dtk-386 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 41 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Δεν θα βγαλεις ακρη. Οι ΕΕ κλεβουν αφου Kλέβουν οι 7 στους 10 επίσημα. Ζούμε στην ελληνική κοινωνία , δεν είμαστε τουρίστες από την Αυστραλία you know. 2
HALF EVIL Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Kλέβουν οι 7 στους 10 επίσημα. Ζούμε στην ελληνική κοινωνία , δεν είμαστε τουρίστες από την Αυστραλία you know. Είπαμε, τα καλά και συμφέροντα Αμ η άλλη η π@#@α, που σου δίνουν για απόδειξη το απόκομμα από το POS? Αλλά οκ από 1.1.24 θα συνδεθούν όλα με την εφορία , έτσι είπαν , για να δούμε. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από HALF EVIL
mercier Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Στις 17/11/2023 στις 8:14 ΜΜ, Fiter είπε Καλησπέρα, γιατί εδω στη Ελλάδα οι συστηματικές τράπεζες δεν βγάζουν χαρτονομισμάτα των 5 και 10 ευρω και βγάζουν μόνο 20 και 50 ευρώ; Στο εξωτερικό έχω δει να προσφέρουν τη επιλογή αλλά εδώ στη Ελλάδα πρέπει να τρέχω στα σουπερ μάρκετ αν θέλω να έχω ψιλά. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι το κράτος ΔΕΝ είναι ισχυρό για να προστατεύσει τους πολίτες και επιβάλουν οι τραπεζίτες ό,τι τους συμφέρει! Ξεφτιλίκ! Από Αίγυπτο ξέρεις; Ακόμα χειρότερα!
runner1 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Εδώ πρόκειται περί νόμου και όχι ελέγχου. Έλεγχος πρέπει να γίνεται και στις τράπεζες και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Τώρα από εκεί και πέρα υπάρχουν 4 συστημικές και δύο ιδιωτικές τράπεζες και σε διάφορα μέρη συνεταιριστικές , οπότε ο καθένας μπορεί να διαπραγματευτεί την προμήθεια . Η αίσθηση μου είναι πάντως ότι περισσότερο κλάψα είναι η όλη ιστορία γιατί κανείς δεν θέλει να πληρώνει κάτι τις για τις αναμφίβολα σημαντικές υπηρεσίες που του προσφέρει το pos, παρά το ύψος της προμήθειας. Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα! 1. Από την μία μιλάμε για ελεύθερη αγορά κ.α. αλλά από την άλλη όταν οι τράπεζες δεν "έβγαιναν" σώθηκαν με λεφτά του κοσμάκη! Γιατί και στις συμφωνίες των τραπεζών κ.α. τα κόκκινα δάνεια τα πλήρωσε το κράτος-φορολογούμενοι! Και μην μου πεις ότι μόνο οι δανειολήπτες φταίνε.....οι τράπεζες παρακάλαγαν να δίνουν δάνεια με οποιονδήποτε τρόπο ώστε άμεσα και έμμεσα να επωφεληθούν! (υπόψιν.....ούτε δάνειο πήρα ποτέ μου ούτε πιστωτική κάρτα........!!!!) 2. Είμαι υπέρ των ηλεκτρονικών συναλλαγών φουλ (χρησιμοποιώ τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με διάφορους τρόπους από το 2007 όταν οι περισσότεροι φοβόντουσαν) και πραγματικά λύνουν τα χέρια ΑΛΛΑ οι προμήθειες σε κάποια πράγματα είναι υπέρογκες όταν δεν σου δίνουν εναλλακτικές! Όπως επίσης ότι δεν σε αφήνουν στο ταμείο να κάνεις συγκεκριμένες συναλλαγές (πλαφόν χρημάτων......αν είναι δυνατόν...) και ταυτόχρονα πληρώνεις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ προμήθειες! Μέσα σε όλα μιλάμε και για τα ΑΤΜ κ.α. που αποφορτίζουν τους υπαλλήλους μέσα, αλλά και αυτά τα ΚΛΕΙΝΟΥΝ!!! 3.Επειδή λέτε για τα "μαύρα"......υπάρχει χώρα σε ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που δεν κυκλοφορεί "μαύρο" χρήμα; Η' πιστεύετε ότι θα καταφέρουν να το "χτυπήσουν" και όλα γίνονται γι'αυτό; Αν τα πιστεύετε αυτά τα δύο μάλλον γελασμένοι είστε! 4.Εννοείται ότι οι τράπεζες πρέπει να "βγαίνουν" σε όλους τους τομείς (κόστος συντήρησης, κέρδη κ.α.) αλλά ΟΧΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ! Σε όλα πρέπει να υπάρχει ΜΕΤΡΟ! Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από runner1 1
HALF EVIL Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 39 λεπτά πριν, runner1 είπε Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα! 1. Από την μία μιλάμε για ελεύθερη αγορά κ.α. αλλά από την άλλη όταν οι τράπεζες δεν "έβγαιναν" σώθηκαν με λεφτά του κοσμάκη! Γιατί και στις συμφωνίες των τραπεζών κ.α. τα κόκκινα δάνεια τα πλήρωσε το κράτος-φορολογούμενοι! Και μην μου πεις ότι μόνο οι δανειολήπτες φταίνε.....οι τράπεζες παρακάλαγαν να δίνουν δάνεια με οποιονδήποτε τρόπο ώστε άμεσα και έμμεσα να επωφεληθούν! (υπόψιν.....ούτε δάνειο πήρα ποτέ μου ούτε πιστωτική κάρτα........!!!!) 2. Είμαι υπέρ των ηλεκτρονικών συναλλαγών φουλ (χρησιμοποιώ τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με διάφορους τρόπους από το 2007 όταν οι περισσότεροι φοβόντουσαν) και πραγματικά λύνουν τα χέρια ΑΛΛΑ οι προμήθειες σε κάποια πράγματα είναι υπέρογκες όταν δεν σου δίνουν εναλλακτικές! Όπως επίσης ότι δεν σε αφήνουν στο ταμείο να κάνεις συγκεκριμένες συναλλαγές (πλαφόν χρημάτων......αν είναι δυνατόν...) και ταυτόχρονα πληρώνεις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ προμήθειες! Μέσα σε όλα μιλάμε και για τα ΑΤΜ κ.α. που αποφορτίζουν τους υπαλλήλους μέσα, αλλά και αυτά τα ΚΛΕΙΝΟΥΝ!!! 3.Επειδή λέτε για τα "μαύρα"......υπάρχει χώρα σε ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που δεν κυκλοφορεί "μαύρο" χρήμα; Η' πιστεύετε ότι θα καταφέρουν να το "χτυπήσουν" και όλα γίνονται γι'αυτό; Αν τα πιστεύετε αυτά τα δύο μάλλον γελασμένοι είστε! 4.Εννοείται ότι οι τράπεζες πρέπει να "βγαίνουν" σε όλους τους τομείς (κόστος συντήρησης, κέρδη κ.α.) αλλά ΟΧΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ! Σε όλα πρέπει να υπάρχει ΜΕΤΡΟ! Συμφωνώ απόλυτα. Στην Ελλάδα ούτε ο κρατικός έλεγχος, ούτε η ελεύθερη αγορά λειτουργούν. Στο δια ταύτα;
TO_PAIDI Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Εγώ πάντως όταν χρειάζομαι ψιλά πάω στο μετρό και παίρνω εισιτήριο με 10ευρω. 🫡
NiKoSmile Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Το μαύρο χρήμα το ζητάει ο λαός, είτε είναι εφοριακός που δεν θέλει να πληρώσει 150€ ΦΠΑ στον ασπριτζή, είτε ντελιβεράς που με τα τιπς μπορεί να βγάζει επιπλέον 20-50€ μαύρα στη βάρδια...
Moderators stormrain Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Η αίσθηση μου είναι πάντως ότι περισσότερο κλάψα είναι η όλη ιστορία γιατί κανείς δεν θέλει να πληρώνει κάτι τις για τις αναμφίβολα σημαντικές υπηρεσίες που του προσφέρει το pos, παρά το ύψος της προμήθειας. Στο σημειο αυτο να πουμε πως για την χρηση των pos κλπ, η επιχειρηση χρεωνεται διαφορα μηνιαια κοστη. Θελω να πω, δεν ειναι μονο το υψος της προμηθειας που ειναι ενοχλητικο. 6 ώρες πριν, dtk-386 είπε Kλέβουν οι 7 στους 10 επίσημα. Θα μπορουσες να αναφερεις καποιο επισημο στοιχειο για αυτο? 1
dtk-386 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 28 λεπτά πριν, stormrain είπε Θα μπορουσες να αναφερεις καποιο επισημο στοιχειο για αυτο? Ειδικότερα, σύμφωνα με την επεξεργασία των τελευταίων φορολογικών δηλώσεων των 733.396 αυτοαπασχολούμενων, προκύπτει ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν για το 2022 εισόδημα έως 10.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ μόνο 31.652 ή 4,3% του συνόλου δηλώνουν πάνω από 40.000 ευρώ. Επομένως, περίπου επτά στους δέκα αυτοαπασχολούμενοι δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από τον κατώτατο μισθό, ο οποίος είναι 780 ευρώ τον μήνα (επί 14 καταβολές), ή 10.920 ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή, όπως επισημαίνουν από το ΥΠΕΘΟ, ο εργοδότης δηλώνει χαμηλότερο εισόδημα από εκείνο των υπαλλήλων που απασχολεί. https://www.ot.gr/2023/10/29/forologia/forologia-eidiseis/eleytheroi-epaggelmaties-sto-stoxastro-tou-ypoik-osoi-dilonoun-systimatika-xamila-eisodimata/ επίσης.... Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης (στο ΣΚΑΙ) σε σύνολο 676.000 ΑΦΜ ελευθέρων επαγγελματιών, ποσοστό 32,7% δηλώνει μηδενικό εισόδημα, ένα επιπλέον ποσοστό 25,5% δηλώνει εισόδημα έως 5.000 ευρώ και υπάρχει και ένα ποσοστό 20% το οποίο δηλώνει εισοδήματα πάνω από 10.900 ευρώ. https://www.ot.gr/2023/10/25/forologia/forodiafygi-midenika-eisodimata-i-zimies-dilonei-1-stous-3-eleytherous-epaggelmaties/ κρυβόμαστε πίσω από τα δάκτυλο μας βλέπω ακόμα εδώ μέσα λες και ζούμε σε άλλη χώρα. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, dtk-386 είπε Ειδικότερα, σύμφωνα με την επεξεργασία των τελευταίων φορολογικών δηλώσεων των 733.396 αυτοαπασχολούμενων, προκύπτει ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν για το 2022 εισόδημα έως 10.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ μόνο 31.652 ή 4,3% του συνόλου δηλώνουν πάνω από 40.000 ευρώ. Επομένως, περίπου επτά στους δέκα αυτοαπασχολούμενοι δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από τον κατώτατο μισθό, ο οποίος είναι 780 ευρώ τον μήνα (επί 14 καταβολές), ή 10.920 ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή, όπως επισημαίνουν από το ΥΠΕΘΟ, ο εργοδότης δηλώνει χαμηλότερο εισόδημα από εκείνο των υπαλλήλων που απασχολεί. https://www.ot.gr/2023/10/29/forologia/forologia-eidiseis/eleytheroi-epaggelmaties-sto-stoxastro-tou-ypoik-osoi-dilonoun-systimatika-xamila-eisodimata/ επίσης.... Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης (στο ΣΚΑΙ) σε σύνολο 676.000 ΑΦΜ ελευθέρων επαγγελματιών, ποσοστό 32,7% δηλώνει μηδενικό εισόδημα, ένα επιπλέον ποσοστό 25,5% δηλώνει εισόδημα έως 5.000 ευρώ και υπάρχει και ένα ποσοστό 20% το οποίο δηλώνει εισοδήματα πάνω από 10.900 ευρώ. https://www.ot.gr/2023/10/25/forologia/forodiafygi-midenika-eisodimata-i-zimies-dilonei-1-stous-3-eleytherous-epaggelmaties/ κρυβόμαστε πίσω από τα δάκτυλο μας βλέπω ακόμα εδώ μέσα λες και ζούμε σε άλλη χώρα. Καμία ένσταση για τα παραπανω, απλως το 7 στους 10 δηλωνουν χαμηλότερα εισοδηματα απο τον κατώτερο μισθο, ειναι διαφορετικο απο το "οι 7 στους 10 ε.ε κλεβουν επισημα". Δεν λεω οτι δεν κλεβουν, ουτε οτι κλέβουν, λεω απλως οτι το ποσοστό 70% που αναφέρθηκε ως επισημο, ειναι αυθαίρετο. Απο κει και περα δεν κρυβομαι πίσω απο κανενα δαχτυλο, μακαρι να συμμορφωθεί η φοροδιαφυγή ουτως ώστε να μην υπάρχουν και τσουβάλιασματα τυπου "ολοι οι ε.ε κλεβουν" ή "ολοι οι δ.υ καθηγητές κάνουν ιδιαιτερα στη ζουλα" κλπ ωραια που εχω ακουσει ανα καιρούς That said, ηταν πραγματι ωραιες οι εποχές που πηγαινες στην τραπεζα Κυπρου και τα ΑΤΜ σου εβγαζαν 10ευρα.
nhzt Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 20 ώρες πριν, Fiter είπε Γιατί δεν θέλω πάντα να αγοράσω κάτι για να δωσω το 20αρικο και να έχω πίσω τα ρέστα. Μπορεί να θέλω 2 10€ ή έστω 1 10€ και 2 5€, αλλά όταν ειχα ρωτήσει αν μπορούν να μου χαλάσουν έτσι κανείς δε δέχθηκε. Τα μικρά ποσά τα θέλω για τα ιδιαίτερα μαθήματα και κοινόχρηστα, γιατί έχω παρατηρήσει όταν πάω να χαλάσω ψιλά δηλαδή να αγοράσω κάτι, ξεφεύγω από το πόσο και στο τέλος έχω ζημιά από τα ρέστα στο προϋπολογισμό μου. Σίγουρα 20€ το μήνα φεύγουν χωρίς λόγο. Ως φοιτητής δεν είναι και λίγα λεφτά για μένα, επειδή συνήθως πληρώνω με κάρτα και βγάζω λίγα λιγα λεφτά από τη τράπεζα. Για αυτό άνοιξα το θέμα αν υπάρχει τρόπος, αλλά είδα ο μόνος τρόπος είναι να πάω να πληρωσω και να πάρω τα ρέστα και ας έχω ζημιά. Αυτά που λες δεν έχουν λογική... Συγνώμη, αλλά πρέπει να συμβουλευτεις κάποιον ειδικό. Θεωρείς πρόβλημα επειδή δεν μπορείς να χαλάσεις το 20ευρώ αλλά μπορείς το 10ευρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις