Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θα ήθελα οι experts του forum να μου προτείνουν τι θα μπορούσα να πάρω για την εξής κατάσταση:

- Το κύριο κομμάτι αναβαθμισης θα είναι η GPU. Και ο λογος ειναι οτι τo setup που θελω να φτιαξω θα αποτελειται απο 3 οθόνες, όπου οι 2 θα είναι 4k και η τριτη στα 1080p. Η χρηση είναι για θέαση video μεγιστης ποιοτητας απροβλημάτιστα, αρα να υποστηριζει ολους τους συγχρονους codecs για αναπαραγωγη. ΔΕΝ με ενδιαφερει gaming, το πολυ να παιζει κανενα Football Manager που δεν εχει απαιτησεις. Ουτε καποια χρηση βαριων προγραμματων απο μεριας μου θα γίνεται.

- Αυτή τη στιγμή έχω CPU τον Ryzen 3 1200. Καταλαβαινω οτι χρειαζεται αναβαθμιση λογω GPU που θα μπει.

- Απο Motherboard εχω την Asus Prime B-350 Plus. Προφανως πρεπει να αναβαθμιστει σε συναρτηση με τις παραπανω αναβαθμισεις που θα γινουν.

- Θα ηθελα να κρατησω το τροφοδοτικο Coolermaster MWE Bronze 550W που ηδη εχω. Νομιζω θα ειναι αχρειαστο εξοδο να παρω νεο, κι ουτε θελω πραγματα που να ρουφανε ρευμα με το μπουρι και να πληρωνω υψηλους λογαριασμους ρευματος.

Ως προς το budget δεν υπαρχει συγκεκριμενο ποσο, απλα σιγουρα δεν παω για top-end μηχανηματα παρα πολυ ακριβα, αλλα δε ψαχνω και τα τελειως budget. Μαλλον οι επιλογες μου θελω να ειναι VFM και οσο γινεται πιο future proof. Για παραδειγμα στη GPU θελω να ειναι εως 300 κατα προτιμηση, αλλα αν μια επιλογη αξιζει τρομερα και κανει καπως παραπανω τοτε οκ. Το ιδιο και για τη CPU (θα ηθελα με δικια της επαρκη ψυκτρα εννοειται). Οσο καλυτερα parts θεωρειτε οτι αξιζουν χωρις να ξεφυγουμε εντελως, και παντα με γνωμονα τη χρηση που ανεφερα, με οσο δυνατον μεγαλυτερο διαστημα που δε θα χρειαστει να ξαναναβαθμισω. Αν δοθουν και 2-3 επιλογες ανα κατηγορια ακομα καλυτερα! Ευχαριστω

Επεξ/σία από petrox21
Δημοσ.

Τώρα κάρτα γραφικών υπάρχει;

Πως παίρνεις γραφικά στο υπάρχον σύστημα;

Δεν μας λες τα κομμάτια αναλυτικά;

Το πιο ανέξοδο και ιδανικό σενάριο  θα ήταν να εκμεταλλευτείς το υπάρχον hardware και να προσθέσεις ένα σύγχρονο apu(5600g) ώστε να εκμεταλλευτείς τα γραφικά και τις εξόδους της μητρικής.

Η μητρική σου δε χρειάζεται αλλαγή, μετά την κατάλληλη αναβάθμιση στο bios θα υποστηρίξει μια χαρά έναν επεξεργαστή τέτοιου μεγέθους.

Ίσως χρειαστεί προσθήκη ram, για να μη μιλάμε στον αέρα παρέθεσε πρώτα το υπάρχον υλικό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για την απαντηση. Την τωρινη μου gpu δε την ανεφερα γιατι θεωρω irrelevant. Ειναι παντως μια αρχαια πλεον amd radeon hd 6700 series. Ουσιαστικα με αυτη τωρα δινω 1080p σε 2 οθονες. Ο σκοπος μου ειναι να παω σε 3 οθονες, οι 2 με υποστηριξη 4κ. Και οπως ειπα για υποστηριξη video playback των οσο δυνατον καλυτερων και συγχρονων rips, και οχι gaming. Ουσιαστικα ρωτησα εδω και οχι στο forum των gpu γιατι καταλαβαινω οτι μια καλη νεα καρτα θα απαιτει και ταυτοχρονα μια νεα cpu->m/b. Και γενικα εχω μια διαθεση να αναβαθμισω, χωρις να παω στις πιο φτηνες επιλογες, αλλα και χωρις να διαθετω μπατζετ για υπερβολες, ειδικα εφοσον δεν παιζω στο pc. Πιο πολυ για να παρω κατι πολυ καλο για τωρα, και ικανο για αρκετα χρονια, παντα στις συγκεκριμενες απαιτησεις θελω.

Απο RAM εχω 8gb, αλλα δεδομενα θα διπλασιασω (ή και τετραπλασιασω), γι'αυτο δε ρωτησα. Τα υπολοιπα κομματια τα αναφερω παραπανω psu coolermaster bronze 550, r3 1200, ssd δισκος evo850, κουτι lian li lancool 205 mesh mid-tower.

Επεξ/σία από petrox21
Δημοσ.

Ωραιες οι 4Κ οθονες δεν λεω, και σε ποιον δεν θα αρεσαν, αν ειναι και 32"+. Αλλα απο οτι λενε τα κουτσομπολια στις γειτωνιες, θελουν και βαρβατες gpu, για να ξεδιπλωσουν τα προσοντα τους. Και οι βαρβατες gpu, απαιτουν βαρβατα psu! Τι να πω, ρε παδι μου, αυτα τα "u"  μεχουν ξεπαραδιασει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...