Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, featherbrain said:

Από το temu πως έψαξες αξεσουάρ για τη συγκεκριμένη; Με τις διαστάσεις του κάδου; Έχεις μήπως κανένα λινκ;

Air fryer accessories στο search bar . 

Ήμουν γραφείο οπότε υπέθεσα ότι έχει πλάτος γύρω στα 20-21εκ.  ο κάδος 

  • Like 1
Δημοσ.

Την γύρισα πίσω. Νόμιζα πως τα 9 λίτρα είναι αρκετά. Οχι τελικά, εκτός κι αν είσαι εργένης. 

Πρέπει να μαγειρεύεις σε 2-3 φάσεις. Για οικογένειες των 3 ατόμων και πάνω δεν κάνουν οι air fryer. 

  • Like 2
Δημοσ.
13 minutes ago, kastoria74 said:

Την γύρισα πίσω. Νόμιζα πως τα 9 λίτρα είναι αρκετά. Οχι τελικά, εκτός κι αν είσαι εργένης. 

Πρέπει να μαγειρεύεις σε 2-3 φάσεις. Για οικογένειες των 3 ατόμων και πάνω δεν κάνουν οι air fryer. 

Υπαρχουν κ πιο μεγαλα κατι σαν αυτο https://www.shop13.gr/iq-af-003-polyfoyrnaki-friteza-aeros-xxl-23lt-p-422394.html απλα δεν εχουν διαδωθει τοσο πολυ.Ειναι στην ουσια ενα φουρνακι αερος με εξτρα λειτουργιες μεσα σε αυτες και του air fryer.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, kastoria74 είπε

Την γύρισα πίσω. Νόμιζα πως τα 9 λίτρα είναι αρκετά. Οχι τελικά, εκτός κι αν είσαι εργένης. 

Πρέπει να μαγειρεύεις σε 2-3 φάσεις. Για οικογένειες των 3 ατόμων και πάνω δεν κάνουν οι air fryer. 

προφανως τα 9 λιτρα ειναι για 1 ατομο .  αλλα κ αφετερου αν ειναι να μαγειρεψεις για 2 3 ατομα τα βαζεις στην κουζινα ! 

10 ώρες πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Κι εγώ αυτήν πηρα πριν μερικές μέρες σαν πρώτη επαφή με air fryer και προς το παρόν με έχει βολέψει φουλ. 
 

Θελει λίγο να συνηθίσεις τους χρόνους γιατί τα έτοιμα προγράμματα δεν πολύστέκουν.

Πατάτες τηγανίτες εχω κάνει κατεψυγμένες μόνο προς το παρόν και βγήκαν κομπλέ στα 20-25 λεπτά περίπου. 
 

Κοτομπουκιες, φιλέτο στηθος κοτόπουλο, κατεψυγμένες γαρίδες, τορτίγιες όλα κομπλέ και τα πέτυχα με την πρώτη τα περισσότερα, εκτός απο τις μοσχαρισιες μπριζόλες που μου βγήκαν well done. Έπρεπε να τις βγάλω νωρίτερα. 
αυτες τις μέρες θα δοκιμάσω και τσιπούρες. 
 

λαδι βάζω μισή κουτάλια της σούπας και συνήθως το αλείφω απο πριν πάνω στο προϊόν. 
 

Παντα προθερμαίνω 5 λεπτά στους 185 πριν βάλω οτιδήποτε μέσα. 
 

γυρισμα θέλουν όλα γύρω στα 3/5 του χρόνου. Δηλαδή αν ψήνεις για 20 λεπτά σύνολο, θέλουν γύρισμα στα 12-13 λεπτά. 
 

Για καθάρισμα κάνει κι εγώ αυτό που είπε ο petropg. Νερό λίγο πάνω απο τη σχάρα, Ava και 7-10 λεπτά στους 200. Μετά απαλό καθάρισμα με χαρτί κουζίνας και κομπλέ. 
 

 

εγω εχω την  Rohnson SmartChef XL R-2834 και οι προτηγανισμενες μου ειναι ετοιμες στα 13 λεπτα στους 185 χωρις προθερμανση εννοειτε ,  κοτομπουκιες κ κατι αλλα κατεψυγμενα το πολυ 16 λεπτα !  22 λεπτα εκαναν να γινουν οι φρεσκες πατατες που δοκιμασα , τωρα γτ σου εκανε 20 25 λεπτα για προτηγανισμενες δεν ξερω  ,, μηπως βαζεις υπερβολικα μεγαλη ποσοτητα  ?   εμενα ειναι 8 λιτρη και βαζω μεριπου 1.5 μεριδα   , η 1.5 πιατα   γεματο  φουλ 

Επεξ/σία από Giorgos20177
Δημοσ.

Φυσικά τα Watt παίζουν τον πρώτο ρόλο αλλά τον δεύτερο πιο σημαντικό ρόλο τον παίζει η ποσότητα του φαγητού. Αν για παράδειγμα βάλεις πολλές φρέσκες πατάτες σε σημείο να γίνουν 2 στρώσεις (η μία πάνω στην άλλη) είναι λογικό ότι οι κάτω δεν θα γίνουν και οι πάνω θα γίνουν μόνο στην πάνω πλευρά. Οπότε (στις πατάτες) θέλει σίγουρα καλό ανακάτεμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι όλες μαζί. Και σίγουρα ο προγραμματισμένος χρόνος των fryers είναι τέρμα ενδεικτικός έως άστοχος. Μόνο με δοκιμές και με την εμπειρία θα μαγειρεύετε από ένα σημείο και μετά. Δεν θα ξανασχοληθείτε με τα προγράμματα που -ούτως ή άλλως- είναι περιορισμένα.

Δημοσ.
2 hours ago, Giorgos20177 said:

προφανως τα 9 λιτρα ειναι για 1 ατομο .  αλλα κ αφετερου αν ειναι να μαγειρεψεις για 2 3 ατομα τα βαζεις στην κουζινα ! 

εγω εχω την  Rohnson SmartChef XL R-2834 και οι προτηγανισμενες μου ειναι ετοιμες στα 13 λεπτα στους 185 χωρις προθερμανση εννοειτε ,  κοτομπουκιες κ κατι αλλα κατεψυγμενα το πολυ 16 λεπτα !  22 λεπτα εκαναν να γινουν οι φρεσκες πατατες που δοκιμασα , τωρα γτ σου εκανε 20 25 λεπτα για προτηγανισμενες δεν ξερω  ,, μηπως βαζεις υπερβολικα μεγαλη ποσοτητα  ?   εμενα ειναι 8 λιτρη και βαζω μεριπου 1.5 μεριδα   , η 1.5 πιατα   γεματο  φουλ 

Κατεψυγμένες του μπάρμπα Στάθη. Δεν μίλησα για προτηγανισμένες. Εκτός κι αν είναι και δεν το γράφει  

Γενικα παντως η Izzy πρέπει να είναι πιο αργή σε σχέση με άλλες. 

Δημοσ.

35' στους 185 οι κοτομπουκιες ( μια στρώση , όχι η μία πάνω στην άλλη ) 

40' στους 185 οι πατάτες μια στρώση , αφημένες πρώτα σε νερο να φύγει το άμυλο και μετά σκούπισμα . 

Για 4μελη οικογένεια λοιπόν δεν γίνεται να φανε και οι 4 εντός μιας ώρας .... 

16 λεπτά στη rohnson οι πατάτες ? Στην Izzy ίσα που έχουν ζεσταθεί . 

Νομίζω κάνεις μας δεν πρέπει να έχει καταφέρει κάτω από 20' να τρώει πατάτες ψιλοκομμένες σωστα ψημένες. 

Δημοσ.

Αν μιλάμε για τόσο αργή σε σχέση με άλλες σκέφτομαι να μην παραλάβω γιατί και εμείς 4μελης οικογένεια είμαστε. Αν κάποιος είναι από Χανιά και δεν την έχει προλάβει από Γερμανό στα 79 ας στείλει μύνημα.

Δημοσ.
6 hours ago, petropg said:

35' στους 185 οι κοτομπουκιες ( μια στρώση , όχι η μία πάνω στην άλλη ) 

40' στους 185 οι πατάτες μια στρώση , αφημένες πρώτα σε νερο να φύγει το άμυλο και μετά σκούπισμα . 

Για 4μελη οικογένεια λοιπόν δεν γίνεται να φανε και οι 4 εντός μιας ώρας .... 

16 λεπτά στη rohnson οι πατάτες ? Στην Izzy ίσα που έχουν ζεσταθεί . 

Νομίζω κάνεις μας δεν πρέπει να έχει καταφέρει κάτω από 20' να τρώει πατάτες ψιλοκομμένες σωστα ψημένες. 

Γιατί 185 και όχι 200; 

Δημοσ.

Αν βάζεις ελαιόλαδο, έχει χαμηλότερο "σημείο καπνού" από αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο κτλ. Το ελαιόλαδο έχει σημείο καπνού κάτω από τους 200 (ανάλογα την οξύτητα), δηλαδή στους 200 έχει ήδη αρχίσει να "καπνίζει" (όχι να "ανάβει", αυτό είναι το σημείο ανάφλεξης και είναι πολύ ψηλότερα). Για λόγους υγείας δεν πρέπει τα λάδια να θερμαίνονται πάνω από το σημείο καπνού.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Γιατί 185 και όχι 200; 

Θεωρητικά, το "καλύτερο" ψήσιμο δεν είναι με τέρμα τους βαθμούς για να πετύχεις καλύτερους χρόνους. Καλύτερα λιγότεροι βαθμοί και περισσότερη ώρα για να μην καεί από πάνω και μείνει ωμό μέσα.

Οι πατάτες, μάλλον, είναι το πιο δύσκολο να τις φτιάξεις στην φριτέζα. Δεν υπάρχει σωστή συνταγή γιατί παίζουν πολλοί παράμετροι ρόλο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adok13 είπε

πηρα και εγω την izzy 8215 και ειμαι απογοητευμενος με τους χρονους.

Με τι την συγκρίνετε;

Δημοσ.
1 hour ago, daniel's_saving_grace said:

Αν βάζεις ελαιόλαδο, έχει χαμηλότερο "σημείο καπνού" από αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο κτλ. Το ελαιόλαδο έχει σημείο καπνού κάτω από τους 200 (ανάλογα την οξύτητα), δηλαδή στους 200 έχει ήδη αρχίσει να "καπνίζει" (όχι να "ανάβει", αυτό είναι το σημείο ανάφλεξης και είναι πολύ ψηλότερα). Για λόγους υγείας δεν πρέπει τα λάδια να θερμαίνονται πάνω από το σημείο καπνού.

Thanks! Δεν είχα ιδέα.

3 minutes ago, -WISE- said:

Θεωρητικά, το "καλύτερο" ψήσιμο δεν είναι με τέρμα τους βαθμούς για να πετύχεις καλύτερους χρόνους. Καλύτερα λιγότεροι βαθμοί και περισσότερη ώρα για να μην καεί από πάνω και μείνει ωμό μέσα.

Οι πατάτες, μάλλον, είναι το πιο δύσκολο να τις φτιάξεις στην φριτέζα. Δεν υπάρχει σωστή συνταγή γιατί παίζουν πολλοί παράμετροι ρόλο.

Προς το παρόν βγαίνουν όλα πολύ μαλακά στους 200 χωρίς να καίγονται απ' έξω.

Αυτό που σκέφτομαι βέβαια είναι ότι εάν άλλες φριτέζες στην ίδια θερμοκρασία τα βγάζουν πιο γρήγορα, τότε ή η izzy δεν "κρατάει" σωστή θερμοκρασία και άρα κάνει περισσότερη ώρα, ή οι άλλες φριτέζες έχουν πιο δυνατό αέρα.

Το εσωτερικό τους είναι σε όλες λίγο-πολύ το ίδιο χωροταξικά, οπότε δε νομίζω να παίζει τόσο ρόλο.

Δημοσ.
20 minutes ago, -WISE- said:

Με τι την συγκρίνετε;

ειμαι σε μια ομαδα στο fb και βλεπω ποσο χρονο χρειαζονται αλλεσ φρυτεζες και συγκρινω με την δικια μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...