Προς το περιεχόμενο

Visual C++ <αρχάριος> λίγη βοήθεια παρακαλώ!

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν,

είναι η δεύτερη φορά που ζητάω βοήθεια από το πρωί, και μπορώ να πω οτι έχω πλέον πελαγώσει!

¨Εχω αγοράσει ενα βιβλιαράκι (Sams - teach yourself Visual C++ 6 in 21 days) το οποίο σε καθοδηγεί πρώτα να φτιαξεις κάποιο πρόγραμμα και μετά σου εξηγεί τι κανει τι. Ολα ωραία και παλι μεχρι τη 2η μέρα. Στην 3η μέρα (mouse controls) είναι το προβλημα... Ξεκινάω, File-->New-->MFC project (exe) δινω όνομα στο αρχείο ("MouseEx") -->Step 1 βάζω dialog based κλπ κλπ και κάνω finish. Προκύπτει ένα πρόγραμμα με 4 classes:

-CAboutDlg

-CMouseExApp

-CMouseExDlg

-Globals

Εντάξει μέχρι εδώ. Μετά μέσω του Class Wizard προσθέτω στο CMouseExDlg το Function WM_MOUSEMOVE (με add funtion). Nα πω οτι στο σημείο αυτό το βιβλίο λέει οτι η VC++ θα μου προτείνει ένα όνομα για το function το οποίο το αποδέχομαι, στην περίπτωση μου δεν με ρωτάει αλλά δημιουργεί κανονικά το function. Το πρόβλημα είναι οτι με το που δημιουργείται το function εξαφανίζεται από τα classes (Class View) το CMouseExDlg! :evil: Στο class wizard υπάρχει κανονικότατα.

Anyway, συνεχίζω το πρόγραμμα και σύμφωνα με το βιβλίο, πρέπει να πάω στο Class View, να κάνω δεξί κλικ στο CMouseExDlg και να καταχωρήσω μια μεταβλητή int , private. Tο πρόβλημα είναι φυσικά οτι το συγκεκριμένο class έχει χαθεί.

Το πρόβλημα μου δηλ. είναι οτι όταν προσθέτω στην εφαρμογή μου το Function WM_MOUSEMOVE μου εξαφανίζει το dialog class από το class view

Μπορώ να κάνω κατι για να εμφανιστεί το συγκεκριμένο class ή εστω για να προσθέσω σ'αυτό τη μεταβλητή? Δοκίμασα μεσω του class wizard αλλα δεν τα κατάφερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...