giannnis122 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, korakios είπε έχουν τα φώτα οροφής γείωση ? Απλά έχω ακούσει περίπτωση από φωτιστικό οροφής να ρίχνει τον ρελέ Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από giannnis122
LouCi4er Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, freakshow132 είπε Το πρόβλημα το βρήκα μόνος μου τελικά... Έσκαψα το κουτί εκεί που έρχεται η παροχή της ΔΕΗ στο σπίτι και είναι μες στην υγρασία. Επίσης παρατήρησα ότι το αρχημαστόρι που έφτιαξε το σπίτι είχε ενώσει τα καλώδια της παροχής, πάχους σχεδόν σαν το δάχτυλο μου, με τα καλώδια του σπιτού στρίβοντας τα και βάζοντας μονωτική!!! Ηλεκτρολόγος δεν είμαι αλλά το βρίσκω εντελώς ηλίθιο! Δεν καταλαβα καλα τι εννοεις αλλα αυτο το κουτι με την υγρασια που λες,βρισκεται πριν το ρελε?
freakshow132 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 35 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Δεν καταλαβα καλα τι εννοεις αλλα αυτο το κουτι με την υγρασια που λες,βρισκεται πριν το ρελε? Ναι πριν το ρελέ, είναι το κουτί της παροχής που έρχεται μες στο σπίτι το ρεύμα από τη ΔΕΗ.
thn Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, freakshow132 είπε Ναι πριν το ρελέ, είναι το κουτί της παροχής που έρχεται μες στο σπίτι το ρεύμα από τη ΔΕΗ. Από το καλό στο καλύτερο πάτε. Το ρελέ βλέπει ότι είναι μετά από αυτό όχι πριν. Αν όπως λες είναι πριν δεν έχει σχέση με το πρόβλημα σου. Αρχηγέ σταματά να βάζεις χέρια.. 2
korakios Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, thn είπε Το ρελέ βλέπει ότι είναι μετά από αυτό όχι πριν. Αν όπως λες είναι πριν δεν έχει σχέση με το πρόβλημα σου. υποθετικό σενάριο , αν πάει ηλεκτρολόγος και ενώσει πριν το ρολόι (όχι μόνο πριν τον πίνακα) ουδέτερο και γη , δε θα πέσει το ρελέ ?
thn Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, korakios είπε υποθετικό σενάριο , αν πάει ηλεκτρολόγος και ενώσει πριν το ρολόι (όχι μόνο πριν τον πίνακα) ουδέτερο και γη , δε θα πέσει το ρελέ ? Οχι. Διαφορά δυναμικού σε ότι μπαίνει και βγαίνει από αυτό. Όπως και μια ασφάλεια καλωδίου. Ότι είναι μετά από αυτή. Γι'αυτό τις βάζουμε στην αρχή της διατομής του καλωδίου που ασφαλίζει και όχι στην μέση ή το τέλος.
LouCi4er Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, korakios είπε υποθετικό σενάριο , αν πάει ηλεκτρολόγος και ενώσει πριν το ρολόι (όχι μόνο πριν τον πίνακα) ουδέτερο και γη , δε θα πέσει το ρελέ ? Ασφαλώς και θα πέσει.Εμενα να φανταστείς πριν λίγο καιρό έπεφτε το ρελέ και δεν μπορούσαμε να βρούμε με τίποτα τον λόγο.Τελικα μετά από πολύ ψάξιμο βρήκαμε ότι έφταιγε ο θερμοσίφωνας ενός γείτονα,περναμε από την ίδια κολόνα. Ηθικό δίδαγμα:Βάλτε ρελέ στον πίνακα σας μπας και σώσετε κανέναν Χριστιανό που δεν έχει. Για να τελειώνω με το χιούμορ,οχι αρχηγέ μου δεν θα πέσει.Το ρελέ,οι ασφάλειες κτλ βλέπουν ότι είναι μετά από αυτά,είναι αδύνατο να ανιχνεύσουν διαρροή,βραχυκύκλωμα πριν. TS,δεν είναι εκεί το πρόβλημα αλλά αν πάρω βάση ότι είπες για την σύνδεση της παροχής που έχει κάνει ένας από τους ηλεκτρολόγους που έφτιαξαν το σπίτι,κάπου σε κάποια σύνδεση είναι το πρόβλημα.
nvel Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, korakios είπε υποθετικό σενάριο , αν πάει ηλεκτρολόγος και ενώσει πριν το ρολόι (όχι μόνο πριν τον πίνακα) ουδέτερο και γη , δε θα πέσει το ρελέ ? οι ηλεκτρολόγοι συνδέουν αναγκαστικά τον ουδέτερο με την γείωση στο μετρητή σε όλες τις ελληνικές εγκαταστάσεις (εκτός του κέντρου της Αθήνας) και ο δεδδηε γειώνει στις γραμμές του τον ουδέτερο ανά τακτά διαστήματα, έτσι δημιουργείται το σύστημα γείωσης ΤΝ.
freakshow132 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, LouCi4er είπε Για να τελειώνω με το χιούμορ,οχι αρχηγέ μου δεν θα πέσει.Το ρελέ,οι ασφάλειες κτλ βλέπουν ότι είναι μετά από αυτά,είναι αδύνατο να ανιχνεύσουν διαρροή,βραχυκύκλωμα πριν. TS,δεν είναι εκεί το πρόβλημα αλλά αν πάρω βάση ότι είπες για την σύνδεση της παροχής που έχει κάνει ένας από τους ηλεκτρολόγους που έφτιαξαν το σπίτι,κάπου σε κάποια σύνδεση είναι το πρόβλημα. Ο τοίχος με την υγρασία είναι μετά το ρολόι. Από το ρολόι φεύγει 1 χοντρό καλώδιο και έρχεται στον τοίχο όπου και ενώνεται με τις γραμμές του σπιτιού. Όπως και να'χει θα περιμένω να έρθουν να το φτιάξουν και μετά θα δείξει. Ίσως απο εκεί να περνάει υγρασία και μες στο σπίτι. BTW το βράδυ σήμερα, πήρε φωτιά η ηλεκτρική μου κουβέρτα. Ευτυχώς ήμουν εκεί και τράβηξα την πρίζα. Αν και δεν έχω αγγίξει προσωπικά ούτε 1 καλώδιο, όπως λέει κι ο φίλος πιο πάνω... από το καλό στο καλύτερο. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από freakshow132
redbullboy Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Μου κάνει εντύπωση ότι σε 5 σελίδες απαντήσεις ούτε ένας δεν σου είπε ότι υπάρχει μετρητικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την περίπτωση σου. Βρες έναν ηλεκτρολόγο που βγάζει πιστοποιητικά (στα αλήθεια, όχι με τηλεπάθεια) για να σου μετρήσει αντίσταση μόνωσης. Το εν λόγω μηχάνημα δίνει τάση 1000v στα καλώδια (φάσεις, ουδέτερο αλλά καί γείωση) και μπορεί να βρει αν υπάρχει οποιοδήποτε βραχυκύκλωμα στην καλωδίωση, χωρίς συνδεμένες συσκευές (ούτε φώτα δεν πρέπει να είναι πάνω). Έτσι θα σου λυθεί η απορία αν ευθύνεται η καλωδίωση, αλλιώς ξεκινάς και ψάχνεις συσκευές.
masteripper Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Η κατάσταση είναι σίγουρα παράξενη οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να πας σε extreme measures Βγάζεις "εκτός" τα πάντα ανα ομάδες Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι έχεις 12 ασφάλειες απομονώνεις τις 8 μαζί με ουδετέρους γείωση Δοκιμάζεις με τις 4 Πήγε καλά ? Προχωράς και προσθέτεις άλλες 4 Δεν πήγε καλά Απομονώνεις τις 4 και προχωράς με τις υπόλοιπες 8 Και ο κύκλος επαναλαμβάνεται μέχρι να απομονώσεις αυτήν την μοναδική/ες πριζα που σου κάνει πρόβλημα - Υποθέτω - ότι το απλό κόλπο για να δεις αν κάτι είναι στραβο το έχεις κάνει Δοκιμαστικό κατσαβίδι σε ουδέτερο - γείωση ,αν δείξει τάση τότε υπάρχει θέμα Επίσης άλλο κουφό που μου έτυχε και μου έκανε ζημια, σε συσκευή που χρειαζόταν γείωση τα αυτάκια της γείωσης στο πολυμπριζο είχαν σηκωθεί και δεν ακουμπούσαν...οπότε βάζεις πολύμπριζο στο πολύμπριζο και ελέγχεις με το δοκιμαστικό κατσαβίδι Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από masteripper
Narayan Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Οι ηλεκτρολόγοι που ήρθαν, έλεγξαν πως όλες οι συνδέσεις στον πίνακα δεν έχουν χαλαρώσει με την πάροδο του χρόνου;
nvel Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 29 λεπτά πριν, redbullboy είπε Το εν λόγω μηχάνημα δίνει τάση 1000v στα καλώδια (φάσεις, ουδέτερο αλλά καί γείωση) και μπορεί να βρει αν υπάρχει οποιοδήποτε βραχυκύκλωμα στην καλωδίωση, χωρίς συνδεμένες συσκευές (ούτε φώτα δεν πρέπει να είναι πάνω). Άμα ορίσεις σε αυτή τη εγκατάσταση τάση δοκιμής 1000V τότε η βλάβη θα επεκταθεί σε όλες τις γραμμές 1
NikosKallithea Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, korakios είπε υποθετικό σενάριο , αν πάει ηλεκτρολόγος και ενώσει πριν το ρολόι (όχι μόνο πριν τον πίνακα) ουδέτερο και γη , δε θα πέσει το ρελέ ? Quiz: Αν παει στην κολόνα της και συνδέσει ουδέτερο γη, σε ποιο σπίτι της γειτονιάς θα πέσει το ρελε; 😁 Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από NikosKallithea
vgeovai Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δεν έχω διαβάσει όλες της σελίδες, αλλά τον φούρνο πώς τον δοκίμασες; Δοκίμασε να ανάψεις τα μάτια ένα ένα, σε όλες της σκάλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα