Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας το έβαζαν με την αρχή του νέου έτους, υπό μια άλλης μορφής αύξηση, προσαρτημένη κάπου αλλού ίσως, ή έστω κι έτσι... Τί να πω. 

Το ότι μπαίνει τέτοιο χαράτσι παραμονές Black Friday απευθείας φωνάζει ότι πρόκειται περί αρπαχτής. 

• Like 2
  • Απαντ. 467
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τελευταίο post γιατί επαναλαμβάνομαι και δεν έχει νόημα.

1. Προφανώς όποιος δεν το θεωρεί συμφέρον δεν παραγγέλνει ξανά από το eshop και τέλος. Θα φανεί αν καταρρεύσει ή όχι

2. Δεν αντιλαμβάνεστε κάποιοι ότι δεν και η παράδοση από eshop point έχει κόστος logistics. Σε κάποια αποθήκη υπήρχαν τα προϊόντα, από κάποιον συσκευάστηκαν, κάποιο χώρο πιάσανε στο φορτηγό μεταφοράς και μπορεί να μη χώρεσαν κάποια άλλα ή να μπήκε έξτρα δρομολόγιο, κάποιος υπάλληλος στο eshop point απασχολήθηκε να σας δώσει την παραγγελία. Ο επιμερισμός του κόστους σε αυτές τις παραγγελίες κρίθηκε προφανώς απαγορευτικός (περισσότερες αποθήκες, περισσότερο προσωπικό, περισσότερα eshop points και περισσότερα μεταφορικά). Αυτό το 50λεπτο μπήκε επειδή δεν θέλανε να απαγορεύσουν τις αγορές κάτω από ένα ποσό. Κάποιοι θα συνεχίσουν να αγοράζουν παρά το 50λεπτο το οποίο όμως κάνει την παραγγελία όχι ζημιογόνα, κάποιοι δεν θα κάνουν μεμονωμένες παραγγελίες που όμως δεν τους νοιάζει γιατί κρίθηκαν ζημιογόνες.

3. @andreaspA το παράδειγμα με τις ασφάλειες δεν είναι αντίστοιχο. Στις ασφάλειες δεν έχεις απόθεμα, δεν έχεις μεταφορά , δεν έχεις συσκευασία κτλ. Εσύ πληρώνεσαι απλά με προμήθεια επί των πωλήσεων. Το αντίστοιχο παράδειγμα θα ήταν να δεχόσουν ένα μεγάλο ποσοστό των πωλήσεών σου να γίνεται συνειδητά με ζημία για εσένα μπας και κάποιοι από αυτούς που σε βάζουν μέσα δεχτούν να πάρουν κάτι που δεν σε βάζει. Το eshop προφανώς έκρινε ότι δεν αξίζει, θα φανεί στο μέλλον αν έκρινε σωστά.

4. Το όλο παιχνίδι του αν είναι σωστή η απόφαση, θα παιχτεί στο τι θα γίνει με τις μεγαλύτερες παραγγελίες. Αν οι περισσότεροι πελάτες σπαστούν από το 50λεπτο και πάψουν να αγοράζουν από eshop και δούνε τις πωλήσεις να κάνουν βουτιά, τότε κάνανε βλακεία και θα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Εγώ προσωπικά θεωρώ πως δεν θα κάνουν τέτοια βουτιά (οι πωλήσεις που θέλουν , όχι οι μικροπωλήσεις) όχι επειδή ξέρω κάτι ιδιαίτερα, απλώς θεωρώ ότι όπως άλλες επιχειρήσεις έχουν μεταφορικά ή έξοδα αντικαταβολής ή ότιδήποτε και πάλι αγοράζουμε από αυτές όταν το θεωρούμε συμφέρον , έτσι θα γίνει και εδώ. Οι μόνοι που δυσανασχετούν πολύ , είναι όσοι κάνανε πολλές αγορές μικροπραγμάτων/μικροποσών και παραλαμβάνανε δωρεάν από eshop point. Ε, αυτούς θέλανε να τους σταματήσουνε , οπότε δεν θεωρώ ότι θα τους πειράξει και πολύ.

Just my €0,02 (τα άλλα €0,48 ας τα βάλει άλλος :) )

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Φαντάζομαι όλοι κάνετε έρευνα αγοράς πριν παραγγείλετε κάτι. Αν εξακολουθεί να βγαίνει ποιο φθηνά στο e-shop, ακόμη και με τα 50 σεντ, ποιος ο λόγος να μην το προτιμήσουμε; Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι αν μένεις κοντά σε e-shop point γλυτώνεις τα έξοδα αποστολής. Αυτό που επηρεάζει κάπως είναι αν κάνεις πολλές μικρές παραγγελίες την ίδια μέρα ή παραγγελίες πολύ μικρού κόστους, αλλά και πάλι, γλυτώνεις τα έξοδα αποστολής.

Δημοσ.
3 minutes ago, touloumelek said:

Νομος οχι λογικα ( δε θα κατσω να το ψαξω). Η λογικη το απαγορευει. Με αυτη τη λογικη τοτε δε θα πρεπει να πουλας καλωδιο των 50 cents ή μπαταριες των 2,00 ευρω γιατι θα πρεπει να κανεις παραγγελια πανω απο πχ 10,00 ευρω για να παρεις και κατι απο αυτα. Λεω και παλι οτι μπορεις να βαλεις καποιον αλλο τροπο να παρεις τα 50cents αφου τοσο κανουν τη διαφορα. Βαλε μεταφορικα εξτρα, δεν ξερω. Αλλα δεν εχει λογικη το να βαζεις εξτρα για κατι το οποιο θα παραλαβεις απο το eshop point τους. Αυτη ειναι η γνωμη μου. Προσωπικα δε θα μου κανει διαφορα αν ειναι να παραγγειλω κατι απο εκει. Ειναι ο τροπος που χτυπαει ασχημα.

Βασικά όλα αυτά πιο πολύ απόψεις είναι παρά λογική. Και ναι, συμφωνούμε στο ότι ο τρόπος που το έκαναν χτυπάει άσχημα,

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Φαντάζομαι όλοι κάνετε έρευνα αγοράς πριν παραγγείλετε κάτι. Αν εξακολουθεί να βγαίνει ποιο φθηνά στο e-shop, ακόμη και με τα 50 σεντ, ποιος ο λόγος να μην το προτιμήσουμε; Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι αν μένεις κοντά σε e-shop point γλυτώνεις τα έξοδα αποστολής. Αυτό που επηρεάζει κάπως είναι αν κάνεις πολλές μικρές παραγγελίες την ίδια μέρα ή παραγγελίες πολύ μικρού κόστους, αλλά και πάλι, γλυτώνεις τα έξοδα αποστολής.

Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να παγιωθεί και του χρόνου τα 50 λεπτά να γίνουν 1 ευρώ και να αρχίσουν να το εφαρμόζουν και άλλοι.. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και ο φούρνος της περιοχής σου. Αν ξεχάσεις να πάρεις γάλα και ξανά πας άλλα 50 λεπτά πάνω  χαράτσι υπενθυμίζοντας ότι να μην ξεχνάς αυτά που θες να πάρεις και ότι απασχολείς τον υπάλληλό του.. Να τα αγοράζεις όλα μαζί. Εντάξει πας πιο πέρα σε άλλο φούρνο αλλά αν αυτός είναι στα 3 χιλιόμετρα υπάρχει θέμα. 

• Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ.

Μερικοί λένε να το έβαζε στις τιμές και να μην το έπαιρνε κάνενας χαμπάρι.Κι όμως αυτό που έκανε είναι πιο τίμιο κατά την γνώμη μου.Το να το έκανε κρυφά θα ήταν λαμογιά.

Δημοσ.
40 minutes ago, gokuthelegend said:

Εδώ είναι το θέμα, σχεδόν ποτέ δεν έβγαινε, βγαίνει πιο φθηνό το το eshop  σε σχέση με κάποιο κατάστημα στο skroutz  που είχε όμως μεταφορικά.

Οπότε ο πελάτης πλέον έχει σαν επιλογή να το πάρει απο το κάτι κάτω απο 20 ευρώ που είναι ακριβότερο απο   eshop +0.50  ή  να το πάρει πχ απο skroutz να βάλει και κάτι άλλο που χρειάζεται ώστε να φτάσει στα 20 ευρώ του skroutz+ και να του έρθει δωρεάν και φθηνότερα στο σπίτι.

Για τα πάνω απο 20 ευρώ απλά δεν συζητάμε

Το ίδιο για άλλα καταστήματα που έχουν τοπικά καταστήματα και τα φέρνουν δωρεάν για παραλάβη

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Το πρόβλημα είναι ότι απ'ότι φαίνεται υπάρχουν άνθρωποι (πάρα πολλοί) που παραγγέλνουν ΕΝΑ(1) στυλό ξέρω γω αντί να περπατήσουν 2 βήματα να πάρουν από ένα περίπτερο. 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το κόστος όμως διαχείρησης της παραγγελίας κτλ. δεν έχει συμπεριληφθεί στην τιμολόγηση την αρχική του κάθε προιοντος; Δεν ειναι σε ένα χ ποσοστό του ποσού που πληρώνουμε;

• Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, afentiko είπε

Το πρόβλημα είναι ότι απ'ότι φαίνεται υπάρχουν άνθρωποι (πάρα πολλοί) που παραγγέλνουν ΕΝΑ(1) στυλό ξέρω γω αντί να περπατήσουν 2 βήματα να πάρουν από ένα περίπτερο. 

Νομίζω τα είπες όλα. Δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα.

• Like 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Νομίζω τα είπες όλα. Δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα.

Πάλι θα περπατήσουν μέχρι το σημείο παραλαβής. Για να πάει το στυλό σπίτι σου πληρώνεις μεταφορικά και σου βγαίνει όσο 10 στυλό. 

• Like 4
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, afentiko είπε

Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από το άθλιο πακετάρισμα αν θέλανε να κάνουν οικονομία κ όχι να βάλουν χαράτσι. Πάνω από 5 φορές είχα παραγγείλει προϊόντα με μικρό όγκο(π.χ μπαταρίες,θήκη κινητού κτλπ) και τα συσκευαζανε σε μεγάλα χάρτινα κουτιά που δεν υπήρχε νόημα

• Like 3
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, afentiko είπε

Το πρόβλημα είναι ότι μετά θα σου βάλει ένα 2ευρο γιατί έτσι και να σε δω τότε ποιον θα δείχνεις με το δάκτυλο. Δεν παραγγέλνω συχνά. Έχω ψωνίσει την τελευταία 3ετια μια καρέκλα anda seat και έναν desktop λόγω εγγύτητας με eshop point. Ψιλολογια ποτέ. 

Δημοσ.

εγω δεν την καταλαβαινω αυτη τη μονιμη γκρινια για ολα....

δεν σας υποχρεωνει κανεις να αγορασετε απο το αλφα η το βητα καταστημα, ελευθερη αγορα εχουμε, αν δεν σας εξυπηρετει η το βρισκετε φτηνοτερο ειστε ελευθεροι να επιλεξετε! εγω ψωνιζω χρονια με δωρεαν παραλαβη απο eshop point ανεξαρτητως ποσου, παω οταν με βολεψει, το βλεπω, το παραλαμβανω και το πληρωνω, θα συνεχισω να το κανω αντι να πιανομαι κοροιδο απο τις κουριερ που κ καλα περασαν κ δεν με βρηκαν! ισως ηταν πιο δικαιο να χρεωναν 0,50 για μεταφορικα για το eshop point αλλα οκ, εχουμε πιο σημαντικα πραγματα να ανυσηχησουμε στη ζωη....

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Morosis είπε

Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από το άθλιο πακετάρισμα αν θέλανε να κάνουν οικονομία κ όχι να βάλουν χαράτσι. Πάνω από 5 φορές είχα παραγγείλει προϊόντα με μικρό όγκο(π.χ μπαταρίες,θήκη κινητού κτλπ) και τα συσκευαζανε σε μεγάλα χάρτινα κουτιά που δεν υπήρχε νόημα

Το έχω δει σε παραλαβή απο eshop point.Τα βγάζουν απο τα κουτιά και τα ξαναχρησιμοποιούν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...