nikostheofanoudis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Μιας και έχουμε black friday season (ο θεός να την κάνει), αποφάσισα να αποσύρω το Huawei P20 Lite και να αγοράσω νέα συσκευή και μου φάνηκε το Samsung A54 αρκετά καλό αλλα έχω μόνο τα μισά χρήματα. Κοιτούσα στο πλαίσιο τους τρόπους πληρωμής και έχει το "Δια 4" που σου δίνει την δυνατότητα να αγοράσεις σε 4 ατοκες δόσεις χωρίς κάρτα. Μιας και είμαι φοιτητής και δεν έχω όλα τα χρήματα για την συσκευή που θέλω να πάρω, πιστεύετε οτι συμφέρει; Φαίνεται πολύ καλό στα χαρτιά αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το εμπιστευτώ. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.plaisio.gr/campaign/dia-4 Αν το θέμα είναι άσχετο με το forum, πείτε μου να το κατεβάσω ή αν μπορώ να το βάλω σε άλλη κατηγορία
mphxths Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 30 minutes ago, nikostheofanoudis said: Κοιτούσα στο πλαίσιο τους τρόπους πληρωμής και έχει το "Δια 4" που σου δίνει την δυνατότητα να αγοράσεις σε 4 ατοκες δόσεις χωρίς κάρτα. Πρεπει να εχεις χρεωστικη καρτα λεει. Απο κει και περα , αν εισαι σιγουρος οτι θα εχεις τα λεφτα για τις 4 δοσεις (οταν ερθει η ωρα τους) , κρατα τα , και οταν συμπληρωσεις ολο το ποσο , πηγαινε και αγορασε το. Ή ζητα τα λεφτα που σου λειπουν απο τους γονεις σου. Αυτα τα "Δια 4" και το "Μηνα μηνα" , ειναι κατι σαν instant καταναλωτικα δανεια αν καταλαβαινω καλα, που το καταστημα παιρνει τα λεφτα του απο την τραπεζα και εσυ πληρωνεις τις δοσεις στην τραπεζα. Αυτο σημαινει δυο πραγματα : 1. Η αιτηση σου μπορει και να απορριφθει αν δεν εχεις "καλο" εκκαθαριστικο , ειδικα αν δεν δηλωνεις εισοδηματα οντας φοιτητης. 2. Απαξ και δεν εισαι συνεπης , θα μπλεξεις με την τραπεζα και καλα ξεμπερδεματα μετα.
Kag1ante Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Παρόμοιο με το δια 4 είναι και το Shopflix4 και δόσεις για όλους του Skroutz. Όλα είναι απο την ίδια εταιρεία (TBI Bank) Ουσιαστικά είναι mini άτοκο δάνειο, το έκανα πρόσφατα στο shopflix Πρώτη δόση εκείνη τη στιγμή και μετά κάθε 30 μέρες η επόμενη. Εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα και μάλιστα το πλήρωσα πριν τη λήξη του.
antbyron Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 9 minutes ago, Kag1ante said: Παρόμοιο με το δια 4 είναι και το Shopflix4 και δόσεις για όλους του Skroutz. Όλα είναι απο την ίδια εταιρεία (TBI Bank) Ουσιαστικά είναι mini άτοκο δάνειο, το έκανα πρόσφατα στο shopflix Πρώτη δόση εκείνη τη στιγμή και μετά κάθε 30 μέρες η επόμενη. Εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα και μάλιστα το πλήρωσα πριν τη λήξη του. Την τελευταία δόση πληρώσεις πιο νωρίς ή ακόμα παραπάνω δόσεις δύο και τρεις πληρώσεις πιο νωρίς γιατί εμένα δεν μου δίνει αυτή την επιλογή
Kag1ante Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, antbyron είπε Την τελευταία δόση πληρώσεις πιο νωρίς ή ακόμα παραπάνω δόσεις δύο και τρεις πληρώσεις πιο νωρίς γιατί εμένα δεν μου δίνει αυτή την επιλογή Απο την εφαρμογή της TBI πλήρωσα επιτόπου τις 2 τελευταίες
BlueBlade Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Έχω εμπειρία από Public μέσω Klarna. Ίδιο ακριβώς concept, 3 άτοκες δόσεις μέσω χρεωστικής. Αν θυμάμαι καλά, το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να έχεις λεφτά για τις δόσεις γιατί συνήθως αυτοί "βαράνε" όταν βγεις εκτός πλάνου αποπληρωμής. Αν για κάθε λόγο πιστεύεις ότι μπορεί να είναι δύσκολη η αποπληρωμή, θα έλεγα άστο και μάζεψε λεφτα να το πάρεις μια και έξω. 1
Kag1ante Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, BlueBlade είπε Έχω εμπειρία από Public μέσω Klarna. Ίδιο ακριβώς concept, 3 άτοκες δόσεις μέσω χρεωστικής. Αν θυμάμαι καλά, το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να έχεις λεφτά για τις δόσεις γιατί συνήθως αυτοί "βαράνε" όταν βγεις εκτός πλάνου αποπληρωμής. Αν για κάθε λόγο πιστεύεις ότι μπορεί να είναι δύσκολη η αποπληρωμή, θα έλεγα άστο και μάζεψε λεφτα να το πάρεις μια και έξω. Θα συμφωνήσω, ο λόγος πχ που έκανα εγώ 4 δόσεις ήταν ότι δεν είχα εκείνη τη στιγμή το ποσό αλλά ήμουν βέβαιος ότι θα το είχα όταν έρθει η ώρα της δόσης 2
BlueBlade Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Kag1ante είπε Θα συμφωνήσω, ο λόγος πχ που έκανα εγώ 4 δόσεις ήταν ότι δεν είχα εκείνη τη στιγμή το ποσό αλλά ήμουν βέβαιος ότι θα το είχα όταν έρθει η ώρα της δόσης Μια από τα ίδια. Εγώ το είχα το ποσό απλά δεν ήθελα να το σκάσω μια και έξω (ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να κάτσει). Σε αντίστοιχη περίπτωση αν δεν είμαι 200% σίγουρος ότι μπορώ να πληρώνω με άνεση μια δόση απλά δε μπλέκω γιατί αυτό ακριβώς περιμένουν και αυτοί και μετά είναι εύκολο να χαθεί η μπάλα. 1
takislz Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Η παραπλάνηση σε όλο της το μεγαλείο... από όλα τα καταστήματα που έχουν βάλει τα συγκεκριμένα συστήματα πληρωμής. Ποιες 3 και 4 άτοκες δόσεις; 2 ή 3 είναι οι άτοκες δόσεις ανά πρόγραμμα (τραπεζικός δανεισμός). Αφού η 1η "και καλά άτοκη δόση" πληρώνεται την ίδια στιγμή! Και έχει και το θράσος να χρεώνει το 1€ και σε αυτή την 1η και καλά δόση. Τώρα αν κάποιος θέλει να μικρό εκμεταλλευτεί αυτό το 2μηνο 3μηνο ''άτοκης'' αποπληρωμής με 4€ κόστος, οκ είναι. Ακόμα πιο οκ είναι να αγοράζουμε ''μετρητά'' (εφ άπαξ) και να τους κλείσουμε όλους τους (α)τοκογλύφους. Επίσης το κινητό που θέλεις @nikostheofanoudis σε σοβαρά μαγαζιά του Σκρουτζ είναι 60-80 € φθηνότερα. Μήπως να μαζέψεις το υπόλοιπο ποσό και να το πάρεις από εκεί σε κανένα μήνα; Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2023 από takislz
nikostheofanoudis Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Καλημέρα. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τελικά πήγα και το πήρα με το συγκεκριμένο πλάνο δόσεων. Ήταν ανάγκη να το πάρω τώρα καθώς το κινητό μου τα έπαιζε σοβαρά. Δεν θα ΄χω θέμα με τις δόσεις καθώς θα τα έχω τα χρήματα στην ώρα τους και είχα ήδη τα μισά χρήματα. Δεν μου ζήτησαν τίποτα πέρα απο την ταυτότητα και τον αριθμό της κάρτας για να γίνει η αγορά της πρώτης δόσης μέσα απο το περιβάλλον του ebanking της τραπεζάς μου. Διάβασα τους όρους της συμφωνίας με την τράπεζα. Όντως σε χρεώνει ένα ευρώ ανα δόση η οποία είναι σταθερή και σε περίπτωση που καθυστερήσεις είναι είναι 2,5% του δανείου ανα μέρα καθυστέρησης. Δεν θα έχω θέμα με αυτό καθώς θα είμαι συνεπής και θα γίνεται κατευθείαν η συναλλαγή απο την κάρτα οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεχάσω. Και πάλι σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα