cthulhucarbide Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, paranoid_android είπε Επισης, δε μπορω να δω τι συμβαινει στην αποθηκη μεσα, δεν φαινεται κατι απ την πορτα κλπ. Άμα τον δεις ή τον ακούσεις να μπαίνει μέσα στην αποθήκη μετά τις 5 που πλέον νυχτώνει, θα είναι σίγουρο ότι ανάβει και λάμπες οπότε αν του κοπεί το ρεύμα θα βγει έξω βρίζοντας 5 λεπτά πριν, paranoid_android είπε Εστω οτι ριχνω τον ρελε διαφυγης κ εστω οτι οπως λετε εχει κανει ρελε δικο του στην αποθηκη, που λετε οτι αν ισχυει αυτο δεν θα καταλαβω τπτ: μα αν ριξω ολες τος ασφαλειες μου κ ο μετρητης γραφει ακομα, δε θα μπορω ν καταλαβω? Ναι αν ρίξεις όλες τις ασφάλεις του πίνακα ή τον γενικό και ο μετρητής ο ψηφιακός γράφει ακόμα, τότε είναι σίγουρο ότι κάποιος σου κλέβει ρεύμα με καλώδιο πριν τον πίνακά σου. Αυτό πρέπει να κάνεις Επίσης για το ενδεχόμενο να σου κλέβει ρεύμα με καλώδιο που φεύγει μετά τον πίνακα, πρέπει να να δεις όταν ρίξεις όλες τις ασφάλειες αν θα βγει έξω από την αποθήκη βρίζοντας που του κόπηκε το ρεύμα
CONAN_ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, paranoid_android είπε Σχετικα με αυτο το κουτι που σας εδειξα με τις καλωδιωσεις εξω απ την πορτα μου???? Το ειδατε? Παιζει να ειναι αυτο που λετε οντως, οτι εχει βγαλει καλωδια να κατεβαινουν κατω? Επισης, δε μπορω να δω τι συμβαινει στην αποθηκη μεσα, δεν φαινεται κατι απ την πορτα κλπ. Εστω οτι ριχνω τον ρελε διαφυγης κ εστω οτι οπως λετε εχει κανει ρελε δικο του στην αποθηκη, που λετε οτι αν ισχυει αυτο δεν θα καταλαβω τπτ: μα αν ριξω ολες τος ασφαλειες μου κ ο μετρητης γραφει ακομα, δε θα μπορω ν καταλαβω? Σιγουρα αν ρίξεις τον ρελέ και έχει ακόμα ρεύμα, τοτε ειναι αυτό που λέγαμε . οτι παίρνει ρεύμα ΠΡΙΝ τον πίνακα και μετά το ρολοί της ΔΕΗ. Ο τυπος ειναι ιδιοκτήτης και αλλων διαμερισμάτων ; πως σκεφτηκες οτι μπορεί να κλέβει απο εσενα ρεύμα ;
paranoid_android Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δεν εχει αλλα διαμερισματα οχι. Τι σχεση εχει? Το σκεφτηκα καθως μου αναφερθηκε σαφως απο αλλους ιδιοκτητες της πολυκατοικιας. Κ επιπλεον διοτι μκλις εμαθα οτι μου απεκρυψε κατι ΠΟΛΥ βασικο (ασχετο με το ρευμα) κ σε συνδυασμο με μερικα ακομα μικροπραγματα/συμπεριφορες νιωθω οτι ο τυπος ειναι μεγαλος απατεωνας! 1 1 1
mechpanos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Το πιο πιθανό είναι ότι κάποια από τις ασφάλειες αντιστοιχεί στην αποθήκη. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, του κατεβάζεις την ασφάλεια και αστον να κουρεύεται. Βρες ποια είναι. Το λιγότερο πιθανό είναι να παίρνει χωρίς ασφάλεια καθόλου, αμέσως μετά τον γενικό δηλαδή, και να έχει υποπινακάκι για ασφάλεια μέσα η αποθήκη. Σε αυτή την περίπτωση κλείσε γενικό, δες αν εχει φως ο άλλος ακόμα κάτω ή έχει βγει έξω και ψάχνεται... και μετά φέρε ηλεκτρολόγο να τον ξεσυνδέσει. Το να παίρνει ρεύμα πριν από τον γενικό το βλέπω λίγο χλωμό αν και όχι απίθανο. Πάντως αν όσα είναι τα διαμερίσματα είναι και τα ρολόγια, συν το κοινόχρηστο, σίγουρα κάτι παίζει. Ή κλέβει από κάποιο διαμέρισμα, ή από το κοινόχρηστο. 1
CONAN_ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, mechpanos είπε Το πιο πιθανό είναι ότι κάποια από τις ασφάλειες αντιστοιχεί στην αποθήκη. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, του κατεβάζεις την ασφάλεια και αστον να κουρεύεται. Βρες ποια είναι. Το λιγότερο πιθανό είναι να παίρνει χωρίς ασφάλεια καθόλου, αμέσως μετά τον γενικό δηλαδή, και να έχει υποπινακάκι για ασφάλεια μέσα η αποθήκη. Σε αυτή την περίπτωση κλείσε γενικό, δες αν εχει φως ο άλλος ακόμα κάτω ή έχει βγει έξω και ψάχνεται... και μετά φέρε ηλεκτρολόγο να τον ξεσυνδέσει. Το να παίρνει ρεύμα πριν από τον γενικό το βλέπω λίγο χλωμό αν και όχι απίθανο. Πάντως αν όσα είναι τα διαμερίσματα είναι και τα ρολόγια, συν το κοινόχρηστο, σίγουρα κάτι παίζει. Ή κλέβει από κάποιο διαμέρισμα, ή από το κοινόχρηστο. Σωστός ο φίλος... Οποτε μιας και μιλάμε για λαμόγιο ιδιοκτήτη, απο τους πολλούς που κυκλοφορουν, κάνε όσα είπαμε και μπορείς μονη σου και ενημερωνεις
paranoid_android Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, mechpanos είπε Το λιγότερο πιθανό είναι να παίρνει χωρίς ασφάλεια καθόλου, αμέσως μετά τον γενικό δηλαδή, και να έχει υποπινακάκι για ασφάλεια μέσα η αποθήκη. Σε αυτή την περίπτωση κλείσε γενικό, δες αν εχει φως ο άλλος ακόμα κάτω ή έχει βγει έξω και ψάχνεται... και μετά φέρε ηλεκτρολόγο να τον ξεσυνδέσει. Το να παίρνει ρεύμα πριν από τον γενικό το βλέπω λίγο χλωμό αν και όχι απίθανο. Οταν λεμε να κλεισω γενικο, εννοουμε το ρελε διαφυγης? Αυτο που ειναι κατω αριστερα στον πινακα μου? Γαμωτο, τωρα το μεσημερι λειπει απο δω κ δε θα μπορω να το τεσταρω. Θα ρθει ομως σε λιγη ωρα ο φιλος μου εδω και θα ξεκινησουμε να τεσταρουμε εναν εναν τους διακοπτες, οποιιον δε δουμε να αντιστοιχιζεται καπου θα τον αφησουμε κατεβασμενο για ολο το σκ που δε θα μαι σπιτι " και μετά φέρε ηλεκτρολόγο να τον ξεσυνδέσει." ποιο να ξεσυνδεσει? Σορρυ αλλα εχω μπερδευτει με ολα αυτα Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2023 από paranoid_android
CONAN_ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, paranoid_android είπε Οταν λεμε να κλεισω γενικο, εννοουμε το ρελε διαφυγης? Αυτο που ειναι κατω αριστερα στον πινακα μου? Γαμωτο, τωρα το μεσημερι λειπει απο δω κ δε θα μπορω να το τεσταρω. Θα ρθει ομως σε λιγη ωρα ο φιλος μου εδω και θα ξεκινησουμε να τεσταρουμε εναν εναν τους διακοπτες, οποιιον δε δουμε να αντιστοιχιζεται καπου θα τον αφησουμε κατεβασμενο για ολο το σκ που δε θα μαι σπιτι Ναι αυτόν. Ωστόσο γνωμη μου ειναι οτι αν θέλει να κλέψει ρεύμα δεν θα το κάνει βάζοντας και ασφάλεια στον πινακα , με πιθανότητα να φανερωθεί. Σιγουρα η δουλεια θα γίνεται έξω απο το σπίτι. Ωστόσο ξεκίνα με αυτά που ειπαμε και βλέπουμε...
mechpanos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, paranoid_android είπε Οταν λεμε να κλεισω γενικο, εννοουμε το ρελε διαφυγης? Όχι το ρελέ διαφυγής δεν είναι για να κάνεις χειρισμούς, δεν είναι διακόπτης. Το κάτω δεξιά πρέπει να είναι ο γενικός διακόπτης σου, που μπορείς να τον ανοιγοκλείσεις όσες φορές θέλεις (μέχρι να σου μείνει στο χέρι καθώς είναι αρχαιολογικής σημασίας ) Ναι βρες τι δεν αντιστοιχεί σε φορτίο που χρησιμοποιείς, και άσε το κατεβασμένο! 1
villasg Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Με λιγα λογια , οταν ειναι στην αποθηκη και το ξερεις σιγουρα , "ριχνεις" το ρελε ( πατας το κουμπακι για αλοθι) και βγαινεις εξω και καλα ψαχνωντας να δεις γιατι δεν εχεις ρευμα , κοιτας εαν εχει πλεον η αποθηκη , αν δεν εχει παιρνει απο τον πινακα σου , εαν ομως εχεις πας καρφι στο ρολοι να δεις εαν γραφει καταναλωση 2
Stratosnis Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Επειδή φαίνεται λίγο μπερδεμένη η κατάσταση (λόγω παλαιότητας) καλό θα ήταν εάν υπάρχει η δυνατότητα, να φωνάξεις έναν ηλεκτρολόγο και να του εξηγήσεις τι γίνεται. Κατεβάζοντας ασφάλειες από τον γενικό δεν είναι απίθανο να κάψεις κάτι και επιπλέον για την δική σας ασφάλεια. Το κόστος ενός ηλεκτρολόγου πιστεύω θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που θα χάσεις μακροπρόθεσμα εάν σου κλέβουν. Δεν χρειάζεται να αναφέρεις αποθήκες και ότι άλλο, για να αποφύγεις παρεξηγήσεις εφόσον βασίζεσαι σε υποψίες τρίτων. Καθαρά η γνώμη μου τα παραπάνω, έτσι θα έκανα εγώ.
mechpanos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 50 λεπτά πριν, Stratosnis είπε Επειδή φαίνεται λίγο μπερδεμένη η κατάσταση (λόγω παλαιότητας) καλό θα ήταν εάν υπάρχει η δυνατότητα, να φωνάξεις έναν ηλεκτρολόγο και να του εξηγήσεις τι γίνεται. Κατεβάζοντας ασφάλειες από τον γενικό δεν είναι απίθανο να κάψεις κάτι και επιπλέον για την δική σας ασφάλεια. Το κόστος ενός ηλεκτρολόγου πιστεύω θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που θα χάσεις μακροπρόθεσμα εάν σου κλέβουν. Δεν χρειάζεται να αναφέρεις αποθήκες και ότι άλλο, για να αποφύγεις παρεξηγήσεις εφόσον βασίζεσαι σε υποψίες τρίτων. Καθαρά η γνώμη μου τα παραπάνω, έτσι θα έκανα εγώ. Σιγά, τι να κάψει; Δεν θα τις ανοιγοκλείνει συνεχώς! Σωστή η υπόδειξη για τον ηλεκτρολόγο, αν διαπιστώσει ότι υπάρχει λειτουργική σύνδεση με την αποθήκη, να έρθει να την αποσυνδέσει. Ή να βάλει με έξοδα του ιδιοκτήτη ένα power meter ράγας, και ό,τι καταναλώνει η αποθήκη ως ποσοστό της συνολικής χρέωσης ρεύματος, θα αφαιρείται από το ενοίκιο (αν και παράνομο, τίμια λύση εξυπηρέτησης).
Stratosnis Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 5 minutes ago, mechpanos said: Σιγά, τι να κάψει; Δεν θα τις ανοιγοκλείνει συνεχώς! Δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι οι καλωδιώσεις. Τα πάντα μπορείς να κάψεις, από ένα παλιό ψυγείο μέχρι έναν υπολογιστή. Νομίζω είναι πιο ασφαλές να καλέσουν έναν ηλεκτρολόγο, κυρίως για την δική τους ασφάλεια. Εδώ έξω από το διαμέρισμα έχει καλωδιώσεις στον αέρα...
alx301 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Ο ενας λεει να κλεισει το ρελε διαφυγής, η νηματοθετης ουτε τον γενικο μπορει να βρει... παιδια οκ καλύτερα φωνάξτε ηλεκτρολόγο... 1
fredd0 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, alx301 είπε Ο ενας λεει να κλεισει το ρελε διαφυγής, η νηματοθετης ουτε τον γενικο μπορει να βρει... παιδια οκ καλύτερα φωνάξτε ηλεκτρολόγο... Και οχι απλο ρελε διαφυγης, συλλεκτικο κομματι ζιμενς απο δεκαετια του 70 Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2023 από fredd0
tounion Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 17 minutes ago, fredd0 said: Και οχι απλο ρελε διαφυγης, συλλεκτικο κομματι ζιμενς απο δεκαετια του 70 Αυτό έχει κολλήσει δεν πέφτει ποτέ ξανα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα