Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fir3fly είπε

Για να εχουν υπόγραψει συμβόλαιο δεν πρέπει να έχει ο Ινδός ΑΦΜ και αριθμό ταυτότητας;

Πώς προχωράς με κάποιον όταν δεν μπορείτε καν να συνεννοηθειτε.

Eχει γράψει ότι έχουν κάνει συμβόλαιο;

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Fir3fly said:

Για να εχουν υπόγραψει συμβόλαιο δεν πρέπει να έχει ο Ινδός ΑΦΜ και αριθμό ταυτότητας;

Πώς προχωράς με κάποιον όταν δεν μπορείτε καν να συνεννοηθειτε.

ξεκιναμε απο τα βασικα. δεν ειναι απαραιτητο καποιος αλλοδαπος να εχει ελληνικη ταυτοτητα για να εχει ΑΦΜ.

Αδεια διαμονης χρειαζεται με οποια μορφη δινεται απο το ελληνικο κρατος.

Για να πάρει καποιος αδεια διαμονης/παραμονης/εργασιας, χρειαζεται μισθωτηριο συμβολαιο ως αποδεικτικο μονιμης κατοικιας στην ελλαδα.

Οποτε λαμβανοντας υποψιν οτι ο μισθωτης πηγε γερμανια και συνεχιζει να πληρωνει το μισθιο, μαλλον εχουν συμβολαιο.

Τωρα αν μενουν αλλοι 10 εκει, καθολου απιθανο, δεν ειναι απαραιτητο να τους παιρνει χρηματα απο αυτη τη δουλεια. Αν τους παιρνει χρηματα θα τους παιρνει γιατι πιθανοτατα "δηλωνει" οτι τους φιλοξενει. Και αυτο μετραει ως αποδεικτικο μονιμης κατοικιας για να μπορει καποιος αλλοδαπος να εχει αδεια παραμονης στην Ελλαδα.

Καλό θα ήταν να μην λέμε οτι θα βρει τον μπελα του ο νηματοθετης επειδη μενουν 10 Ινδοι εκει περα. Δεν θα ειχε καμμια διαφορα αν εμεναν 10 Ισραηλινοι.

Δημιουργουνται ρατσιστικες εντυπωσεις, ειδικα αν δεν γνωριζουμε τι ακριβως εχει συμβει;

Ποιος μας λεει οτι ο νηματοθετης δεν ηξερε απο την αρχη οτι εμεναν εκει 10 ατομα και τωρα που εφυγε ο αλλος για Γερμανια θελει να πάρει εκεινος 100 € απο τον καθενα;  Βασικά το λέει κιολας, δεν χρειαζεται να το υποθεσουμε.

6 hours ago, Chris2756 said:

Μαλλον ο τυπος εχει επενοικιασει το σπιτι. Δεν εβγαλα ακρη γιατι τα Ελληνικα τους ειναι σαν τα δικα μου Κινεζικα. Σκεφτηκα 50-100Ε να περνει απο τον καθενα να ενα χιλιαρικακι το μηνα, μου δινει 300 του μενει κι ενα 700αρι. Ωραιος! Εγω τι κανω?

Το παιζω Greek Mafia και του ζητω μεριδιο απο τα κερδη? Χα χα!

Επεξ/σία από tzotzo
  • Confused 6
Δημοσ.

Λοιπον για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους. Δεν εγινε μαλλον αντιληπτο η εγω δεν το εδωσα σωστα.

Ο ανθρωπος ειναι νομιμος με ΑΦΜ, διαβατηριο, αδεια παραμονης κτλ κτλ. Εχει παει σε Ελληνικο σχολειο, τα Ελληνικα του καλυτερα απο τα δικα μου, νεος, ωραιος, με την δουλίτσα του, το αμαξακι του, το κοτσιδακι του. Παραλληλα με την δουλεια του πηγαινε και σε μια σχολη. Τεσπα μια χαρα ανθρωπος. Δεν θα νοικιαζα το σπιτι σε καποιον λαθραιο η σε καποιον που θα μου φαινοταν υποπτος.

Στο ενοικιαστηριο, ειναι γραμμενα ολα τα στοιχεια του, καθως και τα στοιχεια ενος εξαδερφου του, που εμενε κι αυτος εκει. Αναφερεται επισης οτι απαγορευεται η επενοικιαση. Το ενοικιαστηριο εχει ανεβει στο taxis  και απο τον λογιστη μου και απο τον λογιστη του. Και αποδειξεις για την καταβολη ενοικιου υπαρχουν.

Και τα δυο παιδια με ενημερωσαν οτι θα πανε στην Γερμανια για να βοηθισουν ενα θειο τους σε δουλειες. Τωρα αν λειψουν δυο μηνες η δυο χρονια η περισσοτερο δεν μπορω να το γνωριζω. Ο ενας μαληστα μου γνωρισε τον μπαμπα του και τον αδερφο του (με κανονικα χαρτια κι αυτοι) και μου ειπε οτι αυτοι θα πηγαινουν να καθαριζουν να ποτιζουν λουλουδια κτλ. Δεν ειδα κατι παραλογο σε αυτο κι εφ'οσον ηθελαν να κρατισουν το σπιτι, το δεχτικα.

Αυτοι που βρικα να μενουν στο σπιτι, μετα καποιους μηνες μου ηταν αγνωστοι. Δεν μπορεσα να συνενοηθω μαζυ τους, ειπα να ειδοποιησουν τον "μπαμπα" να με παρει τηλεφωνο. Ακομα περιμενω.

Τωρα τα περι Greek mafia, μαυρα ασπρα κτλ κανει μπαμ οτι γραφτικαν για πλακα. Τωρα αν καποιος φανατιλας δηθεν αντιρατσιστης κανει τα σχολια του, με αφηνει παντελως αδιαφορο.

Ο λογος που ανεφερα το θεμα εδω, ειναι γιατι δεν γνωριζω αν ειναι νομιμο η οχι να μενουν ολοι αυτοι στο σπιτι κι αν εγω εχω καποια ευθυνη.

Μαλλον πρεπει να ρωτισω δικηγορο. Ευχαριστω για τις συμβουλες

11 ώρες πριν, Nevyn είπε

Κατα πάσα πιθανότητα είναι λαθρομετανάστες οπότε μπορείς να έχεις θέματα.

Και αυτός που το ενοικίασε αρχικά δεν ξέρω κατα πόσο είναι Γερμανία και όχι απλα μέλος κυκλώματος διακινητών που νοίκιασε το σπίτι σου για να το μετατρέψει σε κοινοβιο για τους "πελάτες" του

Αυτο ειναι που φοβαμαι

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Αυτο ειναι που φοβαμαι

Να σου πω την αλήθεια δεν έχεις λόγους να φοβάσαι, από την στιγμή που υπάρχει ενοικιαστήριο την ευθύνη την φέρει ο ενοικιαστής. Αν γίνει στραβή θα σε πάρει κι εσένα η μπάλα, αλλά στο τέλος δεν θα βρεθείς μπλεγμένος. Έχω περίπτωση κοντινού μου συγγενικού προσώπου, ο οποίος έχει αγροτική δραστηριότητα και σε μια αποθήκη του είχε επιτρέψει σε κάποιους Ινδούς να κοιμούνται (χωρίς να τους πάρει λεφτά). Κάποιοι δούλευαν στα χωράφια του, κάποιοι δούλευαν σε άλλους. Κάποιος καλοθελητής από το χωριό του έκανε καταγγελία, έκανε ντου η αστυνομία και βρέθηκε κατηγορούμενος με διαφορά όμορφα να τον βαρύνουν. Εν τέλη απαλλάχθηκε από τα πάντα, αφού αποδείχθηκε ότι για ανθρωπιστικούς λόγους τους είχε επιτρέψει να μένουν εκεί και ο ίδιος δεν είχε κανένα όφελος από αυτό. Βέβαια ταλαιπωρήθηκε με δικαστήρια κτλ.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Να σου πω την αλήθεια δεν έχεις λόγους να φοβάσαι, από την στιγμή που υπάρχει ενοικιαστήριο την ευθύνη την φέρει ο ενοικιαστής. Αν γίνει στραβή θα σε πάρει κι εσένα η μπάλα, αλλά στο τέλος δεν θα βρεθείς μπλεγμένος. Έχω περίπτωση κοντινού μου συγγενικού προσώπου, ο οποίος έχει αγροτική δραστηριότητα και σε μια αποθήκη του είχε επιτρέψει σε κάποιους Ινδούς να κοιμούνται (χωρίς να τους πάρει λεφτά). Κάποιοι δούλευαν στα χωράφια του, κάποιοι δούλευαν σε άλλους. Κάποιος καλοθελητής από το χωριό του έκανε καταγγελία, έκανε ντου η αστυνομία και βρέθηκε κατηγορούμενος με διαφορά όμορφα να τον βαρύνουν. Εν τέλη απαλλάχθηκε από τα πάντα, αφού αποδείχθηκε ότι για ανθρωπιστικούς λόγους τους είχε επιτρέψει να μένουν εκεί και ο ίδιος δεν είχε κανένα όφελος από αυτό. Βέβαια ταλαιπωρήθηκε με δικαστήρια κτλ.

τα εξοδα για τα δικαστήρια για δικηγόρους κλπ ,ποιός τα πλήρωσε εγώ - εσύ η η ινδοί ? φυσικά αυτός εβαλε μυαλό λογικά μετά...ξέρω ακριβώς ιδια περίπτωση ...5 χρόνια τρέχει στα δικαστήρια εχει χαλάσει πάνω απο 3.000 ευρώ σε δικηγόρους μου ελεγε ο γιός του κ ακόμα εχει μέλλον η υπόθεσή του ...

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, timoleon11 είπε

τα εξοδα για τα δικαστήρια για δικηγόρους κλπ ,ποιός τα πλήρωσε εγώ - εσύ η η ινδοί ? φυσικά αυτός εβαλε μυαλό λογικά μετά...ξέρω ακριβώς ιδια περίπτωση ...5 χρόνια τρέχει στα δικαστήρια εχει χαλάσει πάνω απο 3.000 ευρώ σε δικηγόρους μου ελεγε ο γιός του κ ακόμα εχει μέλλον η υπόθεσή του ...

Εγώ σίγουρα όχι. 

Δημοσ.

αν δηλώσει ότι τους φιλοξενεί ,και είναι νόμιμα οι άνθρωποι εδώ μπορεί ο TS να τους διώξει ???

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostasbm είπε

αν δηλώσει ότι τους φιλοξενεί ,και είναι νόμιμα οι άνθρωποι εδώ μπορεί ο TS να τους διώξει ???

Φαντάζομαι ναι γιατί το σπίτι το νοίκιασε σε 2 συγκεκριμένα ατομα και όχι σε 10 άσχετα με το ενοικιαστήριο.

Δημοσ.
46 minutes ago, fmarkos said:

Η περίπτωση που περιγράφεις δεν έχει ουδεμία σχέση με την περίπτωση του ts, ο συγγενής σου είχε εξουσία στην αποθήκη και έτσι επέτρεπε στους Ινδούς να τη χρησιμοποιούν ως κατάλυμα, ενώ ο ts δεν έχει καμία εξουσία στο σπιτάκι του επειδή το έχει μισθώσει.

Δημοσ.

Μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο που ο ιδιοκτήτης του ακινήτου "επισκέφτηκε το σπίτι για κάποια δουλειά", αν αγνοία του ενοικιαστή; Διατηρεί κλειδιά για να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει σε ένα νόμιμα νοικιασμένο ακίνητο;

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
1 hour ago, JakeKaufman said:

Μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο που ο ιδιοκτήτης του ακινήτου "επισκέφτηκε το σπίτι για κάποια δουλειά", αν αγνοία του ενοικιαστή; Διατηρεί κλειδιά για να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει σε ένα νόμιμα νοικιασμένο ακίνητο;

φαντάζομαι μπορεί απλά να χτύπησε την πόρτα?!

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

Nαι εχω κλειδια, πηγα με εναν υδραυλικο να μου επισκευασει μια μικροδιαροη στην αυλη και ειδα να βγαινουν 2 αγνωστοι σε μενα απο το σπιτι, μπαινοντας μεσα ειδα και τους υπολοιπους. Νομιζω, χωρις να ειμαι σηγουρος, οτι σαν οιδιοκτητης, ειμαι υποχρεωμενος να εχω και εγω κλειδι.

Στην διαθεση σας για οποια αλλη απορεια εχετε

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Νομιζω, χωρις να ειμαι σηγουρος, οτι σαν οιδιοκτητης, ειμαι υποχρεωμενος να εχω και εγω κλειδι.

βασικά όχι και μην κάνεις κανα λάθος και μπεις μέσα μιας και είναι διάρρηξη

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Παιδια, αν θελω να τους πεταξω εξω, μπορω μεσα σε 10 λεπτα. Παω ενα πρωι που λειπουν ολοι, με εναν κλειδαρα, αλλαζω τις κλειδιαριες και τους αφηνω να ψαχνονται. Υπαρχουν κι αλλοι τροποι, αλλα ειπαμε να μην φτασουμε στα ακρα. Καταλαβαινω, για να ειναι 10-15 ατομα ο ενας πανω στον αλλο, δεν τους τρεχουν τα λεφτα απο τα πατζακια, αλλα να μην βρω και τον μπελα μου, για χαρη τους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...