Fiter Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα, γιατί εδω στη Ελλάδα οι συστηματικές τράπεζες δεν βγάζουν χαρτονομισμάτα των 5 και 10 ευρω και βγάζουν μόνο 20 και 50 ευρώ; Στο εξωτερικό έχω δει να προσφέρουν τη επιλογή αλλά εδώ στη Ελλάδα πρέπει να τρέχω στα σουπερ μάρκετ αν θέλω να έχω ψιλά. 1
1comment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) @Fiter Ο τρόπος για να κάνεις ψιλά είναι είτε ταμείο τράπεζας ή δίνω σε όλους 20αρικα για οποιαδήποτε μικροαγορά και αποθηκεύω τα ρέστα για να έχω ψιλά. Γενικώς για να έχεις ψιλά, πρέπει να μπεις στη λογικής της καβάτζας και αποθήκευσης. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2023 από 1comment
Fiter Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, 1comment είπε @Fiter Ο τρόπος για να κάνεις ψιλά είναι είτε ταμείο τράπεζας ή δίνω σε όλους 20αρικα για οποιαδήποτε μικροαγορά και αποθηκεύω τα ρέστα για να έχω ψιλά. Γενικώς για να έχεις ψιλά, πρέπει να μπεις στη λογικής της καβάτζας και αποθήκευσης. Εγώ είμαι φοιτητής, δεν έχω μεγάλο περιθώριο να βγάζω αρκετά χαρτονομίσματα των 20 ευρών, γιατί κάνω αρκετές αγορές από τη κάρτα. Αλλά στο ταμείο τράπεζας μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο; Πρέπει να πάω σε γκίσε ή υπάρχει κάποιο μηχάνημα εντός της τράπεζας; Λίγο χαζή ερώτηση αλλά είμαι 22 χρόνων και δεν έχω ασχοληθεί με συναλλαγές εντός της τράπεζας.
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 48 λεπτά πριν, Fiter είπε Εγώ είμαι φοιτητής, δεν έχω μεγάλο περιθώριο να βγάζω αρκετά χαρτονομίσματα των 20 ευρών, γιατί κάνω αρκετές αγορές από τη κάρτα. Αλλά στο ταμείο τράπεζας μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο; Πρέπει να πάω σε γκίσε ή υπάρχει κάποιο μηχάνημα εντός της τράπεζας; Λίγο χαζή ερώτηση αλλά είμαι 22 χρόνων και δεν έχω ασχοληθεί με συναλλαγές εντός της τράπεζας. Δηλαδή τα 20ευρα που σε δυσκολευουν στην καθημερινές σου συναλλαγές και θες να έχεις οπωσδήποτε πιο μικρά χαρτονομίσματα; 1
Tsilitheo2 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, JakeKaufman είπε Νταραβέρια μυρίζομαι Οχι.. Πλησιαζουν Χριστούγεννα και θελει ψιλα για καλαντα... 1
SabotazNic Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 19 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δηλαδή τα 20ευρα που σε δυσκολευουν στην καθημερινές σου συναλλαγές και θες να έχεις οπωσδήποτε πιο μικρά χαρτονομίσματα; Απλα πολλοι φοιτητες ριχουν το υπολοιπο κατω των 20 και μετα ψαχνουν τροπους να το αυξησουν (πχ απο φιλο να τους στειλει χ ευρω) για να ξανα φτασουν τα 20. Μου εκανε εντυπωση εμενα ολο αυτο. @Fiter Απλα κανε αναληψη το 20αρικο και οτι μεινει μεσα, ακομα και αν ο λογαριασμος στο σουπερ ειναι μεγαλουτερος απο το υπολοιπο, τους λες να πληρωσεις χ ευρω απο την καρτα και τα υπολοιπα απο το 20αρικο σου.
ekrepali Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Fiter said: Καλησπέρα, γιατί εδω στη Ελλάδα οι συστηματικές τράπεζες δεν βγάζουν χαρτονομισμάτα των 5 και 10 ευρω και βγάζουν μόνο 20 και 50 ευρώ; Στο εξωτερικό έχω δει να προσφέρουν τη επιλογή αλλά εδώ στη Ελλάδα πρέπει να τρέχω στα σουπερ μάρκετ αν θέλω να έχω ψιλά. Στο εξωτερικό έχει επικρατήσει εδώ και πολλά χρόνια η χρήση πλαστικού χρήματος για μικροσυναλλαγές, οπότε τα 10ευρα και 5ευρα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης στο ΑΤΜ κάνουν ανάληψη αυτοί που τα έχουν πραγματικά ανάγκη πχ μικροέμποροι. Ο απλός πολίτης που βγάζει πάνω από 3000 μεροκάματο, δε θα πάει να κάνει ανάληψη σε 5ευρα και 10ευρα για να έχει καβάτζα. Εδώ στην Ελλάδα ακόμα κι αν αύριο όλα τα 5ευρα και 10ευρα στην αγορά ήταν κολλαριστά, μέσα σε 1 χρόνο θα τα είχαμε λιώσει πάλι στη κυριολεξία. Οπότε είναι επιλογή της Τράπεζας της Ελλάδος να μη μπει στη διαδικασία να τα αλλάζει συνεχώς, και το κράτος επίσης θέλει να ελαττώσει τα μετρητά στην αγορά για λόγους φοροδιαφυγής. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2023 από ekrepali 2
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Απλα πολλοι φοιτητες ριχουν το υπολοιπο κατω των 20 και μετα ψαχνουν τροπους να το αυξησουν (πχ απο φιλο να τους στειλει χ ευρω) για να ξανα φτασουν τα 20. Μου εκανε εντυπωση εμενα ολο αυτο. Αφού έχει κάρτα ας πληρώσει απο εκεί,περνάνε παντού.Αλλιώς ας προσέχει το υπόλοιπο του να μην πέφτει κάτω απο 20€
SabotazNic Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Αφού έχει κάρτα ας πληρώσει απο εκεί,περνάνε παντού.Αλλιώς ας προσέχει το υπόλοιπο του να μην πέφτει κάτω απο 20€ Ε κανα περιεργο περιπτερο, κυλικειο σχολης, στα μεταξυ τους αν παραγγειλουν κτλ κτλ
Fiter Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 40 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δηλαδή τα 20ευρα που σε δυσκολευουν στην καθημερινές σου συναλλαγές και θες να έχεις οπωσδήποτε πιο μικρά χαρτονομίσματα; Δεν με δυσκολεύουν, αλλά θα με βόλευε να υπάρχει η επιλογή. Στις περισσότερες περίπτωσεις πληρώνω με κάρτα, οπότε βγάζω σπάνια λεφτά αλλά δεν γλυτώνω τα μετρήτα όταν πρέπει να πληρώσω τα κοινόχρηστα, ιδιαίτερα μαθήματα, ταξί και άντι να πάω να χαλάσω το 20ευρώ σε μαγάζια για να έχω έστω κοντά σε ποσό στη στρογγυλοποίηση. 32 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Νταραβέρια μυρίζομαι Δεν ασχολούμαι με αυτά. Είμαι κατά των ναρκωτικών, ούτε τσιγάρο δεν έχω ακουμπήσει. 29 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Απλα πολλοι φοιτητες ριχουν το υπολοιπο κατω των 20 και μετα ψαχνουν τροπους να το αυξησουν (πχ απο φιλο να τους στειλει χ ευρω) για να ξανα φτασουν τα 20. Μου εκανε εντυπωση εμενα ολο αυτο. @Fiter Απλα κανε αναληψη το 20αρικο και οτι μεινει μεσα, ακομα και αν ο λογαριασμος στο σουπερ ειναι μεγαλουτερος απο το υπολοιπο, τους λες να πληρωσεις χ ευρω απο την καρτα και τα υπολοιπα απο το 20αρικο σου. Δεν μου έχει συμβεί αυτό. Να ναι καλά ο φαδερ που βάζει από μόνος του λεφτά όταν πάω να ξεμείνω στα μισά προς τέλος του μήνα. Χωρίς να του ζητήσω καν. Οκ ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Nabuko Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Παλιά τα ΑΤΜ της Πειραιώς έβγαζαν 10ευρα αλλά το έκοψαν κι αυτοί. Για 5ευρα δεν έχω ακούσει ποτέ. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Fiter είπε Δεν με δυσκολεύουν, αλλά θα με βόλευε να υπάρχει η επιλογή. Στις περισσότερες περίπτωσεις πληρώνω με κάρτα, οπότε βγάζω σπάνια λεφτά αλλά δεν γλυτώνω τα μετρήτα όταν πρέπει να πληρώσω τα κοινόχρηστα, ιδιαίτερα μαθήματα, ταξί και άντι να πάω να χαλάσω το 20ευρώ σε μαγάζια για να έχω έστω κοντά σε ποσό στη στρογγυλοποίηση. Υπάρχουν και τα ρέστα.
Fiter Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Υπάρχουν και τα ρέστα. Μου έχει τύχει να πάρω κάτι με 2-4€ και να δώσω 20αρικο και ο ιδιοκτήτης του παντοπωλείου να με ρωτάει μήπως μπορείτε να πληρωσετε με κάρτα γιατί δεν έχει ψιλά; Το ίδιο και σε σούπερ μάρκετ, φούρνο αλυσιδας όταν ξεμένουν από ψιλά.
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Fiter είπε Μου έχει τύχει να πάρω κάτι με 2-4€ και να δώσω 20αρικο και ο ιδιοκτήτης του παντοπωλείου να με ρωτάει μήπως μπορείτε να πληρωσετε με κάρτα γιατί δεν έχει ψιλά; Το ίδιο και σε σούπερ μάρκετ, φούρνο αλυσιδας όταν ξεμένουν από ψιλά. Υπάρχουν και τα ρέστα απο τα κοινόχρηστα, ιδιαίτερα μαθήματα, ταξί Πραγματικά first world problem here. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις