ss42ss Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, nvel είπε οι ηλεκτρολόγοι συνδέουν αναγκαστικά τον ουδέτερο με την γείωση στο μετρητή σε όλες τις ελληνικές εγκαταστάσεις (εκτός του κέντρου της Αθήνας) και ο δεδδηε γειώνει στις γραμμές του τον ουδέτερο ανά τακτά διαστήματα, έτσι δημιουργείται το σύστημα γείωσης ΤΝ. Τον ουδέτερο με την γείωση δεν τον συνδέουν οι ηλεκτρολόγοι αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ μέσα στο ρολόι του κάθε καταναλωτή, όλη η Ελλάδα είναι σε δίκτυο με ΤΝ(ουδέτερογείωση) εκτός της Αττικής η οποία είναι σε δίκτυο ΤΤ(άμεση γείωση) το οποίο φαίνεται παρακάτω, δεν είναι μόνο το κεντρο. Έπισης ο ΔΕΔΔΗΕ στις κολώνες γειώνει τον ουδέτερο κάθε 200μ περίπου. 2 ώρες πριν, redbullboy είπε Το εν λόγω μηχάνημα δίνει τάση 1000v στα καλώδια (φάσεις, ουδέτερο αλλά καί γείωση) και μπορεί να βρει αν υπάρχει οποιοδήποτε βραχυκύκλωμα στην καλωδίωση, χωρίς συνδεμένες συσκευές (ούτε φώτα δεν πρέπει να είναι πάνω). Αν δώσει 1000V στην χαμηλή για τον έλεγχο μόνωσης των καλωδίων θα τα πάρει όλα στο χέρι! Βάση κανονισμού στην χαμηλή είναι αυστηρά τα 500V. 1
freakshow132 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, vgeovai είπε Δεν έχω διαβάσει όλες της σελίδες, αλλά τον φούρνο πώς τον δοκίμασες; Δοκίμασε να ανάψεις τα μάτια ένα ένα, σε όλες της σκάλες. Έκλεισα την ασφάλεια του φούρνου και ο ρελές συνέχισε να πέφτει.
redbullboy Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μην γράφετε κουταμαρες, τα μετρητικά ξεκινάνε από 5 βόλτ και ανεβάζουν τάση σταδιακά αν δεν βρεθεί σφάλμα. Επίσης αμφιβάλω αν μπορεί να κάνει ζημιά ενώ έχει μια μπαταρία 9βολτ ή τέσσερις D 1,5 βόλτ για τροφοδοσία, και καμία συσκευή συνδεδεμένη... Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από redbullboy
Apostol. Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Οπως ειπαν και παραπανω καποιος ουδετερος στην κανει. Για αυτο βαζω παντου διπολικες ασφαλειες που κοστιζουν +4 ευρω η μια. Αν ο φιλος ειχε διπολικες παντου, σε 5 λεπτα θα ειχε βρει το προβλημα. 1
Titos301 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, Apostol. είπε Οπως ειπαν και παραπανω καποιος ουδετερος στην κανει. Για αυτο βαζω παντου διπολικες ασφαλειες που κοστιζουν +4 ευρω η μια. Αν ο φιλος ειχε διπολικες παντου, σε 5 λεπτα θα ειχε βρει το προβλημα. τι κανουν οι διπολικες
Petros Electron Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Titos301 είπε τι κανουν οι διπολικες Οι διπολικές κόβουν και την φάση και τον ουδέτερο (L+N). Οποτε αν ψάχνεις το πρόβλημα ειναι ποιο γρήγορο γιατι κλείνοντας την διπολική βγάζεις εκτος και τον ουδέτερο εκτός απο την φάση. 52 λεπτά πριν, redbullboy είπε Μην γράφετε κουταμαρες, τα μετρητικά ξεκινάνε από 5 βόλτ και ανεβάζουν τάση σταδιακά αν δεν βρεθεί σφάλμα. Επίσης αμφιβάλω αν μπορεί να κάνει ζημιά ενώ έχει μια μπαταρία 9βολτ ή τέσσερις D 1,5 βόλτ για τροφοδοσία, και καμία συσκευή συνδεδεμένη... Τα meger (insulation) τεστ δίνουν μεγάλες τάσεις με πολύ μικρές εντάσεις (Αμπέρ). To κύκλωμα τους εχει ανορθωτή για να κάνει τα 9V της μπαταριας τους σε 500 και 1000. Αν εχεις συσκευές συνδεδεμένες στις γραμμες θα προκαλέσεις ζημια. Πρέπει να βγαίνουν απο τις πρίζες πριν τον ελεγχο. 2 1
redbullboy Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Τα meger (insulation) τεστ δίνουν μεγάλες τάσεις με πολύ μικρές εντάσεις (Αμπέρ). To κύκλωμα τους εχει ανορθωτή για να κάνει τα 9V της μπαταριας τους σε 500 και 1000. Αν εχεις συσκευές συνδεδεμένες στις γραμμες θα προκαλέσεις ζημια. Πρέπει να βγαίνουν απο τις πρίζες πριν τον ελεγχο. Καλά τα λες, ακόμα πιο παλιά δεν είχαν καν μπαταρία, είχαν μανιβέλα και σήκωνε τάση "χειροκινητα", το έχω δει να το έχουν ακόμα παλιοί τεχνικοί του ΟΤΕ. Τα καινούρια που έχω δουλέψει είτε Metrel είτε Fluke απλά τα συνδέεις, επιλέγεις μέγιστη τάση δοκιμής και πατάς test.
freakshow132 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έτσι για την ιστορία θα αναφέρω πως μίλησα τηλεφωνικά με αλλους 3 ηλεκτρολόγους. Οι 2 που έδειχναν να ξέρουν 2 πράγματα μου είπαν πως είναι πηγμένοι αυτόν τον καιρό και θα δουν απο βδομάδα. Ο τρίτος μου πρότεινε να μου βγάλει τους ουδέτερους από τον πίνακα εκτός από φούρνο και ηλιακό για 1-2 μέρες ώστε να δούμε αν θα πέσει ο ρελές και που είναι το πρόβλημα! Τον ρώτησα αν είναι ηλεκτρολόγος, μου απάντησε ναι και του είπα θα το σκεφτώ και θα τον ξαναπάρω... Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από freakshow132
Shinji ikari Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, freakshow132 said: Έτσι Μπορεί να είναι ο ηλιακός, πόσα χρόνια είναι; έχεις αλλάξει ανόδιο ποτέ;
conne Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα. Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα εδώ και 5 μέρες.Οταν δουλεύει η επαγωγικη μου εστία, και παω να ανάψω το φως στο σαλόνι η βάλω σεσουάρ, η το φως στην τουαλέτα, τότε πέφτει το ήδη αλλαγμένο ρελε..ΜΟΝΟ όταν δουλεύουν οι επαγωγικες.. Έχω φωνάξει ηλεκτρολόγο δεν έβγαλε άκρη..Στην αρχή που τις ανάβω δεν το κάνει, μετά από 5 λεπτά δοκιμάζοντας τα φώτα, σε κάποια φάση πάντα πέφτει το ρελε.Καμια πρόταση?
NikosKallithea Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Παιδια με την κουβεντα δεν λύνονται αυτα τα θεματα, θελει δουλεια, ο πρωτος λρεπει να απομονωσει ολους του ουδετερους. 3 ώρες πριν, conne είπε Καλησπέρα. Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα εδώ και 5 μέρες.Οταν δουλεύει η επαγωγικη μου εστία, και παω να ανάψω το φως στο σαλόνι η βάλω σεσουάρ, η το φως στην τουαλέτα, τότε πέφτει το ήδη αλλαγμένο ρελε..ΜΟΝΟ όταν δουλεύουν οι επαγωγικες.. Έχω φωνάξει ηλεκτρολόγο δεν έβγαλε άκρη..Στην αρχή που τις ανάβω δεν το κάνει, μετά από 5 λεπτά δοκιμάζοντας τα φώτα, σε κάποια φάση πάντα πέφτει το ρελε.Καμια πρόταση? Εσυ πρεπει να αρχίσεις να ξυλώνεις εστίες φωτιστικά, πριζες για έλεγχο διαρροών 1
nvel Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 20 ώρες πριν, ss42ss είπε Τον ουδέτερο με την γείωση δεν τον συνδέουν οι ηλεκτρολόγοι αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ μέσα στο ρολόι του κάθε καταναλωτή, όλη η Ελλάδα είναι σε δίκτυο με ΤΝ(ουδέτερογείωση) εκτός της Αττικής η οποία είναι σε δίκτυο ΤΤ(άμεση γείωση) το οποίο φαίνεται παρακάτω, δεν είναι μόνο το κεντρο. σωστός ο μετρητής είναι του δεδδηε, είχα στο μυαλό μου τις μεγάλες εγκαταστάσεις που η ουδετέρωση (όχι ουδετερογείωση που είναι άλλο πράγμα) γίνεται από τους ηλεκτρολόγους του έργου και εφαρμόζεται ΤΝ και εντός των περιοχών που ο δεδδηε δίνει ΤΤ
kokos23 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 σας ευχαριστώ πολύ γιαυτό το θέμα!!! παθόν και εγώ, πέσιμο ρελέ χωρίς λόγο τις περισσότερες φορές, ξέρω ότι έχω υγρασίες (ισόγειο που στο πίσω μέρος είναι ημιυπόγειο), δεν το έκανε παλιά (ανακαίνιση το 2002), τα τελευταία 3-4 χρόνια το κάνει μόνο όταν λείπουμε...(κλειστό σπίτι;) και λειτουργεί μόνο το ψυγείο αλλά όλες οι συσκευές στις μπρίζες( α/κ φούρνος πλυντήριο ρούχων πιάτων κλπ) την τελευταία φορά το έκανε όταν λειτουργούσε ο φούρνος, πήγα να σηκώσω αλλά δεν, έκλεισα τον φούρνο και όλα οκ...οπότε βρήκα τον υπαίτιο...αλλά από τότε τον έχω χρησιμοποιήσει 4-5 φορές και δεν έχει ρίξει το ρελέ, ούτε έχει πέσει...τώρα? μάλλον μου είπαν ότι φταίει η αντίσταση, όταν ζεσταίνεται αρκετά ρίχνει το ρελέ...να πω εδώ ότι τότε που έπεσε ήταν στο τέρμα η θερμοκρασία (230) ... τέλος να πω ότι μου είπαν και για γείωση καθώς το έδαφος είναι βραχώδες και το χάλκινο κοντάρι μπήκε μόνο το μισό...μου είπαν να βάλω ένα δεύτερο σε άλλο σημείο και να τα ενώσω με καλώδιο...όταν ελέχθηκε για έκδοση νέας υδε (έτσι δεν λέγεται;) μου είπε ο ελεκτής ότι δεν έχω καλή γείωση... είμαι πιά σε φάση να έρθει ηλεκτρολόγος για καλύτερο έλεγχο ... αααα ξέχασα, πριν κανα μήνα έπεσε κεραυνός κοντά στο σπίτι και μου έκαψε πλακέτα από 2 α/κ... και ναι διάβασα όλες τις σελίδες, όχι δεν πρόλαβα να δω τα 3 βίδεο.... περιμένω με αγωνία τελικά πορίσματα...
NikosKallithea Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 ...και ενα παραδειγμα απο τα πολλα που εχω δει σε ταράτσα απο παλιο ac. Εννοείται η ασφαλεια στον πινακα ήταν καταργημένη αλλα ο ουδέτερος οχι, αποτέλεσμα οποτε έβρεχε έπεφτε το ρελε😂 . Καλλιτέχνης ο ψυκτικός 😂 2
freakshow132 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Να ενημερώσω για την πορεία της βλάβης πως ο τελευταίος ηλεκτρολόγος που ήρθε μετά από ψάξιμο 4 ωρών βρήκε πως το πρόβλημα μάλλον είναι στην παροχή στον τοίχο που είχα βρεί την υγρασία , ανάμεσα σε ρολόι και γραμμές του σπιτιού. Επίσης έδεσε καλώδια που ήταν χύμα μες στους 2 πίνακες και έβαλε τον παλιό ρελέ που δούλευε στο δεύτερο πίνακα που δεν είχε. Τέλος οταν είχε καεί το σπίτι με τις φωτιές του 2021 οι ηλεκτρολόγοι αποσύνδεσαν τις φάσεις στα καμμένα φωτιστικά αλλά όχι τους ουδέτερους. Ο ρελές δεν έχει πέσει εδώ και 2 μέρες, να μην τον ματιάσω! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα