andreaspA Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 35 λεπτά πριν, panostza είπε Όσοι λέτε ότι θα σταματήσετε την αγορά με πολλές μικρές παραγγελίες, μαντέψτε, αυτό θέλουν να σταματήσουν. Λέτε να μην ξέρουν ότι τις κάνανε ασύμφορες; Τώρα το αν έπρεπε να το κάνουν με πιο "όμορφο"/"εκλεπτυσμένο" ή δεν ξέρω τι άλλο τρόπο, οκ, ίσως να ισχύει αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο που θα γίνόταν αυτό. Αύξηση στις τιμές δεν έχει νόημα, ένα πακέτο αντισηπτικά έχει €1, το να "προσθέσει κρυφά¨τη χρέωση στην τιμή δεν γίνεται, 50% αύξηση. Δεν θα αγοράσει κανείς. Αυτό που θέλανε ήταν να μην το αγοράζεις μόνο αυτό, αλλά να το παίρνεις στα πλαίσια μεγαλύτερης παραγγελίας. ε δεν ηξερα οτι για να αγορασω μπαταριες απο το crazy sundays που τις βγαζει σε προσφορα πρεπει να αγορασω και ενα laptop μαζι... Λαθος τεραστιο! το eshop βγαζει εκατομμυρια απο τις μικροπαραγγελιες. Εχει καταφερει να εχει μια κεντρικη αποθηκη, και λογο του απλου site του και της γρήγορης σχετικα ανταποκρισης απο την κεντρικη αποθηκη του Μενιδιου, να λειτουργεί σε μεγαλο βαθμο σαν καθε eshop point να ειναι φυσικο καταστημα. Οταν θα με χρεώνεις 0,50€ δεν θα ψωνισω απο εσενα τις μπαταριες. Θα παω στα jumbo ή στον Cosmodata ή θα τις παραγγειλω να μου έρθουν στο σπιτι. Οταν θα παω στον Cosmodata για μπαταριες όμως, θα παω και για λαπτοπ μεθαυριο. Για να με κρατησει σαν πελατη το eshop εφερε μέχρι και πανες για μωρα και αυτο ηταν τεραστια επιτυχια. Το να εξυπηρετεις τον πελατη σου 30 χρονια και να προσαρμόζεσαι στις ανάγκες του, ειναι επιτυχια. Εγω στις ασφαλειες εμαθα οτι δεν αφηνεις ποτε αλλον ασφαλιστη να μπει στο σπιτι του πελατη σου. Αν μπει ειναι απολυτα βεβαιο ότι τον πελατη θα τον χασεις πολυ συντομα. Εκτος και αν θελει να κλεισει τα eshop points. Τοτε πασο.... καλά έκαναν! 3
dino809 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Συνεχίζω να αναρωτιέμαι αν κάτι τέτοιο είναι νόμιμο. Η τιμή που προσφέρεται ένα προιόν δεν πρέπει να περιλαμβάνει ολα τα κόστη για τον πελάτη; Δεν είναι παραπλάνηση και καταχρηστική πρακτική το γεγονός ότι προστίθεται στην τιμή (εκ των υστέρων) κάποιο ποσό που αφορά την εσωτερική λειτουργία του καταστήματος και στο κάτω κάτω της γραφής, μπορεί να κοστολογηθεί; Δεν μιλώ για τα μεταφορικά που είναι διαφορετική υπόθεση. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2023 από dino809 1
GamingMaster424 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Θα μπορούσαν απλώς να αυξήσουν κατά 0,5€ τη χρέωση σε όλους τους τρόπους αποστολής. Το "κόστος εξυπηρέτησης" από μόνο του σαν έννοια είναι λάθος, δεν γίνεται να σε πληρώνω έξτρα για να κάνεις απλώς τη δουλειά σου. Ακόμα και για το κουβέρ που ανέφερε μέλος πιο πάνω, σου δίνουν κάτι για αντίκρισμα, δεν είναι αέρας κοπανιστός. 2
MikhailBakurin Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δεν ξέρω αν κάποιος το έχει θίξει, αλλά μόνο και μόνο λόγω του ντόρου και της αντίδρασης που σήκωσε αυτή η πολιτική, είναι εξ ορισμού λάθος. Ας έκαναν ανατίμηση 2-3-4% σε όλα τα προϊόντα τους, αθόρυβα. Κανείς δε θα έπαιρνε χαμπάρι και το οικονομικό αποτέλεσμα θα ήτο το ίδιο. Κάκιστη οικονομική παιδεία αυτή η επιχείρηση, δεν είναι τυχαίο που ήταν για κλείσιμο και την έσωσε η πανδημία.
touloumelek Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, panostza είπε Αφού μεγάλο μέρος εδώ μελών λένε ότι εκμεταλλεύονταν (και καλά κάνανε αφού έτσι ήταν το σύστημα) και κάνανε πολλαπλές μικρο-παραγγελίες γιατί απορείτε για ποιο λόγο βάλανε αυτή τη χρέωση; Απόλυτα λογικό ήταν από την επιχειρηματική πλευρά. Είχανε μεγάλο κόστος logistics . Απασχολούνταν προσωπικό για συλλογή, για συσκευασία, για παράδοση πακέτων, τα πακέτα πιάνανε χώρο στα μεταφορικά μέσα, χωρίς αξία μεγάλη και προφανώς με ελάχιστο ή καθόλου κέρδος. Όσοι λέτε ότι θα σταματήσετε την αγορά με πολλές μικρές παραγγελίες, μαντέψτε, αυτό θέλουν να σταματήσουν. Λέτε να μην ξέρουν ότι τις κάνανε ασύμφορες; Τώρα το αν έπρεπε να το κάνουν με πιο "όμορφο"/"εκλεπτυσμένο" ή δεν ξέρω τι άλλο τρόπο, οκ, ίσως να ισχύει αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο που θα γίνόταν αυτό. Αύξηση στις τιμές δεν έχει νόημα, ένα πακέτο αντισηπτικά έχει €1, το να "προσθέσει κρυφά¨τη χρέωση στην τιμή δεν γίνεται, 50% αύξηση. Δεν θα αγοράσει κανείς. Αυτό που θέλανε ήταν να μην το αγοράζεις μόνο αυτό, αλλά να το παίρνεις στα πλαίσια μεγαλύτερης παραγγελίας. Αν λοιπόν μειωθούν / σταματήσουν οι μικρο-παραγγελίες, τότε θα μειωθεί ο όγκος της δουλειάς, αλλά θα χρειάζεσαι λιγότερες μεταφορές, λιγότερο προσωπικό, λιγότερα logistics και πάει λέγοντας. Πιθανότατα θα βγάζουν τα ίδια ή περισσότερα με λιγότερη δουλειά/προσωπικό/αποθήκες/συσκευασία/μεταφορικά. Το αν μειωθεί η δουλειά "από σπάσιμο των πελατών" και σε μεγαλυτερες (και άρα συμφέρουσες) παραγγελίες είναι κάτι που θα φανεί στο προσεχές μέλλον. Θα δούμε λοιπόν αν σωστά σκέφτηκαν οι brainiacs του eshop ή οι επιχειρηματικοί brainiacs του insomnia. Εχει λογικη αυτο που λες, ομως υπηρχε το εξης θεμα. Το καταλαβαινω σε παραγγελιες που ειναι με αποστολη καπου. Αν ομως ειναι παραλαβη απο το καταστημα τοτε (και το λεω γιατι μου εχει τυχει πολλες φορες) αν π.χ. αγοραζα μια τηλεοραση, ενα πληκτρολογιο και εναν ssd και εβαζα και πχ ενα καλωδιο ethernet ( ολα αμεσα ) επρεπε να τα περιμενεις ολα μαζι. Ελα ομως που πολλες φορες το μικρο σε αξια προιον ( καλωδιο ethernet ) ξαφνικα γινονταν με αναμονη πχ 10 ημερες.. επρεπε να καθυστερησει ολη σου η παραγγελια μεχρι να ερθει και αυτο και παλι σε stock. Ετσι λοιπον πολλοι καναν πολλες μικροτερες παραγγελιες για να μην εχουν καθυστερηση σε ολα, στην περιπτωση που συνεβαινε το παραπανω. Και παλι λεω, οκ , το να γινει για προιοντα που ειναι με αποστολη το καταλαβαινω εν μερει, αλλα σε αυτα που ειναι με παραλαβη απο το καταστημα, εκει δεν το θεωρω οτι καλυτερο.
tollisth Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Το θεμα δεν είναι τα 50 λεπτά γιατί αν συμφέρει παλι θα παραγγείλουμε αυτο που εχω προσέξει πάντως είναι ότι πλέον δεν εχει ανταγωνιστικές τιμές στα περισσότερα προϊόντα να δικαιολογεί την αύξηση 1
andreaspA Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, touloumelek είπε Ετσι λοιπον πολλοι καναν πολλες μικροτερες παραγγελιες για να μην εχουν καθυστερηση σε ολα, στην περιπτωση που συνεβαινε το παραπανω. Δεν εκαναν μονο οι πελατες διαφορετικες παραγγελιες. Ηταν παγια προταση του τηλεφωνικου τους κεντρου, οταν κατι θα αργουσε τελικα, να σπασουν την παραγγελια να στειλουν τα διαθεσιμα στο eshop point. Περασα απο το γραφειο μολις τωρα, γιατι επεσε το ρευμα και το UPS δεν κρατησε. Θελει μπαταρια! να την παραγγειλω απο το eshop παρολο που εχω κατι sonoff εκει και με περιμενουν να παω την Δευτερα να τα παρω? Μπααα δεν νομιζω.... θα παω εδω διπλα σε ενα μαγαζι με ηλεκτρονικα και ας την παρω και 3-4€ παραπάνω. 1
Joshua21 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 10 hours ago, ASFE said: Παντως και γω τεινω να συμφωνισω οτι το εκαναν για να μπει μια ταξη στις παραγγελιες. Δλδ εμπαινε ο ενας επαιρνε μια 4αδα μπαταριες. Μετα θυμοταν οτι ηθελε και ενα καλωδιο. (2η παραγγελια) Μετα α κατσε να βαλω και 2 στυλο (3η παραγγελια) Μετα η γυναιακα ελεγε μας τελειωνουν τα μαντηλακια 4η παραγγελια...ε ισως να ειδαν και να αποειδαν...τι να πω.. Εγώ πιστεύω πως αν πραγματικά ήθελαν να περιορίσουν τις μικρές παραγγελίες θα μπορούσαν να βάλουν ελάχιστο ποσό παραγγελίας, ή έστω να βάλουν "κόστος εξυπηρέτησης" μόνο στις μικρές. 3
touloumelek Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, andreaspA είπε Δεν εκαναν μονο οι πελατες διαφορετικες παραγγελιες. Ηταν παγια προταση του τηλεφωνικου τους κεντρου, οταν κατι θα αργουσε τελικα, να σπασουν την παραγγελια να στειλουν τα διαθεσιμα στο eshop point. Περασα απο το γραφειο μολις τωρα, γιατι επεσε το ρευμα και το UPS δεν κρατησε. Θελει μπαταρια! να την παραγγειλω απο το eshop παρολο που εχω κατι sonoff εκει και με περιμενουν να παω την Δευτερα να τα παρω? Μπααα δεν νομιζω.... θα παω εδω διπλα σε ενα μαγαζι με ηλεκτρονικα και ας την παρω και 3-4€ παραπάνω. Εμενα ποτε δε μου εκαναν τετοια προταση απο μονοι τους. Παντα περιμενα να ερθουν αλλα ειναι θεμα ιδιαιτερα οταν βιαζεσαι για το 1ο πχ και σε καθυστερει 10 μερες το 2ο προιον. 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εγώ πιστεύω πως αν πραγματικά ήθελαν να περιορίσουν τις μικρές παραγγελίες θα μπορούσαν να βάλουν ελάχιστο ποσό παραγγελίας, ή έστω να βάλουν "κόστος εξυπηρέτησης" μόνο στις μικρές. Ελαχιστο ποσο παραγγελιας σε καταστημα που πουλαει λιανικη δεν μπορει να μπει. Δεν ειναι χονδρικη. Μπορεις να εχεις κοστος μεταφορας για ενα ποσο και κατω, ναι, αλλα οχι ελαχιστο ποσο αγορας. Ειναι λαθος γενικα ο τροπος που το βαζουν. Μπορουσαν να κανουν μια αυξηση γενικα αν το ηθελαν. Επισης δεν εχει λογικη για την παραλαβη απο το eshop point τους. Θυμαμαι παλια κοντα στο 2008 που μπηκαν στο αρθρο 99 γιατι ειχαν γεμισει καταστηματα σε ολη την Ελλαδα ( χωρις λογο μιας και δεν κρατανε στοκ εκει για να πας και να παρεις κατι αμεσα πχ public/κοτσο( ΔΕΗ) βωλος/plaisio) και δεν εβγαινε το πραγμα..anyway..θα φανει αν θα το κρατησουν ή οχι.
Gulik Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Παραμονές της περιβόητης Black (βλακ) Friday, να ρίχνεις τέτοιο χαράτσι και τέτοιο νταβατζηλίκι στους πελάτες σου... Πανέξυπνο και μεγαλοφυιές. 1
Joshua21 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 17 minutes ago, touloumelek said: Ελαχιστο ποσο παραγγελιας σε καταστημα που πουλαει λιανικη δεν μπορει να μπει. Δεν ειναι χονδρικη. Μπορεις να εχεις κοστος μεταφορας για ενα ποσο και κατω, ναι, αλλα οχι ελαχιστο ποσο αγορας. Ειναι λαθος γενικα ο τροπος που το βαζουν. Μπορουσαν να κανουν μια αυξηση γενικα αν το ηθελαν. Επισης δεν εχει λογικη για την παραλαβη απο το eshop point τους. Θυμαμαι παλια κοντα στο 2008 που μπηκαν στο αρθρο 99 γιατι ειχαν γεμισει καταστηματα σε ολη την Ελλαδα ( χωρις λογο μιας και δεν κρατανε στοκ εκει για να πας και να παρεις κατι αμεσα πχ public/κοτσο( ΔΕΗ) βωλος/plaisio) και δεν εβγαινε το πραγμα..anyway..θα φανει αν θα το κρατησουν ή οχι. Γιατί δεν μπορεί, το απαγορεύει κάποιος νόμος?
Mr_Terror Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 αν και ειναι κοροιδια το χαρατσι δεν νομιζω οτι θα βλαψει τις πωλησεις του.Θα το συνηθίσουμε και θα ξεχαστει.
thanos206 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Γιατί αυτό το 50λεπτο μπορείς να το αφαιρέσεις;Μήπως είναι κάποιο tip για τα παιδιά που δουλεύουν εκεί;Τότε αλλάζει το πραμα
touloumelek Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Γιατί δεν μπορεί, το απαγορεύει κάποιος νόμος? Νομος οχι λογικα ( δε θα κατσω να το ψαξω). Η λογικη το απαγορευει. Με αυτη τη λογικη τοτε δε θα πρεπει να πουλας καλωδιο των 50 cents ή μπαταριες των 2,00 ευρω γιατι θα πρεπει να κανεις παραγγελια πανω απο πχ 10,00 ευρω για να παρεις και κατι απο αυτα. Λεω και παλι οτι μπορεις να βαλεις καποιον αλλο τροπο να παρεις τα 50cents αφου τοσο κανουν τη διαφορα. Βαλε μεταφορικα εξτρα, δεν ξερω. Αλλα δεν εχει λογικη το να βαζεις εξτρα για κατι το οποιο θα παραλαβεις απο το eshop point τους. Αυτη ειναι η γνωμη μου. Προσωπικα δε θα μου κανει διαφορα αν ειναι να παραγγειλω κατι απο εκει. Ειναι ο τροπος που χτυπαει ασχημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις