Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα σπιτακι 3 δωματια, κουσινα, μπανιο. Το εχω νοικιασει σε εναν Ινδο για 300/μηνα. Πριν 3 μηνες αυτος εφυγε Γερμανια, με ειδοποιησε σχετικα και βαζει το ενοικιο κανονικα στον λογαριασμο μου. Πριν λιγες ημερες επισκευτηκα το σπιτι για καποια δουλεια και βρηκα καμια 10 να μενουν εκει. Μπορει περισσοτεροι, 3-4 κρεβατια σε καθε δωματιο.

Μαλλον ο τυπος εχει επενοικιασει το σπιτι. Δεν εβγαλα ακρη γιατι τα Ελληνικα τους ειναι σαν τα δικα μου Κινεζικα. Σκεφτηκα 50-100Ε να περνει απο τον καθενα να ενα χιλιαρικακι το μηνα, μου δινει 300 του μενει κι ενα 700αρι. Ωραιος! Εγω τι κανω?

Το αφηνω οπως εχει, αφου περνω το ενοικιο μου κανονικα?

Του στελνω Αστυνομια γιε ελενγχο, τυχον παρατυπιας?

Το παιζω Greek Mafia και του ζητω μεριδιο απο τα κερδη? Χα χα!

Χωρις πλακα τωρα, εργαζομενοι φουκαραδες φαινονται, αλλα δεν μπορεις νασαι και σηγουρος. Μην βρεθω και μπλεγμενος στο τελος. Ξερω 'γω? τιποτα μαυρες, τιποτα γκανια. Ο διαολος εχει πολλα ποδαρια

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έχεις υπογράψει συμβόλαιο που απαγορεύει την υπενοικίαση; 

Είτε απάντησες ναι, είτε όχι μιλάς με δικηγόρο άμεσα και προχωράς σε ενέργειες. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chris2756 είπε

Εχω ενα σπιτακι 3 δωματια, κουσινα, μπανιο. Το εχω νοικιασει σε εναν Ινδο για 300/μηνα. Πριν 3 μηνες αυτος εφυγε Γερμανια, με ειδοποιησε σχετικα και βαζει το ενοικιο κανονικα στον λογαριασμο μου. Πριν λιγες ημερες επισκευτηκα το σπιτι για καποια δουλεια και βρηκα καμια 10 να μενουν εκει. Μπορει περισσοτεροι, 3-4 κρεβατια σε καθε δωματιο.

Μαλλον ο τυπος εχει επενοικιασει το σπιτι. Δεν εβγαλα ακρη γιατι τα Ελληνικα τους ειναι σαν τα δικα μου Κινεζικα. Σκεφτηκα 50-100Ε να περνει απο τον καθενα να ενα χιλιαρικακι το μηνα, μου δινει 300 του μενει κι ενα 700αρι. Ωραιος! Εγω τι κανω?

Το αφηνω οπως εχει, αφου περνω το ενοικιο μου κανονικα?

Του στελνω Αστυνομια γιε ελενγχο, τυχον παρατυπιας?

Το παιζω Greek Mafia και του ζητω μεριδιο απο τα κερδη? Χα χα!

Χωρις πλακα τωρα, εργαζομενοι φουκαραδες φαινονται, αλλα δεν μπορεις νασαι και σηγουρος. Μην βρεθω και μπλεγμενος στο τελος. Ξερω 'γω? τιποτα μαυρες, τιποτα γκανια. Ο διαολος εχει πολλα ποδαρια

Συμβόλαιο υπάρχει;

Πόσο νόμιμοι ειναι οι Ινδοί ;Γιατί αν είναι παράνομοι μετανάστες ...................

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατα πάσα πιθανότητα είναι λαθρομετανάστες οπότε μπορείς να έχεις θέματα.

Και αυτός που το ενοικίασε αρχικά δεν ξέρω κατα πόσο είναι Γερμανία και όχι απλα μέλος κυκλώματος διακινητών που νοίκιασε το σπίτι σου για να το μετατρέψει σε κοινοβιο για τους "πελάτες" του

Επεξ/σία από Nevyn
  • Like 7
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Nevyn είπε

Κατα πάσα πιθανότητα είναι λαθρομετανάστες οπότε μπορείς να έχεις θέματα.

Και αυτός που το ενοικίασε αρχικά δεν ξέρω κατα πόσο είναι Γερμανία και όχι απλα μέλος κυκλώματος διακινητών που νοίκιασε το σπίτι σου για να το μετατρέψει σε κοινοβιο για τους "πελάτες" του

Κάνε κίνηση χτες, μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος για πλάκα. Ελπίζω να έχεις συμβόλαιο με αυτόν που έφυγε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, rodosf1 είπε

Έχεις υπογράψει συμβόλαιο που απαγορεύει την υπενοικίαση;

ανάποδα πάει , η υπενοικίαση απαγορεύεται εκτός αν έχει δηλωθεί σαν όρος στο ιδιωτικό συμφωνητικό

άκυρο δες το παρακάτω ποστ

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
15 minutes ago, korakios said:

ανάποδα πάει , η υπενοικίαση απαγορεύεται εκτός αν έχει δηλωθεί σαν όρος στο ιδιωτικό συμφωνητικό

Ανάποδα το λες εσύ.

Άρθρο 593 - Αστικός Κώδικας - Δικαίωμα υπομίσθωσης

"Ο μισθωτής έχει δικαίωμα, εφόσον δεν συμφωνήθηκε το αντίθετο, να παραχωρήσει σε άλλον τη χρήση του μισθίου και ιδίως να το υπεκμισθώσει, ευθυνόμενος απέναντι στον εκμισθωτή για το πταίσμα του τρίτου."

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ανάποδα το λες εσύ.

Άρθρο 593 - Αστικός Κώδικας - Δικαίωμα υπομίσθωσης

"Ο μισθωτής έχει δικαίωμα, εφόσον δεν συμφωνήθηκε το αντίθετο, να παραχωρήσει σε άλλον τη χρήση του μισθίου και ιδίως να το υπεκμισθώσει, ευθυνόμενος απέναντι στον εκμισθωτή για το πταίσμα του τρίτου."

θα απολύσω τον λογιστή μου  😛

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, korakios said:

θα απολύσω τον λογιστή μου  😛

Ή ακόμα καλύτερα μπορείς να μην τον συμβουλεύεσαι για νομικά θέματα, μόνο για λογιστικά 😜

• Like 5
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ή ακόμα καλύτερα μπορείς να μην τον συμβουλεύεσαι για νομικά θέματα, μόνο για λογιστικά 😜

Κοίτα τώρα τι παίζει, σύμφωνα με την εφορία, όταν καταχωρείτε συμβόλαιο, υπάρχει κουτάκι που το τικάρεις και επιτρέπεις την υπεκμίσθωση του ακινήτου. Αν δεν έχει τικαριστεί αυτό το κουτάκι κατά την καταχώρηση του συμβολαίου στο gsis τότε ο μισθωτής δεν έχει το δικαίωμα να υπεκμισθώσει με νόμιμο τρόπο το ακίνητο. Αν το κάνει μαύρα είναι και υπόλογος για φοροδιαφυγή. Από την στιγμή λοιπών που το κουτάκι δεν είναι τικαρισμένο, είναι νομικά ισχυρό να πεις πως δεν έχω συμφωνήσει να δώσω άδεια για υπεκμήσθωση. Πέραν όμως του νομικού θέματος ο μισθωτής δεν μπορεί να μπει στο gsis να καταχωρήσει συμβόλαιο υπεκμήσθωσης. Αν λοιπόν η μίσθωση στον Ινδό έγινε με τον νόμιμο τρόπο και όχι μαύρα και δεν έχει τικαριστεί ότι επιτρέπεις την υπεκμήσθωση τότε έχει παραχωρήσει παράνομα το ακίνητο. Πέρα από αυτό όμως συμβουλέψου έναν δικηγόρο γιατί αν αυτοί που ζουν μέσα δεν έχουν νόμιμα χαρτιά, μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος. 

• Like 4
Δημοσ.

στο τέλος φίλε θα βρείς τον μπελά σου εσυ χωρίς να φταίς ,αμεσα στην αστυνομία για συμβουλές τι να κάνεις αυριο κιόλας 

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Κοίτα τώρα τι παίζει, σύμφωνα με την εφορία, όταν καταχωρείτε συμβόλαιο, υπάρχει κουτάκι που το τικάρεις και επιτρέπεις την υπεκμίσθωση του ακινήτου. Αν δεν έχει τικαριστεί αυτό το κουτάκι κατά την καταχώρηση του συμβολαίου στο gsis τότε ο μισθωτής δεν έχει το δικαίωμα να υπεκμισθώσει με νόμιμο τρόπο το ακίνητο.

α μπράβο , απο εκεί το θυμόμουν

Δημοσ.

Για να εχουν υπόγραψει συμβόλαιο δεν πρέπει να έχει ο Ινδός ΑΦΜ και αριθμό ταυτότητας;

Πώς προχωράς με κάποιον όταν δεν μπορείτε καν να συνεννοηθειτε.

Δημοσ.
30 minutes ago, fmarkos said:

Κοίτα τώρα τι παίζει, σύμφωνα με την εφορία, όταν καταχωρείτε συμβόλαιο, υπάρχει κουτάκι που το τικάρεις και επιτρέπεις την υπεκμίσθωση του ακινήτου. Αν δεν έχει τικαριστεί αυτό το κουτάκι κατά την καταχώρηση του συμβολαίου στο gsis τότε ο μισθωτής δεν έχει το δικαίωμα να υπεκμισθώσει με νόμιμο τρόπο το ακίνητο.

Και εσύ το έχεις καταλάβει ανάποδα, το default είναι να επιτρέπεται η υπεκμίσθωση, αν διαβάσεις πιο προσεκτικά τι γράφει δίπλα στο κουτάκι που περιγράφειςθα διαπιστώσεις ότι τικάρεται όταν απαγορεύεται, αν δεν είναι τικαρισμένο τότε ο μισθωτής έχει κάθε δικαίωμα να το υπεκμισθώσει νόμιμα.

image.png.a6f275245253a1a59791871664c2586c.png

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...