Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα εγκατάστασης opensuse σε virtualbox

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από bill987,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες την πολύτιμη βοήθεια σας!

Ακολουθώ πλήρως τα βήματα του παρακάτω οδηγού και την ώρα που πάει να ανοίξει το openuse μου γράφει το " Booting from local disk.." και δεν προχωράει!

Τι να κάνω???

Επεξ/σία από bill987
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, micos000 είπε

Σε ποιο σημείο στο βγάζει; Έχεις ολοκληρώσει την εγκατάσταση;

Ναι τα έχω ολοκληρώσει όλα και την ώρα που πάει να ανοίξει μου κάνει αυτό

Χωρίς τίτλο.jpg

Δημοσ.

Το iso το αποσύνδεσες από το cdrom;

Στο σημείο αυτό έπρεπε να σου βγάλει από κάτω GRUB Loading πάντως. Αν δεν το κάνει ίσως δεν στήθηκε σωστά ο GRUB κατά την εγκατάσταση με αποτέλεσμα να μην είναι bootable ο δίσκος.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, micos000 είπε

Το iso το αποσύνδεσες από το cdrom;

Στο σημείο αυτό έπρεπε να σου βγάλει από κάτω GRUB Loading πάντως. Αν δεν το κάνει ίσως δεν στήθηκε σωστά ο GRUB κατά την εγκατάσταση με αποτέλεσμα να μην είναι bootable ο δίσκος.

Πως να αποσυνδέσω το iso απο το cdrom? Έκανα ακριβώς τα βήματα που περιγράφονται στο ανωτέρω κλιπ του youtube!

• Λύση
Δημοσ.
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Στο κάτω μέρος του παραθύρου έχει ένα στρογγυλό δισκάκι (το 20 από αριστερά). Κάνε κλικ εκεί.

Αφού δεν γινόταν τίποτα, άρχισα τα πειράματα, πατούσα κάθε επιλογή που είχε και δοκίμαζα!!!

Πάτησα ¨Ενεργοποίηση EFI (μόνο για συγκεκριμένα λειτουργικά)¨ και πήρε μπρος!!!

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τον κόπο σου!

• Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, micos000 said:

Θέλει efi το suse;; 

Μωρέ μπράβο! 

Οχι. Ουσιαστικα το iso οταν θα μπουταρει θα ανιχνευσει το mode του μηχανηματος (του VM στην προκειμενη) και θα μπουταρει στο αναλογο mode και θα φτιαξει τα partitions για το αναλογο mode και το grub/bootloader για το αναλογο mode. Oι περισσοτερες σοβαρες διανομες , υποστηριζουν και bios mode και efi mode.
Eχω κανει απειρες εγκαταστασεις linux διανομων σε VM και παντα κοιταω να ρυθμισω αναλογως και το mode (bios ή efi) πριν την εγκατασταση. 

Τωρα τι εκανε ο φιλος , και ενω το εγκατεστησε σε efi mode και μετα το ειχε γυρισει σε bios mode και δεν μπουταρε ... αυτος και η ψυχη του. 

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mphxths είπε

Οχι. Ουσιαστικα το iso οταν θα μπουταρει θα ανιχνευσει το mode του μηχανηματος (του VM στην προκειμενη) και θα μπουταρει στο αναλογο mode και θα φτιαξει τα partitions για το αναλογο mode και το grub/bootloader για το αναλογο mode. Oι περισσοτερες σοβαρες διανομες , υποστηριζουν και bios mode και efi mode.
Eχω κανει απειρες εγκαταστασεις linux διανομων σε VM και παντα κοιταω να ρυθμισω αναλογως και το mode (bios ή efi) πριν την εγκατασταση. 

Τωρα τι εκανε ο φιλος , και ενω το εγκατεστησε σε efi mode και μετα το ειχε γυρισει σε bios mode και δεν μπουταρε ... αυτος και η ψυχη του. 

Ο κακομοίρης μια εξυπηρέτηση σε παιδί συναδέλφου προσπάθησα να κάνω...

Δεν έχω ιδέα από linux!

Θα δουλεύει σωστά ο τρόπος που το έκανα η θα έχει πρόβλημα???

Δημοσ.
3 hours ago, bill987 said:

Θα δουλεύει σωστά ο τρόπος που το έκανα η θα έχει πρόβλημα???

Τι να σου πω. Απαξ και μπουταρει , ειναι σε καλο δρομο :)

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...