Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ. Μιας και κάνω ανακαίνιση στην κουζίνα, προέκυψε το εξής πρόβλημα και κοντεύω να σπάσω το κεφάλι του ηλεκτρολόγου

Έχω πάρει έναν φούρνο bosch + εστίες ίδιας μάρκας.  Ο φούρνος  (3400w) βγαίνει στο εξής καλώδιο σούκο image.png.861c8f646df697445772ae5f371ccaba.png

οι εστίες δεν είχαν καθόλου καλώδιο μέσα. Ο παλιός φούρνος, αυτόνομος, είχε την κλασσική σύνδεση με ένα καλώδιο στο καλώδιο του ρεύματος (3x6 σε 25Α  ασφάλεια). Πλέον πρέπει να βάλω τα δυο καλώδια σε αυτό το καλώδιο. Έχω ήδη πάρει 3x2,5 για τις εστίες.

Τι προτείνει αυτός : να κόψουμε το καλώδιο και να χάσουμε την εγγύηση και απλά να τα στρίψουμε μεταξύ τους (εστία+φουρνος+καλώδιο ρεύματος) 

Σε ότι μαγαζί και να ρώτησα για εναλλακτική δυστηχώς δεν είχαν.

Τι να κάνω? Μπορεί να είναι στο μυαλό μου αλλά μου φαίνεται παράλογο αυτό

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

Τι προτείνει αυτός : να κόψουμε το καλώδιο και να χάσουμε την εγγύηση και απλά να τα στρίψουμε μεταξύ τους (εστία+φουρνος+καλώδιο ρεύματος) 

Γιατί χάνεις την εγγύηση του φούρνου λόγω καλωδίου? Και αναρωτιέμαι γιατί είχε αυτό το καλώδιο με πρίζα μέσα. Πάρε ένα άλλο καλώδιο. Καλώδιο για σύνδεση εστιών με τον φούρνο θα σου βάλει ο τεχνικός. Εμένα εκτός της εργασίας του με χρέωσε και 5 ευρώ για το καλώδιο 😁

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Γιατί χάνεις την εγγύηση του φούρνου λόγω καλωδίου? Και αναρωτιέμαι γιατί είχε αυτό το καλώδιο με πρίζα μέσα. Πάρε ένα άλλο καλώδιο. Καλώδιο για σύνδεση εστιών με τον φούρνο θα σου βάλει ο τεχνικός. Εμένα εκτός της εργασίας του με χρέωσε και 5 ευρώ για το καλώδιο 😁

Το αστειο ειναι οτι στο εγχειριδιο αυτο το καλωδιο γραφει!

Δλδ αν παρω ενα τετοιο, και μετα οντως απλα τα στριψω μεταξυ τους + μονωση θα λειτουργουν σωστα?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

Το αστειο ειναι οτι στο εγχειριδιο αυτο το καλωδιο γραφει!

Δλδ αν παρω ενα τετοιο, και μετα οντως απλα τα στριψω μεταξυ τους + μονωση θα λειτουργουν σωστα?

Ότι άλλο και αν σου πω θα είναι άποψη άσχετου. Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, γι' αυτό πλήρωσα άλλον για να ασχοληθεί. 😊 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ. Μιας και κάνω ανακαίνιση στην κουζίνα, προέκυψε το εξής πρόβλημα και κοντεύω να σπάσω το κεφάλι του ηλεκτρολόγου

Έχω πάρει έναν φούρνο bosch + εστίες ίδιας μάρκας.  Ο φούρνος  (3400w) βγαίνει στο εξής καλώδιο σούκο image.png.861c8f646df697445772ae5f371ccaba.png

οι εστίες δεν είχαν καθόλου καλώδιο μέσα. Ο παλιός φούρνος, αυτόνομος, είχε την κλασσική σύνδεση με ένα καλώδιο στο καλώδιο του ρεύματος (3x6 σε 25Α  ασφάλεια). Πλέον πρέπει να βάλω τα δυο καλώδια σε αυτό το καλώδιο. Έχω ήδη πάρει 3x2,5 για τις εστίες.

Σε ότι μαγαζί και να ρώτησα για εναλλακτική δυστηχώς δεν είχαν.

Τι να κάνω? Μπορεί να είναι στο μυαλό μου αλλά μου φαίνεται παράλογο αυτό

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να συνδεθεί, οι πρίζες είναι για max 16A αλλά δεν μπορεί να μπει στην πρίζα το 6ρι σύρμα. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Sakiz105 είπε

Να ΜΗΝ στρίψεις τίποτα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πάρεις φωτιά κάποια στιγμή στο μέλλον.
Με τα ρεύματα του φούρνου δεν παίζουμε.

Αν τα καλώδια μείνουν γυμνά θέλει καλή κλέμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Τι σχεση εχει η εγγυηση με το καλωδιο.

Οτι σου είπε θα κάνεις 

Πολλές εταιρείες το έχουν σαν απαίτηση αν κοπεί το καλώδιο δεν ισχύει εγγύηση. Και εγώ που άλλαξα τον φούρνο bosch πριν 3 χρόνια , έβαλε πρίζα στο καλώδιο του τοίχου ο ηλεκτρολόγος για να μην έχουμε θεμα

Δημοσ.

@Sakiz105 Εγώ στη θέση σου, θα έφερνα τον εξουσιοδοτημένο τεχνικό να τη συνδέσει. Ζήτα και μια απόδειξη 10 ευρώ, και θα'χεις το κεφάλι σου ήσυχο από θέμα εγγύησης.

Δημοσ.

κανονικά πρέπει να μπει ένα πινακάκι ώστε να σπάσει η παροχή της κουζίνας σε ρευματοδότη φούρνου και παροχή εστιών με τους αντίστοιχους μικροαυτόματους

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Sakiz105 είπε

οι εστίες δεν είχαν καθόλου καλώδιο μέσα.

λογικο Οι εστιες τι εξοδο εχουν ? Βαλε φωτο Συνηθως περνουν  ξεχωριστη παροχη 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, hp8 είπε

λογικο Οι εστιες τι εξοδο εχουν ? Βαλε φωτο Συνηθως περνουν  ξεχωριστη παροχη 

εχουν ενα καπακι απο κατω που το ξεβιδωνεις για να βαλεις μεσα τα καλωδια

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sakiz105 είπε

εχουν ενα καπακι απο κατω που το ξεβιδωνεις για να βαλεις μεσα τα καλωδια

αυτο που λεω ειναι οτι το καλωδιο που εχεις ειναι μονο για το φουρνο και μπαινει σε 16αρα  ασφαλεια Οι εστιες θελουν αλλο καλωδιο με αλλη ασφαλεια Εγω αβαλα ενα μικρο πινακακι μα 16αρα που παροχη πηρε απο το χοντρο 6αρι της παλιας κουζινας

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hp8 είπε

αυτο που λεω ειναι οτι το καλωδιο που εχεις ειναι μονο για το φουρνο και μπαινει σε 16αρα  ασφαλεια Οι εστιες θελουν αλλο καλωδιο με αλλη ασφαλεια Εγω αβαλα ενα μικρο πινακακι μα 16αρα που παροχη πηρε απο το χοντρο 6αρι της παλιας κουζινας

Eγώ πάντως δεν έκανα τίποτα απ' όλα αυτά που γράφεις. Σε 5 λεπτά ήταν έτοιμα συνδεδεμένα φούρνος και εστίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...