freakshow132 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει με το πρόβλημα μου. Εδώ και 1 μήνα ξεκίνησε να πέφτει το ρελέ περίπου 4-5 φορές τη μέρα σε άκυρες στιγμές. Τις περισσότερες φορές αν τον ανεβάσω σηκώνεται κατευθείαν, όμως υπάρχουν φορές που δεν ανεβαίνει ακόμα και αν κατεβάσω όλες τις ασφάλειες και το γενικό. Έφερα ηλεκτρολόγο και δε μπορεί να βρει κάποιο πρόβλημα + μου έβαλε καινούριο ρελέ αλλά πάλι τα ίδια. Έχουν ελεγχθεί εξωτερικές πρίζες και φώτα και έχω αφαιρέσει ακόμα και τις λάμπες. Έχω αλλάξει πολύπριζα, έχω κάνει τράμπα πρίζες σε άλλες με μπαλαντέζες και έχω απομονώσει συσκευές όπως απορροφητήρες, κουζίνα, πλυντήρια καταβάζοντας τις ασφάλειες τους όμως και πάλι πέφτει το ρελέ. Να σημειώσω επίσης πως το ρελέ δεν πέφτει ποτέ βραδινές ώρες αλλά μόνο από 9.00 το πρωί μέχρι 19.00. Σκέφτηκα μήπως η ηλιοφάνεια βγάζει υγρασία κάπου αλλά δε μπορούμε να βρούμε πουθενά υγρασία. Γνωρίζει κάποιος αν μπορεί να είναι κάτι εξωτερικό (ΔΕΗ ας πούμε) ή ο ηλιακός;
NikosKallithea Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Εχεις διαρροή σε κάποιον ουδέτερο, θελει πολύ δουλειά για να τα βρεις 2
fmarkos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 42 λεπτά πριν, freakshow132 είπε Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει με το πρόβλημα μου. Εδώ και 1 μήνα ξεκίνησε να πέφτει το ρελέ περίπου 4-5 φορές τη μέρα σε άκυρες στιγμές. Τις περισσότερες φορές αν τον ανεβάσω σηκώνεται κατευθείαν, όμως υπάρχουν φορές που δεν ανεβαίνει ακόμα και αν κατεβάσω όλες τις ασφάλειες και το γενικό. Έφερα ηλεκτρολόγο και δε μπορεί να βρει κάποιο πρόβλημα + μου έβαλε καινούριο ρελέ αλλά πάλι τα ίδια. Έχουν ελεγχθεί εξωτερικές πρίζες και φώτα και έχω αφαιρέσει ακόμα και τις λάμπες. Έχω αλλάξει πολύπριζα, έχω κάνει τράμπα πρίζες σε άλλες με μπαλαντέζες και έχω απομονώσει συσκευές όπως απορροφητήρες, κουζίνα, πλυντήρια καταβάζοντας τις ασφάλειες τους όμως και πάλι πέφτει το ρελέ. Να σημειώσω επίσης πως το ρελέ δεν πέφτει ποτέ βραδινές ώρες αλλά μόνο από 9.00 το πρωί μέχρι 19.00. Σκέφτηκα μήπως η ηλιοφάνεια βγάζει υγρασία κάπου αλλά δε μπορούμε να βρούμε πουθενά υγρασία. Γνωρίζει κάποιος αν μπορεί να είναι κάτι εξωτερικό (ΔΕΗ ας πούμε) ή ο ηλιακός; Εγώ θα κατέβαζα όλες τις ασφάλειες του πίνακα. Θα έδινα δωμάτιο δωμάτιο και θα το άφηνα για αρκετή ώρα. Αν δεν έπεφτε μετά θα προχωρούσα στην επόμενη ασφάλεια μέχρι να αρχίσει να πέσει ο ρελές. Έτσι θα έβρισκα σε πια γραμμή υπάρχει το πρόβλημα. Μετά θα ξεψάχνιζα τις συσκευές της γραμμής μία μία. Από ΔΕΗ δεν νομίζω πως πέφτει ο ρελές και ο ηλιακός μόλις κλείσεις την ασφάλεια από τον πίνακα απομονώνεται από το δίκτυο. 2
freakshow132 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, fmarkos είπε Εγώ θα κατέβαζα όλες τις ασφάλειες του πίνακα. Θα έδινα δωμάτιο δωμάτιο και θα το άφηνα για αρκετή ώρα. Αν δεν έπεφτε μετά θα προχωρούσα στην επόμενη ασφάλεια μέχρι να αρχίσει να πέσει ο ρελές. Έτσι θα έβρισκα σε πια γραμμή υπάρχει το πρόβλημα. Μετά θα ξεψάχνιζα τις συσκευές της γραμμής μία μία. Από ΔΕΗ δεν νομίζω πως πέφτει ο ρελές και ο ηλιακός μόλις κλείσεις την ασφάλεια από τον πίνακα απομονώνεται από το δίκτυο. Ο ρελές μπορεί να κάνει ακόμη και πάνω από 10 - 15 ώρες για να πέσει ξανά ή ακόμη και μια ολόκληρη ημέρα. Είχα σκεφτεί να κάνω το αντίθετο δηλαδή να έχω κατεβασμένο μόνο 1 δωμάτιο τη φορά να δω αν θα πέσει αλλά και πάλι δε μπορώ γιατί η κατανομή στις ασφάλειες είναι ότι να'ναι. π.χ. 1 ασφάλεια για παιδικά δωμάτια + μπάνιο την οποία δε μπορώ να δοκιμάσω πολύ ώρα γιατί χρειάζομαι ρεύμα σε αυτήν οπωσδήποτε.. Έχω αποκλείσει ήδη αρκετές ασφάλειες. Θα μπορούσε μία χαλασμένη ασφάλεια χωρίς να πέφτει να ρίξει το ρελέ;
chrisxkar Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 εγω πρωτο υποπτο θα εβαζα καμια συσκευη τυπου φουρνο,ψυγειο πληντυριο κυριως γιατι αν δεν ειναι αυτα shit high and watch θα πρεπει να δεις ποια ασφαλεια ευθυνεται για να βρεις τον χωρο και μετα να εξετασεις καλωδια φωτα πριζες κτλ μηπως εχει λιωσει καπου....κτλ κτλ 1
fmarkos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, freakshow132 είπε Ο ρελές μπορεί να κάνει ακόμη και πάνω από 10 - 15 ώρες για να πέσει ξανά ή ακόμη και μια ολόκληρη ημέρα. Είχα σκεφτεί να κάνω το αντίθετο δηλαδή να έχω κατεβασμένο μόνο 1 δωμάτιο τη φορά να δω αν θα πέσει αλλά και πάλι δε μπορώ γιατί η κατανομή στις ασφάλειες είναι ότι να'ναι. π.χ. 1 ασφάλεια για παιδικά δωμάτια + μπάνιο την οποία δε μπορώ να δοκιμάσω πολύ ώρα γιατί χρειάζομαι ρεύμα σε αυτήν οπωσδήποτε.. Έχω αποκλείσει ήδη αρκετές ασφάλειες. Θα μπορούσε μία χαλασμένη ασφάλεια χωρίς να πέφτει να ρίξει το ρελέ; Και έτσι που λες καλό είναι, άσε το δωμάτιο που πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτό τελευταίο Η αλήθεια είναι πως ψυγείο κουζίνα πλυντήριο, που λέει ο φίλος από πάνω είναι οι πρώτοι ύποπτοι και συνήθως εκεί εντοπίζονται οι διαρροές, αλλά φαντάζομαι τις έχετε τσεκάρει αυτές τις συσκευές.
freakshow132 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Έχω ελέγξει ήδη κουζίνα, απορροφητήρα, πλυντήριο πιάτων, ρούχων, στεγνωτήριο και όλα τα AC. Το ψυγείο δε μπορώ να το ελέγξω γιατί δε μπορώ να το αφήσω εκτός για πολλές ώρες για ευνόητους λόγους όμως είναι καινούριο 6 μηνών...
The_Judas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Οπότε το ψυγείο φταίει, αφού είναι το μόνο που δεν δοκίμασες 😁 3
fmarkos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, The_Judas είπε Οπότε το ψυγείο φταίει, αφού είναι το μόνο που δεν δοκίμασες 😁 Ε ναι. Είναι το προφανές, το ότι είναι καινούργιο δεν λέει απολύτως μα απολύτως τίποτα. Πρέπει να βρεις τρόπο να το τσεκάρεις. Κολλάνε και οι ώρες όπως το περιγράφεις αφού το βράδυ δεν χρησιμοποιείτε το ψυγείο και από 9-19 γίνεται πιο εντατική χρήση.
freakshow132 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 57 λεπτά πριν, fmarkos είπε Ε ναι. Είναι το προφανές, το ότι είναι καινούργιο δεν λέει απολύτως μα απολύτως τίποτα. Πρέπει να βρεις τρόπο να το τσεκάρεις. Κολλάνε και οι ώρες όπως το περιγράφεις αφού το βράδυ δεν χρησιμοποιείτε το ψυγείο και από 9-19 γίνεται πιο εντατική χρήση. Το ψυγείο χρησιμοποιείται πιο πολύ βράδυ γιατί λείπουμε αλλά θα το δοκιμάσω και αυτό. Δεν παίζει να πετάξω ότι έχει μέσα και τελικά να είναι κάτι άλλο. Το πολύ πολύ θα πετάξω μία μπαλαντέζα να μπει στην πρίζα του γείτονα να δω αν θα ρίξει και το δικό του ρελέ. Δε μπορώ να καταλάβω όμως γιατί κάποιες φορές με κατεβασμένα τα πάντα το ρελέ δε σηκώνεται και πρέπει να περάσει κάνα μισάωρο...
fredd0 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 επισης ψαξε καθετα ολα τα ηλεκτρολογικα κουτια στους τοιχους για καρφια, καδρα κλπ. Ψηλα στον τοιχο εχεις κουτι διακλαδωσης το οποιο κατεβαινει κατω ειτε σε πριζα ειτε σε διακοπτη. Ψαξε μηπως κανας καφρος εχει καρφωσει κανα καδρο εκει και εχει χτυπησει κανα καλωδιο
sphinxgr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Αρχικά ελπίζω να έχεις ρελέ τύπου Α ή νεότερο και όχι AC. Επίσης όπως είπαν, κατεβάζεις ασφάλειες και βλέπεις σε ποιες πεφτει και σε ποιές όχι. Αν κάποιος θέλει να αναβαθμίσει την προστασία του, χωρίζει το σπίτι σε ζώνες με ξεχωριστά ρελε. Μπορεί να ειναι υγρασία, μπορεί να ειναι κάποιος συναγερμός που ζεσταίνεται και γενικά μπορεί να είναι τα πάντα. Χρόνο κ δοκιμές θέλει απο τη μεριά σου
Titos301 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, freakshow132 είπε Το πολύ πολύ θα πετάξω μία μπαλαντέζα να μπει στην πρίζα του γείτονα να δω αν θα ρίξει και το δικό του ρελέ. εκλαψα να ξερεις, κορυφαιο αν ψαξεις και βιντεο στο youtube ηλεκτρολογοι προτεινουν να κανεις αυτο που λενε συμφορουμιτες παραπανω, κατεβασμα ολοι διακοπτες και ανεβασμα ενα ενα Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2023 από Titos301
korakios Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, freakshow132 είπε Δε μπορώ να καταλάβω όμως γιατί κάποιες φορές με κατεβασμένα τα πάντα το ρελέ δε σηκώνεται και πρέπει να περάσει κάνα μισάωρο... γιατί κάπου σου βραχυκυκλώνει ο ουδέτερος με τη γείωση μόνο τότε μπορείς να βγάλεις κάπως άκρη ,δλδ είσαι λίγο τυχερός , όταν στο ξανακάνει βγάλε απο την μπρίζα διάφορες συσκευές , αλλιώς θέλει επιτόπου να βρεις ηλεκτρολόγο να ξεσυνδέει ένα-ένα καλώδια απο τον πίνακα και μετά να πάει στις μπρίζες (εκτός αν είναι θέμα ΔΕΔΔΗΕ) 1
freakshow132 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Θα έρθει αύριο άλλος ηλεκτρολόγος, πιστεύει λέει πως είναι ο ηλιακός... Τον τελευταίο μήνα έχω ψάξει ότι βίντεο και φορουμ υπάρχει, σε λίγο θα γίνω κι εγώ ο ίδιος ηλεκτρολόγος. 16 λεπτά πριν, korakios είπε (εκτός αν είναι θέμα ΔΕΔΔΗΕ) Το θέμα ΔΕΔΔΗΕ που μου γράφεις τι θα μπορούσε να είναι; Τι θα μπορούσε να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα; Μένω Βαρυμπόμπη και τα καλώδια τους εδώ είναι λίγο σαν αυτά που απλώνεις μπουγάδα αλλά αυτό είναι πολλά χρόνια τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα