Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεις αν εχεις το ΡΙΝ της καρτας, ετσι κανω συναλλαγες εκ μερους της μανας μου που εχει προβληματα ορασης. Ακομη το πλαισιο σε αυτο το θεμα ειναι χαλαρο.

Δημοσ.

Η σύζυγος χρησιμοποιεί κάρτες που είναι στο όνομα μου  τα τελευταία 5 χρόνια χωρίς να της έχουν ζητήσει ποτέ ταυτότητα ή να έχει κάποιο πρόβλημα.

Σε σούπερ μάρκετ κυρίως.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ekrepali είπε

Αν περάσει όμως ανέπαφα χωρίς PIN, πως θα ξέρει ο υπάλληλος ότι συναλλάσσεται με τον κάτοχο της κάρτας;

Ο υπαλληλος δεν ειναι αστυνομικός και δεν είναι εκει για να κάνει ταυτοποίηση 

Δημοσ.

Γενικά έχει παγιωθεί η αντίληψη ότι αυτός που κρατάει την κάρτα είναι και ο νόμιμος κάτοχός της. Και ειδικά εφόσον ξέρει και το pin, άσχετα αν η κάρτα γράφει Μαρίκα και αυτός είναι μουστακαλής, όλα είναι οκ.  Και όλοι είμαστε άνετοι και αν κάποιος προσπαθήσει την όποια ταυτοποίηση αρχίζουμε τα "πρώτη φορά μου ζητάνε ταυτότητα", "δεν έχεις δικαίωμα", κλπ.

Αν όμως συμβεί η "στραβή" με τη δική μας κάρτα τότε αλλάζουμε τροπάρι και πάμε στα "μα καλά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος;"

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πρακτικά, ναι, γίνεται, παρά τα όποια πιθανά ζητήματα ασφαλείας. Σε πολύ μεγάλο ποσό ίσως να ζητήσουν ταυτότητα, αλλά προσωπικά δε μου έχει τύχει ποτέ (έως και ~1.500€ με μία κίνηση).

Το θέμα με το PIN, απλούστατα δεν υπάρχει λόγο του ορίου των 50€. Δε θα περάσει συναλλαγή μεγάλης αξίας χωρίς PIN. Τώρα αν ο κλέφτης απέκτησε την κάρτα, έμαθε και το PIN, αλλά και ο ιδιοκτήτης δεν πήρε χαμπάρι την κατάσταση ώστε να ακυρώσει την κάρτα, ε καλά να πάθει ε. Όταν χρησιμοποιείς οτιδήποτε (χρήματα, αυτοκίνητα, ή... όπλα) χρειάζεται και ένα κλικ έλεγχος αυτού του οτιδήποτε, δεν είναι «πάμε κι όπου βγει».

3 minutes ago, Ukforthemoment said:

Αλήθεια ,έχει υπογράψει κάποιος στο πίσω μέρος της κάρτας;

Αυτό δε το κάνει κανείς εδώ και 20+ χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Παρόμοιο προβληματισμό είχα και εγώ επειδή το δικό μου εισόδημα δεν έπιανε να βγάλω πιστωτική κάρτα έβγαλα από την Εθνική συγκεκριμένα στο όνομα του πατέρα μου, όμως για να μην έχω το πρόβλημα ταυτοποίησης υπάρχει επιλογή στην συγκεκριμένη τράπεζα να βγάλεις οικογενειακή μέχρι 3 κάρτες δωρεάν χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο της κύριας κάρτας (του πατέρα μου) οπότε έβγαλα την κάρτα και τώρα κάνω αγορές με το δικό του υπόλοιπο. Δες και αυτό αν θες

Δημοσ.

Σε αλυσίδα καταστημάτων που εργαζομουν τα προηγούμενα χρόνια ρωτούσαμε αν έχει pin αλλιώς ζητούσαμε ταυτότητα, ακόμη και για μικρά ποσά. Μετά την προσθήκη των ανέπαφων συναλλαγών πολύ σπάνια ερχόταν κάρτα χωρίς pin με μικρή εξαίρεση κάποιες του εξωτερικού. 

Ένα άσχημο περιστατικό που θυμάμαι ήταν πως κάποιοι γύφτοι έκλεψαν πορτοφόλι στο οποίο μέσα υπήρχε η κάρτα και το pin. Έκαναν αγορές σε πολλά καταστήματα μέχρι που έπιασε το όριο η κάρτα. Όταν ήρθε η αστυνομία και είδαμε στις κάμερες ότι βάζουν το pin , ενημέρωσαν την ιδιοκτήτρια ότι είναι απίθανο να δεχτεί η τράπεζα τις αμφισβητήσεις συναλλαγών που είχε κάνει.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, ekrepali είπε

Αν περάσει όμως ανέπαφα χωρίς PIN, πως θα ξέρει ο υπάλληλος ότι συναλλάσσεται με τον κάτοχο της κάρτας;

Δεν θα το ξέρει και δεν χρειάζεται να το ξέρει ο υπάλληλος. Τα ποσά που δεν ζητείται PIN από το όποιο POS είναι μικρά έτσι κι αλλιώς. Ο σκοπός είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία πληρωμής ακόμα περισσότερο όχι να κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη. Ας έχει το μυαλό του ο κάθε κάτοχος να προσέχει τις κάρτες του και να δηλώνει εγκαίρως την όποια απώλεια. Ένα κλικ είναι στο mobile banking του να την παγώσει. Τι άλλο να κάνουμε...

Δημοσ.
11 hours ago, st@kas said:

Ένα άσχημο περιστατικό που θυμάμαι ήταν πως κάποιοι γύφτοι έκλεψαν πορτοφόλι στο οποίο μέσα υπήρχε η κάρτα και το pin.

Εδώ ήταν το λάθος. Το PIN αποθηκεύεται με ασφάλεια μόνο μέσα στον ιππόκαμπό μας. Πουθενά αλλού, και σίγουρα όχι στο πορτοφόλι σε χαρτάκι. 😜

Και, ακριβώς όπως είπες, η τράπεζα δεν υπήρχε περίπτωση ν' αναλάβει κάποια ευθύνη αφού η κάτοχος της κάρτας χειρίστηκε την κάρτα με λάθος τρόπο. Ίσα - ίσα που αναφέρεται μέχρι και στα συνοδευτικά έγγραφα των καρτών το να μη σημειώνουμε κάπου το PIN, αλλά μόνο να το απομνημονεύουμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...