jdimmys Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχω στήσει σύστημα με ryzen,έχω απορίες.Έχω αγοράσει μια ολοκαίνουρια μητρικη asrock b550m και έναν ryzen r5 5600g. Αν τον κουμπώσω κατευθείαν θα δουλέψει ή πρέπει πρώτα να κάνω bios update στη μητρικη με κάποιο υποδεέστερο επεξεργαστή? Οποίος γνωρίζει ,ας με ενημερώσει.Ευχαριστώ.
Λύση fmarkos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 19 λεπτά πριν, jdimmys είπε Καλησπέρα, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχω στήσει σύστημα με ryzen,έχω απορίες.Έχω αγοράσει μια ολοκαίνουρια μητρικη asrock b550m και έναν ryzen r5 5600g. Αν τον κουμπώσω κατευθείαν θα δουλέψει ή πρέπει πρώτα να κάνω bios update στη μητρικη με κάποιο υποδεέστερο επεξεργαστή? Οποίος γνωρίζει ,ας με ενημερώσει.Ευχαριστώ. Βήματα: 1) Ανοίγεις την σελίδα της μητρικής 2) Πας support και ψάχνεις cpu support list. 3) Ψάχνεις να βρεις τον επεξεργαστή σου. 4) Δίπλα στον επεξεργαστή στην λίστα σου γράφει το bios που τον υποστηρίζει. Από κει και πέρα είναι θέμα τύχης, θα πρέπει να βάλεις τον επεξεργαστή πάνω να δεις αν δουλέψει και αν όχι να βρεις κανέναν παλιό για update. Βέβαια μια ματιά που έριξα το bios που υποστηρίζει τους r5 είναι δύο χρόνων παλιό, όποτε δύσκολα να μην έχει πάρει την αναβάθμιση.
nickol-us Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το αν χρειάζεται bios update ή όχι έχει να κάνει με την μητρική και το bios version με το οποίο έχει έρθει από το εργοστάσιο. Το am4 έχει φάει μεγάλο ξεπούλημα, ενώ ο 5600g είναι σε κυκλοφορία 2+ χρόνια,λ. Με αυτά ως δεδομένα είναι μάλλον απίθανο να πάρεις μητρική χωρίς συμβατό bios. Σε περιπτώσεις όπου έρθει μητρική χωρίς συμβατό bios, είτε πρέπει να διαθέτεις cpu συμβατό με το bios είτε να διαθέτεις μητρική που έχει δυνατότητα usb bios flash, που επιτρέπει την εγκατάσταση bios χωρίς συμβατό cpu. ps τα ίδια ισχύουν και για τους Intel, όταν κυκλοφορεί νέα γενιά που υποστηρίζεται από το παλιό chipset, δεν είναι φαινόμενο amd Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2023 από nickol-us
jdimmys Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Σας ευχαριστώ όλους, πήρα μια ιδέα γιατί τι παίζει.Ελπίζω να είμαι τυχερός και να λειτουργήσει κανονικά από την αρχή.
manolis940 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 49 λεπτά πριν, jdimmys είπε Σας ευχαριστώ όλους, πήρα μια ιδέα γιατί τι παίζει.Ελπίζω να είμαι τυχερός και να λειτουργήσει κανονικά από την αρχή. Ζήτα απ' το κατάστημα να κάνει έλεγχο στην μητρική σου και αν έχει Bios μέσα που μπορεί να τρέξει το 5600G Στην δική μου εμπειρία βέβαια να πω ότι είχα αγοράσει μητρική που έγραφε πάνω Ryzen 5th Gen Ready, νομίζω ASUS και εν τέλει μέσα είχε προηγούμενο BIOS με αποτέλεσμα ένας 5600G να μην τρέχει και να πρέπει να χρησιμοποιήσω άλλο CPU για να κάνω BIOS update. Νιώθω βέβαια λίγο ηλίθιος γιατί έλυσα άλλο PC με 3ης γενιάς ryzen χωρίς γραφικά και συννεπώς κούμπωσα και κάρτα γραφικών για να κάνω το BIOS Update και δεν έψαξα καν αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να γίνει εγκατάσταση χωρίς το συμβατό CPU 😂
Georgea5 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Οι μητρικες 550 υποστηριζουν την σειρα 5000 χωρις update αν ηταν η 450 μπορει και να ηθελε update .
fmarkos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 28 λεπτά πριν, Georgea5 είπε Οι μητρικες 550 υποστηριζουν την σειρα 5000 χωρις update αν ηταν η 450 μπορει και να ηθελε update . Όχι όλους 1
jdimmys Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Τελικά έτσι είναι, η Asrock 550m που χρησιμοποίησα εγώ είχε το προ τελευταίο bios από το εργοστάσιο που υποστήριζε τον 5600g και δούλεψε κατευθείαν.Αντικατέστησα ένα set msi b250 με i7 7700 και είδα διαφορά.Φυσάει το εργαλείο. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
jdimmys Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Τελικά έτσι είναι, η Asrock 550m που χρησιμοποίησα εγώ είχε το προ τελευταίο bios από το εργοστάσιο που υποστήριζε τον 5600g και δούλεψε κατευθείαν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα