Προς το περιεχόμενο

Soundbar Samsung?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μου προτείνετε πια θεωρείται καλή  ηχομπαρα της Samsung (λόγω συμβατότητας με την tv) . Θα προτιμούσα να έχουμε atmos. Πρέπει να πάμε στα ακριβά μοντελα της ή και κάποιο από τα Samsung Q-Series HW-Q600B ή 700Β κάνουν καλή δουλειά; 

ευχαριστώ!! 

Δημοσ.
15 minutes ago, sanshiroD said:

Θα ήθελα να μου προτείνετε πια θεωρείται καλή  ηχομπαρα της Samsung (λόγω συμβατότητας με την tv) . Θα προτιμούσα να έχουμε atmos. Πρέπει να πάμε στα ακριβά μοντελα της ή και κάποιο από τα Samsung Q-Series HW-Q600B ή 700Β κάνουν καλή δουλειά; 

ευχαριστώ!! 

Όταν λες συμβατότητα τι εννοείς; γιατί όλες οι soundbars της αγοράς που έχουν hdmi arc θα είναι συμβατές. Έξτρα καλούδια που έχει το οικοσύστημα της Samsung δε θα έχουν αλλά αυτά ως επί το πλείστον είναι άσχετα με τον ήχο. 

Θα πρότεινα να δεις μάρκες που έχουν main ασχολία τον ήχο κι όχο την εικόνα όπως η Samsung ή LG. 

Πχ Polk, JBL, Denon, Yamaha. 

Το atmos που μπορεί να προσφέρει μια soundbar να ξέρεις είναι λίγο εικονικό, μέσω αντανακλασεων και αν έχει ιδανικό σχήμα το σαλόνι και είναι ιδανικά τοποθετημένη η soundbar και έχουν το ιδανικό ύψος τα ταβάνια και και και...

Θα συμβούλευα  να δώσεις περισσότερη σημασία στη δυνατότητα ρύθμισης voice για καθαρότερο θε διαλόγους και στο δυνατό sub για την καταδυναμη κινηματογραφική αίσθηση. Αν έχει και αποσπώμενα ηχεία για να μπούνε πίσω ώστε να δημιουργήσεις ένα τρόπον τινα 5&1 ακόμα καλύτερα. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Ashaman είπε

Όταν λες συμβατότητα τι εννοείς; γιατί όλες οι soundbars της αγοράς που έχουν hdmi arc θα είναι συμβατές. Έξτρα καλούδια που έχει το οικοσύστημα της Samsung δε θα έχουν αλλά αυτά ως επί το πλείστον είναι άσχετα με τον ήχο.

Το αναφέρω γιατί με ηχομπάρα της Creative το hdmi arc κάθε φορά που έκλεινα την τηλεόραση έπρεπε να πάω στο μενού και να την συγχρονίζω και μου έσπαγε τα νεύρα και σκέφτομαι πως αν είναι samsung δεν θα έχω τέτοια θέματα.

Με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που αναφέρεις έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 hour ago, sanshiroD said:

Το αναφέρω γιατί με ηχομπάρα της Creative το hdmi arc κάθε φορά που έκλεινα την τηλεόραση έπρεπε να πάω στο μενού και να την συγχρονίζω και μου έσπαγε τα νεύρα και σκέφτομαι πως αν είναι samsung δεν θα έχω τέτοια θέματα.

Με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που αναφέρεις έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση;

Ευχαριστώ

Ειχα Samsung (MU6122) μεχρι πριν ενα χρονο και για 1,5 χρονο στην αρχη ειχα και την creative stage 2.1 και δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα. Κατι αλλο ειναι κι οχι θεμα συμβατοτητας λογικα.

Εξαρταται απο το κοστος που μπορεις να διαθεσεις. Οσο υψηλοτερα πας τοσο καλυτερα φυσικα αλλα φανταζομαι εχεις κι ενα οριο.

Δημοσ.
27 minutes ago, sanshiroD said:

με αυτήν είχα πρόβλημα,.....

έλεγα να μην πάω πάνω από 400

Δες την παρακατω για VFM https://www.skroutz.gr/s/33550267/Polk-Audio-Signa-S4-Soundbar-3-1-2-me-Asyrmato-Subwoofer-kai-Tilecheiristirio-Mayro.html

Εχει και eARC (ωστε να μεταφερει στην Soundbar τον ηχο της TV αν παιζεις netflix, disney+ κλπ απο την TV ή ακομα κι απο καποιο Media player συνδεδεμενο στην TV). Αρκει φυσικα να εχει και η TV σου eARC κι οχι απλο ARC.

Για πιο ακριβα και λογω BF μηπως πεσει η τιμη αρκετα δες κι αυτην  https://www.skroutz.gr/s/40147947/JBL-Bar-800-Soundbar-720W-5-1-2-me-Asyrmato-Subwoofer-kai-Tilecheiristirio-Mayro.html

Επισης eARC αλλα και με 2 εξτρα ηχεια για πισω ωστε να δημιουργεις πραγματικο Surround ηχο κι οχι με αντανακλασεις .

Και τα 2 με δυνατα subwoofers αλλα οκ η JBL σε αυτον τον τομεα ειναι ενα κλικ παραπανω.

Καλο θα ειναι παντως να πας σε καποιο καταστημα που εχει στημενες διαφορες να τις ακουσεις. Τα μεγαλα ηχου εχουν ειδικα δωματια με διαφορες εγκαταστασεις. Αν εισαι νοτια προαστια Αθηνας ξερω σιγουρα την Ultimate Audio καθως εχω παει. 

Δημοσ.
13 minutes ago, Ashaman said:

Εχει και eARC (ωστε να μεταφερει στην Soundbar τον ηχο της TV αν παιζεις netflix, disney+ κλπ απο την TV ή ακομα κι απο καποιο Media player συνδεδεμενο στην TV). Αρκει φυσικα να εχει και η TV σου eARC κι οχι απλο ARC.

Προς διευκρίνηση μόνο για να μην μπερδευτεί κάποιος, ότι αναφέρεις ότι προσφέρει το eARC το προσφέρει και το ARC. Η διαφορά τους είναι στο bandwidth ARC(HDM 2.0) eARC (HDMI 2.1 συνήθως) . Το eARC περνάει ότι το ARC συν lossless Atmos, DTSX, και ασυμπίεστο 5.1 & 7.1.  Άρα η μόνη περίπτωση να μην πάρεις ήχο από ARC θύρα είναι αν στείλεις ασυμπίεστο 5.1 -7.1 ήχο με βάση το DTS στις τηλεοράσεις που δεν το υποστιρίζουν.

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, alexzorb said:

Προς διευκρίνηση μόνο για να μην μπερδευτεί κάποιος, ότι αναφέρεις ότι προσφέρει το eARC το προσφέρει και το ARC. Η διαφορά τους είναι στο bandwidth ARC(HDM 2.0) eARC (HDMI 2.1 συνήθως) . Το eARC περνάει ότι το ARC συν lossless Atmos, DTSX, και ασυμπίεστο 5.1 & 7.1.  Άρα η μόνη περίπτωση να μην πάρεις ήχο από ARC θύρα είναι αν στείλεις ασυμπίεστο 5.1 -7.1 ήχο με βάση το DTS στις τηλεοράσεις που δεν το υποστιρίζουν.

Ναι σωστα, απλα νομιζα οτι η atmos πληροφορια δεν περναει απο την ARC λογω bandwith. Επισης δε θυμαμαι netflix , disney+, apple κλπ τι στελνουν για να ειμαι ειλικρινης.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα συγνώμη που κάνω κατάχρηση του post αλλά και εγώ είμαι σε εκτενής αναζήτηση για Samsung soundbar. Θέλω να τη κάνω δώρο αλλά έχουμε γάτες σπίτι και φοβάμαι ότι θα ξεσκίσουν το woofer επειδή έχει ύφασμα.. Ψάχνω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να βρω standalone samsung ηχόμπαρα και βρίσκω μόνο μια στο Public που απο 279 ευρώ την έχουν πάει 350 ευρώ!! Μπορώ πιστεύω να τα δώσω τα λεφτά, αλλά είναι τρελή κοροϊδία τώρα αυτό. Δεν τη βρίσκω σε κανένα άλλο κατάστημα πιο φτηνά. Στο επίσημο site της Samsung τόσο έχει...

Το woofer μπαίνει απαραίτητα στο πάτωμα; Δεν μπορώ να το βάλω σε ένα τραπέζι ή κάποιο στιβαρό αντικείμενο; 

Να σας δείξω ότι έχω αυτή τη Samsung τηλεόραση , βρήκα και ένα άλλο αλλά το κόβω να είναι πολύ απλό για τα δεδομένα της τηλεόρασης... Αν στη τελική δεν βρώ κατι.. θα πάω σε άλλο δώρο. Κρίμα πολύ κρίμα πάντως...

@alex-gate-7-1925 τελικά ποιό πήρες; Εντυπώσεις;

Επεξ/σία από sp3cial
Δημοσ.
21 hours ago, sp3cial said:

Καλησπέρα συγνώμη που κάνω κατάχρηση του post αλλά και εγώ είμαι σε εκτενής αναζήτηση για Samsung soundbar. Θέλω να τη κάνω δώρο αλλά έχουμε γάτες σπίτι και φοβάμαι ότι θα ξεσκίσουν το woofer επειδή έχει ύφασμα.. Ψάχνω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να βρω standalone samsung ηχόμπαρα και βρίσκω μόνο μια στο Public που απο 279 ευρώ την έχουν πάει 350 ευρώ!! Μπορώ πιστεύω να τα δώσω τα λεφτά, αλλά είναι τρελή κοροϊδία τώρα αυτό. Δεν τη βρίσκω σε κανένα άλλο κατάστημα πιο φτηνά. Στο επίσημο site της Samsung τόσο έχει...

Το woofer μπαίνει απαραίτητα στο πάτωμα; Δεν μπορώ να το βάλω σε ένα τραπέζι ή κάποιο στιβαρό αντικείμενο; 

Να σας δείξω ότι έχω αυτή τη Samsung τηλεόραση , βρήκα και ένα άλλο αλλά το κόβω να είναι πολύ απλό για τα δεδομένα της τηλεόρασης... Αν στη τελική δεν βρώ κατι.. θα πάω σε άλλο δώρο. Κρίμα πολύ κρίμα πάντως...

@alex-gate-7-1925 τελικά ποιό πήρες; Εντυπώσεις;

To μοντέλο που λες στο public το φέρνει το skroutz σε συνεργασία με καταστήματα του εξωτερικού και μαλίστα σε καλή τιμή αλλά καταλαβάινω τους ενδιασμούς. 

Ας ξεκαθαρίσουμε ότι δεν ύπάρχει κάποιο ιδιαίτερο κέρδος να κάνεις pair samsung tv με samsung sounbar (ίσως λίγο στα high end μοντέλα)

Άρα πλεον έχεις επιλογές. Για εμένα αν υποθέσουμε ένα budget κοντά στα 350€ τότε κοιτάς JBL 2.1 deep bass που έχει το καλύτερο sub σε αυτό το εύρος τιμής και το sub δεν έχει ύφασμα.

Αν το sub είναι τελείως εκτός κουβέντας θα κοίταγα Sonos Beam (Gen 2), ίσως η καλύτερη stand alone bar στα λεφτά αυτά.

To sub θεωρητικά μπόρει να μπει και σε τραπέζι η ράφι άλλα πιστευώ αν δεν το απομωνώσεις κάπως θα τρίζει, δεν ξέρω την επίπτωση που θα έχει στην απόδοσή του και φυσικά αν η γάτα μπορεί να ανέβει στο πιο ψηλό σημείο μπορέι να έρθει κατώ παρέα με το sub.

Ακόμα και ύφασμα να έχει το sub μπορείς να το βάλεις αν γίνεται και δίπλα στον καναπέ μη δίνοντας πρόσβαση στη γάτα στην πλευρά του υφάσματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...