korakios Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Spoiler 14 λεπτά πριν, fmarkos είπε Είπα κάτι διαφορετικό; δεν κατάλαβα όπως το διατύπωσες , μπορώ να δώσω διάφορες ερμηνείες στο κείμενο που έγραψες ,αλλά δεν ήθελα να το αναλύσουμε γιαυτο και απάντησα έτσι 1
thn Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 πρεπει να σταματησουμε. ειναι αρκετα επειγων ο λουμιδης στον καφε του. Δεν έχω να πω κατι αλλο. Και το λεω σαν ηλεκτρολογος με σχεδον 32 χρονια στην πλατη αδερφε.
ss42ss Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 @freakshow132 αυτόν τον τελευταίο μήνα προσθέσεις κάποια καινούργια συσκευή στην εγκατάσταση του σπιτιού σου; Αν ναι τι; Επίσης για τι χρονολογίας σπίτι μιλάμε;
mariosnik_ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Πόσοι και πόσοι άνθρωποι με τέτοια προβλήματα έχουμε καταφλιασει μέχρι να βγάλουμε άκρη τι γίνεται. Σε σπίτι που το νοικιαζαμε σε άλλους παραλίγο να τσακωθούμε και να φύγουνε γιατί από ένα σημείο και μετά υπήρχαν συνεχή θέματα με πτώσεις ασφαλειών και ρελε, ο ηλεκτρολόγος πήγαινε και έφευγε και την μια φορά έφταιγαν οι ίδιοι γιατί άναψαν πολλές συσκευές, την άλλη αρνηθηκαμε να πληρώσουμε εμείς κόστος επίσκεψης γιατί βρέθηκε ένα μίξερ που εριχνε την ασφάλεια. Αλλά αυτοί δεν το πέταξαν και μετά έπεφταν κι άλλοι μικροαυτοματοι η καιγοντουσαν, στο τέλος απαιτούσαν αλλαγή του πίνακα. Τελικά άλλαξε ο ηλεκτρολόγος όλους τους μικροαυτοματους και έκτοτε δεν υπήρξε ξανά πρόβλημα, αλλά μιλάμε ότι εκείνοι ήταν ασφάλειες του 90 ενώ οι δικές μας τότε ήταν του 60 και δεν είχαμε ποτέ τέτοια προβλήματα. Τώρα τι παίχτηκε εκεί δεν ξέρω. Το μιξερακι που είχαν μου έλεγαν ότι χρησιμοποιούσαν κανονικά και δεν είχε θέμα οπότε κάτι άλλο έφταιξε αλλά δεν το βρήκαμε. Ελπίζω να βρει ο ηλεκτρολόγος σου τι συμβαίνει γιατί είναι κρίμα να πετάς λεφτά για επισκέψεις και να έχεις και το άγχος του τι μπορεί να φταίει και πόσο θα κοστίσει. Σε μια περίπτωση που ξέρω υπήρχε προβληματική γείωση στην πολυκατοικία και ήθελε άλλαγμα, πέρασε καιρός μέχρι να αποφασίσει η ΓΣ και να πληρωθεί το κόστος, το περίεργο ήταν πως προβλήματα από αυτό είχε μόνο ένα διαμέρισμα και όχι όλοι.
freakshow132 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, ss42ss είπε @freakshow132 αυτόν τον τελευταίο μήνα προσθέσεις κάποια καινούργια συσκευή στην εγκατάσταση του σπιτιού σου; Αν ναι τι; Επίσης για τι χρονολογίας σπίτι μιλάμε; Το σπίτι είναι του 2000 και δεν έχω βάλει καμία καινούρια συσκευή. Ο ηλεκτρολόγος ήρθε και το πρόβλημα ακόμα δε λύθηκε...δε φταίει ούτε ο ηλιακός. Ο ρελές είχε να πέσει 2 μέρες και έπεσε ξανά 2 φορές μόλις έφυγε ο ηλεκτρολόγος.
timoleon11 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 σε παρόμοια περίπτωση που επεφτε ο ρελές ,σε σπίτι 60 χρόνων στο χωριό ,απλά ηθελαν ξανα-βίδωμα ολες οι μπρίζες που ειχαν μέσα τα 3 καλώδια ,γείωση-φάση-ουδέτερος κυρίως στα κλιπάκια που εμπαιναν αυτα τα 3 καλώδια ,απο τότε τέρμα το πέσιμο ρελέ ,που συνέβαινε 2-3 φορές τον μήνα στα καλά καθούμενα
giannnis122 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Η διαρροή είναι ουδέτερος με γείωση, αν κλείνεις τις ασφάλειες δεν απομονώνεις τον ουδέτερο εκτός από κάποιες ασφάλειες μεγάλες όπως κουζίνας. Μπορεί να είναι και από φωτιστικό οροφής. Όταν σου ρίχνει τον ρελέ έχεις συγκεκριμένες συσκευές ανοιχτές και φώτα;
ss42ss Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, freakshow132 είπε Το σπίτι είναι του 2000 και δεν έχω βάλει καμία καινούρια συσκευή. Καλή αρχή κάναμε, έχει γίνει κάποια αλλαγή σε κουρτινόξυλα ή κουρτίνες; Γενικά μήπως κάνατε κάποια τρύπα σε τοίχο ή ταβάνι; Επίσης το καινούργιο ρελέ που τοποθετήθηκε είναι τύπου A ή τύπου AC?
freakshow132 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Το πρόβλημα το βρήκα μόνος μου τελικά... Έσκαψα το κουτί εκεί που έρχεται η παροχή της ΔΕΗ στο σπίτι και είναι μες στην υγρασία. Επίσης παρατήρησα ότι το αρχημαστόρι που έφτιαξε το σπίτι είχε ενώσει τα καλώδια της παροχής, πάχους σχεδόν σαν το δάχτυλο μου, με τα καλώδια του σπιτού στρίβοντας τα και βάζοντας μονωτική!!! Ηλεκτρολόγος δεν είμαι αλλά το βρίσκω εντελώς ηλίθιο! 3
Klausx Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, freakshow132 είπε Το πρόβλημα το βρήκα μόνος μου τελικά... Έσκαψα το κουτί εκεί που έρχεται η παροχή της ΔΕΗ στο σπίτι και είναι μες στην υγρασία. Επίσης παρατήρησα ότι το αρχημαστόρι που έφτιαξε το σπίτι είχε ενώσει τα καλώδια της παροχής, πάχους σχεδόν σαν το δάχτυλο μου, με τα καλώδια του σπιτού στρίβοντας τα και βάζοντας μονωτική!!! Ηλεκτρολόγος δεν είμαι αλλά το βρίσκω εντελώς ηλίθιο! Έχεις κάποια φώτο; Φώναξε έναν πραγματικό ηλεκτρολόγο να στο φτιάξει, έσκαψες με ρίσκο αφού είσαι ακόμα εδώ μην προκαλείς άλλο την τύχη σου. 2
pan05 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 3 hours ago, freakshow132 said: Το πρόβλημα το βρήκα μόνος μου τελικά... Έσκαψα το κουτί εκεί που έρχεται η παροχή της ΔΕΗ στο σπίτι και είναι μες στην υγρασία. Επίσης παρατήρησα ότι το αρχημαστόρι που έφτιαξε το σπίτι είχε ενώσει τα καλώδια της παροχής, πάχους σχεδόν σαν το δάχτυλο μου, με τα καλώδια του σπιτού στρίβοντας τα και βάζοντας μονωτική!!! Ηλεκτρολόγος δεν είμαι αλλά το βρίσκω εντελώς ηλίθιο! Ερώτηση ψιλοάσχετου: Αυτά δεν είναι πριν το ρελέ; Αν ναι, πώς μπορεί να το επηρεάζουν;
korakios Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, pan05 είπε Ερώτηση ψιλοάσχετου: Αυτά δεν είναι πριν το ρελέ; Αν ναι, πώς μπορεί να το επηρεάζουν; edit αφού πάλι στο ρελέ καταλήγει 5 ώρες πριν, giannnis122 είπε Μπορεί να είναι και από φωτιστικό οροφής έχουν τα φώτα οροφής γείωση ? Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από korakios
nvel Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 αυτό το ΔΔΕ που ανιχνεύει και ανάντη διαρροές να το πατεντάρετε, μην το αφήσετε έτσι
freakshow132 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Klausx είπε Έχεις κάποια φώτο; Φώναξε έναν πραγματικό ηλεκτρολόγο να στο φτιάξει, έσκαψες με ρίσκο αφού είσαι ακόμα εδώ μην προκαλείς άλλο την τύχη σου. Θα το έβγαζα μία να το δεις αλλά το έχω κλείσει όλο με ταινία και σακούλες μήπως και αντέξει μέχρι να έρθουν να το φτιάξουν. 9 λεπτά πριν, korakios είπε έχουν τα φώτα οροφής γείωση ? Δεν έχω ιδέα και να πω την αλήθεια δε θέλω να βάλω χέρι κι εκεί προς το παρόν.
korakios Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 32 λεπτά πριν, freakshow132 είπε Δεν έχω ιδέα και να πω την αλήθεια δε θέλω να βάλω χέρι κι εκεί προς το παρόν. δεν έχουν , απλά μου έκανε εντύπωση που το έγραψε και λέω μήπως αναφέρεται σε κάτι που δεν ξέρω μάλλον απο το κουτί είναι , κρίμα πάντως που έμπλεξες με μαστόρια ηλεκτρολόγους και δεν το κοίταξαν .... αν είχε τόση υγρασία , είσαι και τυχερός που δεν έπαθες και τίποτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα