palik200 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα στην όμορφη παρέα του insomnia Θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθεια σας για το στήσιμο ενός gaming pc Οθόνη πληκτρολόγιο ακουστικά ποντίκι υπάρχουν Όποιος έχει την διάθεση και τις γνώσεις να βοηθήσει ας μου προτείνει σας παρακαλώ και κατάστημα συναρμολόγησης γιατί είμαι επαρχία Επειδή θα αργήσω να ξανακάνω αγορά νέου pc θα ήθελα να το στήσω με μητρική AMD AM5, cpu λέω το 7800X3D με ή χωρίς την μαμά ψύκτρα, το αφήνω σε σας Budget δεν υπάρχει ότι ταιριάζει με τον 7800X3D από μητρική μνήμες gpu .... Κι όπου πάει... καλά να 'μαστε ... ledakia φρου φρου κι αρώματα δεν θέλω εκεί που θα μπει ο πύργος δεν θα τον βλέπει κανείς μην ξεχάσετε σας παρακαλώ, προτάσεις από κατάστημα που μπορεί να το στήσει, και να μου το στείλει, λειτουργικό και προγράμματα θα βάλω εγώ Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Θα ήταν εύλογο να μας πεις τι μόνιτορ υπάρχει και τι στόχος σε quality settings-fps καθώς θα επηρεάσει την επιλογή σε κάρτα γραφικών κυρίως. Ο 7800x3d σηκώνει άνετα και 4090 οπότε θα σου έλεγα να προσδιορίσεις τα παραπάνω και να περιορίσεις λίγο σε επιλογές το "budget οτι ταιριάζει". Το κουτί όταν λες δε θα φαίνεται, που θα μπει; Τίθεται θέμα περιορισμού χώρου; Το μόνο εύκολο που είπες είναι η επιλογή ψύκτρας, σίγουρα δε θα πάμε σε στοκ καθώς ο 7800x3d όπως είναι λογικό δεν διαθέτει. Μένει να βρούμε αν θες αέρα ή νερό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palik200 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Οθόνη υπάρχει 24'' Dell full hd θα αλλαχτεί σύντομα δεν έχω καταλήξει ακόμα τι θα πάρω Στόχος προς το παρόν να παίζουν όλα άνετα Budget .... μέχρι 2000 ευρώ πιστεύεις στηνω κατι καλό ; Αέρας για ψύξη το κουτί θα χωθεί κάτω από το γραφείο και μεγάλο να είναι δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου Δεν υπάρχει κάτι καλό από κάρτα γραφικών σε ΑΜD που να ...δένει καλά με τον 7800X3D ; Νομίζω ότι η Nvidia είναι λίγο υπερτιμημενες σε σχέση με τις κόκκινες αλλά άν πιστεύεις ότι είναι μονόδρομος η επιλογή μιας nvidia δεν θα κολλήσω σε αυτό , έλεγα την 7800 ΧΤ , η 4070 νομίζω δεν αξίζει κι η 4080 είναι λίγο τσουχτερή η τιμή της Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2023 από palik200 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, palik200 είπε Οθόνη υπάρχει 24'' Dell full hd θα αλλαχτεί σύντομα δεν έχω καταλήξει ακόμα τι θα πάρω Στόχος προς το παρόν να παίζουν όλα άνετα Budget .... μέχρι 2000 ευρώ πιστεύεις στηνω κατι καλό ; Αέρας για ψύξη το κουτί θα χωθεί κάτω από το γραφείο και μεγάλο να είναι δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου Δεν υπάρχει κάτι καλό από κάρτα γραφικών σε ΑΜD που να ...δένει καλά με τον 7800X3D ; Νομίζω ότι η Nvidia είναι λίγο υπερτιμημενες σε σχέση με τις κόκκινες αλλά άν πιστεύεις ότι είναι μονόδρομος η επιλογή μιας nvidia δεν θα κολλήσω σε αυτό Σου έφερε το παράδειγμα της 4090 ακριβώς λόγω του αυξημένου κόστους, για να σου δείξω οτι λέγοντας απλά "Budget δεν υπάρχει ότι ταιριάζει με τον 7800X3D από μητρική μνήμες gpu", είναι λάθος και μπορεί να μεταφραστεί πολύ στραβά. 2000 budget για 1080p είναι τουλάχιστον υπερβολή. Αν δεν αλλάξεις σύντομα μόνιτορ μάλλον ξοδεύεις τσάμπα λεφτά. Το ενδεχόμενονο να αγοράσεις ξεχωριστά τα κομμάτια και να το πας για συναρμολόγηση σε "ψήνει"; Όλα τα μεγάλα μαγαζιά κάνουν συναρμολόγηση για 40-50€΄. Αγορά από "περιορισμένες" επιλογές ενός καταστήματος θα ανεβάσει το budget περισσότερο από 50€ ενώ θα έχεις βάλει υποδεέστερο hardaware. Χοντρικά όπως το βλέπω: case:100-120 psu(gold 750+):130-150 cpu(7800x3d): 400-430 cooler:60-100 mobo(b650):200-250 ram(2x16gb): 100-120 nvme(1-2tb gen4?):60-120 και τα ρέστα κάρτα 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palik200 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Η οθόνη θα αλλαχτεί στο επόμενο 3μηνο max 6μηνο , θα μπορούσα να αγοράσω από διαφορετικά καταστήματα ότι χρειάζομαι αλλά δεν υπάρχει κάποιος εδώ ώστε να του εμπιστευτώ την συναρμολόγηση, έχει ένα μικρό eshop στην χώρα αλλά δεν κάνουν συναρμολόγηση, εκτός αν παραγγείλω τα πάντα από το eshop οπότε θα έρθει ο πύργος έτοιμος από Αθηνά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Morosis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, palik200 είπε Η οθόνη θα αλλαχτεί στο επόμενο 3μηνο max 6μηνο , θα μπορούσα να αγοράσω από διαφορετικά καταστήματα ότι χρειάζομαι αλλά δεν υπάρχει κάποιος εδώ ώστε να του εμπιστευτώ την συναρμολόγηση, έχει ένα μικρό eshop στην χώρα αλλά δεν κάνουν συναρμολόγηση, εκτός αν παραγγείλω τα πάντα από το eshop οπότε θα έρθει ο πύργος έτοιμος από Αθηνά Αν και δεν ειμαι ειδικος,γιατι δεν κατεβαζεις λιγο το κοστος στο cpu κ να ανεβεις λιγο στο gpu για να εισαι οκ τουλαχιστον σε 1440P αναλυση?Επισης αμα δεν σε ενδιαφερει video edit+dlss+καλυτερο rt πας σε amd καρτα γραφικων,ποιο vfm θεωρω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palik200 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Το pc είναι μόνο για gaming gpu νομίζω με μια 7800 ΧΤ θα ήμουν οκ, αλλά δεν είμαι και τόσο σχετικός όσον αφορά το hardware που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό, έχω χρόνια να ασχοληθώ, σκέψου ότι είμαι με 1060 3GB και Intel 3770 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palik200 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Καμιά προτασούλα βρε παιδιά...... Έστω την γνώμη σας αν 7800X3D και 7800ΧΤ αξίζουν ; μητρική, μνήμες, psu, case, nvme θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 καλα ο 7800Χ3D υπερσουπερ πυραυλος ειναι, αλλα και η καρτα απο οτι διαβαζω κορυφαια. Δεν νομιζω να την λετε τυχαια "best seller". Εγω θα διαλλεγα την Sapphire Nitro. Tα παιδια εδω θα σε κατατοπισουν καλυτερα. Εγω αλλο θα σχολιασω. Ενας τετοιος πυραυλος δεν πρεπει ναχει και τα στολιδια του? Ξεβρακωτο θα τον στειλουμε στο διαστημα? Δλδ καμια Ζ790 μητρικη, τιποτα ddr5 32gb μνημουλες, καναν ποιοτικο φσσσστ μποινγκ nvme. Για μηχανη προωσης μονο ναυτικου τυπου diesel, seasonic, corsair αντε και be quite 850w? Θελουμε δυναμη, αξιοπιστια, ασφαλεια εδω. Φαντασου να μας σβυσει η μηχανη μεσοπελαγα με φουτρουνα? "we paint it" Ψυκτρα cpu, εγω ειμαι υπερ των noctua/be quite, τα παιδια εδω που ειναι πολυψαγμενοι, λενε οτι υπαρχουν κι αλλες αξιολογες λυσεις και δεν εχω λογο να αμφιβαλλω. Κουτια υπαρχουν πολλα ομορφα και λειτουργικα, το θεμα ειναι και να σου αρεσει, ναναι ευρυχωρο για αυτα που θα βαλεις μεσα και ναχει καλο airflow. Καλες αγορες ναχεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Spoiler συγνώμη για την καθυστέρηση, έχει πέσει τρέξιμο τελευταία... Με μια γρήγορη ματιά, τα καταστήματα που προσφέρουν συναρμολόγηση, τείνουν να γίνουν φαρμακεία. Quickshop, σταθερά χαμηλά σε τιμές, με υπηρεσία συναρμολόγησης με μόλις 20€, δυστυχώς κατά καιρούς ακούγονται παρατράγουδα καθώς για να πετύχει χαμηλές τιμές, δίνει μεγάλους χρόνους παράδοσης και πολλές φορές δε τα πάει περίφημα. Από την άλλη δύσκολα θα βρεις ανταγωνιστικό πακέτο σε κατάστημα που προσφέρει και συναρμολόγηση. Με αυτά κι αυτά 1115€ βάζοντας το κόστος της συναρμολόγησης. Στο όριο των 2000€ χωράει 4070ti και 7900xt, βάσει τιμών καταστήματος, Κάθε μια με υπέρ και κατά, η 4070ti ελάχιστα καλύτερα με λίγο χαμηλότερη κατανάλωση, δυστυχώς φέρει και τη λιγότερη vram που δεν ξέρουμε πως μπορεί να επηρεάσει στο μέλλον. Κατά τ'αλλα μιλάμε για δυνατό build, αν επιλεγεί συγκριτικά φθηνή κάρτα γραφικών και μείινει υπόλοιπο, μπορούν να βελτιωθούν αρκετά επιμέρους κομμάτια. Πρακτικά μιλάμε μόνο για καλύτερη ψύξη, καλύτερη μητρική και μεγαλύτερης χωρητικότητας nvme. Μόνο σε αυτά τα κομμάτια ίσως έριχνα χρήματα, χωρίς να σημαίνει οτι κρίνεται απαραίτητο κιόλας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palik200 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 nickol-us σε ευχαριστώ πολύ για τη πρότασή σου βρέθηκε τελικά κάποιος ο οποίος αναλαμβάνει να μου κάνει την συναρμολόγηση μήπως θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου κάνεις και μια πρόταση από διαφορετικά καταστήματα ; αν είναι δυνατόν η προτεινόμενη σύνθεση να περιλαμβάνει κι ενα 2ο δίσκο ή αν θεωρείς ότι συμφέρει καλύτερα έναn 2ΤΒ γιατί νομίζω ότι το 1ΤΒ είναι λίγο , φήμες λένε το GTA 6 θα θέλει 160GB κάρτα λέω την 7800 ΧΤ λόγω των 16 GB δεν είναι απαραίτητο να δώσω 2000 ευρώ αν μπορεί να στηθεί ενα καλό gaming pc και με λιγότερα είχα αρκετό καιρό να ασχοληθώ με hardware και θεωρούσα ότι θα χρειαστουν 2000, αλλά και με λιγότερα δεν πειράζει ίσως μαζί με το pc αλλάξω και monitor, λιγουρεύομαι αυτό : Gigabyte M27Q IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 170Hz https://www.skroutz.gr/s/25624235/Gigabyte-M27Q-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-170Hz.html αν φτάσουν τα χρήματα ίσως το πάρω άμεσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Cpu όπου το βρεις πιο φθηνά. Η μητρική είναι στα κατώτερα επίπεδα σοβαρής atx μητρικής, ψάχνεις για εναλλακτικό μαγαζί ή μετά κοιτάμε για m-atx Προσφορές που παίζουν από eshop, αν καταφέρεις και παραλάβεις Δίσκος kc3000 2tb https://www.e-shop.gr/ssd-kingston-skc3000d-2048g-kc3000-2tb-m2-2280-nvme-pcie-gen4-x4-p-PER.346319 Rm850x τροφοδοτικό https://www.e-shop.gr/psu-corsair-cp-9020200-eu-rm850x-850w-80-plus-gold-full-modular-p-PER.588539 Το κουτί είναι ένα μεγάλο θέμα. Μεταφορικά, ψύκτρα, κάρτα γραφικών μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή. Έχεις δει κάτι που σου αρέσει; Καταλήγεις σε αερόψυξη; Η ak620 είναι πολύ δυνατή σε αυτά τα χρήματα, εναλλακτική vfm μόνο thermalright από amazon Δυνατές - οικονομικές μνήμες https://www.skroutz.gr/s/40046658/G-Skill-Ripjaws-S5-32GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-6400-gia-Desktop-F5-6400J3239G16GX2-RS5K.html Γενικά όταν στήνεις μηχάνημα gaming γύρω από τον 7800x3d δεν μπορείς να πέσεις τρομερά στα χρήματα. Δεν μπορείς να βάλεις πολύ οικονομικά: τροφοδοτικό, μητρική, κουτί, ψύκτρα... Η κάρτα είναι αυτή που θα καθορίσει το τελικό ποσό, το ποσό που θες να επενδύσεις, πάει όμως ανάλογα και με τις επιδιωκόμενες επιδόσεις. Για να πετύχεις τις καλύτερες δυνατές τιμές, θέλει τρομερό ψάξιμο σε όλες τις πλατφόρμες (σκρουτζ,bestprice) και σε όλα τα καταστήματα εκτός αυτών (είτε direct είτε μέσω google). Οι καλύτερες δυνατές τιμές συνήθως έχουν πέναλτι στην παράδοση (καθυστερημένη, όχι άμεσα διαθέσιμα προϊόντα). Αν χρειαστείς διευκρινήσεις, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palik200 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 αυτή η 7800 ΧΤ https://www.skroutz.gr/s/45624975/Sapphire-Radeon-RX-7800-XT-16GB-GDDR6-Nitro-Karta-Grafikon-11330-01-20G.html χωράει σε ΑΤΧ κουτί ή μήπως πρέπει να παω σε μεγαλύτερο ; το Be Quiet 850 διαβάζω στις αξιολογήσεις του skroutz ότι έχει κοντά καλώδια και μόνο 2 8πινα καλώδια .... για την gigabyte οθόνη καμια γνώμη ; https://www.skroutz.gr/s/25624235/Gigabyte-M27Q-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-170Hz.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
niko13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, palik200 είπε αυτή η 7800 ΧΤ https://www.skroutz.gr/s/45624975/Sapphire-Radeon-RX-7800-XT-16GB-GDDR6-Nitro-Karta-Grafikon-11330-01-20G.html χωράει σε ΑΤΧ κουτί ή μήπως πρέπει να παω σε μεγαλύτερο ; το Be Quiet 850 διαβάζω στις αξιολογήσεις του skroutz ότι έχει κοντά καλώδια και μόνο 2 8πινα καλώδια .... για την gigabyte οθόνη καμια γνώμη ; https://www.skroutz.gr/s/25624235/Gigabyte-M27Q-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-170Hz.html Από αυτά που σου έβαλε αρχικά ο Νικόλας πιο πάνω ,το κουτί χωράει μέχρι 38 εκατοστά μήκος κάρτα γραφικών ,εσένα είναι 32 ,οπότε χωράει.Αν πας σε άλλο κουτί κοίτα το gpu clearance να είναι τουλάχιστον 32+ εκατοστά. Το τροφοδοτικό έχεις 60 εκ μήκος καλωδίου που δεν βλέπω γιατί να είναι πρόβλημα και μπορεί να έχει δύο 8 pin να φεύγουν από το τροφοδοτικό αλλά κάθε ένα σπάει σε δύο για σύνολο 4..Από το site της bequiet Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από niko13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palik200 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 ωραία, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με την κάρτα ούτε με το τροφοδοτικό θα προχωρήσω σε παραγγελίες των εξαρτημάτων κι αν προκείψει κάποιο θέμα θα επανέλθω σας ευχαριστώ πολύ όλους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα