Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, paranoid_android είπε

Λοιπον, μια μια οι απαντησεις!

1) το διαμερισμα που νοικιαζω ειναι νομιμο ναι, ειμαστε με μισθωτηριο στο ταξις κ εχω γυρισει την παροχη στο ονομα μου εξ αρχης

2) τα τ.μ. που αναγραφονται στον λογαριασμο ειναι οντως αυτα που ειναι κ στο διαμερισμα

3) η αποθηκη ειναι σε αλλο οροπο απ τον δικο μου, δεν εχουμε αμεση επαφη

4) δρν ξερουμε ολες οι ασφαλειες στο ρολοι τι αφορουν κ γενικα δε μας εχει δειξει "αναλυτικα" το ρολοι. Ειχαμε δει μονο τη μετρηση οταν μπηκαμε για να ξερουμε τι κιλοβατοτορες ειχε καψει ο ιδιος μεχρι που μπηκαμε. Μηπως του πουμε, προτου κανουμε οτιδηποτε, να μας δειξει αναλυτικα το ρολοι??

5) γενικα, ειμαι κοπελα κ παντελως ασχετη απο οτιδηποτε αφορα ηλεκτρολογικα, δεν ξερω δλδ καν πώς βλεπω τον γενικο του ρολογιου/πώς τον κλείνω κλπ.

Καταλαβαινω οτι η μονη λυση ειναι να το τεσταρω ετσι, κ αυτο θα προσπαθησω να κανω! Αν μπορείτε να μου πειτε παραπανω λεπτομερειες κλπ.

Γενικα παντως, τα ρολογια ειναι οσα κ τα διαμερισματα της πολυκατοικιας, υπαρχει κ ενα κοινοχρηστο. Οποτε απο καπου θα παιρνει, κατα 90% απ το διαμερισμα του(μας). 

Μήπως έχει άλλο διαμέρισμα εκεί και παίρνει ρεύμα από αυτό;;; Μια μέρα που θα είναι εκεί βγάζεις το ψυγείο από τη πρίζα κλείνεις από τους διακόπτες οποιαδήποτε συσκευή έχεις στο ρεύμα π.χ. τηλεόραση  τσεκάρεις τι γράφει το ρολόι σου. Ρίξε και μια ματιά στη ροδέλα μέσα στο ρολόι αν γυρίζει. Αν ναι τότε παίρνει ρεύμα από την παροχή σου. 

• Like 1
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό που σου λένε τα παιδιά αφού έχεις πρόσβαση στο ρολόι σου πήγαινε πρώτα χωρίς να κλείσεις τις δικές σου συσκευές για να δεις την ροδέλα στο ρόλοι ότι γυρίζει, "για να καταλάβεις δλδ τι πρέπει να τσεκαρεις". Μετά γυρνά σπίτι και κλειστά όλα βγάλε από πρίζα ότι δουλεύει συνεχείς οχ ψυγείο και ξαναπήγαινε στο ρολόι. Η ροδέλα στο ρολόι που λέμε ξέρεις τι είναι? Αλλιώς να σου βάλουμε μια φωτό να καταλάβεις.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, paranoid_android είπε

Λοιπον, μια μια οι απαντησεις!

1) το διαμερισμα που νοικιαζω ειναι νομιμο ναι, ειμαστε με μισθωτηριο στο ταξις κ εχω γυρισει την παροχη στο ονομα μου εξ αρχης

2) τα τ.μ. που αναγραφονται στον λογαριασμο ειναι οντως αυτα που ειναι κ στο διαμερισμα

3) η αποθηκη ειναι σε αλλο οροπο απ τον δικο μου, δεν εχουμε αμεση επαφη

4) δρν ξερουμε ολες οι ασφαλειες στο ρολοι τι αφορουν κ γενικα δε μας εχει δειξει "αναλυτικα" το ρολοι. Ειχαμε δει μονο τη μετρηση οταν μπηκαμε για να ξερουμε τι κιλοβατοτορες ειχε καψει ο ιδιος μεχρι που μπηκαμε. Μηπως του πουμε, προτου κανουμε οτιδηποτε, να μας δειξει αναλυτικα το ρολοι??

5) γενικα, ειμαι κοπελα κ παντελως ασχετη απο οτιδηποτε αφορα ηλεκτρολογικα, δεν ξερω δλδ καν πώς βλεπω τον γενικο του ρολογιου/πώς τον κλείνω κλπ.

Καταλαβαινω οτι η μονη λυση ειναι να το τεσταρω ετσι, κ αυτο θα προσπαθησω να κανω! Αν μπορείτε να μου πειτε παραπανω λεπτομερειες κλπ.

Γενικα παντως, τα ρολογια ειναι οσα κ τα διαμερισματα της πολυκατοικιας, υπαρχει κ ενα κοινοχρηστο. Οποτε απο καπου θα παιρνει, κατα 90% απ το διαμερισμα του(μας). 

Μπορείς πολύ απλά να τον ρωτήσεις ευθέως και με ευγένεια τί παίζει με τα ρολόγια και να του πείς ότι σε περίπτωση που η αποθήκη πέρνει ρεύμα από το ρολόι σου πρέπει να δείτε τί γίνεται, ειδικά με τις τιμές που κοστίζει πλέον η κιλοβατώρα.

Αν το παραδεχτεί τότε ανάλογα θα συμφωνήσετε πως θα γίνετε στο μέλλον.
Αν κάνει το κορόιδο πές του ότι είσαι διατεθειμένη να φέρεις ηλεκτρολόγο να ελέγξει την εγκατάσταση.

Δεν μπορείς να κάνεις πολλά άλλα και τα ντετεκτιβικά τύπου κλείσε το ρεύμα και κάνε ότι περνάς τυχαία από έξω να δείς τί γίνεται δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν λεγατε πριν να κλεισω τον γενικο, εννοουσατε απο τον πινακα του διαμερισματος μου ε;; οχι να πειραξω κατι μεσα απ το ρολοι.

Μαλλον θα κανω αυτο που λετε, θα κλεισω τα παντα απ τπ διαμερισμα κ θα δω αν "γυριζει" το ρολοι ακομα. (Το κακο βεβαια ειναι οτι η αποθηκη του ειναι εξω απ το ρολοι.)

Και το βλεπω αμεσως μετα τι και πώς θα του τα πω. Δυστυχως πληροφορηθηκα διαφορα απ την πολυκατοικια κ ειχαν πολλα θεματα μαζι του στο παρελθον 😶🥺

Επισης, ειναι ηλεκτρολογος ο ιδιος οποτε πανευκολα μπορει να εχει πειραξει οτιδηποτε. Το θεμα ειναι, οτι σαν 'ειδικος' μπορει να χει κανει κατι που να μην ειναι αντιληπτο?

Εννοειται οποια αλλη ιδεα/συμβουλη κλπ ευπροσδεκτη κ ιδιαιτερα βοηθητικη

Επεξ/σία από paranoid_android
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, paranoid_android είπε

Οταν λεγατε πριν να κλεισω τον γενικο, εννοουσατε απο τον πινακα του διαμερισματος μου ε;; οχι να πειραξω κατι μεσα απ το ρολοι.

Μαλλον θα κανω αυτο που λετε, θα κλεισω τα παντα απ τπ διαμερισμα κ θα δω αν "γυριζει" το ρολοι ακομα. (Το κακο βεβαια ειναι οτι η αποθηκη του ειναι εξω απ το ρολοι.)

Και το βλεπω αμεσως μετα τι και πώς θα του τα πω. Δυστυχως πληροφορηθηκα διαφορα απ την πολυκατοικια κ ειχαν πολλα θεματα μαζι του στο παρελθον 😶🥺

Επισης, ειναι ηλεκτρολογος ο ιδιος οποτε πανευκολα μπορει να εχει πειραξει οτιδηποτε. Το θεμα ειναι, οτι σαν 'ειδικος' μπορει να χει κανει κατι που να μην ειναι αντιληπτο?

Εννοειται οποια αλλη ιδεα/συμβουλη κλπ ευπροσδεκτη κ ιδιαιτερα βοηθητικη

Καλημερα.. Ξεκινας απο εσενα να δεις.. Κλεινεις τα παντα στο σπιτι και κατεβαζεις τον γενικο στον πινακα... Και μετα θα πας στην παροχη να δεις αν γυριζει εκει μια ροδελα...Μετα θα δεις πας  στην παροχη και θα κοιταξεις αν  εχει επανω καποια σγραγιδα η σιδερενια η πλαστικη με καποια νουμερα και ειναι σφραγισμενη οχι κομμενη.. Κανε αυτα στην αρχη...

Δημοσ.
30 minutes ago, paranoid_android said:

Να έχει κάνει κάτι που να μην είναι αντιληπτό, όχι, κατηγορηματικά. Μόνο αν έχει πειράξει το ίδιο το ρολόι, αλλά επειδή κάτι τέτοιο είναι «βαρύ» (κυρίως για ηλεκτρολόγο), είναι μάλλον απίθανο. Οπότε κλείνεις το γενικό διακόπτη στον πίνακα στο σπίτι σου, και πας μία βόλτα προς το ρολόι. Εάν γυρίζει, σαφέστατα σου κλέβει ρεύμα.

Εάν πάλι δε γυρίζει, θα πρέπει να ξανακάνεις το ίδιο την ώρα που η αποθήκη έχει κατανάλωση (π.χ. να'ναι εκεί με μία λάμπα ανοιχτή). Αν όμως έχει στην αποθήκη κάτι μόνιμα ανοιχτό, π.χ. ψυγείο, λύνεται το θέμα (δε χρειάζεται να τον «πετύχεις» εκεί).

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Haldol είπε

Να έχει κάνει κάτι που να μην είναι αντιληπτό, όχι, κατηγορηματικά. Μόνο αν έχει πειράξει το ίδιο το ρολόι, αλλά επειδή κάτι τέτοιο είναι «βαρύ» (κυρίως για ηλεκτρολόγο), είναι μάλλον απίθανο. Οπότε κλείνεις το γενικό διακόπτη στον πίνακα στο σπίτι σου, και πας μία βόλτα προς το ρολόι. Εάν γυρίζει, σαφέστατα σου κλέβει ρεύμα.

Εάν πάλι δε γυρίζει, θα πρέπει να ξανακάνεις το ίδιο την ώρα που η αποθήκη έχει κατανάλωση (π.χ. να'ναι εκεί με μία λάμπα ανοιχτή). Αν όμως έχει στην αποθήκη κάτι μόνιμα ανοιχτό, π.χ. ψυγείο, λύνεται το θέμα (δε χρειάζεται να τον «πετύχεις» εκεί).

To ζήτημα είναι να μην έχει βάλει ασφάλεια στον πίνακα για την αποθήκη.Γιατί κλείνοντας τον γενικό δεν θα πηγαίνει ρευμα στην αποθήκη οπότε δεν θα μπορεί να δει τι γίνεται.Θεωρώ πιο σωστό να αφαιρέσει όλες τι συσκευές απο την πρίζα και να ελέγξει το ρολόι.

• Like 2
Δημοσ.

Θα δοκιμασω αυτο με την αφαιρεση των συσκευων απο πριζα για αρχη κ βλεπουμε! Σιγουρα θα γραψω ξανα εδω οταν εχω καποιο νεοτερο.

Να ρωτησω τωρα κατι πολυ χαζο - το "κουτι" αυτο του ρολογιου ανοιγει ε; ειναι ευκολο να ανοιξει; οταν το ανοιγεις φαινεται η ροδελα που λετε;

Γιατι χθες κατεβηκα το βραδυ να δω τα ρολογια και φοβηθηκα προφανως να πειραξω οτιδηποτε

Δημοσ.

Τι εννοεις κουτι? Δεν χρειαζεται να αφαιρεσεις τιποτα, η ροδελα φαινεται οπως ειναι το ρολοι... δεν μας βγαζεις μια φωτο το ρολοι? Αυτη ειναι η ροδελα που πρεπει να δεις να γυρναει

image.png.f8963c68499624e8b8a59875ae226949.png

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paranoid_android είπε

Θα δοκιμασω αυτο με την αφαιρεση των συσκευων απο πριζα για αρχη κ βλεπουμε! Σιγουρα θα γραψω ξανα εδω οταν εχω καποιο νεοτερο.

Να ρωτησω τωρα κατι πολυ χαζο - το "κουτι" αυτο του ρολογιου ανοιγει ε; ειναι ευκολο να ανοιξει; οταν το ανοιγεις φαινεται η ροδελα που λετε;

Γιατι χθες κατεβηκα το βραδυ να δω τα ρολογια και φοβηθηκα προφανως να πειραξω οτιδηποτε

Ανοίγει αλλά είναι παράνομο. Έχουν βάλει και σφραγίδα, την οποία να δεις αν είναι ακόμη στη θέση της.

Δημοσ.
20 minutes ago, paranoid_android said:

Εδω ειμαστε, αυτο ειναι

Δίσκο (και όχι ροδέλα) έχουν τα παλιά αναλογικά, αυτό είναι ψηφιακό.

Σε αυτό κοιτάς την ένδειξη 1.8.0, αφήνεις να περάσουν 1-2 λεπτά, την ξανακοιτάς και συγκρίνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...