Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και συγνώμη που ανοιγω 2ο θέμα, καθως μετα απο αρκετη αναζήτηση κατέληξα στο πλαίσιο , αφού τα υπόλοιπα καταστήματα που κοίταξα, και έχουν αμφίβολη διαθεσιμότητα και δεν προσφέρουν κατ'οίκον εξυπηρέτηση για την συναρμολόγηση, που θα αποτελούσε ένα κίνητρο (μαζί με τις κάπως καλύτερες τιμές) για να στραφώ σε αυτά.

Κατέληξα λοιπόν στα εξής:

- AMD Ryzen 7 7800X3D

MSI Motherboard B650 MAG TOMAHAWK WIFI (B650/AM5/DDR5)

- Be Quiet! CPU Cooler Pure Rock 2 FX Black

- Corsair Desktop RAM Vengeance RGB PRO 32GB Kit 6000MHz DDR5

- Be Quiet! Case Silent Base 601 Midi Tower

Κρατάω την 3070ti και το τροφοδοτικό. Ο λόγος όπως έγραψα στο άλλο θέμα που πάω σε αυτές τις επιλογές κουτιού και μητρικής, είναι το ότι διαθέτω 5 hd και έναν ssd και προτίμησα άλλο κουτί και μητρική με 6 sata, παρά να πάρω εναν καινούριο hd 16tb. 

Έχω κάποιες αμφιβολίες για την μητρική και για την μνήμη (όσον αφορά τους χρονισμούς, που είμαι άσχετος με αυτά). Μήπως δηλαδή οι x670 είναι προτιμότερες. Ή αν νομίζετε ότι η επιλογή να χρησιμοποιώ τόσους σκληρούς είναι λάθος (χρειάζομαι πάντως πολύ αποθηκευτικό χώρο, δεν ξέρω πως βολεύονται κάποιοι με 1 και 2 tb).

Δημοσ.

Η χωριτικοτα των δισκων, εξαρταται απο τις αναγκες που εχει καποιος. Φιλος εχει καμια 15αρια ssd, hdd,  και αγοραζει ακομα. Εχει ομως διπλοτριπλο αποθηκευμενα αρχεια της δουλειας του. Καποιοι εχουν τεραστιες συλλογες ταινιων. Καποιος π.χ. σαν εμενα με 2 πριγραμματακια, 3 παιχνιδακια 20 φωτος και 10 τραγουδια τι να τον κανει τον μεγαλο δισκο? Στην περιπτωση σου ριξε μια ματια σε dicking station. Ειναι πολυ βολικη λυση, βαζεις βγαζεις ssd, hdd και στικακια, μεταφερεις απο το ενα στο αλλο κτλ. Να τσεκαρεις ομως αν σε εξυπηρετει η ταχυτητα μεταφορας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Chris2756 είπε

Η χωριτικοτα των δισκων, εξαρταται απο τις αναγκες που εχει καποιος. Φιλος εχει καμια 15αρια ssd, hdd,  και αγοραζει ακομα. Εχει ομως διπλοτριπλο αποθηκευμενα αρχεια της δουλειας του. Καποιοι εχουν τεραστιες συλλογες ταινιων. Καποιος π.χ. σαν εμενα με 2 πριγραμματακια, 3 παιχνιδακια 20 φωτος και 10 τραγουδια τι να τον κανει τον μεγαλο δισκο? Στην περιπτωση σου ριξε μια ματια σε dicking station. Ειναι πολυ βολικη λυση, βαζεις βγαζεις ssd, hdd και στικακια, μεταφερεις απο το ενα στο αλλο κτλ. Να τσεκαρεις ομως αν σε εξυπηρετει η ταχυτητα μεταφορας

Ευχαριστω για την ιδεα, αλλα προτιμω να τους εχω σταθερους και να μην ασχολουμαι με αυτους. Υπαρχουν κουτια για μενα, δεν εχω και τοσους πολλους σκληρους, μαλλον θα κρατησω τους 4 και θα αγορασω κανα 2 ssd nvme, οι τιμες στους δισκους γενικα ειναι χαλια (οπως και τα περισσοτερα στην ελλαδα), αλλα θελω να κανω μια αναβαθμιση και να μην ξαναασχοληθω για καποιον καιρο. Το μεγαλο προβλημα με τα κουτια (το δικο μου αυτη τη στιγμη ειναι το zalman z11neo) ειναι οτι δεν γραφουν στις προδιαγραφες αν περα απο το συνηθισμενο 2 των 3,5 και 2 των 2,5 που χωρανε, αν δεχονται cage για επιπλεον δισκους. Οποτε πρεπει να τα δεις απο κοντα και να επιβεβαιωσεις αν υπαρχουν cages για αυτα τα κουτια διαθεσιμα προς πωληση στην ελλαδα.

Αυτο που διαλεξα π.χ (ακομα δεν ειμαι σιγουρος) ενω γραφει 7χ3,5 τελικα με την παραδοση χωραει 3 των 3,5 και αν θες αγοραζεις παραπανω cages (ευτυχως υπαρχουν) και εφοσον η τοποθετηση της gpu δεν καταργει καποιες θεσεις γι'αυτους (οπως εγινε με το δικο μου κουτι και γιαυτο θελω να το αλλαξω). Σιγουρη λυση ειναι κατι πανακριβα κουτια των 300-400 ευρω που φυσικα δεν θα δωσω τοσα χρημματα για κουτι.

Επεξ/σία από gustone777

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...