάσεις αγορά σε δόσεις προϊόντος αξίας έως 1000 ευρώ φαντάζομαι που είναι το πιστωτικό όριο της κάρτας σου για δόσεις. Και τη κάρτα της Πειραιώς και της Eurobank έτσι τις χρησιμοποιώ όπως και πολλοί άλλοι που γνωρίζω. Στης Πειραιώς με 100 ευρώ διαθέσιμο έβαλα δόσεις πραγμάτων αξίας 1000 ευρώ. Και στης Eurobank με 300 διαθέσιμο υπόλοιπο έβαλα κάρτα γραφικών 900 ευρώ. Με τη Πειραιώς που μίλησα μου είπαν ότι γίνεται με κάποιους συνεργάτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα yellows. Φαντάζομαι ότι έτσι λειτουργεί και η Eurobank στον Κωτσόβολο και το Πλαίσιο. Απλά άνοιξα αυτό το θέμα να βρούμε άλλες αντίστοιχες συνεργασίες γιατί βολεύει να έχεις μόνο τη δόση χωρίς δέσμευση ολοκλήρου του ποσού στη κάρτα Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από ichigo_gr
Joshua21 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δεν νομίζω να είναι θέμα "συνεργασίας" τράπεζας με συγκεκριμένες επιχειρήσεις, πρέπει να είναι θέμα κάρτας, σε κάποιες το όριο αγορών με δόσεις δεν συμπίπτει με το εφάπαξ πιστωτικό όριο αγορών.
Keosen Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 43 λεπτά πριν, ichigo_gr είπε Δεν είναι αν γίνεται, γίνεται, αλλά όχι με τον τρόπο που λες. Έχεις μια πιστωτική κάρτα 1000 και είναι γεμάτη στα 950 ευρώ. Σε συνεργαζόμενο με τη τράπεζα κατάστημα στην εν λόγω κάρτα μπορείς με αυτά τα 100 να περάσεις αγορά σε δόσεις προϊόντος αξίας έως 1000 ευρώ φαντάζομαι που είναι το πιστωτικό όριο της κάρτας σου για δόσεις. Και τη κάρτα της Πειραιώς και της Eurobank έτσι τις χρησιμοποιώ όπως και πολλοί άλλοι που γνωρίζω. Στης Πειραιώς με 100 ευρώ διαθέσιμο έβαλα δόσεις πραγμάτων αξίας 1000 ευρώ. Και στης Eurobank με 300 διαθέσιμο υπόλοιπο έβαλα κάρτα γραφικών 900 ευρώ. Με τη Πειραιώς που μίλησα μου είπαν ότι γίνεται με κάποιους συνεργάτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα yellows. Φαντάζομαι ότι έτσι λειτουργεί και η Eurobank στον Κωτσόβολο και το Πλαίσιο. Απλά άνοιξα αυτό το θέμα να βρούμε άλλες αντίστοιχες συνεργασίες γιατί βολεύει να έχεις μόνο τη δόση χωρίς δέσμευση ολοκλήρου του ποσού στη κάρτα Οπως σου ειπε και ο sphinxgr δεν ειναι λογικο να γινεται αυτο. Και αν γινετε ειναι de facto bad practice, εχεις τιγκαρισμενη καρτα δηλαδη (1000-950= 50 not 100 by the way) και βαζεις επιπλεον δοσεις με το τσουβαλι, καλα κρασια.
Bitbit Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Αμφιβάλλω ότι είναι θέμα συνεργασίας με το κατάστημα. Υπάρχει άλλο όριο για εφάπαξ και άλλο για δόσεις. Πολλοί δε το ξέρουν αυτό και γίνεται μπέρδεμα με τους υπολογισμούς. 1
ichigo_gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Bitbit είπε Αμφιβάλλω ότι είναι θέμα συνεργασίας με το κατάστημα. Υπάρχει άλλο όριο για εφάπαξ και άλλο για δόσεις. Πολλοί δε το ξέρουν αυτό και γίνεται μπέρδεμα με τους υπολογισμούς. Γιατί συμβαίνει όμως με συγκεκριμένες κάρτες σε συγκεκριμένα καταστήματα και δε γίνεται σε όλα για παράδειγμα; Η πιστωτική της Πειραιώς δεσμεύει όλο το ποσό της αγοράς στον Κωτσόβολο και όχι απλά τη δόση όπως και η πιστωτική της Eurobank στα παλιά Media Markt. Σε κάρτα Eurobank από Πλαίσιο για αγορά ψυγείου τον προηγούμενο μήνα χρεώνει κάθε μήνα μόνο τη δόση και δεν έχει δεσμεύσει όλο το ποσό ενω η ιδια κάρτα για πλυντηριο απο τον Καρώνη δέσμευσε ολο το ποσό στη κάρτα. Αυτό με τους συνεργάτες μου το είπαν από την εξυπηρέτηση της Πειραιώς όταν μου πέρασε την αγορά λαπτοπ ενώ δεν το περίμενα.
Keosen Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σε αυτες τις "συνεργαζομενες" περιπτωσεις δηλαδη μπορεις να πας με μια καρτα των 10.000€ και να σηκωσεις ολο το καταστημα σε 60 δοσεις (60x10.000 = 600.000€) Το καταλαβαινεις οτι αυτο που λες δεν στεκει ετσι? Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από Keosen 3
ichigo_gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Keosen είπε Οπως σου ειπε και ο sphinxgr δεν ειναι λογικο να γινεται αυτο. Και αν γινετε ειναι de facto bad practice, εχεις τιγκαρισμενη καρτα δηλαδη (1000-950= 50 not 100 by the way) και βαζεις επιπλεον δοσεις με το τσουβαλι, καλα κρασια. Μην το κοιτάς στο θέμα τιγκαρισμένης κάρτας. Το ίδιο θα γινόταν και άδεια να την είχες. Απλά βολεύει γιατί σε αυτό το παράδειγμα με τα 1000 ευρώ κάρτα και αγορά προϊόντος 900 ευρώ σε δόσεις των 50 ευρώ άλλο το να σου μένει η κάρτα με 100 ευρώ υπόλοιπο και άλλο με 950. Λογικό η παράλογο γίνεται και η αλήθεια είναι ότι τόσο αρνητικά μόνο εδώ βλέπω να το αντιμετωπίζουν. Πραγματικά με όσους έχω συζητήσει μας βολεύει κάτι τέτοιο πως να το πω. 25 λεπτά πριν, Bitbit είπε Αμφιβάλλω ότι είναι θέμα συνεργασίας με το κατάστημα. Υπάρχει άλλο όριο για εφάπαξ και άλλο για δόσεις. Πολλοί δε το ξέρουν αυτό και γίνεται μπέρδεμα με τους υπολογισμούς. Αυτό ναι και στο λογαριασμό φαίνεται αυτό που μου είπε και η ίδια η υπάλληλος. Αλλά η ίδια η υπάλληλος μου ανέφερε για συνεργαζομενους με τη τράπεζα πελάτες. 9 λεπτά πριν, Keosen είπε Σε αυτες τις "συνεργαζομενες" περιπτωσις δηλαδη μπορεις να πας με μια καρτα των 10.000€ και να σηκωσεις ολο το καταστημα σε 60 δοσεις (60x10.000 = 600.000€) Το καταλαβαινεις οτι αυτο που λες δεν στεκει ετσι? Δεν έχεις καταλάβει καλά αυτά που γράφω. Με μια κάρτα 1000 ευρώ η οποία έστω ότι είναι γεμάτη στα 900 και σου μένουν 100, μπορείς να κάνεις αγορά με άτοκες δόσεις για προϊόν 200 μέχρι 1000 φαντάζομαι που είναι το πιστωτικό όριο με δόσεις ΧΩΡΙΣ να σου δεσμεύσει το ποσό της αγοράς, φτάνει η δόση να μπορεί να καλυφθεί από τα 100 ευρώ που έχεις διαθέσιμα. Τώρα; Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από ichigo_gr
Keosen Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τι διαφορα εχει αγορα με καρτα που εχει υπολοιπο 100€ και με καρτα που ειναι αδεια με υπολοιπο 1000€? Αν με καρτα 1000€ που εχει υπολοιπο 100€ κανεις αγορα 1000€ με δοση 100€, τοτε με καρτα 1000€ που εχει υπολοιπο 1000€ κανεις αγορα με δοση των 1000€. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από Keosen
elgol Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εχω πιστωτικη πειραιως στην οποια βαζω αγορες μονο με δοσεις καθε φορα το υπολοιπο διαθεσιμο για αγορα με δοσεις μειωνεται με οκοκληρο το ποσο πχ εχω 2000 αγοραζω τηλεοραση 1500 με 24 δοσεις εχω διαθεσιμο 500 € και στον επομενο εξοφλημενο λογαριασμο διαθεσιμο 500 + 1 δοση για νεες αγορες Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από elgol
Bitbit Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Εγώ με κάρτα της eurobank πάντως ποτέ δεν έτυχε να δω αγορά με δόσεις να μου χρεωθούν στο εφάπαξ υπόλοιπο. Μειώνεται το υπόλοιπο των δόσεων κατά το συνολικό ποσό και το εφάπαξ υπόλοιπο κατά το ποσό της δόσης
ichigo_gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, Keosen είπε Τι διαφορα εχει αγορα με καρτα που εχει υπολοιπο 100€ και με καρτα που ειναι αδεια με υπολοιπο 1000€? Αν με καρτα 1000€ που εχει υπολοιπο 100€ κανεις αγορα 1000€ με δοση 100€, τοτε με καρτα 1000€ που εχει υπολοιπο 1000€ κανεις αγορα με δοση των 1000€. Α; Με έκαψες. Απλά άλλο το να έχεις μια καρτα 1000 ευρώ που σου δεσμεύει 900 και σου μένουν τα 100 και άλλο να σου δεσμεύσει τη δόση των 100 και να έχεις 900 σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι άλλο. Εμένα το παράλογο μου φαίνεται αυτό που σου φαίνεται εσένα λογικό. Γιατί αν είναι σε αυτή τη καρτα να μου δεσμεύσει όλο το ποσό τότε τι να την κάνω τη κάρτα με 100 που κάθε μήνα θα ανεβαίνει το πιστωτικό μου όριο ανά 100 αφού πληρώνω κάποια δόση. Σε πιστωτικές με μεγάλο πιστωτικό όριο σίγουρα αυτό δεν αποτελεί θέμα αλλά σε μικρές κάρτες νομίζω είναι κάτι που βολεύει κόσμο. 1 λεπτό πριν, elgol είπε Εχω πιστωτικη πειραιως στην οποια βαζω αγορες μονο με δοσεις καθε φορα το υπολοιπο διαθεσιμο για αγορα με δοσεις μειωνεται με οκοκληρο το ποσο πχ εχω 2000 αγοραζω τηλεοραση 1500 με 24 δοσεις εχω διαθεσιμο 500 € και στον επομενο εξοφλημενο λογαριασμο διαθεσιμο 500 + 1 δοση για νεες αγορες Θυμάσαι ποια κάρτα και που; Αυτά ψάχνω και ενδιαφέρομαι να μάθω. Ποια καταστήματα σε ποιες κάρτες δεσμεύουν όλο το ποσό και σε ποια μόνο τη δόση. 3 λεπτά πριν, Bitbit είπε Εγώ με κάρτα της eurobank πάντως ποτέ δεν έτυχε να δω αγορά με δόσεις να μου χρεωθούν στο εφάπαξ υπόλοιπο. Μειώνεται το υπόλοιπο των δόσεων κατά το συνολικό ποσό και το εφάπαξ υπόλοιπο κατά το ποσό της δόσης Σε όλα τα καταστήματα; Η Eurobank στα Media επειδή δεν έβλεπε ολόκληρο το ποσό της αγοράς δεν μου προχωρούσε την αγορά ενώ στον Κωτσόβολο μου την πέρασε ενώ πάλι δεν ήταν διαθέσιμο όλο το υπόλοιπο της αγοράς. Και οι δύο κάρτες είχαν μηδενικό υπόλοιπο σε δόσεις.
elgol Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στο media market μου δεσμευσε ολο το ποσο σιγουρα επισης το praktiker και η ravena Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από elgol
Joshua21 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 6 minutes ago, ichigo_gr said: Α; Με έκαψες. Το ποιος έκαψε ποιον σηκώνει πολύ συζήτηση 😜
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα