netagra Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δυστυχώς θα ζήσεις με το πρόβλημά που έχουμε όλοι μας όταν πηγαίνουμε στο εξοχικό μας μέχρι να το ζεστάνουμε. Οτιδήποτε και να κάνεις δεν θα τα καταφέρεις στην κατάσταση που είναι. Όλες οι λύσεις προϋποθέτουν σύγχρονη μόνωση, που δε νομίζω ότι έχεις. Επομένως θα περιμένεις ένα δίωρο να ζεσταθείς όποτε πηγαίνεις. Ότι γράφουν τα παιδιά πάνω είναι πολύ σωστό. Εγώ σου δίνω μία διάσταση σαν πιο έμπειρος με εξοχική κατοικία που έχει μάλιστα καλοριφέρ αλλά σκοπεύω να αναβαθμίσω λόγω καλής οικονομικής κατάστασης.
The_Judas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, liakjim είπε Προσωπικά για τόσο μικρή χρήση θα έβαζα σόμπα υγραερίου. Νομίζω ότι αυτή είναι η πιο απλή και βολική λύση, χωρίς να μπλέκεις με ξύλα-φωτιές ή με πανάκριβες σομπες πελετ ή νέα κλιματιστικα+wifi. Είναι και φορητη οπότε μπορείς να την μετακινείς όπου σε βολεύει. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από The_Judas
sphinxgr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, netagra είπε Δυστυχώς θα ζήσεις με το πρόβλημά που έχουμε όλοι μας όταν πηγαίνουμε στο εξοχικό μας μέχρι να το ζεστάνουμε. Οτιδήποτε και να κάνεις δεν θα τα καταφέρεις στην κατάσταση που είναι. Όλες οι λύσεις προϋποθέτουν σύγχρονη μόνωση, που δε νομίζω ότι έχεις. Επομένως θα περιμένεις ένα δίωρο να ζεσταθείς όποτε πηγαίνεις. Ότι γράφουν τα παιδιά πάνω είναι πολύ σωστό. Εγώ σου δίνω μία διάσταση σαν πιο έμπειρος με εξοχική κατοικία που έχει μάλιστα καλοριφέρ αλλά σκοπεύω να αναβαθμίσω λόγω καλής οικονομικής κατάστασης. Αν κάποιος έχει καλοριφέρ βάζει wifi θερμοστάτη και όλα ειναι απλούστατα. Για τις μονωσεις να ξέρεις, ότι παίζει τεραστιο ρόλο να μην έχεις ανερχόμενες υγρασίες στους τοιχους. Αν δεν έχεις επιλύσει τέτοια προβλήματα, θα σαπίσουν τα πάντα. Χώρια του ότι επειδή ειναι εξοχικό, δεν αποσβένεται. Φυσικά τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων. 1
vagos789 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 τα τζακια και οι ξυλοσομπες απαιτουν μια χρονοβορα διαδικασια με αγορες,μεταφορες,φορτωσεις κτλ Αν δεν ειναι ενεργειακα δηλαδη σφραγισμενα, θα σου προσφερουν αφθονα μικροσωματιδια στους πνευμονες και μηδενικη ζεστη αν δεν εισαι διπλα. Αυτα ειναι λυσεις θερμανσης για φτωχους ανθρωπους που καινε οτι να ναι ή ρημαζουν διπλανα δαση. 1 1
basilis_k6 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, sphinxgr είπε Χώρια του ότι επειδή ειναι εξοχικό, δεν αποσβένεται. αυτο ειναι το θεμα δυστυχως. ειναι κυριως καλοκαιρινος προορισμος και για 10 νυχτες το χειμωνα καθε χρονο δεν αξιζουν οι επενδυσεις. 2η καρτα σιμ δεν ηξερα οτι μπορω να εχω. ακουγετε ενδιαφέρον... Μονο τον αφυγραντηρα να αναψω μια μέρα πριν θα κάνει τεράστια διαφορά. το βλεπω και απο το σπιτι μου. 3 ώρες πριν, vagos789 είπε τα τζακια και οι ξυλοσομπες απαιτουν μια χρονοβορα διαδικασια με αγορες,μεταφορες,φορτωσεις κτλ Αν δεν ειναι ενεργειακα δηλαδη σφραγισμενα, θα σου προσφερουν αφθονα μικροσωματιδια στους πνευμονες και μηδενικη ζεστη αν δεν εισαι διπλα. Αυτα ειναι λυσεις θερμανσης για φτωχους ανθρωπους που καινε οτι να ναι ή ρημαζουν διπλανα δαση. το τζάκι ειναι πιο πολύ χαβαλες. οσο να ναι εχει ενα γουστο να καθεσαι μπροστα στη φωτια. κυριως συμπληρωματικη θα ειναι η χρηση του στην θερμανση, αυτο το γνωριζω ηδη. αν καταφερω να εχω ιντερνεt οπως λεει ο σφίγγας, βαζω και ενα rm4 με ir και αναβω αφυγραντηρα και το ενα κλιματιστικό 2 ωρες πριν παω και ειμαι σουπερ. μετά μου μένει μονο ενας τζακας να μου βρει γιατι το @#%τζάκι μου δεν τραβαει και τα στέλνει ολα μεσα. αν δεν γινετε τιποτα με το τζάκι θα το ρίξω οπως ειναι και θα βάλω μια ξυλοσομπα. 6 ώρες πριν, sphinxgr είπε 2η κάρτα sim να κάνεις share τα data σου, αγοράζεις και ένα modem 4g να δίνει ασύρματο μέσω της κάρτας, και είσαι έτοιμος να ανοίγεις ότι θες, όποτε θες. νομιζω πρεπει να ειναι κλειστη η πρωτη ομως Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από basilis_k6
sphinxgr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε νομιζω πρεπει να ειναι κλειστη η πρωτη ομως Εξαρτάται ο πάροχος. Η cosmote σου κάνε share data και σε άλλες κάρτες sim που μπορεί να θες, χωρίς να έχεις τηλεφωνία σε αυτές. Εγω έχω μια στο κινητό μου + στο εξοχικό για κάμερες / συναγερμούς κλπ Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από sphinxgr
paylidis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Θα σου προτεινα κ εγω την ιδια λυση με ενα hotspot δεδομενων kai rm3 H rm4 μινι οτι βρεις... κανουν δουλεια! απο εκει κ περα εαν μπορεις να βαλεις εναν αφυγραντηρα να δουλευει ισως και σε μονιμη βαση θα ηταν καλό, εγω εχω καταφερει και εχω χειμωνα καλοκαιρι μαξ 44% υγρασία παρολο που ειναι μολις 100μ απο τη θαλασσα, με αποτελεσμα να ζεσταίνει το χειμώνα αμεσα-και το καλοκαίρι να ειναι ευχαριστη η ατμοσφαιρα ακομα κ χωρις a/c 1
basilis_k6 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Εξαρτάται ο πάροχος. Η cosmote σου κάνε share data και σε άλλες κάρτες sim που μπορεί να θες, χωρίς να έχεις τηλεφωνία σε αυτές. Εγω έχω μια στο κινητό μου + στο εξοχικό για κάμερες / συναγερμούς κλπ 3e το μήνα πάγιο? της voda ειναι δωρεάν απότι βλέπω. εντάξει δεν ειναι πολλα και της κοσμοτε. αν βεβαια το δινει και σε καρτοκινητα γιατι υποψιάζομαι ειναι μονο για συμβολαια. 14 λεπτά πριν, paylidis είπε Θα σου προτεινα κ εγω την ιδια λυση με ενα hotspot δεδομενων kai rm3 H rm4 μινι οτι βρεις... κανουν δουλεια! απο εκει κ περα εαν μπορεις να βαλεις εναν αφυγραντηρα να δουλευει ισως και σε μονιμη βαση θα ηταν καλό, εγω εχω καταφερει και εχω χειμωνα καλοκαιρι μαξ 44% υγρασία παρολο που ειναι μολις 100μ απο τη θαλασσα, με αποτελεσμα να ζεσταίνει το χειμώνα αμεσα-και το καλοκαίρι να ειναι ευχαριστη η ατμοσφαιρα ακομα κ χωρις a/c σε μονιμη βαση θα πρεπει να βαλω ζεολιθο λογο χαμηλης θερμοκρασιας και πλεον το ρευμα ειναι πολυ ακριβο και αυτα καινε αρκετα. θα βρω τροπο να ανοιγω θερμανση απο νωρις με το rm4 και μετά αφυγραντηρα συμπιεστη μολις παει η θερμοκρασια 15+. βεβαια και ο αφυγραντηρας πρεπει να ειναι με τηλεκοντρολ η wifi.
paylidis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 15 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε σε μονιμη βαση θα πρεπει να βαλω ζεολιθο λογο χαμηλης θερμοκρασιας και πλεον το ρευμα ειναι πολυ ακριβο και αυτα καινε αρκετα. θα βρω τροπο να ανοιγω θερμανση απο νωρις με το rm4 και μετά αφυγραντηρα συμπιεστη μολις παει η θερμοκρασια 15+. βεβαια και ο αφυγραντηρας πρεπει να ειναι με τηλεκοντρολ η wifi. κοιτα, οταν πιασει υγρασία (πχ εστω οτι το σεταρεις στο 50%) σταματαει οποτε δε καιει μονιμα. Εγω το εβαλα στο 45% και το σωληνακι του στο σιφωνι του μπανιου. περιπου 240watt καιει στο μεγιστο και υπολογιζε 8-10 ωρες την ημέρα οταν εχει εξω πολυ υψηλη υγρασία αρα χονδρικα 2 κιλοβατωρες-οχι κ τοσο δυσβασταχτο κοστος θα ελεγα, τωρα απο την άλλη εαν παρεις με wifi μπορεις να το αναβεις 2-3 μερες πριν πας για οικονομία και τη προηγούμενη ή μερικές ώρες πριν πας αναβεις κ τα κλιματιστικα... αυτα τα broadlink που αναφερθηκαν τα εχω, δουλευουν υπεροχα! 1
basilis_k6 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, paylidis είπε κοιτα, οταν πιασει υγρασία (πχ εστω οτι το σεταρεις στο 50%) σταματαει οποτε δε καιει μονιμα. Εγω το εβαλα στο 45% και το σωληνακι του στο σιφωνι του μπανιου. περιπου 240watt καιει στο μεγιστο και υπολογιζε 8-10 ωρες την ημέρα οταν εχει εξω πολυ υψηλη υγρασία αρα χονδρικα 2 κιλοβατωρες-οχι κ τοσο δυσβασταχτο κοστος θα ελεγα, τωρα απο την άλλη εαν παρεις με wifi μπορεις να το αναβεις 2-3 μερες πριν πας για οικονομία και τη προηγούμενη ή μερικές ώρες πριν πας αναβεις κ τα κλιματιστικα... αυτα τα broadlink που αναφερθηκαν τα εχω, δουλευουν υπεροχα! εχω καταληξει σε rm4+temp sensor με ενα wifi modem και την καρτα της voda. αναβω με smart plug tapo 110 το καλοριφερ (οχι το ac) και μολις πιασει 15+ ανάβω με IR τον αφυγραντηρα (εχω εναν morris που εχει IR οποτε θα τον παω εκει και θα παρω καινουργιο για το σπιτι). σε 4-5 ωρες θα ειναι κομπλε. συνηθως τοσο μου παιρνει οταν πηγαινω για να ζεσταθει. δεν αξιζει να το καιω συνεχως γιατι μπορει να κάνω και 15+ μερες να παω εκει.
paylidis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 εφοσον εχεις καλοριφερ γιατι δε βαζεις ενα smart wifi θερμοστάτη τοτε;
basilis_k6 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 19 λεπτά πριν, paylidis είπε εφοσον εχεις καλοριφερ γιατι δε βαζεις ενα smart wifi θερμοστάτη τοτε; ειναι μπριζας. 1
papoys1 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, vagos789 είπε τα τζακια και οι ξυλοσομπες απαιτουν μια χρονοβορα διαδικασια με αγορες,μεταφορες,φορτωσεις κτλ Αν δεν ειναι ενεργειακα δηλαδη σφραγισμενα, θα σου προσφερουν αφθονα μικροσωματιδια στους πνευμονες και μηδενικη ζεστη αν δεν εισαι διπλα. Αυτα ειναι λυσεις θερμανσης για φτωχους ανθρωπους που καινε οτι να ναι ή ρημαζουν διπλανα δαση. Φίλε να ξέρεις πως οι φτωχοί (μακάρι να είσαι πλούσιος) πολλές φορές είναι πιο καλοπερασάκηδες από τους πλούσιους. Σου λέω πως έρχονται πολλοί φίλοι βάζουμε μεζέ στη σόμπα , τρελλαίνονται με τη ζέστη που βγάζει και λένε τι το θέλουμε το τζάκι και καίμε ξύλα χωρίς να βλέπουμε ζέστη. Αν δεν το έχεις ζήσει δυστυχώς δεν ξέρεις τι πα να πει καλοπέραση.😜 όσο για τα ξύλα και χώρο απεριόριστο εχω (εξοχικό είναι και όχι διαμέρισμα) και αρκετά ξύλα δικά μου από ελιές καρυδιές πλατάνια κ.λ.π. και όχι δεν έχω δάσος δίπλα απέραντη παραλία έχω.😉 Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από papoys1 3
vagos789 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Μιλησα για λυση θερμανσης,αν μιλαμε για ρομαντικες καταστασεις,μπαρμπεκιου κτλ μιλαμε καθαρα για ψυχαγωγια. Σε καθε περιπτωση δεν ειναι λυση για ενα εξοχικο που παει καποιος για ~2 μερες γιατι θα τις περασει κουβαλωντας ξυλα και καθαριζοντας την καμιναδα.
basilis_k6 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Στις 19/11/2023 στις 6:28 ΜΜ, korakios είπε έχει με δωρεάν 200mb ανα μήνα το Vodafone Giga WiFi on the spot , βέβαια αν το βάλεις σε κινητό παίζει το android να στα φάει αλλά στην τελική βάλε 1€ σε καρτοκινητό πριν ξεκινήσεις και θα έχεις και απεριόριστα όταν πας ρωτησα voda. ειναι μονο για να μπορεις να μπεις να το φορτισεις τα 200 mb. δεν μπορει να φορτισει απο κινητο πχ. το δευτερο με το 1ευρω δεν το καταλαβα. τι εννοεις? κοσμοτε ρωτησα για καρτοκινητο που εχω δεν δινει δευτερη σιμ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα