basilis_k6 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εχω μια μεζονέτα 35+35τμ σε περιοχη με υγρασια αλλα οχι υπερβολικο κρυο περιπου 1χλμ απο την θαλασσα. Εχει 2 ac και αρκετά σωματα ρευματος. Επισης εχει ενα κακο τζάκι γωνια διπλα ακριβως απο την μπαλκονοπορτα. Το προβλημα ειναι οτι στο σπιτι αυτο παω για μαξ 2 νυχτες, συνηθως 1 νυχτα και μερικες ωρες πριν και μετα οπότε το βρισκω παγωμενο και μεχρι να το ζεστάνω φευγω παλι. Θέλω να δουλεψω το τζάκι αλλα αυτο προυποθέτει να το φτιάξω γιατι τωρα μονο καπνιζει. Σκέφτηκα ενεργειακο αλλα εκτος του κοστους δεν νομιζω οτι αξιζει για τη χρηση που κάνω. Αλλωστε θεωρω πιθανο οτι παλι μονο ο κατω οροφος θα ζεστάνει. το σπιτι δεν εχει ιντερνετ. το λεω γιατι σκεφτηκα να ανοιγω τα σωματα πριν φτάσω αλλα δεν παιζει. Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να ζεσταθει για 2 μέρες? Να παρω αρχικα εναν αφυγραντηρα? θα κανει δουλεια ομως αν τον αναψω μολις φτάσω η τσαμπα ρευμα θα καιω? Να δω τα ενεργειακα η δεν αξιζει? Να το γκρεμισω να βάλω μια ξυλοσομπα? Να παρω μια 55αρα τωρα στην BF και να βάλω yt 5 ωρες τζάκι να καιει? Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από basilis_k6 1
kostas_22 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Τα 2 AC που έχεις τώρα δε σε καλύπτουν; Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος. Αν είναι οn-off με την πρώτη ευκαιρία τα αλλάζεις με σύγχρονα Inverter . για να ανάβουν αυτόματα θα χρειαστείς internet
korakios Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 πάρε καμια sim και βάλτην σε παλιό κινητό για hotspot και άναψε τα ac , αν τα κλιματιστικά δεν υποστηρίζουν wifi δες καμια smart συσκευή να δίνει εντολή σαν να πάταγες το on στο τηλεκοντρόλ
basilis_k6 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, kostas_22 είπε Τα 2 AC που έχεις τώρα δε σε καλύπτουν; Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος. Αν είναι οn-off με την πρώτη ευκαιρία τα αλλάζεις με σύγχρονα Inverter . για να ανάβουν αυτόματα θα χρειαστείς internet ειναι panasonic 20+ετων. αν τα αλλάξω το τζάκι θα μεινει ως εχει λογο χρηματων και θα ηθελα να εχω τζακι λειτουργικο. οποτε προς το παρον θελω να εξετάσω αν αξιζει η οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτο πριν κανω τετοια κινηση. 6 λεπτά πριν, korakios είπε πάρε καμια sim και βάλτην σε παλιό κινητό για hotspot και άναψε τα ac , αν τα κλιματιστικά δεν υποστηρίζουν wifi δες καμια smart συσκευή να δίνει εντολή σαν να πάταγες το on στο τηλεκοντρόλ smart συσκευη οπως?? και αυτες θελουν ιντερνετ και μια σιμ κοστιζει κανα 10ρικο το μήνα μονο για να εχεις ιντερνετ. αφυγραντηρα να κοιτάξω? εναν η δυο? οταν παω ειναι στους 12-14 το σπιτι αρα ζεολιθο?? Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από basilis_k6
MikhailBakurin Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Ένα τυπικό καρτοκινητό, ειδικά μικρότερης εταιρείας, δίνει 300-600μβ το μήνα και χωρίς να κάνεις τίποτα. Απλά μια φορά στους 3-4 μήνες, θα χρειάζεται να βάλεις κάρτα για να μη σου γίνει φραγή. Δηλ 3 ευρώ το μήνα. Τα 300-600μβ φτάνουν για απομακρυσμένο έλεγχο. Το υπόλοιπο θα μένει κάρτα να πάρεις κάνα πακέτο, δε θα τα τρως. Είναι μια φτηνή λύση, αν τη συνδυάσεις με κάτι πιο αξιόπιστο από ένα κινητό. Πχ με ένα 4g router. Παρόλο που τα κλιματιστικά σου είναι παμπάλαια και ον/οφφ, είναι συμφερότερα από τις αντιστάσεις που έχεις (θερμοπομπούς - σώματα). Άλλωστε αφού πας 2 μέρες, και 10-15κβ τη μέρα να τρως, θα δίνεις για θέρμανση κάτω από 6-7 ευρώ / επισκεψη και δε θα ταλαιπωρείσαι με ξύλα. Για το τζάκι δεν ξέρω πώς να σε βοηθήσω, επί της αρχής δε θα το πολυπρότεινα, εκτός κι αν βάλεις ενεργειακό κλπ που θα αποδίδει άμεσα πολλή θερμότητα στο χώρο.
hp8 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε Εχω μια μεζονέτα 35+35τμ σε περιοχη με υγρασια Να το γκρεμισω να βάλω μια ξυλοσομπα? ναι Υπάρχει και η λύση του ηλιακού αερόθερμου Δουλεύει συνέχεια με δικό πάνελ ρεύματος και απορροφά την υγρασία Όπως και ο τοίχος Trompe Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από hp8 1
korakios Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε smart συσκευη οπως?? ο @liakjim ίσως ξέρει (να δίνει εντολή) , αν δεν προτείνει κάποοιος θα ψάξω αργότερα 17 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε και αυτες θελουν ιντερνετ και μια σιμ κοστιζει κανα 10ρικο το μήνα μονο για να εχεις ιντερνετ. αν πηγαίνεις συχνά , μήπως να βάλεις ίντερνετ ? 😛 έχει με δωρεάν 200mb ανα μήνα το Vodafone Giga WiFi on the spot , βέβαια αν το βάλεις σε κινητό παίζει το android να στα φάει αλλά στην τελική βάλε 1€ σε καρτοκινητό πριν ξεκινήσεις και θα έχεις και απεριόριστα όταν πας 29 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε αφυγραντηρα να κοιτάξω? εναν η δυο? οταν παω ειναι στους 12-14 το σπιτι αρα ζεολιθο?? ναι , αλλά θα καίνε κάμποσο , πχ ο δικός μου καίει 600watt
liakjim Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Προσωπικά για τόσο μικρή χρήση θα έβαζα σόμπα υγραερίου. 1
lary7 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Θα έλεγα ενεργειακό τζάκι άμα θέλεις να ξοδευτείς ή μια καλή σόμπα αν γουστάρεις την φαση με ξύλα και την εμπειρία της φλόγας. Αλλιώς για ευκολία πάρε μια σόμπα πελετ. Την έχεις έτοιμη και σε 5 λεπτά αρχίζει να βγάζει ζέστη ενώ και το πέλλετ το στοκάρεις πιο εύκολα σε σχέση με ξύλα. Άμα είναι καινούργιο το σπίτι χρειάζεσαι κάτι 10+ kw για να πετύχεις αυτό που θέλεις, δηλαδή να ζεσταθεί γρήγορα.
basilis_k6 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, korakios είπε ο @liakjim ίσως ξέρει (να δίνει εντολή) , αν δεν προτείνει κάποοιος θα ψάξω αργότερα αν πηγαίνεις συχνά , μήπως να βάλεις ίντερνετ ? 😛 έχει με δωρεάν 200mb ανα μήνα το Vodafone Giga WiFi on the spot , βέβαια αν το βάλεις σε κινητό παίζει το android να στα φάει αλλά στην τελική βάλε 1€ σε καρτοκινητό πριν ξεκινήσεις και θα έχεις και απεριόριστα όταν πας ναι , αλλά θα καίνε κάμποσο , πχ ο δικός μου καίει 600watt δεν παω τοσο συχνα το χειμωνα για να αξιζει ιντερνετ. θα καιει αλλα εχω 80+ υγρασια εκει μεσα. δεν εχω μετρησει αλλα οι τοιχοι ειναι υγροι σχεδον. εχει φουλ πρασινο γυρω γυρω. 7 ώρες πριν, liakjim είπε Προσωπικά για τόσο μικρή χρήση θα έβαζα σόμπα υγραερίου. δεν ειναι κακη ιδεα απλα εχω πολυ λιγο χωρο στο σαλονι +σκυλο βλαμμενο. ειχα μια κεροσαν και ηθελε να κοιμαται μπροστα ακριβως μεχρι να παρει φωτια. 43 λεπτά πριν, lary7 είπε Θα έλεγα ενεργειακό τζάκι άμα θέλεις να ξοδευτείς ή μια καλή σόμπα αν γουστάρεις την φαση με ξύλα και την εμπειρία της φλόγας. Αλλιώς για ευκολία πάρε μια σόμπα πελετ. Την έχεις έτοιμη και σε 5 λεπτά αρχίζει να βγάζει ζέστη ενώ και το πέλλετ το στοκάρεις πιο εύκολα σε σχέση με ξύλα. Άμα είναι καινούργιο το σπίτι χρειάζεσαι κάτι 10+ kw για να πετύχεις αυτό που θέλεις, δηλαδή να ζεσταθεί γρήγορα. το σκεφτηκα αλλα αυτο σημαινει γκρεμισμα το τζακι. ειναι πολυ μικρο το σαλονι. αν τελικα δεν το φτιαξω θα βαλω σομπα με ξυλα/πελλετ. οσο ψαχνω τοσο ξεχναω το ενεργειακο. δεν αξιζει τοσο μεγάλη επενδυνη.
korakios Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε δεν παω τοσο συχνα το χειμωνα για να αξιζει ιντερνετ. θα καιει αλλα εχω 80+ υγρασια εκει μεσα. δεν εχω μετρησει αλλα οι τοιχοι ειναι υγροι σχεδον. εχει φουλ πρασινο γυρω γυρω. με 1€ λύνεται το θέμα του ίντερνετ για απομακρυσμένη ενεργοποίηση ψάξου για smart συσκευές που να δίνουν σήμα ΟΝ στα ac καλό είναι ο αφυγραντήρας που θα πάρεις να έχει wifi
papoys1 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, basilis_k6 είπε Εχω μια μεζονέτα 35+35τμ σε περιοχη με υγρασια αλλα οχι υπερβολικο κρυο περιπου 1χλμ απο την θαλασσα. Εχει 2 ac και αρκετά σωματα ρευματος. Επισης εχει ενα κακο τζάκι γωνια διπλα ακριβως απο την μπαλκονοπορτα. Το προβλημα ειναι οτι στο σπιτι αυτο παω για μαξ 2 νυχτες, συνηθως 1 νυχτα και μερικες ωρες πριν και μετα οπότε το βρισκω παγωμενο και μεχρι να το ζεστάνω φευγω παλι. Θέλω να δουλεψω το τζάκι αλλα αυτο προυποθέτει να το φτιάξω γιατι τωρα μονο καπνιζει. Σκέφτηκα ενεργειακο αλλα εκτος του κοστους δεν νομιζω οτι αξιζει για τη χρηση που κάνω. Αλλωστε θεωρω πιθανο οτι παλι μονο ο κατω οροφος θα ζεστάνει. το σπιτι δεν εχει ιντερνετ. το λεω γιατι σκεφτηκα να ανοιγω τα σωματα πριν φτάσω αλλα δεν παιζει. Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να ζεσταθει για 2 μέρες? Να παρω αρχικα εναν αφυγραντηρα? θα κανει δουλεια ομως αν τον αναψω μολις φτάσω η τσαμπα ρευμα θα καιω? Να δω τα ενεργειακα η δεν αξιζει? Να το γκρεμισω να βάλω μια ξυλοσομπα? Να παρω μια 55αρα τωρα στην BF και να βάλω yt 5 ωρες τζάκι να καιει? Άσε την τεχνολογία και πάρε μία ξυλοσομπα να δεις την υγεια σου.Ειχα ακριβώς το ίδιο θέμα στο εξοχικό σε αρκετά μεγαλύτερο χώρο με συμβατικό τζάκι. Πήγαινα Σαββατοκύριακο με μισή καρδιά αν είχε κρύο.Κρίμα στα ξύλα που εκαιγα ζέστη μόνο γύρω από αυτό το άλλο σπίτι ψυγείο. Πήρα την ξυλόσομπα και σώθηκα. Την ανάβω και και μέσα σε λίγα λεπτά καταλαβαίνω ζέστη.Μπορείς και πέλετ αλλα ξεφεύγει στη τιμή. Είμαι δίπλα στη θάλασσα πήγα Σαββατοκύριακο αέρας 8-9-10 μποφόρ κρύο υγρασία φουλ. Την άναψα και μεσα στο σπίτι με το κοντομάνικο.Έχω πάρει σαν αυτή με φούρνο πάνω έψησα τους μεζέδες μου τα σουβλάκια μου τις πιπεριές μου τέλεια. Πέραν των άλλων η ξυλόσομπα τραβάει την υγρασία και στεγνωνει το χώρο. Για τα δωμάτια έχω και μία υγραερίου την οποία ανάβω αν έχει πολύ κρύο αλλα χτες δεν χρειάστηκε. Ειλικρινά περιμένουμε να πάμε να κάνει κρύο να ανάψουμε τη σόμπα.Το τζάκι εδώ και 4-5 χρόνια το έχω σφραγίσει τόσο κάτω όσο και πάνω με 5άρι φελιζόλ και ειλικρινά δεν μου έχει λείψει μπορώ να πω πως το μισώ κιόλας που τόσα χρόνια μου είχε στερήσει τη ζέστη.🤣 3
invisiblesurfer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ακριβώς αυτό που λέει ο παππούς από πάνω. Τοποθέτησε ξυλόσομπα μέσα στο τζάκι, βρες μια που να χωράει, και είτε χρησιμοποίησε το φουγάρο του τζακιού ή βάλε μπουρι μέχρι ενός σημείου. Θα είσαι τζετ, για 70τμ σπίτι δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο και θα σου βγει σαφώς φθηνότερα από μετατροπή του τζακιού σε ενεργειακό από αμφιβόλου ποιότητας εγκαταστάτες.. Βρες μια ξυλόσομπα για περισσότερα τετραγωνικά για να είσαι πλήρως καλυμμένος, δεδομένου ότι έχεις και δύο ορόφους. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από invisiblesurfer 1
sphinxgr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 14 ώρες πριν, basilis_k6 είπε Εχω μια μεζονέτα 35+35τμ σε περιοχη με υγρασια αλλα οχι υπερβολικο κρυο περιπου 1χλμ απο την θαλασσα. Εχει 2 ac και αρκετά σωματα ρευματος. Επισης εχει ενα κακο τζάκι γωνια διπλα ακριβως απο την μπαλκονοπορτα. Το προβλημα ειναι οτι στο σπιτι αυτο παω για μαξ 2 νυχτες, συνηθως 1 νυχτα και μερικες ωρες πριν και μετα οπότε το βρισκω παγωμενο και μεχρι να το ζεστάνω φευγω παλι. Θέλω να δουλεψω το τζάκι αλλα αυτο προυποθέτει να το φτιάξω γιατι τωρα μονο καπνιζει. Σκέφτηκα ενεργειακο αλλα εκτος του κοστους δεν νομιζω οτι αξιζει για τη χρηση που κάνω. Αλλωστε θεωρω πιθανο οτι παλι μονο ο κατω οροφος θα ζεστάνει. το σπιτι δεν εχει ιντερνετ. το λεω γιατι σκεφτηκα να ανοιγω τα σωματα πριν φτάσω αλλα δεν παιζει. Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να ζεσταθει για 2 μέρες? Να παρω αρχικα εναν αφυγραντηρα? θα κανει δουλεια ομως αν τον αναψω μολις φτάσω η τσαμπα ρευμα θα καιω? Να δω τα ενεργειακα η δεν αξιζει? Να το γκρεμισω να βάλω μια ξυλοσομπα? Να παρω μια 55αρα τωρα στην BF και να βάλω yt 5 ωρες τζάκι να καιει? 2η κάρτα sim να κάνεις share τα data σου, αγοράζεις και ένα modem 4g να δίνει ασύρματο μέσω της κάρτας, και είσαι έτοιμος να ανοίγεις ότι θες, όποτε θες.
leonkoum Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παρε μια σομπα πελλετ εστω και μτχ.. Η ξυλοσομπα ειναι καλη λυση αλλα πιθανον να εχεις θεμα με τα ξυλα (αποθηκευση, χωρο, κουβαλημα, στεγνωμα κτλ). Με το πελλετ ενα-δυο σακουλια στο αυτοκινητο χωρανε μια χαρα.. Ασε τους αυτοματισμους και τα κλιματιστικα, παιζει απο το να στα 'σηκωσουν' μεχρι και να παθεις καμια βαρβατη διακοπη ρευματος. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από leonkoum 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα