nlogginidis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Μακάρι να γινόταν , δεν ξέρω αν είναι τοσο υψηλές, αλλά σε καπιταλισμό ζεις όχι σε ελεγχόμενη από το κράτος αγορά, καλώς ή κακώς . Εντάξει σε καταλαβαίνω , ότι συμφέρει τον καθένα, οι άλλοι ας πάνε από κει Να είσαι καλά.
hydra7 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 22 hours ago, Nabuko said: Παλιά τα ΑΤΜ της Πειραιώς έβγαζαν 10ευρα αλλά το έκοψαν κι αυτοί. Για 5ευρα δεν έχω ακούσει ποτέ. Πόσο παλιά; Εγώ μόνο την Τράπεζα Κύπρου θυμάμαι...
HALF EVIL Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, nlogginidis είπε Να είσαι καλά. Έτσι, καλή καρδιά
nlogginidis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, HALF EVIL είπε Έτσι, καλή καρδιά Καλή λευτεριά.
Nabuko Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, hydra7 είπε Πόσο παλιά; Έλα ντε. Είχε γίνει η συγχώνευση με την Αγροτική, οπότε είναι σίγουρα 2012 και μετά
nhzt Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 17/11/2023 στις 8:14 ΜΜ, Fiter είπε Καλησπέρα, γιατί εδω στη Ελλάδα οι συστηματικές τράπεζες δεν βγάζουν χαρτονομισμάτα των 5 και 10 ευρω και βγάζουν μόνο 20 και 50 ευρώ; Στο εξωτερικό έχω δει να προσφέρουν τη επιλογή αλλά εδώ στη Ελλάδα πρέπει να τρέχω στα σουπερ μάρκετ αν θέλω να έχω ψιλά. Εγώ πραγματικά δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα σου, άσχετα αν μερικοί το παρερμηνευσαν και αρχισαν τις αοριστολογιες... Έχεις μια κάρτα και πας στο ΑΤΜ και σου δίνει ελάχιστο 20€. Δύο τινά μπορούν να συμβούν : Ή δίνεις το εικοσαευρο για μετρητά και σου δίνει ρέστα. Ή αν δεν έχει να σου δωσει ψιλά πληρώνεις με κάρτα. Τι άλλο μπορεί να σου συμβεί σε μικροαγορες και θες 5ευρω; Στις 17/11/2023 στις 8:14 ΜΜ, Fiter είπε Στις 17/11/2023 στις 8:14 ΜΜ, Fiter είπε Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2023 από nhzt
adonis99 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Οπότε θέλω κέρματα.... Πηγαίνω στο αυτοματο μηχάνημα του μετρο με ένα εικοσαρικο και μου βγάζει 18.8€ ρέστα σε κέρματα ! 2
Fiter Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, nhzt είπε Εγώ πραγματικά δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα σου, άσχετα αν μερικοί το παρερμηνευσαν και αρχισαν τις αοριστολογιες... Έχεις μια κάρτα και πας στο ΑΤΜ και σου δίνει ελάχιστο 20€. Δύο τινά μπορούν να συμβούν : Ή δίνεις το εικοσαευρο για μετρητά και σου δίνει ρέστα. Ή αν δεν έχει να σου δωσει ψιλά πληρώνεις με κάρτα. Τι άλλο μπορεί να σου συμβεί σε μικροαγορες και θες 5ευρω; Γιατί δεν θέλω πάντα να αγοράσω κάτι για να δωσω το 20αρικο και να έχω πίσω τα ρέστα. Μπορεί να θέλω 2 10€ ή έστω 1 10€ και 2 5€, αλλά όταν ειχα ρωτήσει αν μπορούν να μου χαλάσουν έτσι κανείς δε δέχθηκε. Τα μικρά ποσά τα θέλω για τα ιδιαίτερα μαθήματα και κοινόχρηστα, γιατί έχω παρατηρήσει όταν πάω να χαλάσω ψιλά δηλαδή να αγοράσω κάτι, ξεφεύγω από το πόσο και στο τέλος έχω ζημιά από τα ρέστα στο προϋπολογισμό μου. Σίγουρα 20€ το μήνα φεύγουν χωρίς λόγο. Ως φοιτητής δεν είναι και λίγα λεφτά για μένα, επειδή συνήθως πληρώνω με κάρτα και βγάζω λίγα λιγα λεφτά από τη τράπεζα. Για αυτό άνοιξα το θέμα αν υπάρχει τρόπος, αλλά είδα ο μόνος τρόπος είναι να πάω να πληρωσω και να πάρω τα ρέστα και ας έχω ζημιά.
andreaspA Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 16 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Επίσης για τόσο χαμηλά ποσά δεν του συμφέρει να τον πληρώνουν με κάρτα γιατί τα περισσότερα του τα τρώει σε προμήθειες η τράπεζα και πολλές φορές βγαίνει ακόμη και με χασούρα αυτη την βλακεια που λενε πολλοι για να δικαιολογηθουν, πολυ με εκνευριζει. Η τραπεζα του παιρνει ποσοστο επι του ποσου πληρωμης. Ειτε 1.000.000 εισπράξει , είτε 1.2 ειναι το ίδιο. 13 ώρες πριν, StamTheMan είπε Μπορει να λεει παπατζες για να κλαφτει ή μπορει οντως να μην το εχει ψαξει παραπερα. η απλα στο οτι μπαινει μεσα στην πληρωμη με καρτα, εννοει οτι θα κοψει και αποδειξη, οποτε θα πληρωσει και ΦΠΑ και θα εμφανισει και το εσοδο. Ειναι εξαιρετικα πιθανο να εχει στησει ολη την τιμολογιακη πολιτικη του, στο οτι δεν θα κοβει αποδειξεις. 2
AristidisZ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Μακάρι να γινόταν , δεν ξέρω αν είναι τοσο υψηλές, αλλά σε καπιταλισμό ζεις όχι σε ελεγχόμενη από το κράτος αγορά, καλώς ή κακώς . Εάν δεν ήταν ελεγχόμενη από το κράτος ή αγορά, δε θα ήταν λογικό να μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να μην έχει POS ; Πρόσεξε τι λέω, όχι να μην κόβει αποδείξεις, απλά να έχει δικαίωμα να μην διαθέτει POS, έτσι γιατί απλά γουστάρει Κι όποιος θέλει ψωνίζει, όποιος θέλει δεν ψωνίζει από αυτόν Λέω εγώ τώρα... 1
dtk-386 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 ξεκινάς από επιστημονικής φαντασίας σενάριο το συλλογισμό σου : να κόβει απόδειξη ο ΕΕ..... 1 1
HALF EVIL Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Εάν δεν ήταν ελεγχόμενη από το κράτος ή αγορά, δε θα ήταν λογικό να μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να μην έχει POS ; Πρόσεξε τι λέω, όχι να μην κόβει αποδείξεις, απλά να έχει δικαίωμα να μην διαθέτει POS, έτσι γιατί απλά γουστάρει Κι όποιος θέλει ψωνίζει, όποιος θέλει δεν ψωνίζει από αυτόν Λέω εγώ τώρα... Εδώ πρόκειται περί νόμου και όχι ελέγχου. Έλεγχος πρέπει να γίνεται και στις τράπεζες και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Τώρα από εκεί και πέρα υπάρχουν 4 συστημικές και δύο ιδιωτικές τράπεζες και σε διάφορα μέρη συνεταιριστικές , οπότε ο καθένας μπορεί να διαπραγματευτεί την προμήθεια . Η αίσθηση μου είναι πάντως ότι περισσότερο κλάψα είναι η όλη ιστορία γιατί κανείς δεν θέλει να πληρώνει κάτι τις για τις αναμφίβολα σημαντικές υπηρεσίες που του προσφέρει το pos, παρά το ύψος της προμήθειας.
jimmy213 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, AristidisZ said: απλά να έχει δικαίωμα να μην διαθέτει POS, έτσι γιατί απλά γουστάρει Κι όποιος θέλει ψωνίζει, όποιος θέλει δεν ψωνίζει από αυτόν Λέω εγώ τώρα... Τότε, πέρα από τις αλυσίδες πχ, δεν θα είχε κανένας POS. Είναι το αντίστοιχο με το κάπνισμα στα μαγαζιά. Όλοι ήθελαν να κάνουν ό,τι γουστάρουν μεν στο μαγαζί τους, αλλά κανένας δεν απαγόρευε το τσιγάρο μέσα (οπότε οι μη καπνίζοντες δεν είχαν επιλογή). Έπρεπε να τους αναγκάσουν να το κάνουν, για να το κάνουν. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από jimmy213
AristidisZ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, HALF EVIL είπε Εδώ πρόκειται περί νόμου και όχι ελέγχου. Έλεγχος πρέπει να γίνεται και στις τράπεζες και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Τώρα από εκεί και πέρα υπάρχουν 4 συστημικές και δύο ιδιωτικές τράπεζες και σε διάφορα μέρη συνεταιριστικές , οπότε ο καθένας μπορεί να διαπραγματευτεί την προμήθεια . Η αίσθηση μου είναι πάντως ότι περισσότερο κλάψα είναι η όλη ιστορία γιατί κανείς δεν θέλει να πληρώνει κάτι τις για τις αναμφίβολα σημαντικές υπηρεσίες που του προσφέρει το pos, παρά το ύψος της προμήθειας. Ωπα μισό λεπτό Το κράτος παρεμβαίνει όπου χρειάζεται Γιατί πχ υπάρχει διατίμηση στα φάρμακα; Για να μην κάνεις ο καθένας του κεφαλιού του, όταν μιλάμε για κρίσιμους τομείς της κοινωνίας (πχ υγεία) Το τραπεζικό σύστημα δεν ανήκει στους κρίσιμους τομείς; 1
SabotazNic Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Το τραπεζικό σύστημα δεν ανήκει στους κρίσιμους τομείς; Δεν θα βγαλεις ακρη. Οι ΕΕ κλεβουν αφου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις