mastoras007 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα! Είμαι άσχετος με όλα αυτα αλλά εχει λίγες μέρες που το παλεύω και εχω φτιάξει ενα site τύπου σαν Bloκ Ενα κατεβατό ειναι ουσιαστικά ουτε σελίδες εχει ούτε τίποτα, Εχω αγοράσει και ενα domain και θέλω τώρα να το βάλω live, γενικά είναι προχειροδουλειά, κοιτάω κάτι δωρεάν, αλλά οσο ψάχνω οι πληροφορίες ειναι τόσες πολλές και οι παγίδες άλλες τόσες! Τι θα μου προτείνατε ?
labros1995 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Κάποιοι hosts με την αγορά domain σου δίνουν και δωρεάν hosting. Για στατική ιστοσελίδα προφανώς, χωρίς βάση δεδομένων και για πολυ βασικα πράγματα με πολλούς περιορισμούς. Τώρα που έχει αγοράσει ήδη το domain θα πρέπει να κοιτάξεις αν σου προσφέρει κάτι τέτοιο.
mastoras007 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, labros1995 είπε Κάποιοι hosts με την αγορά domain σου δίνουν και δωρεάν hosting. Για στατική ιστοσελίδα προφανώς, χωρίς βάση δεδομένων και για πολυ βασικα πράγματα με πολλούς περιορισμούς. Τώρα που έχει αγοράσει ήδη το domain θα πρέπει να κοιτάξεις αν σου προσφέρει κάτι τέτοιο. Όχι δεν προσφέρει.. Οπότε υπάρχει κάποια άλλη επιλογή?
labros1995 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, mastoras007 said: Όχι δεν προσφέρει.. Οπότε υπάρχει κάποια άλλη επιλογή? Για δωρεάν εντελώς δεν γνωρίζω κάποιο πακέτο, και να υπάρχει θα ειναι για περιορισμένο διάστημα. Ίσως να μπορέσει να σε βοηθήσει κάποιος άλλος χρήστης. Η άλλη επιλογή ειναι να κάνεις εσυ host την ιστοσελίδα-blog σε δικό σου μηχάνημα το οποίο χρειάζεται δουλίτσα και δεν ξέρω αν σε συμφέρει.
mastoras007 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, labros1995 είπε Για δωρεάν εντελώς δεν γνωρίζω κάποιο πακέτο, και να υπάρχει θα ειναι για περιορισμένο διάστημα. Ίσως να μπορέσει να σε βοηθήσει κάποιος άλλος χρήστης. Η άλλη επιλογή ειναι να κάνεις εσυ host την ιστοσελίδα-blog σε δικό σου μηχάνημα το οποίο χρειάζεται δουλίτσα και δεν ξέρω αν σε συμφέρει. Οκ ευχαριστώ, Θα πάω σε μια πληρωτή λύση αν είναι να ξεμπερδεύω, απλά ειναι εντελώς ερασιτεχνική δουλειά.
stef157 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Το αν είναι ερασιτεχνική δουλειά ή όχι δεν έχει καμία σχέση. Καλό είναι να πληρώσεις ένα hosting το οποίο είναι αρκετά φθηνό ειδικά αν πας σε στατική σελίδα χωρίς βάση δεδομένων.
mastoras007 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Αγόρασα τελικά για ένα χρόνο ένα hosting. Βέβαια δεν βγάζω άκρη με το πώς θα κάνω το site να τρέχει αλλά οκ στο ψάξιμο είμαι ακόμα
k33theod Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια το δωρεάν epizy.com Αν δεν έχει απαιτήσεις ταχύτητας είναι τέλειο. Επίσης χρησιμοποιώ το biz.nf επίσης κανένα πρόβλημα.
stef157 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 20 ώρες πριν, mastoras007 είπε Αγόρασα τελικά για ένα χρόνο ένα hosting. Βέβαια δεν βγάζω άκρη με το πώς θα κάνω το site να τρέχει αλλά οκ στο ψάξιμο είμαι ακόμα Εξαρτάται με τι θες να κατασκευάσεις την ιστοσελίδα. Αν είναι σε CMS υπάρχει έτοιμο installer από το cPanel. Θα χρειαστεί να κάνεις και μια database από το cPanel.
mastoras007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, stef157 είπε Εξαρτάται με τι θες να κατασκευάσεις την ιστοσελίδα. Αν είναι σε CMS υπάρχει έτοιμο installer από το cPanel. Θα χρειαστεί να κάνεις και μια database από το cPanel. Έχω έτοιμη τη σελίδα σε wordpress Έχω περάσει τα αρχεία στο public html αλλά δεν παίζει το site βγάζει ένα σφάλμα το οποίο όταν το googlαρα είδα ότι κάτι με τα database έχω κάνει λάθος... Προσπάθησα να ψάξω αλλά δεν βγάζω άκρη μπερδευομαι και το παράτησα προς το παρόν Αν μπορούσες να με βοηθήσεις θα το εκτιμούσα!! Δεν είμαι και σε pc τώρα να σου πω το σφάλμα Μέχρι στιγμής έχω κάνει τα εξής βήματα: -Αγόρασα domain στο παπάκι -Αγoρασα host στο pointer -Έβαλα τα nameservers που μου έδωσε το pointer στο παπάκι -Ανέβασα τα αρχεία στο public html Αυτά, δεν έχω κάνει κάτι άλλο σχετικό με database
stef157 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Θα πρέπει να φτιάξεις την βάση στο cPanel και μετά να την συνδέσεις. Θα πρέπει να βάλεις τα στοιχεία της βάσης στο αρχείο wp-config.php
mastoras007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Απο που θα πάρω στοιχεία για την βάση? Error establishing a database connection αυτο ειναι το μηνυμα που παιρνω!
kostaspatra Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) θα την φτιαξεις εσυ οπως αναφερθηκε, ονομα βασης, κωδικο, στοιχεια χρηστη και μετα θα τα περασεις στο wp-config.php. Προφανως αν το ειχες τοπικα το site θα υπηρχε και βαση. Σε οποιο πανελ σου δινει host ή στο phpmyadmin αν σου δινει προσβαση θα την φορτώσεις εκει. Πρεπει δηλαδη πρωτα να παρεις αντιγραφο της βασης που υπηρχε τοπικα στο pc σου ή οπου την ειχες την σελιδα. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από kostaspatra
ZoReN Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 On 19/11/2023 at 22:06, mastoras007 said: Απο που θα πάρω στοιχεία για την βάση? Error establishing a database connection αυτο ειναι το μηνυμα που παιρνω! Επειδή είναι λίγο περίπλοκο για κάποιον που δεν έχει ξανα ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι σου βάζω ένα βίντεο που το κάνει βήμα βήμα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνεις, ένας από αυτούς είναι στο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=BIpAGG4E974&ab_channel=GerasimosTsiamalos
CyberCr33p Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Το πιο απλό είναι να στείλεις ένα backup των αρχείων και της βάσης μέσω wetransfer στην pointer και να στο ανεβάσουν αυτοί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα