PaNtErAz Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τέλεια! Το πήραμε το λαπτοπ από το ιστορμ αλλά τώρα έχω ένα θέμα. Συνδέω εξωτερική οθόνη και παίζει μια χαρά. Όμως η οθόνη είναι 165hz, στις ρυθμίσεις μου εμφανίζει 144ηζ αλλά όταν είναι διαλεγμένο δεν δείχνει. Στα 120ηζ και κάτω δείχνει κανονικά. Ίσως φταίει που είναι με HDMI και θέλει DP από Thunderbolt 4. Το μεγάλο μου όμως θέμα είναι ότι όταν κλείνω την οθόνη του λαπτοπ κλείνει και η εξωτερική! Έχω ψάξει λίγο στο ιντερνετ, τον έχω στο ρεύμα, έβαλα να μην απενεργοποιείται η οθόνη όταν είναι στο ρευμα, και το παρακάτω: και φυσικά έχω εξωτερικό πληκτρολόγιο usb και bluetooth mouse αλλά συνεχίζει να κλείνει! Δεν αρχίσαμε καλά... Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2023 από PaNtErAz
enlightened Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Τι λογισμικό εχει; Αυτο λογικα εχει μείνει στο κουτί του 3 χρόνια. Αναβάθμιση εχεις κανει;
PaNtErAz Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, enlightened είπε Τι λογισμικό εχει; Αυτο λογικα εχει μείνει στο κουτί του 3 χρόνια. Αναβάθμιση εχεις κανει; Εννοείται πρώτο πράγμα! Sonoma 14 κάτι έχει πλέον.
M A T R I X Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, PaNtErAz είπε Τέλεια! Το πήραμε το λαπτοπ από το ιστορμ αλλά τώρα έχω ένα θέμα. Συνδέω εξωτερική οθόνη και παίζει μια χαρά. Όμως η οθόνη είναι 165hz, στις ρυθμίσεις μου εμφανίζει 144ηζ αλλά όταν είναι διαλεγμένο δεν δείχνει. Στα 120ηζ και κάτω δείχνει κανονικά. Ίσως φταίει που είναι με HDMI και θέλει DP από Thunderbolt 4. Θέμα καλωδίου σωστά. 2 ώρες πριν, PaNtErAz είπε Το μεγάλο μου όμως θέμα είναι ότι όταν κλείνω την οθόνη του λαπτοπ κλείνει και η εξωτερική! Έχω ψάξει λίγο στο ιντερνετ, τον έχω στο ρεύμα, έβαλα να μην απενεργοποιείται η οθόνη όταν είναι στο ρευμα, και το παρακάτω: και φυσικά έχω εξωτερικό πληκτρολόγιο usb και bluetooth mouse αλλά συνεχίζει να κλείνει! Δεν αρχίσαμε καλά... Χρησιμοποιείς κάποιο dock;
PaNtErAz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, M A T R I X είπε Θέμα καλωδίου σωστά. Χρησιμοποιείς κάποιο dock; HDMI για την οθόνη απευθείας και ένα satechi adaptor που βγάζει 3xUSB και ethernet. Εκεί έχω το πληκτρολόγιο. Το mouse bluetooth. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από PaNtErAz
M A T R I X Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, PaNtErAz είπε HDMI για την οθόνη απευθείας και ένα satechi adaptor που βγάζει 3xUSB και ethernet. Εκεί έχω το πληκτρολόγιο. Το mouse bluetooth. Καλημέρα. Ρώτησα επειδή κάποια έχουν θέμα αν έχεις κουμπώσει πάνω το καλώδιο φόρτισης και δεν παίζει σε clamshell. Εσύ απ' ότι καταλαβαίνω το έχεις απευθείας στο mbp σωστά;
jodact Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Αρχικά η οθονη τα 165 τα δινει σε hdmi ή μονο σε displayport θύρα? Επίσης το λαπτοπ αν δε κανω λαθος εχει HDMI 2.0 που σημαινει μέχρι 144 Hz στα 1440p που υποθετω ειναι η οθονη. Για να παρεις τα 165 απο το λαπτοπ θελει να συνδεσεις στις usb c με κατάλληλο καλώδιο. 1
PaNtErAz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, jodact είπε Αρχικά η οθονη τα 165 τα δινει σε hdmi ή μονο σε displayport θύρα? Επίσης το λαπτοπ αν δε κανω λαθος εχει HDMI 2.0 που σημαινει μέχρι 144 Hz στα 1440p που υποθετω ειναι η οθονη. Για να παρεις τα 165 απο το λαπτοπ θελει να συνδεσεις στις usb c με κατάλληλο καλώδιο. ναι ναι αυτο το λύσαμε. Γιατί κλείνει η εξωτερική ειναι το θεμα μου 1 ώρα πριν, M A T R I X είπε Καλημέρα. Ρώτησα επειδή κάποια έχουν θέμα αν έχεις κουμπώσει πάνω το καλώδιο φόρτισης και δεν παίζει σε clamshell. Εσύ απ' ότι καταλαβαίνω το έχεις απευθείας στο mbp σωστά; σωστα!
M A T R I X Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 48 λεπτά πριν, PaNtErAz είπε ναι ναι αυτο το λύσαμε. Γιατί κλείνει η εξωτερική ειναι το θεμα μου σωστα! Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις σε clamshell mode, είμαι 99% σίγουρος ότι έχει άμεση σχέση με το πρόβλημα του καλωδίου δεδομένου του resolution/refresh rate που έχεις. Οπότε θα πρότεινα να ξεκινήσεις από αυτό. Αν βρίσκεσαι Αθήνα, στείλε μου ένα dm έχω αυτό το οποίο θα μπορούσα να στο δώσω να τεστάρεις τα 2 παραπάνω, καθώς δεν το χρησιμοποιώ. Αν δεν βρίσκεσαι Αθήνα, πήγαινε settings>displays/external>advanced>show all resolutions και δοκίμασε να κάνεις ένα τεστ αλλάζοντας resolution+refresh rate. Και δοκίμασε αν σου φέρνει σήμα με κλειστό το mbp και πες μας.
PaNtErAz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, M A T R I X είπε Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις σε clamshell mode, είμαι 99% σίγουρος ότι έχει άμεση σχέση με το πρόβλημα του καλωδίου δεδομένου του resolution/refresh rate που έχεις. Οπότε θα πρότεινα να ξεκινήσεις από αυτό. Αν βρίσκεσαι Αθήνα, στείλε μου ένα dm έχω αυτό το οποίο θα μπορούσα να στο δώσω να τεστάρεις τα 2 παραπάνω, καθώς δεν το χρησιμοποιώ. Αν δεν βρίσκεσαι Αθήνα, πήγαινε settings>displays/external>advanced>show all resolutions και δοκίμασε να κάνεις ένα τεστ αλλάζοντας resolution+refresh rate. Και δοκίμασε αν σου φέρνει σήμα με κλειστό το mbp και πες μας. Δεν είναι Αθήνα, αλλά όπως και να έχει πιο καλώδιο προτείνεις για 2Κ@165hz?
PaNtErAz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 https://www.skroutz.gr/s/13438224/DeLock-Regular-USB-3-1-Cable-USB-C-male-DisplayPort-Male-Mayro-2m-85256.html Τελικά πήρα αυτό. Για να δούμε. 1
PaNtErAz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 35 λεπτά πριν, medidia είπε Ρε παιδιά τι βάρος είναι αυτό; Οπως τα λες! Ότι πιο βαρυ ειχα ποτε!!!
M A T R I X Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, PaNtErAz είπε https://www.skroutz.gr/s/13438224/DeLock-Regular-USB-3-1-Cable-USB-C-male-DisplayPort-Male-Mayro-2m-85256.html Τελικά πήρα αυτό. Για να δούμε. Από περιέργεια, γιατί επέλεξες 1.2; Λόγω τιμής;
PaNtErAz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, M A T R I X είπε Από περιέργεια, γιατί επέλεξες 1.2; Λόγω τιμής; Κυρίως γιατί στα σχόλια μιλάνε για απροβλημάτιστο 2Κ@165hz κ είναι αρκετά τα σχόλια... Βλακεία έκανα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα