Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Υπάρψει μια υποψια οτι ο ιδιοκτητης του διαμερισματος που νοικιάζω μπορει να τραβαει ρευμα για μια αποθηκη του απο το ρολοι για το διαμερισμα του, που πλεον νοικιαζω εγω.

Πώς μπορώ να διαπιστώσω αν οντως συμβαινει; μη μου πειτε να τον ρωτησω, γτ φυσικα ποιος απατεωνας θα το λεγε

πώς μπορω να κινηθω για να μαθω τι συμβαινει πραγματι; αν μπορειτε να με κατατοπισετε γιατι τα νευρα ειναι στον θεο

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν θα είναι στην αποθήκη θα μπορούσες να κλείσεις τον γενικό του σπιτιού και να του κάνεις "τυχαία" μια επίσκεψη για να δεις αν θα έχει ρεύμα / φως. Φυσικά υπάρχει περίπτωση η γραμμή που είναι στην αποθήκη να μην περνάει από τον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού (μπορεί να λέω και μπαρούφες, δεν είμαι ηλεκτρολόγος). Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσες να κλείσεις πάλι τον γενικό, και αν συνεχίσει να έχει ρεύμα στην αποθήκη τότε να πας από το ρολόι και να δεις αν γυρνάει η ροδέλα.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ.

Η αποθηκη γενικα εχει αποκτησει αλλο χαρακτηρα και δεν ειναι στην πραξη "αποθηκη", με λιγα λογια ειναι εντελως παρανομη. Το θεμα ειναι αν τραβαει ρευμα απο εμενα...

Αυτο με το να κλεισω το ρευμα κ να παω απο εκει ειναι λιγο δυσκολο να συμβει στην πραξη, χωρις να φαινεται οτι το εκανα εγω.

Μεσω της δεδδηε μπορω να το μαθω καπως??

• Confused 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paranoid_android είπε

Αυτο με το να κλεισω το ρευμα κ να παω απο εκει ειναι λιγο δυσκολο να συμβει στην πραξη, χωρις να φαινεται οτι το εκανα εγω.

Μπορείς να κλείσεις το ρεύμα και να μην κάνεις τίποτα. Αν είχε πάει στην αποθήκη για κάποια δουλειά, ενδεχομένως αν διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει ρεύμα τότε να σηκωθεί να φύγει και να γυρίσει κάποια άλλη στιγμή. Θα μπορούσες με το που θα κλείσεις το ρεύμα να κοιτάξεις διακριτικά για να δεις αν θα φύγει από τον χώρο (πχ κάθεσαι στο μπαλκόνι για να δεις αν θα βγει από το κτίριο, περίπου την ώρα που θα κλείσεις το ρεύμα).

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, paranoid_android είπε

Η αποθηκη γενικα εχει αποκτησει αλλο χαρακτηρα και δεν ειναι στην πραξη "αποθηκη", με λιγα λογια ειναι εντελως παρανομη. Το θεμα ειναι αν τραβαει ρευμα απο εμενα...

Απλα αν κλεισεις τυχαια την ασφαλεια απο την παροχη σου.. Να δεις αν εχει ρευμα. η αποθηκη..Ο Δεδδηε  μετα την παροχη  που εχεις μονο με καταγγελια θα  το ελεγξει... Και αν...

Δημοσ.

Ο Δεδδηε και οι λοιποί οργανισμοί δεν έχουν αρμοδιότητα για κάτι που συμβαίνει με τον δικό σου πίνακα.

Το να κλείσεις τον γενικό και να δεις άμα ο χώρος έχει ακόμα φως είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις, και είναι αρκετά αποτελεσματικό.

Θα μπορούσες να έχεις και κάποιον στον σπίτι που θα κλείσει το ρεύμα για 1 λεπτό, όσο εσύ είσαι έξω από την πόρτα του πχ

Δημοσ.
29 minutes ago, paranoid_android said:

Μπορείς να κάνεις το άλλο, κάποια στιγμή που θα ξέρεις πως είναι στην αποθήκη να μην κλείσεις τον γενικό, αλλά να κλείσεις οτιδήποτε έχει κατανάλωση και μετά να ελέγξεις αν το ρολόι σου γράφει.

20 minutes ago, takoulou said:

Ο Δεδδηε  μετα την παροχη  που εχεις μονο με καταγγελια θα  το ελεγξει... Και αν...

Τον ΔΕΔΔΗΕ ούτε τον ενδιαφέρει ούτε τον αφορά που πάει το ρεύμα αφού περάσει τον μετρητή, ίσως ο Δήμος να ασχοληθεί, είναι αποκλειστικά δικό του θέμα.

• Like 2
Δημοσ.

45 λεπτά πριν, paranoid_android είπε

ο δεδδηε ασχολειται μεχρι το ρολοι. Μετα το ρολοι ειναι εσωτερικη εγκατασταση, οποτε ασχολειται ο ηλεκτρολογος σου

μπορεις να ψαξεις ολες τις ασφαλειες να δεις αν υπαρχει καμια ορφανη (μια ασφαλεια δηλαδη που δεν ασφαλιζει  τιποτα μεσα στο σπιτι)

μπορεις να κλεισεις την ασφαλεια στο ρολοι σου και να δεις αν εχει ρευμα η αποθηκη. Πχ αν εχει ξερωγω ψυγεια μεσα να δεις αν σβυσουν, αν εχει φωτα κλπ

μπορεις να φερεις ηλεκτρολογο να ανοιξει τον πινακα να δει αν υπαρχει καποιο ζευγαρι καλωδιων που δεν αφορα το διαμερισμα

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, paranoid_android είπε

τότε ξέχνα το

Δημοσ.

Η αποθήκη που βρίσκεται ;  Κολλητά με το διαμέρισμά σου ;  

Οπως σου ειπαν ήδη, αν κλεισεις τον γενικό και το ρολοι σου γυρίζει, κάτι βρωμάει τοτε... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paranoid_android είπε

Το "διαμέρισμα" που νοικιάζεις είναι νόμιμο? Το ρεύμα είναι στο όνομά σου? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ξέρεις ότι στη αποθήκη έχει ψυγείο, καταψύκτη ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει μόνιμα κατανάλωση, κλείνεις οτιδήποτε έχει κατανάλωση στο διαμέρισμα και κοιτάς αν καταγράφει κατανάλωση το ρολόι. Αν δεν υπάρχει κάτι με μόνιμη κατανάλωση στην αποθήκη τότε το ουσιαστικό σου πρόβλημα  είναι τα τετραγωνικά που έχουν δηλωθεί στο ΔΕΔΗΕ για τα οποία πληρώνεις στο λογαριασμό σου (αν δηλαδή περιλαμβάνονται και τα τετραγωνικά της αποθήκης) και όχι η κατανάλωση μιας λάμπας μια στο τόσο.

Επεξ/σία από gx2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Λοιπον, μια μια οι απαντησεις!

1) το διαμερισμα που νοικιαζω ειναι νομιμο ναι, ειμαστε με μισθωτηριο στο ταξις κ εχω γυρισει την παροχη στο ονομα μου εξ αρχης

2) τα τ.μ. που αναγραφονται στον λογαριασμο ειναι οντως αυτα που ειναι κ στο διαμερισμα

3) η αποθηκη ειναι σε αλλο οροπο απ τον δικο μου, δεν εχουμε αμεση επαφη

4) δρν ξερουμε ολες οι ασφαλειες στο ρολοι τι αφορουν κ γενικα δε μας εχει δειξει "αναλυτικα" το ρολοι. Ειχαμε δει μονο τη μετρηση οταν μπηκαμε για να ξερουμε τι κιλοβατοτορες ειχε καψει ο ιδιος μεχρι που μπηκαμε. Μηπως του πουμε, προτου κανουμε οτιδηποτε, να μας δειξει αναλυτικα το ρολοι??

5) γενικα, ειμαι κοπελα κ παντελως ασχετη απο οτιδηποτε αφορα ηλεκτρολογικα, δεν ξερω δλδ καν πώς βλεπω τον γενικο του ρολογιου/πώς τον κλείνω κλπ.

Καταλαβαινω οτι η μονη λυση ειναι να το τεσταρω ετσι, κ αυτο θα προσπαθησω να κανω! Αν μπορείτε να μου πειτε παραπανω λεπτομερειες κλπ.

Γενικα παντως, τα ρολογια ειναι οσα κ τα διαμερισματα της πολυκατοικιας, υπαρχει κ ενα κοινοχρηστο. Οποτε απο καπου θα παιρνει, κατα 90% απ το διαμερισμα του(μας). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...